Majdnem biztos, hogy 2,4 GHz-es az átvitel. Lehet egy kiadós helyi zavar. Ezeken a sávokon is egyre nagyobb a guzmi.
Ki kell máshol is próbálni. Ha egy antenna meghal, az nem a felére, hanem huszadára csökkenti a hatótávot. Egy etetőhajó jó eséllyel csak egy irányba kommunikál. A távirányítótól a hajóig. Így a hiba lehet a távirányítónál vagy a hajónál. A hajónál mindig felmerül a beázás mint hiba forrás.
Amatőr szinten a legbiztosabb kölcsönkérni egy hasonlót vagy pont ilyet. Ha külső zavar okoz bajt, akkor avval is gyenge lesz. Ha pont ilyen, akkor ki lehet keresztbe próbálni a távirányítókat és a hajókat.
Helyi zavart okozhat egy analóg video kamera átvitel, pl. udvari megfigyelő. Vagy szinte bármilyen vezeték nélküli berendezés.
Utánakerestem a régi hajóhirdetésnek, valóban 2,4 Ghz-n megy, de az újabbakat már magasabb frekv.-án működtetik. De ez nekem érdektelen, hogy tudom ellenőrizni az antennaburkolat szétbontása nélkül, hogy nem szakadt-e a vevőantenna?
A dronok lejovoje (telemetria, analog, vagy wifis videojel, stb) is ezen a savon megy. Csodalkozom, hogy a tav jele 5,8on megy, normalis esetben a felmeno (taviranyito)2,4en iranyitja a dront. (elvileg az eteto-horgasz dronokat is.)
Semmi antennával kapcsolatos tudásom nincs - sajnos! A problémám, hogy van egy etetőhajóm, ami 5,8 Ghz-en működik - és jól is működött cca. 3 évig - most elkezdett rakoncátlankodni, kb. a szokásos távolság feléig megy el, akkor olyasmi tevékenységet végez, mintha nem kapna jelet a távirányítótól. A forgalmazó véleménye, hogy a hajó antennáját érte talán mechanikai behatás és megszakadt az adószál. Hogy tudnám ellenőrizni, hogy jól működik-e az antenna, a partközeli irányítást szépen veszi a hajó? Köszönöm, ha ötleteltek!
Ez így igaz, ha termelésre, üzleti célra, folyamatosan kell. Játékra, saját célra, esetleg barátoknak-klubtársaknak pár darabos sorozatra maradnak a börzék, külhoni hadi-inkurrencia raktárak, Nándi bácsi asztala stb.
Kérdés, ezek a csövek boltból, mostani új gyártásban léteznek-e? Mert az ON-topik téma anyagai igen, folyamatosan.
Ez igaz, de ha azt kellene boltban új állapotban kifizetni teljes áron, kicsit más volna a leányzó fekvése. Volt szerencsém 30 éves orosz technikához alkatrészt rendelni. Briz reprádióhoz.
Ismered a 62-est. Perkáta mellett van egy geo. torony, az a legmagasabb pont. Ott a Drake-kel és 2m dróttal, ami kb. 1,5m magasan volt, délután 5 felé jött egy japán CW-ben 10 megán.
Mindent erősít, a zavarokat is. Először azt hittem, hogy a rengeteg zaj a villamos hálózatból származik. Elemmel működtettem, de a zajszint maradt. Hogy miket vesz, azt egy SDR vevővel le lehet követni - szegény ember spektrumanalizátora -. Meg kell határozni, milyen frekvencián akarod használni, ennek megfelelő sávszűrőt kell építeni. Sávzáró szűrőket sem árt tervezni a megjelenített zavarok szerinti zajokra.
segítséget szeretnék kérni. Egy ismerőstől kaptam ajándékba egy antennát, de nem tudom mire tudnám használni. Rádiós internetem van, aminél időjárás függvényében időnként vannak sebességbeli problémák, de nem tudom, hogy ez az antenna jó-e hozzá. A szolgáltató antennája ennél sokkal kisebb, tányér antenna, közepén valami aktív eszközzel, amin még ledek is vannak. A kapott antenna low loss típusú, némi kábelem is van hozzá.