"Érted haragszom én, nem ellened" - írta József Attila. ***********Ez a topik elsősorban a konstruktív kritikákat várja, érvekkel együtt, azoktól, akik annak drukkolnak, hogy a Fidesz-KDNP sikeresen végezze feladatát, mindannyiunk és az egész magyarság javára.
Az Együtt V. kerületi képviselője szerint Mihalovics Péter a vagyonnyilatkozata alapján semmiképpen nem tudta volna megvásárolni az értékes ingatlant.
Budai ingatlanjáról kérdezi a Facebookon Mihalovics Péter veszprémi fideszes politikust Juhász Péter. Az Együtt V. kerületi képviselője a közösségi oldalra feltett egy ingatlantulajdoni lapot, amely állítása szerint a Mihalovics Péter tulajdonában álló budai villáé.
„4 év alatt lett 100 milliós háza Mihalovics Péternek, aki az előző ciklusban Veszprémet képviselte az országgyűlésben a Fidesz színeiben. (...) Már az sem magyarázható, hogyan lett a veszprémi 48 nm-es fél lakásának árából egy 120 nm-es budapesti lakása.Azonban, ha megnézitek a képen, ez már nem lakás, hanem ház, nem 120 nm, hanem 250, és nem 40 milliót ér, hanem 100-at. Az ingatlanra nincs jelzálog bejegyezve, tehát egyben fizette ki a vételárat” – írta Juhász Péter. A VS.hu természetesen Mihalovics Pétert is megkereste, kérdéseinket írásban küldtük el a Bakony-Balaton térségéért felelős miniszteri biztosnak; válaszait közölni fogjuk.
Ez inkább attól függ, hogy milyen jellegű a munka. Rutinjellegű munkák mellett bele tudok nézni a fórumba is, tervezés jellegűhöz viszont teljes koncentráció kell. Most ez utóbbi van, de ezt jobban is szeretem, mert kreatívabb. :)
Most még a híreket is csak nagy ritkán nézem meg.
Nem érek rá még azzal sem foglalkozni, milyen érdekes, hogy sokan, akik diktátornak kiáltották ki Orbán Viktort, mostanában úgy tesznek, mintha hol ez, hol az a tárgyalópartner mosta volna fel vele a padlót. S cseppet sem tűnik fel nekik, hogy ez mekkora ellentmondás. DDD
Orbán szerintem egyébként se nem diktátor, se nem lúzer, hanem egy miniszterelnök, aki keményen és határozottan képviseli Magyarország érdekeit. Ha kell, bekeményít, ha kell, kompromisszumot köt, államközi kereskedelmi és politikai megállapodásokat hoz tető alá, teszi, ami a dolga.
Orbánt rendreutasítottuk, nem kapott semmilyen felmentést – mondta a lengyel-magyar kormányfői találkozó után Jacek Rostowski volt pénzügyminiszter, a lengyel kormányfő tanácsadói csoportjának vezetője több tudósítás szerint.
Azt hiszem, a vendég elég világosan megérthette a lengyel kormány álláspontját, és azt, hogy miért kelt bennünk kétségeket az utóbbi időben a magyar kormány tevékenysége – tette hozzá a befolyásos politikus.
Ennél jóval diplomatikusabban, de hasonló értelemben nyilatkozott a találkozó után Ewa Kopacz miniszterelnök, aki a kora délutáni közös sajtótájékoztatót így kezdte: "Őszinte és nehéz beszélgetés volt, ahogy ez barátok közt szokás, egymás szemébe nézve, és kimondva, amit gondolunk.
Kifejtettem, hogy alapvető jelentőségú az uniós országok és a visegrádi négyek egységes fellépése az ukrán helyzettel kapcsolatban, az agresszió közös elítélése. Közös történelmünk során mindig veszítettünk, ha a nemzetközi politikában a jog helyét az erő vette át."
A kormánybuktatásról meg annyit , hogy ha azt akarnák két nap alatt bukna Orbán és a sleppje , elég lenne csak kitenni az internetre a róluk szerzett adataikat ...
Ha tényleg lennének ilyen adataik, már rég kitették volna.
Szóval ez az egész konkrétumok nélküli sejtetősdi nem más, mint mese mese mátka, pillangós madárka. :)))
Na de nem érek én rá egész nap itt kacarászni, vár a munka. További derűs, dolgos napot mindenkinek! :)
Ne mazsolázd a történelmet , nem '44-be kezdődött a sztori . Előtte ott volt még jó pár szövetségesi év ... ez is tény ugye ?
A gáz szerződésről meg elég sok szakértői nyilatkozat elérhető a neten , de nem igazán az jön le belőle amit te mondasz ...
A kormánybuktatásról meg annyit , hogy ha azt akarnák két nap alatt bukna Orbán és a sleppje , elég lenne csak kitenni az internetre a róluk szerzett adataikat ...
Hallgasd meg a fideszes nyilatkozatokat nyitott füllel (a vagyonosodási vizsgálat bizalomvesztést okozna ; Simicska mindenkiről tud "kellemetlen" dolgokat stb )
Talán kétségbe akarod vonni a 44-es német megszállást, vagy a sok évtizedes orosz megszállást? Nem fog sikerülni, hiszen azok tények.
A kormánybuktatást Ukrajnában megcsinálta az USA (Majdan téri tüntik, emlékszel?), és láthatóan nálunk is hozzáfogott, csak nem sikerült neki, aminek szívből örülök. :)))
Egyébként tudnál olyan üzletet említeni , ami nekünk is előnyös és nem csak az oroszoknak ?
Hát hogyne! 2015 végén lejár a hosszú távú gáz szerződésünk velük, amit még az MSZP kormány kötött, és ami szerint lejáratkor (most év végén) ki kéne fizetnünk a fel nem használt gáz árát egy összegben, ami elég sok. Most ezt nem kell kifizetnünk, később felhasználhatjuk, és mindig csak a ténylegesen felhasznált mennyiséget fizetjük. Rugalmassá tették ennek kezelését, ami nekünk is ugyancsak előnyös.
Szövetségesei... hah! Ez elég széles jelentéstartalommal bíró fogalom a magyar történelemben. Hogy enyhén fejezzem ki magam.
A németeknek úgy voltunk szövetségesei, hogy 1944. március 19-én katonailag megszálltak minket. A 2. vh. után évtizedekig az oroszok szövetségesei voltunk, ők is megszálltak minket.
Most az USA szövetségesei vagyunk, ők éppen nemrég akarták megbuktatni a szabad demokratikus úton megválasztott kormányunkat, hogy a saját bábfiguráikat ültessék a helyére, mint ahogy Ukrajnában ezt meg is tették. Szerencsére nálunk nem sikerült nekik, ezt a próbálkozásukat visszavertük, de fognak még próbálkozni, ebben biztos vagyok.
Ennyit a szövetségeseinkről. Szóval inkább hagyjuk ezt.
Az oroszok most nem szövetségeseink, de legalább nem szállnak meg minket, nem akarják megbuktatni a kormányunkat, nem pofáznak bele a belső dolgainkba. Velük legalább üzletelni tudunk.
A sztori egyébként úgy volt , hogy a szövetségesei voltunk a náciknak és az oroszokat megtámadtuk ... a többi stimmel ... az oszlopon meg ott a felirat , amit lentebb idéztem ...
Indirekt módon, de megtudtam, hogy a 2. vh-ban elesett kiskatonák sírjairól volt szó. Mindezt pedig az ATV Egyenes beszéd tegnapi Kéri László interjúja fedte fel, bár Kérinek nyilván nem ez volt a fő mondanivalója. :)
Szóval Kéri nézte az esti orosz híradót a látogatásról, és az orosz híradó az idő legnagyobb részében a 2. vh-s katonasírok koszorúzásáról szólt, és arról, hogy a magyarok hálásak lehetnek, amiért a dicső szovjet hadsereg kiűzte az országukból a nácikat. Putyin erre emlékezett a koszorúzással. :)
Szerintem pedig ez kb. olyan, mintha Angela Merkel egy német katonai temetőben koszorúzott volna. Az ő programja máshogy alakult, de ha elhunyt német kiskatonák temetőjében koszorúzott volna, azt sem kifogásoltam volna.
A körülmények mást mutatnak ... de ugye már megszoktuk , hogy Orbán bármit csinál , azt te (ti) helyeslitek ...
“Örök hála és dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért” - áll az emlékművön, amit a magyar kormány meghívására érkező Vlagyimir Putyin magyarországi látogatásán megkoszorúz. Kíváncsi leszek, ki lesz az a kormánytag, akit kizavarnak a koszorúzásra megszégyenülni, arra a koszorúzásra, ahonnan a magyar fél kérésére a sajtót kitiltották, és nem véletlenül "
Ez kb. olyan , mintha a Lengyelországi haláltáborokban a német kancellár az elhunyt német őrök sírját koszorúzná meg .... :-(
Erről az a véleményem, hogy csak nagyon kétségbeesett ellenzék csinál nagy ügyet - sírkövekből. Kegyeleti ügyekből. Ehhez már tényleg nagyon elkeseredettnek kell lenni.
Ez mindegy, Orbán G. Viktor segedelméből történhetett csak. Te mit szólnál ahhoz, mint magyar, ha egy korábbi leigázónk itt fényezné magát akár sírköveken is?
Még Putyin rendelte el 2007-ben, hogy világszerte helyre kell hozni az elesett szovjet katonák temetőit. A Kerepesi úton lévő emlékhely a második volt a sorban(...)
Az orosz Nemzedék (Pokolnyije) Alapítvány tulajdonosa, Andrej Szkocs 2012. április 23-án a budapesti Orosz Kulturális Központban ismertette a szovjet katonai emlékmű felújítási terveit. A Forbes listáján a 255. helyén szereplő orosz milliárdos elmondta, hogy az összes sírkövet és emlékművet teljesen felújítják(...)
Az évszám nem látszik a képen, de a szóhasználat alapján a 60-as évek elejére teszem az emlékművet. Most újrafestették a betűket, nyilván ez olcsóbb, mint új sírköveket állítani.