A 21. Férfi Kézilabda VB Horvátországban kerül megrendezésre, 2009. Január 16. és Február 1. között. A magyar válogatott Franciaországgal, Szlovákiával, Romániával, Argentínával és Ausztráliával került egy csoportba.
Puticsnak úgy tűnik, nem tesz jót, hogy alig játszik a Barcában, Eklemovics sérülékeny, Mocsai sematikus, Puljezevics meg... ha Londonra készülünk, nos, addigra ő 39 éves lesz.
Szerintem egyébként inkább a beálló poszttal vannak gondjaink (persze nem ártana még 1-2 jó átlövőteljesítmény se Nagy Laci és -néha- Ilyés mellé). Gál védekezésben verhető, és támadásban is túl sokat ront, Zubai meg ezekkel a paraméterekkel nemzetközi szinten kevés.
Gratulálok a magyar csapatnak, jól játszottatok, különösen az első félben, nem vártunk ilyen nehéz meccset. Tény az, hogy a bírók néhányszor magyaroknak segítettek (pl. a második fél elején két támadásunkat egymás után szüntették meg, azt mondták hogy Čupić támadófáult tett meg; vagyis amikor, asszem Császár, nem kapott kétperceset mikor Čupićot döntötte le az ellentámadásban), de nekünk is néhányszor adták a labdát, bár nem érdemeltük. S még Nikola serült meg. Mindent összevéve, jó meccs, kár, hogy a szlovákokkal elveszítettétek egy pontot, bár akkor se sikerülne féldöntőbe jutni, mert kikaptatok a franciáktól. További jó sikert a bajnokságon, hogy legalább ötödikek legyetek! :)
Borzasztó sematikus volt a beálló megjátszásunk, ami meg működött, azt kétszer csináltuk. Nem igazán rángattuk meg oldalra a falat, pedig ezeket a melákokat így szét lehetett volna kapni, Korea ezzel nagyon jól tudott dolgozni. A 7-tel több eladott labda az rengeteg.
A meccs ott ment el, hogy későn ment be Fazekas. Nenad most nem volt jó fomrában, Fazekas viszont nagyon szépeket fogott, de akkorra már kapkodni kellett, így nem lehetett meg az eredménye a védéseknek. Egyébként bár az eredmények nem ezt mutatják, de most közel vagyunk az elithez. A franciák szerintem jóval simábban verték a svédeket mint minket, és itt is sikerült a maximaális különbséget a végére hagyni, a meccs sokkal szorosabb volt annál, mintsem hogy 5 legyen közte. A probléma elsősorban az, hogy egyrészt nem vagyunk elég kombinatívak játékban, annyira nagy játékosaink meg nincsenek, hogy megtehetnénk azt, amit a franciák vagy a horvátok, továbbá a védekezésnél még mindig nagyon kevesek vagyunk, elsősorban intenzitásban, a cserék esetén pedig üvölt a különbség. A védekezés meg elsősorban szellemi képességeket igényel.
Nekem nagyon hiányzik a tűz, az, hogy spanolják egymást a fiúk, illetve hogy a szöv.kap is tüzelje őket. Máshogy nem lehet védekezni.
egyetértek. nekem tetszett ez a mai meccs, bár volt 1-2 szitu, amikor jobban megbecsülhettük volna a labdát, de ha ilyen szinten játszuk le a hátralévő meccseinket is, akkor van keresnivalónk a sévdek és a koreaiak ellen is, sőt!
A kommentátorkodásról nem tudok írni, mert a netes linken néztem, angol kommentárokkal, tetszettek ők is :D
(jah és köszi a linket, az első meccs amit megtudtam nézni ezzel a gyenge netes kapcsolatommal!!)
Nagyon jól küzdöttek a fiúk, kevesebb hibával benne lehetett volna a meccsben a bravúr, de így is büszke vagyok a csapatra, így ki lehet kapni, etc. (közhelyek, és sokan leírják ezeket a megállapításokat, de attól még igazak). Bár nem tudhatjuk, lehet, hogy még kiélezettebb helyzetben segítették volna 1-2 ítélettel a bírók a hazaikat.
Nagyjából tényleg korrekt volt a játkvezetés, bár pl Herbert esetét, meg még 1-2-őt szívesen visszanéztem volna, de valóban nem volt vészes a hazai pálya. Ezzel együtt nem tudom, miért kell szidni a kommentátorokat, hiszen vegyük azt hozzá, hogy ők a helyszínen élik át és nagyon drukkolnak a fiúknak... Oké, lehet, hogy néha elfogultak (de én is az vagyok, meg ki nem az, aki a magyaroknak szurkol?), szóval emiatt én nem haragszom rájuk. És szerintem százszor inkább legyenek elfogultak, mint sótlanok, beletörődők, stb.
Sajnálom Eklemovicsot, sajna nagyon sérülékeny játékos:(, Puljezevicset valószínűleg előbb, legkésőbb a második félidő elején le kellett volna kapni szerintem is, továbbá Harsányit én nem hoztam volna le a félidőben. Kb ennyi, amúgy most a meccseléssel nem volt nagyobb gond.
Szerintem ma játszottunk eddig a legjobban a vb-n, kár, hogy ez csak ennyire volt elég.
Puljezevicset a 10. percben lehoztam volna. Lehetett látni egy két megmozdulásán, hogy egyáltalán nem volt ott fejben.
Én is úgy gondolom, hogy nem kéne a kommentátoroknak átlépni egy bizonyos határt. Ilyen játékvezetést egy házigazda ellen minden világversenyen és minden sportágban elfogadnék.
Ma ez a horvát csapat megfogható lett volna! De mi mindig fontos szitukban hibázunk! De miért????? Hajdú úr már előbb levehette volna Nenadot, talán Nándi többet tudott volna segiteni. Iváncsik Tomi hát nem is értem mivan vele..... még meg is sértödik, hogy a kapitány leveszi......
Két kommentátor félelmetesen szurkolt, s néha azért olyan dolgokat mondtak amivel csak hergelik a nézőket. Megsem várták a lassitást, de már nyomatták a negativ idegesitő dolgokat. Biróknak volt egy-két érdekes itélete, de azért nem vol akkora nyomás szerintem. Az hogy Herbert nem tud ziccert bedobni, ne a biró legyen a hibás.....
Attól tartok, hogy ez ma sok energiát kivett a fiúkból s Nikola is megsérült, nehéz lesz a svéd csapat ellen.
Ejj-ejj... Szépen kijött ma, hogy miért nem vagyunk élcsapat. Több volt ebben a meccsben. Sok kapufa, érdekes bírói döntések, de leginkább kellett volna még egy-két kiemelkedő teljesímény Nagy Laci mellé. Puljezevicset is lehetett volna hamarabb cserélni. Nem nagyon pörgött fel erre a meccsre. Mindettől függetlenül le a kalappal a srácok előtt, komoly küzdelemre kényszerítették a hazaiakat, s az első félidőben nagyszerűen is játszottak.
Így is ki lehet kapni emelt fővel, azonban azt mondom, hogy most ezt a horvát válogatottat meg lehetett volna fogni. Ehhez az kellett volna, hogy ne csak az utolsó 4 percben találkozzanak a kapusaink a labdával, valamint kellett volna Nagy László mellett egy olyan ember aki mert volna átlőni.
Ez egy ilyen vb.... a szlovákok elleni meccsen eldőlt minden. Ezen a találkozón meg lehetett volna fogni a horvátokat. De nulla kapus teljesítmény és Nikola kiesése, sajnos a vereség lett a vége.
Meglepően jól játszunk eddig (legalábbis számomra)! Simán partiban vagyunk a horvátokkal, akiket a bírók is nyomnak rendesen. Egy kis plusz kapusteljesítménnyel, szélsőjátékkal (eddig ők nem nagyon süvítenek), na meg ennél több szerencsével még akár csodát is tehetünk!!
Kedves Mindenki, a fent jelzett címen a lengyel - dán közvetítést nyomják...tud valaki olyan helyet a neten, ahol a magyar - horvát találkozó is látható élőben? Köszi előre is!!!