Köszönöm szépen a tanácsokat és válaszokat :) Hát akkor majd beszerezzük, ha szükség lesz rá :) Az első babánk és olyan nyominak érzem magam - bizonytalan vagyok és parázok, pedig sokan segítenek (család, barátok, ismerősök, ti). remélem ez változik majd :)))
Tegnap előtt elkezdett folyni az előtejem :) Kis alien lettem :D:D:D:D
Köszönöm mindenkinek a válaszát :) majd akkor ha szükség lesz rá, akkor beszerezzük :))) Nagyon parázok, mivel első baba azt sem tudom mit hogy kell :S Mindenki (ismerősök, család, barátok) adnak tanácsot - segítenek, de mégis, olyan nyomi vagyok :D remélem ez változik idővel :)
Tegnap előtt elkezdett folyni az előtejem :) kis alien lettem :D:D:D:D
fejés-nem fejés: Én Pannival fejtem, 6 hós koráig, mert cumizavar miatt nem akart szopni. Na akkor nagyon jól jött, hogy nem kézzel kell. Nellivel viszont nem használtam. Szóval passz, azt hiszem valami olcsót vennék. Viszont a mikrós sterilizáló felesleges sztem, és bazi sok helyet foglal csak a szekrény tetején (tapasztalat ;))
has: Hú, én azt hittem ilyen a császárosoknál lehet. Tesóm számolt be anno ilyesmiről...
Most nekem lenne egy kis problémám, és annyi tapasztaltabb jár erre:
Más volt, akinek a babája nem duplázta meg 6 hósan a születési súlyát? Nelli 3630-al született, most 8 hósan 7150g. 6 hósan nem volt sokkal kevesebb, mert most pl az utolsó hóban alig hízott, mert fogzás miatt elég gyatrán evett. Eddig senki nem paráztatott, noha látom én is, hogy kisebb, mint az átlag (centire is, 66 centit mérnek hónapok óta, de azért, mert 6 hósan nagyon félre mérte a védőnő, akkor legalább 2 centivel kisebb volt, a 66 centit csak most érte el) a gyerekorvos úgy van vele, hogy a lényeg, hogy hízik, meg ránézésre is rendben van (szép a bőre, csillog a szeme, jó kedélyű...ilyesmi) de most kaptunk egy új védőnőt, aki szerint havonta fél kilót illene híznia. /mondtam, jó, majd megtömöm :P/ Egyébként nem egy nagy evő, de azért eszik, mindenfélét. Tény, hogy két evésre fogy el nála egy üveg főzelék (ebéd, aztán uzsira kapja a maradékát) de ezen kívül eszik mindenfélét (tízóraira simán egy fél kiflit bevág pl) szóval nagyon rossz evőnek nem mondanám. 4x szopik is még egyébként. Nem vagyok egy parázós, de azért kezdek kicsit aggódni. Főleg azért, mert szerintem minden rendben, de félek, hogy ennek ellenére járhatunk mindenféle kivizsgálásra, és írhatnak föl tápszert. Egy ismerős mesélte, hogy hasonló miatt (ott mondjuk meg is állt teljesen a súlygyarapodás) egy hétre be akarták fektetni a gyereket kórházba kivizsgálásra, úgy hogy ő ott se maradhatott volna :o Na azért ezt nagyon nem akarom. Mondjuk a gyerekorvos eddig nem mondott semmit, ő figyelembe veszi a gyors mozgásfejlődést is (6 hósan mászott, felült, felállt) de ez a védőnő most teljesen belém rakta az ideget :( A kérdés igazából, hogy mit adhatok még neki, hogy jobban hízzon? Vagy kell egyáltalán jobban híznia? Hisz nem egyforma minden gyerek... Örülnék, ha írna valaki hasonlót, hogy az ő babája is hasonló mérettel rendelkezett, aztán behozta a "lemaradást" :)
na, én most pont ebben a cipőben járok. Első éjjel és reggel, mikor már itthon voltunk, fejtem ki a mellemből szopi után, de amikor pikkpakk lejött 100 ml, megijedtem, hogy talán tényleg fenntartom a túlkínálatot, azóta nem fejek, illetve zuhany alatt néhány masszírozás-fejés. Egyelőre beválik, igaz, egyelőre a gyerek is ébred 3-4 óránként (még éppen kibírom):D
Viszont a hasfalam a köldököm alatt elég durván fáj, ahol szétváltak az izomrostok. Tudom, hogy nem regenerálódik, de mindig így fog fájni, vagy múlik azért? Nem jó érzés felvenni a másfél évesemet, mert vagy a hasam, vagy a mellem találja meg...:S
A másodiknálmár ezzel próbálkoztunk a kórházba, akézi fejéssel, de nem jött be. Én így vagyok összerakva. Később persze beállt a kereslet/kínálat egyensúlya, de addig fejni kellett. (nemkifejni az egészet, mert az tényleg további termelésre ösztönöz, henm meglazítani, hogy ne fájjon,ne gyulladjon be és ne kelljen 1 óra múlva járkálni fel/alá a lakásban, hogy mikor szoptathatok már végre!
En jobbnak tartom a korhazban forro zuhany alatt kifejni egy kicsit tejbelovelleskor, esetleg egy szuleszno segitsegevel, mint fejni, ami ugye osztonzi a keresletet, azaz fenntartja a tultermeleses allapotot hosszabb ideig.
Én szoptatás mellett sem tartom feleslegesnek a mellszívót, én az első hetekben megőrültem volna nélküle, mert rengeteg tejem volt. Első gyereknél nem vittem be a kórházba, férjem rohant be vele valamelyik este, mert sírva hívtam fel. (Jellemző, hogy gyerekágyas osztályon nem tudtak nekem adni egy mellszívót)
Strerilizálni remekül lehet lábosban lobogó vízben. Én a mellszívót serilizáltam napi 1x, illetve a cumit alkalomszerűen.
Igen, szerintem is nézd ki, melyiket szeretnéd, HA szükség lenne rá. De normálisan nem kell se egyik, se másik. Ha meg mégiscsak valamit sterilizálni szeretnél, és hirtelen kell, akkor tökéletesen megfelel egy lábos, amiben forralással meg is tudod oldani a dolgot.
Sterilezni cumit sterileztünk, a mellszívó meg akkor jött jól, amikor pár alkalommal csak a lefejt tejet ette meg a babám, mert annyira éhes volt. Sterilezőt 3ezerért előre vettem a tesz-veszen, mikróban használható aventest, mellszívót csak akkor, mikor kiderült, hogy kézzel nem tudok fejni, 2 cseppet sem a K-vitaminhoz, az is aventes, kézi. Az egy szem cumisüvegünk nekünk is bontatlan még mindig, valami olcsó fajta a tesco-ból.
ha szoptatsz, akkor ez a ket dolog is felesleges (es meg dragabb mint a cumisuveg) en az elsonel hasznaltam fejot, majdnem bele is futottam egy mellgyulladasba (ok, utana muszaj volt mikor kiorhazba kerultem, de az nem atlagos eset), a masodiknal csak egyszer, mert a nagyobbak meg akartak kostolni az anyatejet, igy lefejtem nekik 1-1 decit :))))) azon kivul soha, es nincs is semmi gondom, se mellgyulladas, se semmi. Sterilizalni meg csak a cumisuveget kell (nem tudom elkepzelni mi mast lehetne), igy annak sincs ertelme ha szoptatsz. Az ilyesmit jo kinezni, markat felirni, lelohelyet es HA tenyleg kell, apukat el lehet erte kuldeni.
Köszönöm :) de szeretnék szoptatni!!!!!!!!!!!!! remélem lesz is tejcsim :) nem cumisüvegből etetni, de a kezdő szettben van sterilizáló és mellszívó és gondoltam akkor lerendezzük egyben, hogy legyen itthon :)
Szerintem se vegyél előre. (én vettem, ott áll a szekrényben bontatlanul a a tommee cumisüveg :D) Aventet használtam a nagyobbik lányomnál, na az nem jött be. Vagyis pontosítok, olyannyira bejött neki, hogy azonnal cumizavaros lett tőle, és csak 3 hós koráig tudtam szoptatni :S
az avent jó, de ha rögvest az elején kell, akkor a tomit...nekünk potlás kellett, de a dednek nem jött be a cumi, aztán rájöttem a tominak van kb olyan alaku cumija, mint egy átlagos cici és ez már bevált...s a másik a nagyok az aventossal gyorsan leszoktak a szoptatásról, de ezzel sem volt gond a tominál...
Cumisüvegre gondolsz? Nem fogsz szoptatni? Elég akkor megvenni, mivel elég drágák, ha tudod, hogy nem fogsz szoptatni, vagy ha már látod, hogy szükség van mennyiségi pótlásra (amíg csak kicsit kell kiegészíteni esetleg, azt célszerűbb pohárból adni a szoptatási tanásadók szerint, hogy véletlenül se alakuljon ki cumizavar). Egyéb iránt én Aventet használtam eddig mindháromnál.
Frissült az indexesbabak.uw.hu oldal Pacsuli történetével. :-) (Ne felejtsétek el átállítani a karakterkódolást UTF-8-ra, mert különben nem olvsahatóak a szüléstörténetek sajnos.)
Ó, ezt csak most vettem észre, pacsuli, nagy gratula, remélem jól vagytok, és hasznát tudtad venni mindannak, amit leírtam az Istvános tapasztalataimról neked...
Ne haragudj, hogy eddig nem jelentkeztem de a kisfőnök minden időmet kitölti, na meg a háztartás:-) Küldhetek képet, vagy hogy kerül fel az uw- s oldalra? Láttam a születéstörténetet már feltetted, valamiért nekem a többieké nem jön be:-( Köszi és várom válaszod!