Sok olyan mediterrán származású növény van, amit szívesen ültetnek az emberek, és ez a kedves színes, sőt színváltós virág is joggal tartozik ide.
Beszélgessünk róla- ki hogy teleteti, és ki hogy szaporítaj, ki hogyan-mivel éri el, hogy sátányrózsája sokáig szép maradjon!
Köszi a tippet! Megnézem az én növényeimet, hátha arról is lehet magot gyűjteni. Tetszenek ezek a sétányrózsák, kár, hogy teleltetni kell ezeket is. Metszeni mikor kell/lehet őket. Az egyik terül, mint a nagy Alföld.
Igen más színek is lehetnek mint az anya növény,pedig diret külön szedtem a magokat.Lehet ha korán veted el még az évben virágzik. A kelésük el húzódhat 6-8 hétig is. Ha gyökereztetni szoktam általában átlátszó edényt használok,ha látszanak a gyökerek akkor már biztos a túlélés. Erre jó a vizes palack alja és elvágva a teteje. Az idén is vetettem sárgából kíváncsi leszek a szinekre.
Szia! Ezek szerint a magokból ott is más színek lesznek? Úgy mint a leandereknél? Magról hajtott növényeknél már jövőre virágozhat, vagy itt is várni kell? Azokat a növénykéket, amin van már levélke, tartsam még búra alatt, vagy le lehet már róla venni a flakont? Köszi a magokat előre is!:))
Fantasztikus a gyűjteményed. És leanderekből is igen szépen számmal van. A leandered egy kis szál gyökérke van, de rosszabbúl állok a sétányrózsákkal. A hőséges napok egyikén kinyílt a fólia takarás, és megtizedelődtek a hajtások. Egy ciklámen és a sárga (az melyik a citrom, vagy az erősebb?) mardt csak meg sajnos. Persze akkor rögtön eszembe jutott a flakonból kupak. A citrom sem bíztató, de még nem adom fel. Köszönöm őket:))
Bár nem tőlem kérdezted, de szerintem az első roseum plenum, a harmadik meg talán Claudia. Attól függ, mennyire pinkes élőben. A roseum meg, ha van benne csík, és némely virág nagyon hatalmas, akkor lehet, hogy splendesn giganteum. Nekem is van mindhárom féle.
Én egyébként is szeretek magvetéssel pepecselni, azt ismerem, hogy nehéz megállni.
A Lantanákkal az a baj, hogy tele van a teleltetőm, a meglévő növényeim is már csak cipőkanállal férnek el. A lakásban meg tele szokott lenni az ablak + a fürdőszabaszekrény teteje (fölötte fénycső) zöldség és szivacstök palántákkal.
úgy látom, sosem tudom meg mi a neve azoknak a leandereimnek, ami neked is van, meg nekem is, már a leanderes fórumon is kérdeztem, de ott se reagált rá senki
örömmel láttam nálad is, de Te sem nyilatkoztál, persze tudom nem a név a fontos, de nem baj ha tudja az ember
Akkor érdemes volt! Nekem csak kétféle van, a gyakori sárga-piros meg egy rózsaszín-sárga. Ezekből nem hiszem, hogy sok újdonság jönne ki, teleltetni sem tudok többet, úgyhogy inkább visszafogom magam és nem vetek magot. Ha sokféle van, akkor izgalmas. Én Heucherákkal kísérleteztem, abból is lettek újak és azok legalább télállók.
Kezdenek nyílni a magoncaim, és új színek is lettek. Öt alap szín vetettem el,és nem is olyan szín lett belőle mint az anyuka. Tehát ittis működik a kereszbeporzás.
Rád gondolva raktam fel mindenkinek, sejtettem egy leanderes nem haragszik meg egy ilyenért, de mint kiderült, nem mi vagyunk az egyedüliek itt a sétányos fórumon, lásd Napraforgó50.
Nálunk szerencsére a lepkekabóca ritka, bár már láttam néhányat.
Tavalyig nekem sem volt semmi bajuk, addig én is azt mondtam, hogy a legszuperebb növény. Aztán jött az augusztus.... és hogy túl sokáig hagytam kint őket. Idén szerencsére jól vannak, de virág az nem nagyon van. Majd talán most, ha végre jön valami jó idő.