"Az Országos Választási Bizottság (OVB) keddi ülésén ismét elutasította azt a népszavazási kezdeményezést, amelyet azzal a céllal nyújtott be egy magánszemély, hogy június 4-ét Trianon-emléknappá nyilvánítsák. Az Alkotmánybíróság tavasszal semmisítette meg az OVB előző, ugyancsak hitelesítést megtagadó határozatát. A bizottság szerint a kérdés nemzetközi szerződéseket érint, így tiltott tárgykörbe tartozik."
Josephus Flavius, családnevén: Jószéf ben Matitjáhu (Jeruzsálem, Kr. u. 37-38 körül Róma, 100 körül) arámi és görög nyelven alkotó római zsidó történetíró és teológus.
Na nem feszítelek tovább a számításokkal, mivel ie.100ban született így visszafelé kell számolni az időt. A könyvet 1-évvel halála előtt írta, mivel i.e.37-ben meghalt. Tehát élt 63-évet. Remélem tudtam segíteni.
István: én a Benedek Elek-féle Magyar mese- és mondavilág 1926-os kiadásán nőttem fel. ,ég az őseimmel is tisztában vagyok családfakutató nagybátyám jóvoltotából. de azt egyenesen károsnak gondolom, hogy én magam vagy az országom mai sorsát a múltra való mutogatással az őseim tettei alapján próbálom igazolni. adva van egy helyzet ma, és adva vagyok én ma. ebből a kettőből kell(ene) összhozni valami működőképeset, jóakarattal, másoknak nem ártva, magunknak használva., és nem az ősök csontjait fényezve és mutogatva. Attól még, hogy egy hamis képet és hamis bálványt mutogatok, csak azért, hogy másokat elnyomhassak, vagy másoknál különbnek látszódjak, becsapom magamat, és igyekszem másokat is egy hamis talapzatra állítani.
A történelemszemléleted alapján nincs mit csodálkozni azon, hogy egyes esetekben milyen termékeny talajra talált a Merjünk kicsik lenni című nép(el)nevelési ideológiai trágyadomb.
Azért bátorkodom megkérdezni, hogy nem lenne e nekünk jobb, ha egy nép tisztázná a múltját és nem hasonlitgatnának össze minket finnekkel és egyéb népcsoporttal? Végre egységes múltat és történelmet kellene felmutatni, nem az 1810-utáni Habsburgi elméleteket.