Persze én beállítottam, hogy ne a vakvilágba világítson hanem az utat a tompított határáig. Ezért is kapott egy simlédert, mert túl nagy a szórása, pedig még korigáltam is a led-lencse távolságot.
Este is nagyon hatékony! :)
Nappal meg a vetitett fény széle sárgás azon belül fehér fénye van. Így a sárga és a fehér játszik a szembejövőnek. Igen csak feltűnő és nem vakít.
Használd nyugodtan. Már mentem vele rendőr mögött is. Nem foglalkozik vele...
Igen, ezért is írtam, hogy látványos lesz és foncsortól függően használható is.
De sok esetben túlvilágítja a foncsort, mert nem közel pontszerű a fényforrás amire a foncsort tervezték, hanem egy annál többszörösen nagyobb világító felület adott.
Van az a kis százalék ahol működik. A H4 esetében erre van némi esély.
Én még nem költök rá, de ha te igen, akkor érdekel mennyire vált be. :)
Más. Nekem van egy ilyen Cree ledes cucc. Tavaly szintén a Kalandmotoroson mutatta BIKE-R, hogy mit tud. Nos a H4 refije elbujhat mellette. Azóta rendelt nekem de sajnos még a dobozában pihen 1 éve, majd jövőre felteszem.
Múlt héten a Kalandmotoroson beszéltem egy FJR-es pasival, neki volt benne valami hasonló. Igaz nappal mutatta/kapcsolta fel, de vakitott. Elmondása szerint a falon hasonló a vetítési képe mint az izzós H4-nek. Este is motorozik nem panaszkodott, hogy rossz lenne. Engem akkor győzött volna meg ha este látom mit tud.
Nos úgy adódott hogy mint "lámpás" emberként újabb kihívást találtam magamnak .
Egy olyant amit még nem csináltam , de szombaton az is pipa lesz .
(Valaki amúgy is kérdezősködött már Malagutiba projektorról ).
Egy Almera N16 lesz a paciens . Projektor csere fog történni . Az évek alatt megégett a műanyag foncsor a projiban , és nem világít már kellő erővel . A DEPO fos lámpáit elvetettük mint ötletet 18e HUF-ért .
Javaslatomra projit cserélünk . Árban pár ezressel olcsóbb , és mindamellett nem veszti el a motoros magasságállítást a lámpa . ( A DEPO lámpa nem motoros ) Továbbá a projektor tükre fémből van , nem pedig PPS műanyag fémgőzölt tükörrel .
Ha valakit netalán érdekel csinálok majd egy galériát a folyamatról . ( Jedi rád mindenképp gondolok , mert a Te TDM lámpád projis .... )
Ha cserélni kellene a kontraszt rugót és Malossit ajánlanak bele maradj a gyárinál. A fehér a leglágyabb, de ide még az is erős. Nekem közel 1 literrel lett több a fogyasztásom. És érezni lehetett a rugó erejét.
150 -es Madisonom 4 litert kajált be esetenként néha kicsit többet.
A hátsó variátor kontraszt rugóját érdemes lenne megnézni.
Hátsó variátor tűgörgős csapágyát érdemes lenne ellenőrizni. Sajna sokan nem foglalkoznak ezzel az alkatrésszel, mert hogy a szimeringeknek és a porvédő gyűrüknek köszönhetően nincs vele baj. Pedig csúnyán meg tud szopatni.
Ha sötétzöld a kontrasztrugó színe az még a gyári. Ha a hátsó variátort ki tudnád kapni és a szíjtárcsa feleket megpróbálnád szétfeszíteni (kuplung felé eső részt) tenyérrel. Ha az elején nehezen akar kimozdulni az jó, de ha egyből megadja magát és nem kell nagyon erőlködnöd, akkor az a rugó lehet, hogy elfáradt. Az elején azért nehéz megmozdítani a tárcsát tengely irányba, mert egy kontra mechanika az ellenkező irányba kényszeríti az elmozdulásra így amikor gyorsítasz ez az okos alkatrész elkezdi szorítani a szíjat. És minél jobban gyorsítasz annál jobban szorít. De te ezzel ne törődj.
Ne segítsd nagyon az elfordulásban csak húzd két kézzel és készülj arra, hogy az a tárcsafél el akar fordulni. Ha kuplung pofák feléd vannak, akkor az a tárcsa jobbra akar fordulni és így fog szét nyílni. A zsírtól kicsit beszokott állni.
Vagy szerelő pajtival kapasd ki és akkor le tudod ellenőrizni.
és alapjáraton, vagy kis gázfröccsre semmi ronda hangja nincs, még gázadásra sem (mindaddig, amíg a hajtás meg nem indítja a motort), nem füstöl melegen/hidegen sem
Variátor szíj cserélve lett, azt gondoltam, hogy megnézik ezt is (első vario)
Holnap elkezdem használni melóba járáshoz, majdcsak kiadja magát.
Egy észrevétel még, hátha ez mond valamit. Állandó 50-es tempóra ráállva azt hallottam, vagy inkább éreztem a vibrációkból, hogy ilyen szakaszosan jött a hang (nem kimondott kopogás), és kis vibráció (olyan 2 másodpercenként vibrácó/zaj, mad 2mp sima futás/csendesség...... Esetleg ez valamit mond?