Keresés

Részletes keresés

BubbleBlue Creative Commons License 2008.07.26 0 0 465

Mert biztos tanult a legutóbbi esetből. :-)

Jobb cuccot nyomat, hamarabb leállt vagy csak jobban odafigyel. Vagy nem tudom.

Előzmény: Lebenstod (461)
paragrafus Creative Commons License 2008.07.26 0 0 464

incitatus!

Amit te ámokfutásnak minősítesz, azok a szigorú tények. Akkor is, ha neked nehezedre esik elhinni. Ellenben az, amit te előadtál, az csak egy olyan dekoratív, cizellált kamu duma, amit az olyan hiszékeny emberek számára találtak ki, mint amilyen te vagy.  Te tökéketesen bevetted azt, hogy bűnösök voltak. Miközben ezt soha, senki sem bizonyította be.

...."Mellesleg az elején adott, elégtelen mennyiségű mintát a szabályok értelmében nem vizsgálták meg, kiöntötték".....

Alapvető tévedés. Az elégtelen mennyiségű mintát is  megviszgálták. Éppen azért, mert más, mert több nem állt a rendelkezésre. Mert ha az elégtelen mintát kiöntik, akkor azzal bizonyítékot semmisítenek meg.

És muszáj volt egész éjszaka ezzel elvenni Fazekastól a pihenést? Miért nem lehetett volna nappal?

És mi az, hogy a kezével eltakarta? Honnan veszed ezt a marhaságot?

Előzmény: incitatus (443)
Lebenstod Creative Commons License 2008.07.26 0 0 463
Ismerünk sportorvos vagy annak sportfőnökét, aki teltiltottak?
Ismerünk eltiltott sportolót, aki megnevezte volna doppingot adagoló orvosát?
(tán ez is kérdés)
Előzmény: wizes (447)
BubbleBlue Creative Commons License 2008.07.26 0 0 462
Megtörölheted.
Előzmény: milendee (460)
Lebenstod Creative Commons License 2008.07.26 0 0 461
És most miért nem dől majd meg?
Előzmény: BubbleBlue (453)
milendee Creative Commons License 2008.07.26 0 0 460

egyetértek, nem való az olimpiára. szégyent hozott az ország sportolóinak hírnevére. köcsög. hüye a mob, hogy kiengedte.

meg ez az egész olimpia egy nagy fos lesz. nem ünnep, hanem folyamatos harc, mindent megtiltanak, ami máshol természetes, és csak fokozná az ünnepi hangulatot.

eke Creative Commons License 2008.07.26 0 0 459
hát amekkorát ő tud, az egy tekintélytparancsoló rakás, talán a parlamentereinket ki lehetne belőle életnagyságban faragni!
Előzmény: BubbleBlue (458)
BubbleBlue Creative Commons License 2008.07.26 0 0 458

Sztem a döntőbe sem jut be nem hogy érmet hoz,

Merjünk nagyot álmodni, naaaa. :-))

Annus szerintem már 4 éve szarik az egészre.

Előzmény: wizes (456)
BubbleBlue Creative Commons License 2008.07.26 0 0 457

Na, persze a Pali az más. Én bánnám ha takaródna, mert a klasszikus megélhetési politikus prototípusát nem szabad szem elöl téveszteni. Csak tanulhat tőle a fiatalabb júzer.

Előzmény: eke (454)
wizes Creative Commons License 2008.07.26 0 0 456

Sztem a döntőbe sem jut be nem hogy érmet hoz, de akkor is Fazekas tette azért nálam ok. Annus ül az ánuszán és mélyeket lélegezve némán hasizomgyakorlatokat végez hogy a belei jobban funkcionáljanak és xarik az egészre.

:(

Előzmény: BubbleBlue (453)
wizes Creative Commons License 2008.07.26 0 0 455
D)
Előzmény: eke (452)
eke Creative Commons License 2008.07.26 0 0 454
Még Schmidt Pál nem szabad préda nem címezhette neki a takaroggyot... Arra még alszanak kettőt...
Előzmény: BubbleBlue (451)
BubbleBlue Creative Commons License 2008.07.26 0 0 453

Érmet fog hozni, majd csak figyeld meg.

Lehet itt csalózni és a szokásos demagóg baromságokat hörögni. Az élsportban mindenki doppingol, van aki megdől és van aki nem.

Előzmény: Nanotapasz (450)
eke Creative Commons License 2008.07.26 0 0 452
jó hogy kussolnak, nem akarják vonat elé vetni magukat meg a családjukat. Sokan parazitálják a hazai sportpénzeket.
Azon veszik észre magukat hogy leszakadt a lift vagy kiszédültek a gangról...

Hallgatni az igazán arany!
Előzmény: wizes (448)
BubbleBlue Creative Commons License 2008.07.26 0 0 451

Én csak most láttam meg ez a nagyszerű, mérsékelt hagvételt már a címében hordozó, érdekes módon egy jobbos nick által nyitott topicot. :-(

Nektek az a takaroggy' a mániátok?

Hajrá Fazekas, mutasd meg a világnak!

Előzmény: Or Kán (-)
Nanotapasz Creative Commons License 2008.07.26 0 0 450
Mit mutasson meg? A vizeletado szervet?:))))))))
Előzmény: gányamunka (449)
gányamunka Creative Commons License 2008.07.26 0 0 449

Hajrá Fazekas!Mutasd meg...!!egy próbát megér...

wizes Creative Commons License 2008.07.26 0 0 448

Nem fut ámokot csak kissé egyoldalú.

Amíit írtál ott is van igazság.

Ami basszant: a 2 sportoló mélyen kussol mindenről, semmit sem mondanak.

Azé ez jelent valamit!!!

wizes Creative Commons License 2008.07.26 0 0 447

Csak őket itélted el, miközben én a magam részéről 4 éve hangoztatom ők inkább áldozatok, mertaz edzője és orvosa az igazi bűnös!!

Ők is sárosak, de nem főbűnösösk. Azt azonban a mai napíg nem értem: miért nem beszélnek a valóban törpéntekről, azé abban a témában mélyen kussol mindkettő.

Annussal egyáltalán mi van? Fazekas böcsülettel ráhajtott Pekingre, de Annus?

Előzmény: incitatus (440)
eke Creative Commons License 2008.07.26 0 0 446
"kétszínű a NOB szemlélete"

igaz, ha akart volna tenni valamit akkor a megérkező versenyzőktől vesznek vért...és vizeletet.
Aztán a kisorsoltaktól és a helyezettektől megint.
És a mintákat az érmesektől évekre letárolják, ha új módszerek anyagok jönnek akkor visszanéznerk és visszakérik a nemesfémeket.
Fájó, de ez is lassan felesleges mert a genetikai dopiing ami már Pekingben debütál, nem lesz kimutatható, vagy lehet hogy ahhoz most kellen már szövetmintákat venni...
Előzmény: paragrafus (442)
eke Creative Commons License 2008.07.26 0 0 445
na ezzel nem tudok vitatkozni! úgyhiszem ez lefedi a konkrét indulás kapcsán a véleményemet!
eke Creative Commons License 2008.07.26 0 0 444
Miért is? Adott most a nevezése előtt is vizeletet meg vért(!!).

Véradás: Miért nem volt ez kötelező Athén előtt genarál módon? Miért nem spájzolta le ezeket a mintákat a MOB és a NOB? Csak nem azért mert évekkel később is alkalmas visszamenőleg kimutatni a verseny idején még nem ismert doppingszereket is?
Ja a vérvételnél méginkább nem lehet kamuzni, míg a hugyhólyag csodákra képes, vagy a hüvely... De még avasragbélben is lhet hurcolni komoly cuccokat... Vénában már bajosabb! (Az USA spordiplomáciája az ami a doppingelelnőrzés mikéntjét megszabja függően az alkalmazott technológiájuktól!)

Van itt valaki aki elhiszi, hogy a hazi doppinglabort nem azért hozták létre, hogy precízen lehessen beállítani a doppingoló sportolóink adagjait?

Ha csak ellenőrzés volna a célja arra bármelyik nemzetközi doppinglabort felkérhettük volna, és nem kell százmillókat elherdálni.

Előzmény: Dua (441)
incitatus Creative Commons License 2008.07.26 0 0 443
Paragrafus ámokfutásához:

Fazekasékkal kapcsolatban felmerült a gyanú (érdektelen, hogy mi alapján), hogy manipulálják a mintaadást. Fazekas ellenőrének feltűnt, hogy "mintaadáskor" kézzel rásegít. Megkérte, hogy emelje fel a kezét. Fazekas ettők kezdve nem tudott (nem volt hajlandó) mintát adni. Órákon át sem, dacára az időközben elfogyasztott ivóvíz mennyiségnek. Egy idő után Fazekas, vélhetően már nagyon kellett volna vizelnie, bejelentette, hogy elmegy. Az ellenőr felajánlotta, a szabályok szerint, hogy elkíséri, bárhova is megy, aztán ha úgy gondolja, befejezik az akciót. Fazekas természetesen ezt nem vállalta, és aláírta a jegyzőkönyvet, hogy megtagadja a mintaadást. Az ő esete ezzel lezárult. Mellesleg az elején adott, elégtelen mennyiségű mintát a szabályok értelmében nem vizsgálták meg, kiöntötték.

Annus esete még nyilvánvalóbb. Győzelme után adott mintát, az ő ellenőre nem vett észre manipulációt, a minta negatív lett. Ám Fazekas esete után felmerült a gyanú, hátha ő is csalt, ezért kértek tőle még egyet. Nem találták, napokra eltűnt, eljöttek hozzá Szombathelyre is, nem nyitott ajtót, nem ment el az utoljára felajánlott helyre sem. Ha én olimpiai bajnok vagyok, és ezt a címet megőrizni még egyszer pisilnem kéne, ha tiszta vagyok, megtagadom? Mindegy, hogy hányadszor kérik, ezen nem múlhat. Márpedig ha nem adott mintát, akkor valószínűleg nem volt tiszta, ha meg mégis negatívat tudott adni először, akkor valószínűleg csalt is.

Az ezután következő cirkusz igen ízléstelen volt. Ezzel együtt ha nem tiltották el őket időben a további olimpiai szereplésektől, akkor most, mikor egyikük - vélhetően alaposan ellenőrizve, tisztán - megdobta a szintet, nem volna tisztességes UTÓLAG kizárni őt.
paragrafus Creative Commons License 2008.07.26 0 0 442

Mindenesetre számomra nagyon álságos és kétszínű a NOB szemlélete: küzd a tiszta versenyekért, miközben ezt olyan eljárásokkal, gyakorlattal előírásokkal teszi, az emberi méltóságot és a személyiségi jogokat szándékosan és tudatosan megsértve, a sportolókat megalázva, hogy ezzel lényegében semmivel sem különb annál, mint ami ellen küzd.

A szabályok meg nem lehetnek olyanok, amelyekkel megsértik a sportolók személyiségi jogait és az emberi méltóságukat.

Szóval a Fazekas Róbertet és az Annus Adriánt elítélőknek üzenem, hogy mindazon tények tekintetében, amelyet itt több hozzászólásban közreadtam, gondolkodjanak el rajta és revidiálják a véleményüket.

Mert azért volt a "köz" szemében bűnös a két sportoló, mert ezt akarták láttatni és elhitetni a közvéleménnyel. És ezen topic hozzászólásainak nagy részéből ítélve, ez sikerült is. Tökéletesen tönkretették ezt a két sportolót és a karrierjüket.

És akkor azok után, hogy az egyikük még azután is fel bírt állni, hogy ártatlanul beledöngölték a padlóba, nem kellene bűnözőként kezelni és elítélni azért, mert ismét volt ereje ahhoz, hogy kijusson Pekingbe. Ezért sokkal inkább elismerést érdemel, semmint gyalázatot. Amelyet kapott szép számmal.

Dua Creative Commons License 2008.07.26 0 0 441
Meg kellene kérdezni tőle, hogy augusztusban hajlandó lesz-e pisilni a kínaiak előtt?
Előzmény: paragrafus (434)
incitatus Creative Commons License 2008.07.26 0 0 440
"Szted az edző, orvos, sportvezetők akik beszerzik a azanyagot nem bűnös "

Nem emlékszem, hogy ilyet írtam volna.
Előzmény: wizes (417)
paragrafus Creative Commons License 2008.07.26 0 0 439
Annak idején figyelemmel kísértem ezt a két ügyet, beleértve a sportbírósági eljárásokat. És kísértetiesen emlékeztettek a ckoncepciós eljárásokra. Határozott meggyőződésem, hogy mindkét sportoló esetében már előre el volt döntve a végeredmény. És ennek felismeréséhez kellett volna megfelelő jogi képviselet biztosítani a számukra.

Úgyhogy az volt valójában méltatlan, hogy mindkettőküjet magára hagyta mind a MOB, mind pedig a Magyar Állam. És ők nem tudták megvédeni magukat.

Az aranyakat pedig vissza kellett volna nekik adni. Ugyanis a NOB sem bizonyította be azt, hogy bármi olyasmiben is ludas lenne a két sportoló, amely az általuk elért sporteredményt befolyásolta volna.
Egyrészt egyik sem doppingolt. Másrészt magán a versenyen sem sértették meg a szabályzatot. És ha sem a versenyen nem sértettek szabályzatot és nem doppingoltak, akkor a többi egyéb körülmény - az én véleményem szerint - nem ad valós jogalapot arra, hogy elvegyék tőlük az aranyakat. Hiszen az aranyérmek megszerzése tiszta körülmények között történt.

És még valamit: a sportban is érvényesülnie kell(ene) annak a jogevnek, hogy az elkövetett "bűnnek" és az érte kiszabott büntetésnek arányban kell lennie egymással. Ebben az esetben azonban az az állítólagos doppingvétség - amelynek valós alapja számomra még mindig vitatott és kétséges - nem olyan súlyú, hogy azért arányban lenne az, hogy az egyébként tiszta körülmények között megszerzett aranyérmet el lehessen venni tőlük. A versenyen szerzett helyezést nem lehet a verseny utáni események kapcsán elvenni. Ilyen értelemben a verseny és az ellenőrzés két külön esemény. Ez olyan, mintha egy embert gyilkossággal vádolnak, aki egyébként ártatlan, de mivel az eljárás egyik szabályát megsérti, ugyanúgy elítélik, mintha valóban elkövette volna a gyilkosságot. Hol van itt az arányosság elve?
Ezért én azt állítom: nem volt jogos az aranyérmek elvétele tőlük.

Én az ő helyükben nemzetközi bíróságon magát a NOB-ot támadtam volna meg az emberi jogok megsértése miatt.
paragrafus Creative Commons License 2008.07.26 0 0 438
Különben meg nem éertem a Fazekast és Annust elítélőket. Ugyanis ők nem csináltak mást, mint amit ilyenkor természetszerűleg bárki más. Próbáltak védekezni a maguk módján egy számukra sérelmes, igazságtalan és jogtalan eljárás és döntés ellen. És az vesse rájuk az első követ, aki szó nélkül eltűri és lenyeli azt, ha vele szemben nyilvánvalóan igazságtalan és jogtalan hadjáratot folytatnak.

A per költségeit természetszerűleg át kellett volna vállania a Magyar Olimpiai Bizottságnak, sőt megfelelő jogi képviselet kellett volna nekik biztosítani. De a MOB nem állt ki mellettük. És akkor még ezek után beléjük kell rúgni?

A MOB jobban tette volna, ha aktívan és mindenféle szempontból, mindenféle téren kiáll a két sportoló mellett és maximálisan segíti őket. De ehelyett még a sportolói karrierjüket sem engedte folytatni. Hogy mindkét sportoló esélyel indulhatna Pekingben. És akkor ez az országnak is előnyös lenne. De úgy látszik ezt senki sem akarta.
Na ez az igazi kára az országnak.
paragrafus Creative Commons License 2008.07.26 0 0 437
Magyarország megítélésének Schmitt Pál hozzáállása árott leginkább, amikor nem állt ki a saját emberei mellett, sőt ő is inkább a sportolók bűnössége mellett állt ki. Sőt, Magyarország - kormányzati szinten sem - állt ki a két sportoló mellett. Ez volt az igazi negatívum.
Hol van, hol volt az ártatlanság vélelme?

Én viszont rehabilitálnám mindkét sportolót. Ugyanis végeredményben az volt a bűnük, hogy nem tudták bebizonyítani az ártatlanságukat. És ugye az egyértelmű, hogy nem az ártatlanságot kell bizonyítani.

Mindenesetre arra ez az egész bőven elég volt, hogy tünkretették mindkét sportoló karrierjét.
paragrafus Creative Commons License 2008.07.26 0 0 436
Végül is csak hozzáállás kérdése az egész. Mert egész más eredményre lehet jutni, ha úgy állnak valakihez, hogy bűnös, mintha megadnánk neki is az ártatlanság vélelmét.
De mint alább idéztem Gyulai Istvánt, a NOB példát akart statuálni. Akár az ártatlanság vélemének megsértése árán is.

Valóban doppingvétséséget követett el Fazekas Róbert? Hiszen adott mintát. Amely az anailzáláshoz egyébként is elég volt. Én vitatom a doppingvétség megállását. Hiszen ha 25 ml-ben is lehet eredményt produkálni, akkor miért szükséges 75 mi-t adni? Szóval mit is tudott volna bizonyítani a WADA a 75 mil vizeletből, amit nem tudott 25-ből?

(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy pl. egy bűncselekmény esetén egyetlen egy csepp! folyadék elég ahhoz, hogy perdöntő bizonyítékot tudjanak nyerni belőle. Akár pl. egy DNS mintát is.)

És még az isd válaszra vár, hogy mi történt volna, ha a WADA azt mondta volna Fazekasnak, hogy rendben van, menjen pihenni, holnap legyen szíves visszafáradni. És akkor megpróbáljuk ismét.

Mindenesetre azért felhívom a szíves figyelmét mindenkinek arra, hogy a biológia törvényeit nem lehet emberi szabályozásokkal szabályozni, felülírni. És ha ez nem az ember - nota bene, nem is a sportoló- akaratán múlik, akkor hiába van ezzel tisztában a mintát adó személy, akkor sem fog tudni többet adni, ha a szervezete nem akarja.
Vagy valaki tud - ilyen tekintetben - parancsolni a saját szervezetének?

Az emberi méltóságról meg csak annyit: ez megilleti a sportolót is. És még egy olimpikon sem köteles eltűrni - sem NOB-tól, sem a WADA-tól - hogy megalázzák emberi méltóságában. Az emberi méltóság még egy olimpián is megilleti a sportolót. A doppingvizsgálat jogossága, szükségessége sem jogalap arra, hogy a sportoló emberi méltóságát megsértsék.
És akik elítélik a két sportolót, azok vonatkozásában nem vagyok meggyőződve arról, hogy ha ők lettek volna a helyükben, ezt szó nélkül eltűrték, elviselték volna.

Hogyha magát a vizeletet vizsgálják, akkor a WADA embereinek miért kell a saját szemükkel látni a magát a viteletadás aktusát is? Amikor valaki orvosi vizsgálaton vesz részt, vért ad - és még sorolhatnám a lehetőségeket - akkor a betegnek biztosítják, hogy a mellékhelység magányában adjon mintát. Milyen felháborodás lenne össztársadalmi szinten, ha az orvos - vagy a vizeletet vizsgáló személy - jelenlétében és személyes figyelmében kellene a betegeknek elvégezni ezt az aktust. Ki lenne hajlandó arra, hogy úgy adjon vizeletmintát - hogy közben mások árgus szemekkel kifejezetten azt nézik, hogyan pisil? 

Azért a sportolónak is vannak (emberi) jogai. Még egy olimpián is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!