A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Discover media navigációm van, és azzal a problémával szembesültem a mai nap, hogy a saját pozíciót rosszul mutatja a navigáció. Lehet valahogy módosítani a saját pozíció megadásán? Eddig hiba nélkül működött, de ma reggel már jó pár kilométerrel odébb pozíciónálta magát.
Na jó, azt hittem befejeztük, de akkor még egyszer, -mivel meglátásom szerint kevered a két típust-részemről most már tényleg utoljára, Attila:
Tehát, két típus van:
1. Discover Media (van gyári SD kártya és nincs belső tároló)
A térképfrissítés a gyári SD kártyára történik. A kártya védett, a rejtett partíción található kód kiolvasásával. A kártya folyamatosan az olvasóban kell, hogy legyen, mert innen hívja be a térképadatokat, hiszen nincs belső tároló.
Tehát, csak és kizárólag gyári VW SD(-CDA) kártyával működik.
Kész. Pont.
A 16 gigás kártya már valóban kicsi, ezért szedték szét több csomagra Európa térképét. Az 1. bundle 12 giga, azt hiszem ez a legnagyobb európai csomag.
2. Discover Pro (nincs gyári SD kártya van belső tároló)
A frissítés tetszőleges kommersz, legalább 32 gigás transzferáló SD kártyáról történik, melyről a fejegység beolvassa a belső tárolóra (korábban HDD, úgy tudom már SSD) a teljes adatbázist.
Végül azt tudom javasolni, hogy olvasd el a Discover Care prog mellékeltét képező Manualt, pontosan le van benne írva minden.
"Ha sikerül valami értelmeset elérnem nem gyári VW kártyával, közzé teszem."
Várjuk türelemmel, de érdeklődve! ...sajnos azonban nem valószínű, hogy siker lesz a vége legalább is nem kommersz kártyával. Voltak régen olyan speciális kártyák amikkel lehetett okoskodni, de ezek már sajnos nem elérhetőek, vagy más okból elavultak.
Ééés pont ez az, ami miatt erőltetem a nem gyári kártyát, ha már egyszer a gyári progi is felajánl ilyen lehetőséget.
A frissítések mérete már most akkora, hogy hamarosan kicsi lesz a 16 GB-os kártya.
Az a verzió, amit először letöltöttem (és nem az enyémhez való), önmagában ~26 giga. Gondolom, a többi fejegység is ugyanezt a kártyaformátumot használja, így másnak is érdekes lehet a dolog.
Ha sikerül valami értelmeset elérnem nem gyári VW kártyával, közzé teszem.
Láthatóan van fogalmad a dolgokról. Az sincs kizárva, hogy jobban értesz az informatikához, mint mi. Lényeg, hogy megoldódott a frissítés, várhatóan májusban jön a következő.
Attól, hogy az átlag egységsugarú júzerhez képest kicsit jobban érdekel a dolog, és talán szeretnék vele kicsit többet foglalkozni, nem biztos, hogy egyből hülyének kell nézni.
Nem hirdetek eredményt, és nem fejtek meg semmit, csak hangosan gondolkodtam.
Te mindent így agyonkomplikálsz az életben és fölösleges energiákat ölsz megoldott témákba?
Tegnap föltettél itt a fórumon egy kérdést, melyre egy órán belül pontos választ kaptál.
Vagyis, csak a gyári kártya kompatibilis, honnan és mit kell letölteni.
Octi19 átküldött neked egy leírást, melyben továbbá továbbá az is, hogy a gyári kártya SD-CDA formátumú.
Te meg eredményt hirdetsz és „megfejted”, hogy az egy közönséges SD kártya.
Egyébként pedig a gyári kártyán van egy rejtett tartomány, nevezzük particiónak, melyet a fejegység értelmez. Megkeresi a partíción található gyártóspecifikus kódot, ha megtalálja, akkor hitelesnek tekinti a kártya publikus részén található térképadatbázist és kész. Ennyi.
A hagyományos SD kártyaolvasó nem kezeli a rejtett tartományt, nem is látja, azaz törlés, illetve formattálás esetén sem sérül a benne található azonosító.
Gyári kártyára másolva az EU AS 1115_V10 csomagot működik a cucc. Viszont ez a honlapon (vagy más helyeken is) olvasható gyári leíráshoz képest biztosan nem másol semmit sehova a belső memóriára.
Kártya betesz, 1-2 perc ellenőrzés, és megyen.
A trükköt viszont nem feltétlenül abban látom, hogy VW kártya. A gyári, 16 GB-os kártya formázható FAT32/4096-ra, viszont az új SDHC/SDXC kártyáknál már minimum 8192 foglalási egység választható.
Természetesen hiába próbáltam parancssorból paraméterezve 4096-ra formázni, a végén hibára futott.
Nekem ebből az jön le, hogy a gyári egy közönséges SD kártya, nem pedig SDHC vagy SDXC.
Megfordítva: ekkora kapacitás (32 GB) nem formázható FAT32-re 4096-os szektormérettel, nem jön ki a matek:
holnap lesz a próba, épp most formázok egy sandisk SDHC 32GB-ot fat32/4096-ra, már csak a kíváncsiság kedvéért.
Note:
Windows 8.1 filekezelőből / lemezkezelőből indított formázásnál FAT32 esetén nem választható a 4096 bájtos foglalási egység, parancssorból viszont minden gond nélkül megy.
Köszönöm, a FAT32 fájlrendszer és a 4096 byte történet ismert, azzal kezdtem, illetve a 7zip-en kívül próbáltam még több csomagoló progit is használni, hogy azt is ki tudjam zárni a lehetséges hibák közül.
(WinZIP, IZarc, Winrar, illetve a klasszikus dos zip-et is próbáltam)
Ha nem jönne össze a dolog, akkor formázni kell az SD kártyát méghozzá FAT32-es fájlrendszerre és ami nagyon fontos 4096 byte-os cluster mérettel, mert csak így fog rámenni a fájl. (a gyári kártya nem feltétlenül ilyen!)
Hagyd a frissítő programot és csináld manuálisan ez alapján (ugyan angol nyelvű, de érthető) a 7-Zip nevű program kell még, amit innen lehet letölteni.
Köszönöm, a letöltőoldalt megtaláltam. Most az enyém akkor Discover Media, vagy Discover pro? A honlapon fénykép alapján discover Pro lenne, cikkszámra rákeresve meg discover media mib2. Most akkor mi van?
A másik problem, hogy a gyári kártya 16 GB-os, az egyik térképcsomag, amit most töltök, az meg 24 GB. Akkor a gyári kártya nem játszik...
Innen tudod letölteni az aktuális térkép adatbázist.
Fontos, hogy csak és kizárólag gyári SD kártyán fog működni, hiába próbálkozol mással. Mentsd le a kártya teljes tartalmát, törölj le mindent (akár formázni is lehet), rámásolni a linkről letöltött és kicsomagolt tartalmat és működni fog.
Ez ugyanaz, amit megvehetsz 2.5 ezerért magadnak Ebayen, Alin ennek a háromnegyedéért. A doboz csak egy relé, valamelyik kínai biztosan árulja azzal együtt is. Sima kompozit, kell hozzá a konverter. Túlárazott, úgy tízszeresen.
Sziasztok! Nemrég vettem egy Audi A3-t (2007)! Van egy olyan problémám hogy nem csatlakozik a telefonom (apple) a multihoz (Rns-e)! És csak a CDt olvassa be az SD kártyákat nem! Tippeket és a segítségeteket előre is köszi!
Segítségre lenne szükségem. Elromlott az RNS 510 típusú gyári VW fejegységem (2008-as Passat). Mindig csak a Welcome to Volkswagen felirat jön be és eltűnik és újra és újra, ki sem lehet kapcsolni. Volt már valakinek hasonló hibája?
Skoda Bolero MIB STD2 PQ/NAV fejegység eladó. Sajnos nem illeszthető az autómhoz, ezért eladó. Garanciát, visszavásárlást nem tudok hozzá biztosítani. Ára 45e. Érdeklődést levélben várok.