Keresés

Részletes keresés

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3297
nézd, lehet, hogy szerinted az érveim életképtelenek, viszont ez a gyakorlat, ez VAN.

a komenizmusban elvették a gyárakat, később még épitettek újakat is. Ezek - a rendszer bukása után - képtelenek voltak maguk termelni, bezártak vagy leálltak, mert nem voltak életképesek a kgst-n és a tervgazdálkodáson kivül létező valóságban.

Aztán jöttek a nagy külföldiek (többek között azok, akiktől anno a gyárat elvették) és visszavásárolták vagy a később épült facilitások esetén megvásárolták őket. Annak a rendje és módja szerint beletették a pénzt, fejlesztették, stb, és újrainditották, csak most már a sajátjuk volt és azért nyomták meg a nagy zöld gombot a gépsoron, hogy nekik termelje a hasznot. (speciel más iparágakban olyan is van amit leállitottak megvásárlás után, hogy felhasználhassák a piacát)

Az évek során voltak mindenféle gazdasági változások, ők meg sokat számoltak, hogy hogy éri meg jobban és nyilván arra jutottak, hogy csehország fejlettebb iparági múltja, az ott elköltött pénzek, szállitási útvonalak, nyersanyagbeszerzés, etc, figyelembevételével, hogy az ő szempontjukból gazdaságosabb párszáz km-el odébb, egy nagyban csinálni a mindent, mint szétszórt kisebb telepeken. Logisztika meg ilyesmi.

Ehhez neked max annyi közöd van, hogy durcásan nem balaton tallért és bocicsokit veszel, hanem mondjuk lindt-et vagy milkát. Annyi közöd van a tulajok pénzéhez, mint nekik ahhoz, hogy mire költöd a fizetésed.

Úgyhogy fogd a pénzedet és csinálj gyárat, találj ki jó termékeket amiket megvesznek és vegyél fel sok magyar embert dolgozni, ez mind hasznos és okos lépés. ráadásul még meg is gazdagodhatsz, ha okos vagy.

Ja, van még egy, vásárold fel a részvényeket, szerezd meg a többségi tulajdont és visszarendezheted a dolgokat, ez is lehetőség.
Előzmény: Szilard Kigyo (3254)
Szilard Kigyo Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3296
es anelkul hogy belehoznank a nyilasokat/kommunistakat, csak ugy:szerinted jo ha sok szakember es kutato, meg melos elmegy vagy nem jo?valahogy erre senki sem akar valaszolni.miert?
Előzmény: Hayloft Ezekiel (3294)
Szilard Kigyo Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3295

Ezt mondom.Minek csinaljak en ceget?Igy jo minden, ahogy tortent.Ez a jovo.Akik ertettek a csokigyartashoz, es dolgozni akarnak, menjenek Csehorszagba.Meg ugy altalaban mindenki.Meg nem csak Csehorszag van.Rengeteg mas orszag is, valahol csak lehet melozni.Aki meg ezt nem erti meg, magara vessen.

Vegul is az allamnak nem feladata a munkahelyteremtes.

Az allamnak csak egy feladata van:beszedni az adokat, es alkalomadtan kisegiteni a bankokat.

Előzmény: Hayloft Ezekiel (3292)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3294
"miert kevered ezt bele?hol irtam hogy nyilas rendszer kell?"

Azért keverem bele, mert eredetileg erről szól a topik. A nyitója felvázolt egy gazdasági (?) rendszert, mindenféle sajátos, szerinte működő ideológiával, erről beszélgettünk.

Azt én nem irtam, hogy te azt irtad, hogy nyilas rendszer kell, szó szerint azt irtam:
"[..]amit felvázolt a topik elején a nyitó és elvbarátai, akkor jó lesz itt élni?"

ugyanis ez a topik témája.
Előzmény: Szilard Kigyo (3253)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3293
"megindult alattatok a föld"
Megindult? Áá, ezek túlélnek mindent. Majd minden megy tovább, ahogy eddig. Usákia kicsit visszahúzódik, azt marad a status quo. Kivéve ha tényleg eszkalálódik a válság.
A görögországi zavargások meg anarchista, kommunista balhézás, de az okát nem tudom. Nincs összefüggés szerintem amit Te képzelsz. Vagy igen?
Előzmény: zividivi (3284)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3292
"Hat igen.Talan elkezdhet mindenki csomagolni, az utso majd kapcsolja le a villanyt.Csehorszagban ugyis jobb az infrastuktura a gyartashoz.Most mar lassan Szlovakiaban is.Eljon amikor majd Romania lesz a merce, bar allitolag Kelet Mo-rol sokan jarnak Romaniaba meloert."

Nézd, az a helyzet, hogy a cégek nem magyarok, hanem vannak nekik mindenféle tulajdonosaik, akik a cégeket a profitért üzemeltetik. Az ő szempontjaik az érvényesek amikor a saját gyáraikról és termékeikről van szó. Ne siránkozz, hanem gründolj egy édesipari gyárat, fejleszd, fektess bele, dolgozz vele sokat és majd egyszer te leszel a nestlé, sőt, akár meg is veheted. Minden ilyen nagy cég valahol kicsiben indult, a kokakólától a danonig, sok idő és munka árán nőttek meg, nem pedig a folytonos siránkozástól.

20 évet már elpénecoltál és az államra haragszol, akinek nem dolga a csokigyártás.
Mint ahogy az iparvállalatok sem róbert-bácsi konyhái.
Előzmény: Szilard Kigyo (3250)
Szilard Kigyo Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3291
Azzal hogy azt mondod minden ugy jo ahogy tortent.Hogy nekem gozom sincs a cegvezeteshez-szerinted- de fogadjam el hogy masok tonkrevagnak cegeket.
Előzmény: Derek (3281)
zividivi Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3290
Az lehet!

De Amerika nagyobbat esik nálunk és jobban megüti magát.

Mi nem fogunk tömegesen elpusztulni egy félnapos áramszünettől, a felhőkarcoló-lakóknak pedig életfeltételük a technika.

Inkubátorlakók! A természetes világban már egyszerűen életképtelenek. A benzin-és élelmiszerutánpótlásról már nem is beszélve.

Nem is olyan nagyon régen, kimutatta a foga fehérjét, mire is nem képes az amerikai tömeg egy katasztrófa idején.
Előzmény: subadubadu (3287)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3289
Aki jót szórakozik a topikon.;)

Na, mentem dögleni, holnapután német nyelvizsgám lesz, készülnöm kell.
Előzmény: Szilard Kigyo (3288)
Szilard Kigyo Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3288
Szerinted ki fogja ezt vegigolvasni?:)
Előzmény: Zicherman Istvan (3283)
subadubadu Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3287

"De az amerikánusok lelki békéjét egy pillanatra sem szeretném megzavarni. Csak szólok, hogy megindult alattatok a föld. "

Akkor viszont jobb, ha felkészülsz te is. Amikor az Egyesült Államokban megindul a föld, addigra a mi országunkat a föld el is temette.

Előzmény: zividivi (3284)
zividivi Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3286
Nekem aztán tök mindegy te mit gondolsz róla.

Ringasd el magad, ahogy jólesik.
Előzmény: Derek (3285)
Derek Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3285
te es a helyzetelemzes ,ne viccelj mar ilyen kesei oran:-))
Előzmény: zividivi (3282)
zividivi Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3284
A hitleristák is jó sokáig így hitték.

De az amerikánusok lelki békéjét egy pillanatra sem szeretném megzavarni. Csak szólok, hogy megindult alattatok a föld. Élvezd, amíg van mit. Ne hidd, hogy bármit is irigylek tőletek. A jövőtek végképp nem.

Nekünk viszont olyanunk is lesz.
Előzmény: Derek (3276)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3283
A BARÁTOM ELLENÁLLÓ.

A Kohászok sugárútján sétálunk. Egyre jobban alkonyodik. A társam csörtet előre, mint egy csatamén, én meg alig bírom követni hatalmas, kimért lépteit, pedig már félig-meddig futok. Megkérni arra, hogy váltson tempót és menjen lassabban – teljesen reménytelen: amikor a gondolatai valami téma körül forognak nem lát, nem hall. A gondolatai pedig állandóan valahol, össze-vissza kószálnak.

- Hitler? Ugyan már! – kiáltja, erőteljesen gesztikulálva, és a fémkeretes szemüveg ismét lecsúszik az orra végére. – Ugye tanultátok történelemből? A Diktátor – egy kalandor és szélhámos volt. Hogy tudott egy ilyen nagyszerű eszmét elprofanizálni! Viszont azok, akik mögötte álltak – azok igen, azok valóban nagy, hatalmas tudással bíró emberek voltak!

A kanyarból rálátunk egy kicsiny, szűk utcácskára, amit kis boltok és kávézók cégérei tarkítanak. Valahol itt rejtőzködik a ,,Palacsintázó” – egy csodálatos hangulatú és diák-zsebhez mérten nem is olyan drága hely. Éhes vagyok, de, sajnos, nekem nincs pénzem, a barátomtól meg fölösleges kérni.

- Mellesleg, - mondja a társam egy idegenvezető hangnemében, - ezen az utcán építettek egyszer a ,,Patkányok” egy barikádot.

Emlékszem erre a történetre. A ,,Patkányok” – fiatal művészek bandája – elzárták az utcát deszkákkal, rozsdás csövekkel és mindenféle kacattal, amit a főváros szeméttel teli udvaraiban szedtek össze. Az egész eseményt filmfelvevőre vették. Körülbelül egy órával később kiérkezett a rendőrség és megkérdezték, hogy tulajdonképpen mi folyik itt? Válaszul a fiatalok meséltek az ,,Ellenállási Mozgalomról” és felolvasták a művészet nép számára érthetővé-tételéről szóló szórólapjukat. A rohamrendőrök megértették, hogy itt valami művészeti előadásról van szó, jót szórakoztak, de megkérték, hogy a barikádot takarítsák el, de azonnal. Most már a ,,Patkányok” a leghíresebb és legdivatosabb művészeti irányzat: a filmfelvételt minden egyes ellen-kulturális és underground szórakozóhelyen vetítik, miközben állandóan emlegetik a szerencsétlen rendőröket, amikor pár szót lehet váltani a rezsim általi üldöztetésről.

- El sem tudod képzelni, - mondja közben a társam, - mennyire idegesítenek ezek a különböző színű jobbos-balos ,,hazafiak”, a saját matyóhímzéses ,,nemzeti öntudatukkal”! Ideje lenne már végre megérteni: nincs, nem létezik nemzet! Ez egy fikció. Csak a harcosok léteznek, Észak büszke és könyörtelen faja… A nemzetünk pedig – szánalomra méltó kis emberkék, az ezer éves rabszolgaság népe, amit már a bölcsőben megrontottak a papok és az idegenek istene!

A barátom arca felélénkül, még a léptein is lassított, hogy nehogy elveszítsek, kihagyjak valamit az eszmefuttatásából.

- Például tudtál arról, - kérdi tőlem konspiratív félhangon, - hogy a Bibliában a buziságot is hirdetik?

- Hol?! – válaszolok elkerekedett szemekkel.

- Miért, szerinted honnan ered a ,,szodómia” kifejezés? Mellesleg Szodoma – bibliai város!

Amíg én csendesen ledöbbenek és logikát próbálok találni ebben a hermeniftikában, a társam átadja magát a kedvenc témáját képező álmodozásnak.

- Nem baj, amikor mi majd hatalomra kerülünk, - mondja, és közben a szemei elfátyolosodnak, - mindezeket a perverzeket agyonlőjük! Nyilvánosan. A Szabadság Terén. Vagy… figyelj, nem lenne jobb, ha karóba húznánk őket? Nagyon konceptuális egy performance sikeredne belőle… he-he-he…

A Nagy Vezér palotájának tornyai, amik vészjóslóan az ég felé szöktek, a gondolatainak egészen más irányt kölcsönöztek.

- A Nagy Vezért pedig a Népek Palotájának falán fogjuk felakasztani! – jelenti be örömtelien, megajándékozva engem egy foghíjas mosollyal. (A fogát a nem is olyan távoli, munkás negyedek bandáiban töltött ifjúsága során ütötték ki neki, az egyik kerület kontra kerület összecsapás során, de nem volt fogtechnikusnál, ugyanis kispolgári szokásnak tartotta.) – Képzeld csak el, hogyan fog majd térden csúszni és életéért könyörögni az a rohadék? He-he, szanaszét fogja fosni magát!

Álmodozó, réveteg tekintetét a Népek Palotájára emeli – és hírtelen grimaszt vág, majd kiköp a lába elé.

- Azok a rohadt gnosztikus szimbólumok! Látni sem bírom őket! Megéljük e még valaha azt az időt, amikor a tornyokon ismét sasok fognak tündökölni?

- Te ráadásul még királypárti is vagy? – kérdeztem unott hangon.

- Hogy jön ide a monarchia? A Sasok – szimbólumok. A Birodalom hajdan volt nagyságának és hatalmának szimbólumai…

Eszembe jutott ,,a rabszolgák ezeréves népe”, de úgy döntöttem, hogy inkább hallgatok.

- Ha te kerülnél hatalomra, akkor mit raknál a tornyokra és a zászlóinkra?

- Ugyan azokat a gnosztikus szimbólumokat, - válaszoltam, - csak megfordítanám őket.

Pár másodpercig némán bámul engem, összehúzva szemöldökét, ráncolva a homlokát: hirtelen arca kisimul, és hangosan felkacag.

- Fasza! Nem rossz! – mondja végül. – Igen, tudom, téged érdekel a metafizika…

Engem nem csak ,,érdekel a metafizika”, te köcsög! De ezt neki fölösleges lenne elmagyarázni.

- Értsd már meg végre, - folytatja lángoló szemekkel, - mindez csak gyerekjáték! Tipikus külhoni szarság, amit az unatkozó nyárspolgároknak találtak ki az élelmes emberek. A meztelen racionalizmus és csak semmi szakralitás. A Thelema – az igen!

- Haver, magyarázd már el nekem, légy oly szíves, - mondom mérgesen, - hogyan lehet egyszerre szeretni Crowleyt és Nietschét?

Erre a társam egy jóformán érthetetlen tirádába kezd, amelyben gyakran ismétlődnek az olyan szavak, mint a ,,kontextus” és a ,,diskurzus”.

- …És végeredményben, - fejezi be végre mondandóját, - milyen jelentőséggel bírnak egyáltalán ezek a kicsiny nézeteltérések, ha a lényeges dolgokban egyformák – mindketten extrémek!

- Az extrémek – ezek azok, akik gördeszkán meg biciklin repesztenek az akadálypályán? – kérdem nagy közönnyel.

Néhány másodpercig birka tekintettel bámul engem, utána ismét nevetés robban ki belőle. A viccemet hihetetlenül pontosnak találja.

Kiérünk a Sétálóutcára. Minden egyes elárusító standnál, ami tele van köztársasági szimbolikával, megáll, és nézegeti a zászlókat, kitűzőket, amin ott feszít az Első Nagy Vezér kissé hunyorító, merev arcképe. Megtapogatja őket, nézi a minőséget, mérgelődik és csettintget a nyelvével. Szeretne venni egy ilyen lobogót, hogy utána otthon felrakhassa a falra, de sajnálja rá a pénzt.

Az Első Nagy Vezért a barátom gyűlöli, másképp, mint buzinak vagy senkiházi idegennek nem is illeti. A mauzóleuma pedig furcsa nekro-szadista hajlamokat ébreszt benne. Viszont a köztársasági lobogó az Első Nagy Vezér képével – vagány dolog. Teljes mértékben megfelel az ellenállás szellemének.

- Haver, én éhes vagyok, - panaszolom neki. – Nem megyünk be a ,,Gyorsétkezdébe”?

Na, ezt nem kellett volna mondanom. A társam szemei megüvegesedtek, az álla elkezdett remegni, mint egy haszidnak, akit egy szelet füstölt szalonnával kínálnak meg. Az ajkairól rövid, köpködő, nyomda festéket nem tűrő szavak pattognak, amelyekből kiderül, hogy ő még a halálos ítélet terhe alatt sem közelíti meg a ,,Gyorsétkezdét”, és engem sem enged oda.

- Haver, - mondom türelmesen, - ha nálunk lennének nem túl drága és ízléses nemzeti kajáldák, így vakuljak meg, ha nem oda járnék. De mit tehetnék, hogyha a főváros Első Polgártársa által felállított ,,Éttermekben” szájalnak az eladók, megpróbálnak átcseszni a pénzzel, és a májas palacsintának olyan az íze, mintha zsírpapírból lenne? A ,,Gyorsétkezdében” a koszt ha nem is egészséges, de legalább finom!

- Úgy gondolkozol és érvelsz, mint egy aljanép! – mondja dühösen a társam. – Éppen az ilyen beszéd miatt van az, hogy a népünk még mindig térden áll!

Személy szerint én nem térdeplem senki előtt és nem is nagyon emlékszem, hogy mikor tettem ilyet utoljára – talán csak akkor, amikor a könyves szekrény alsó polcáról kell valamit elővenni. De vele fölösleges és értelmetlen vitatkozni. Hiszen ő mindenkinél minden jobban tud. A végén a metrónál egy üzletben veszek egy húsos-táskát, elkezdem gyorsan befalni az ízetlen tésztát, miközben a ragadós ketchup végigfut az ujjaimon. A barátom közben rosszalón néz engem. A húsos-táska szintén nem nemzeti eledel, de mégsem egy ,,Gyorsétkezdéből” való külhoni kaja.

Tovább folytatjuk utunkat. A társamat még mindig felidegesíti a gyors-étkezdős eset: a gondolatai agresszív színezetet öltenek. Nézegetve a járókelőket hangosan méltatlankodik, hogy mindezek az emberek miért nem szedik föl a macskakövet, és nem kezdik el betörni az éttermek és gyors-étkezdék kirakatait? Miért nincs felgyújtva még mindig az ,,Igazság” szerkesztőségének épülete? Miért van életben még mindig X.Y. (itt egy számomra ismeretlen nevet mond), aki a Külhonban megjelenő cikkeiben és rádióműsoraiban büntetlenül becsmérli a mi nagy nemzetünket? Miért van az – végül is, - hogy a fővárosunkban végrehajtott terrorista akciók ötlete valami Külhoni nemzeti kissebségi ,,feketeseggűeknek” jutott eszébe – hiszen ezzel, ha jobban belegondolunk, fel lehet lázítani az egész népet?!

Bekanyarodunk egy üres, csendes utcába. A szél az arcunkba csap; a sötétszürke égen nehéz felhők robognak, amiket az alászálló nap utolsó sugarai változtatnak vérvörössé. Nagyon szép látvány.

- Hozzászoktunk a türelemhez és a belenyugváshoz, - mondja izgatottan a barátom. – Mi megszoktuk, hogy megbocsátunk. Pedig ez egyáltalán nem jellemző fajunkra! A megbocsátás, belenyugvás, nőies lágyság – az idegenek és perverzek erényei; az igazi harcosnak alattomosnak, kegyetlennek és könyörtelennek kell lennie. Semmit sem szabad megbocsátani, még a legkisebb sértést sem, és bosszút kell állni – ravaszul, könyörtelenül, hetedik felmenőig is kiírtva írmagját az ellenségnek… Mond már meg nekem, milyen más nép, a miénk kivételével, fogja tűrni, hogy a pofájába hazudnak és csőcseléknek nevezik?

- Egyik sem fogja tűrni, - mondom, és körbenézek.

Sem előttünk, sem mögöttünk nincs senki: a város szinte kihalt. A szél már nem egyszerűen fúj – csapkodja az arcunkat, lever lábunkról, ezért kénytelenek vagyunk megbújni egy kapualj árkádja alatt. A társam gyorsan és idegesen rágyújt.

- Ilyesmit nem szabad megbocsátani! – mondja, és kardcsapás szerűen lendít a kezével; szemüvege ismét az orra hegyére csúszik. – Nekünk veszélyesekké kell válnunk, félniük kell tőlünk – a remegésig, fogfájdalmig rettegniük! Nekünk, ha úgy tetszik, az Erő Oldalára kell állnunk! Had nevezzen minket gyáván a haldokló humanista világ bűnözőknek, őrülteknek, megszállottaknak, terroristáknak: hiszen mi tudjuk, hogy ennek mi is a neve valójában!.. Igazam van, mit gondolsz?

- Teljes mértékben igazad van, - válaszolom, és kiveszem a zsebemből azt, ami egész idő alatt fájdalmasan verdeste a combomat, zavart a gyors járásban, és már rendkívül untatott. Viszont belenézve a barátom arcába látom, hogy érdemes volt várni.

Az első másodpercben csodálkozva bámul rám, utána az arcát elönti a széles vigyor, de, el sem érve a száj foghíjas részét, megdermed, majd lassan lefagy az arcáról. A száj kissé megnyílik, a szemek kitágulnak és egy pontra fókuszálnak. Most egy ijedt kismalacra hasonlít – ugyan olyan kis rózsaszín pofikája és meredező konnekt-orra van annak is.

- Te… izé… mi ez?! – kérdi, furcsa módon suttogva. – Te… miért? Te megőrültél!

Válaszként jóízűen elmosolyodom. Azt mondják, hogy jól áll nekem ha mosolygok.

- Miért, szerinted nem hasonlítok egy igazi harcosra? – kérdem. – Alattomos vagyok, kegyetlen és könyörtelen. Ölök egy ferde pillantásért és egy rossz szóért. Az, aki ,,rabszolgának” meri nevezni a nemzetemet – nem él sokáig. Tetszik neked a megvalósult álmod, ellenálló?

- Hibbant vagy…- suttogja. – Esze-ment…

Valójában ez egy nagyon veszélyes húzás részemről. Hiszen ő jóval erősebb nálam: semmibe se kerülne neki az arcomba pöckölni a cigaretta decket, majd kiverni a kezemből a pisztolyt.

De a barátom meg sem próbál ellenállni.

- Figyelj, - mondja, megpróbálva lassan a kijárat felé mozdulni, - én még csak nem is gondoltam volna arra, hogy te így… na, szóval, hogy te mindent ennyire szó szerint értelmezel…

- Ha kiejted azt a szót, hogy ,,kontextus” – azonnal meghalsz, - mondom neki mézes hangon. – És jobb lesz, ha nem mozdulsz – hiszen én hibbant vagyok, ráadásul az ujjam az elsütő billentyűn van, véletlenül még megijedek és meghúzom.

- Bocsáss meg, kérlek, - mondja hadarva, - nem volt igazam, kész vagyok visszavonni minden egyes szavamat, a rabszolgákról, az aljanépről, meg minden…

- De ha nem is mondod ki azt a szót, hogy ,,kontextus”, akkor is meghalsz, - vonom le a következtetést.

Csendesen rám bámul, szörnyen kigúvadt szemekkel a homályosan csillogó szemüveglencsék mögött. Utána elkezd ordítani. Sokáig üvölt és groteszk módon, egy hangon, szélesen kitátva száját. A szél felkapja a hangját és tovaszáll vele.

- Mindenképpen meg fogsz halni, - mondom neki, amint befogta a száját. – Úgy ötven év múlva. Az olyan mocskok mint te, sokáig és boldogan élnek. Kár, hogy nem hoztam az útra egy felvevőgépet. Ez a performance sokkal ütősebb lett volna, mint a ,,Patkányok” barikádja.

A barátom kezd lassan lecsúszni a fal mentén a földre. A sötétben nem látom, de érzem, hogyan tágul a nadrágján a nedves folt. A levegőben érdes szag keveredik – az ellenállás illata.

Z.I.; 1996.
zividivi Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3282
Nem sírok, helyzetelemzek. Mit ne modjak! Elég siralmas valóban.

Aztán ahhoz, hogy valaki éppen az ezredforduló ennyire gazember legyen, mint a felsorolt urak, ahhoz már pofa kell, nem tehetség.
Előzmény: Derek (3277)
Derek Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3281

"Egyebkent ha kimentel Amcsiba nem tudom milyen alapon veded Amerika korabbi "eskudt ellensegeit""

Hol  vedtem en oket?

Te sirsz ,hogy nem vitted semmire ,mas miert tudta,tudod romaban,mint a romaiak.

Előzmény: Szilard Kigyo (3279)
Szilard Kigyo Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3280
a hozzaszolas lenyegi kerdesei ugy latszik meg mindig kihivasokat okoznak neked, mert meg mindig nem valaszoltal rajuk.Persze nyugodtan szivatgassad ziviket egy-egy felmondattal, felsobbrenduseged teljes tudataban
Előzmény: Törölt nick (3278)
Szilard Kigyo Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3279

Te most teljesen olyan stilusban irsz, mintha szerinted az en hibam lenne a helyzet amiben van Magyarorszag.

Hogy jon ide Marx?kifejtened?

Egyebkent ha kimentel Amcsiba nem tudom milyen alapon veded Amerika korabbi "eskudt ellensegeit"

Előzmény: Derek (3273)
Derek Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3277
te miert nem lettel Palotas, Demjen ,stb? te csak maradtal zivike aki itt sir
Előzmény: zividivi (3274)
Derek Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3276
Abbol itt max kis tusszoges lesz neked tudovesz ott.
Előzmény: zividivi (3275)
zividivi Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3275
Neked is csak volt perspektívád.

Rádomlik Amerika, előbb, mint miránk.
Előzmény: Derek (3273)
zividivi Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3274
//"..te akkor miert nem vettel occsoert egy ceget .."//

Nem élt 10 millió Palotás János, Demján, Csányi, Dobrev, Apró....stb. az országban.

Még az igazolt kommunista párttag is mindössze 600 ezer volt. Nagyrészüket ki is hagyták a buliból.

De legalább ezek a szerencsétlen párthívők nem kerülnek majd a nemzetközi vészbíróság elé, mint anno a kisnyilasok.

A többi pedig csak rettegjen addig is. Hiába csomagolnak, akármelyik hazájukba menekülnek is, ha egyszer a világ fog ítélkezni felettük, mindenütt utólérik a sorsukat.

Márpedig forr a világ bús tengere!

Előzmény: Derek (3267)
Derek Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3273
Akkor viszont nincs mas perspektiva szamodra,mint enni a proletariatus keseru kenyeret es megszervezni  a kommuniusta partot es vivni az osztalyharczot es tanulmanyozni Marx Karcsi-t.
Előzmény: Szilard Kigyo (3270)
Szilard Kigyo Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3272

Hat igen, ez sem nagyon oromteli

Előzmény: zividivi (3269)
zividivi Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3271
:-)))

Akkor te egy későbbi évjárat lehetsz. :-)))))
Előzmény: Szilard Kigyo (3264)
Szilard Kigyo Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3270
Egyszeru.Nyilvan nem volt olyan ismeretsegi korom, nem voltam abban a korban, nem voltam KISZ-titkar, szuleim nem voltak parttagok.csak a munkat ismertuk, mint tobb millio ember az orszagban.En is tudtam volna 1 Ft-ot adni a DAM-ert, a szuleim is , elhiheted.Persze meg se nagyon voltak hirdetve ezek a dolgok, a csokosok lerendeztek maguk kozt.De hat ezt gondolom nem kell mondanom, eleg kozismert dolgok ezek.
Előzmény: Derek (3267)
zividivi Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3269
Zabálja is jónép azóta is a tápot meg az adalékanyagot, mint a halliszten nevelt tyúkjaink. Büdös volt az istenadta. Tyúklevesnek halízű volt, halászléhez meg gyenge.

Hamar le is szoktak róla a Bánolnai megafarmosok. De, most visszakapták importból. A "májashurkával" és hipozott döghúsfelvágottal együtt.
Előzmény: Szilard Kigyo (3260)
Szilard Kigyo Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3268
Egyebkent te is egy-egy sort ragadsz ki egy hsz-bol?Mi lenne ha a tobbi mondatommal kapcsolatban is megvilagositanal egy kicsit, o Mester
Előzmény: Derek (3261)
Derek Creative Commons License 2008.12.11 0 0 3267

"Csak el lett kotyavetyelve "occsoert", bagoert, privatizacio jegyeben kulfoldieknek lett atjatszva, akik nagyon okosan kihasznaltak ezt."

Es te miert nem ,te akkor miert nem vettel occsoert egy ceget latod a feri vett,meg a zwack aki visszavasarolta a sajat csaladi ceget.Te is vehettel volna egy kis helyi sutoipari ceget vagy ostyagyarat es gyarthatnal ma csokis napolyit Kigyopuszi neven

Előzmény: Szilard Kigyo (3260)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!