Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Ha van a számítógépeden Total Commander program akkor ebben rámész a filmre, nyomsz egy jobb gombot és lesz egy Play to funkció. Ha erre kattintassz akkor nálunk pl kiadja a szomszéd szobában lévő plazma tévét mint lejátszó eszközt.
Én voltam az, aki az új SONY Bravia KDL40W605 TV képernyőjén (belül) szőrszálszerű kis fekete szennyeződést találtam. Végül is nem vittem vissza, mert 35 km távolságból vettem, és a cseréhez nagyon aprónak tűnt a hiba. A képminőséggel elégedett vagyok, de az okossága csalódást okoz. Pontosan arra nem tudom igazából használni, amiért smart TV-t vettem, t.i. WiFi-s hálózaton át a PC tartalmát megjeleníteni (távol van a PC és a TV, meg akartam spórolni a kábelezést.) A routerrel kiépül a kapcsolata, a YouTube jól működik, meg a böngészője is megy (persze egy 20E ft-os teló simán lepipálja, és utólag értettem meg az LG Magic Remotejeének (térbeli egér) jelentőségét. Viszont van olyan internetes tartalom, amelyhez a Silverlight lejátszó kéne, ezt meg nem tudom a TV-re letölteni, a PC pedig hiába felismeri a Braviát, sehogyan sem tudtam tartalmat átvinni rá....
Ne aggódj, ilyen kánikulában természetes, hogy kicsivel feljebb megy az üzemi hőfok. Nekem is ST50-em van és jó meleg a hátulja. És a konyhában a led lcd sem hideg pedig csak 2 órát ment.
Nálunk csak 27 fok van a lakásban, de már szépen befelhősödött és feltámadt a szél. :-))
Van egy Pana TX-P50ST50E tv-m. Ma vettem észre, hogy a hátulja nagyon meleg, szinte forró. Azon a részen, ahol tv antennacsatlakozója van. Normális ez a melegedés? A kép rendben van, nincs semmi rendellenesség. Ja nincs klíma a szobában egész kellemes az idő, 31 fok.
Engem nem a gyászkeret zavar, hanem az, ha látok egy olyan nőt, akiről tudom, hogy karcsú (mondjuk egy táncosnő) és ott a képen szélességben a valódi méreteinek a háromszorosa. Ilyenkor szoktam (amíg lehetett) hosszabbítani a képet, és így normális lett. Ez ment 4 évig, és most kiderült, hogy ilyen nem is létezik. (Varázsló voltam?)
Mert ezek az üzemmódok tipikusan a TV által felajánlott lehetőségek.
Neked annyi a teendőd, hogy belépsz a UPC box menüjébe, és beállítod, hogy 16:9-es TV-hez kapcsolódik. Itt szerintem csak 4:3 és 16:9 közül lehet választani.
Ideális esetben ezek után a TV-n is kiválasztod a 16:9-es módot és soha többet nem kell hozzányúlni. Sajnos egyes csatornák hülyén adnak, ezért valójában néha át kell kapcsolnod nagyításra, ha nem akarsz körben fekete gyászkeretet látni.
Érdekes, hogy most már nem tudom "karcsúsítani" a képet, ha szükséges. A szerviz azt mondta, hogy a UPC-s részt át kellene irányítani a 16:9 -re, de én én hagyom a"Képernyőhöz igazítva" módban.
De az az átállítás nem a tévés távirányítóval történne (mert az most már nem reagál erre a funkcióra P.Size), hanem valahol a UPC box menüjében beállitás, vagy képarány-nyon belül.
Mondtam, hogy 4 éven keresztül ez nekem simán ment a tévé távirányítójával, választani lehetett:
4:3
16:9
Képernyőhöz igazítva
és Nagyítás vagy ilyesmi, ami létezett hosszában, vagy szélességben.
Most kiderült, hogy olyan nem is létezik. Hát akkor én ezt hogy tudtam csinálni?
Mindegy, tovább ezzel nem foglalkozom, olyan lesz, amilyen, fő, hogy van távirányítóm (azért én nem akarnám mindent 16:9-re állítani, ha nem arra készült).
Furcsa, ahogy oregszik az ember, altalaban erzekenyebb lesz a fenyre. :)
De ettol fuggetlenul a tévé kontrasztaranyat a legsotetebb es a legvilagosabb kozotti kulonbseg adja meg. Tehat magas feketeszint alacsony kontrasztot eredmenyez. Es szeretheted te a Napba bamulast, de a csillagos ejszaka (mondjuk a sci-fik 99%-a) eleg szarul mutat halvanyszurkeben.
De ez felel a szinek elenksegeert is (angolul popping effectnek szoktak emlegetni a tesztelok), ami nem keverendo ossze a tulzottan telitett szinekkel.
Szoval a magas fekete alacsony kontrasztot, lapos, unalmas szineket hoz magaval. Ezt kompenzalni lehet a hatalmas fenyerovel, csak az meg delutan kezd problemas lenni, nem beszelve az esterol, amikor egy kelloen megtekert lcd belesuti a falba az arnyekodat. :)
A UPC-n belül a hibabejelentést szoktam hívni, de olyan csip-csup ügyekben. Van amikor megnézték a vonalat (frissítették?) és rendbe jött, máskor meg kiestem a magyarországi sugárzásból (?) és vissza kellett jutni. Ezek még mentek.
De én is találkoztam olyan tájékoztató hellyel, ahol én, laikus, a netről már többet tudtam. Ilyen volt már a boltban is, hogy pl. a mikróról úgy tájékoztatta az eladó a vevőt, hogy olyan funkciót - műveletet mondott, amit a használati utasítás megtiltott. Én csak azért tudtam, mert nekem is olyanom volt. Hát ez van!
De jó tudni, amit írtál.
Sajnálom, hogy a férjemet hidegen hagyja a híradástechnika. Egyszerűen nem érdekli. Pedig például a villamossági dolgokhoz is ért.
Most reggel felhívtam az Oktogon Szervizt ( 4 éve még Samsung Pláza volt a neve) és megrendeltem az új tévé- távirányítót - ezt javasolták. Kb 1 hét, de lehet, hogy korábban megkapják, és akkor megyek érte. Remélem, sínen vagyunk.
Én alapvetően telefonközpontok üzemeltetésével foglalkozom és múltkorában hívott egy ügyfelem, hogy nincs náluk vonal.
Mivel ez egy primer ISDN, javasoltam, hogy szóljanak a szolgáltatónak, a primerre ők ugyanis online rálátnak, látják, hogy egyáltalán működik-e, van-e hibajelzés, ha van, melyik layeren, stb.
Az itt meg nem nevezett szolgáltató közölte, hogy náluk minden jó.
Kimentem, megnéztem a telefonközpontot, aminek a hibatárolója a primer kártya cseréjét javasolta, na mondom, bazmeg!
De a primer végberendezés nem a központnál van, hanem egy másik épületben, mondom, nézzük már meg azt is.
Kiderült, hogy bizonyos okokból kifolyólag azt a helyiséget, ahol a szolgáltató rackje van, elöntötte a víz, ezért ott lekapcsolták az áramot...
Bedugtuk a szolgáltató rackjét egy hosszabbítóba és csodák csodája, elkezdett működni minden.
Kérdésem:
Hogyan diagnosztizálta és találta rendben a szolgáltató azt a végberendezést, ami nem kapott tápfeszültséget???
Nem mondom, hogy a UPC supportra ez lenne a jellemző, de sokszor futottam már bele abba, hogy rutinszerűen néznek hülyének és végeztetnek el velem teljesen felesleges dolgokat, miközben végül kiderül, hogy kiesett egy átjátszójuk, mert abban sem volt éppen áram...
Minden távirányító megvan természetesen ettől függetlenül is, mind működik, el vannak rakva a szekrényben. Ha kell, bármikor elő lehet venni és lehet élni a jól megszokott életet fél négyzetméter távirányítóval az asztalon:)
Különben azt érdemes tudni, hogy a Logitech-nek nincs gyári szervize.
Egyáltalán.
Ha bármi elromlik garancia időn belül, akkor azonnal cserélik. Szó nélkül.
A barátnőm kapott ajándékba valami cégtől egy Logitech prezentációs kütyüt, ilyet:
Igen ám, de azt a kis pucukát, amit a PC-be kell dugni, a gép valahogy nem érzékelte, nem működött.
Felhívtam a magyar supportot, mondtam, hogy szívesen veszek tőlük egy ilyen pucukát, mert a cucc ajándék, nincs róla számlánk, ráadásul céglogó van szitázva rá, a csávó mondta, hogy ne aggódjak és nem akarok hazudni, ezért nem mondom, hogy 3, vagy 4 nap múlva, de nagyon hamar jött a futár és hozta a pucukát Hollandiából!!! Ingyen!!!
És a végén kiderült, hogy az eredetinek se volt semmi baja, csak egy új drivert kellett hozzá letölteni, csak ezt bármiféle kezelési leaflet hiányában nem tudtam kideríteni.
Mire megjött az új, kitúrtam a netről, mit kell csinálni:)
Nem, nem, elnézést, én próbáltam kissé tömörebben fogalmazni, hogy ne kelljen mindig leírni a távirányító szót, de ez sajnos ezek szerint az érthetőség rovására ment.
Szóval az, hogy nem használod a TV minden bemenetét semmiféle hibát sem okozhat.
Arra céloztam, hogy ha eddig ment a TV távvezérlése a UPC távirányítójával és bizonyos mértékig most is megy a BD-jével, akkor nem valószínű, hogy magával a TV-készülékkel lenne a baj.
Ezért is volt a javaslat, hogy próbáld meg ha nem mobiltelefonnal, akkor bármilyen digitális video felvevővel megnézni, ad-e ki infra jelet a TV távirányítója.
Ezek a felvevők ugyanis az emberi szemnek láthatatlan infravörös jeleket is "látják" és ha a kamerával szembe fordítod a távirányítót, nyomsz rajta valamilyen gombot, akkor a felvételen látni fogod az egyébként nem látható infra LED villogását, amit a TV érzékel és reagál rá, értsd kapcsol, hangerőt szabályoz, vagy akármi.
Azért szoktak telefont javasolni, mert az általában kéznél van, de bármilyen digitális kamera, vagy digitális fényképező jó, ami videot tud csinálni.
Ha nem látsz villogó fényt a felvételen, akkor biztos, hogy a távirányító rossz.
Ha látsz, akkor sem 100% hogy jó, de legalább működik valamilyen szinten.
Szerelőt hívni semmi esetre sem kell, továbbá a UPC telefonos ügyfélszolgálatának a tanácsait tekintsd úgy, mintha a szomszédasszony mondta volna, bár lehet, hogy a szomszédasszony ért valamihez, a UPC ügyfélszolgálatról ez biztosan nem mondható el.
Tudomásom szerint HDMI kábellel van és a boxot is külön úgy kértem, hogy HD-s legyen. Be van fizetve a plusz 1 ezer Ft/hó a HD-s műsorok HD minőségben vetítéséhez. Ezzel nem is volt baj, mert látszott az olyan adókon, amelyeket egymás mellett sugároznak HD-ben is és simán is, hogy van különbség. Hogy a HDMI kábelt a tévével kaptuk, vagy vettük, vagy a UPC adta, arra már nem emlékszem.
Ezt úgy kell érteni, hogy én csak két dolgot használtam: A tévét és a BD lejátszót. Van még sáv a videóra, meg talán valami üresen, és az lenne a baj, hogy csak ezt a kettőt használom? Még videó van bekötve, de azt nem használom. Ezekről van szó?
Ezek szerint mégiscsak szerelőt kellene hívni?
De vagy két hete a UPC-s hibaelhárító mondta nekem, hogy úgy néz ki, hogy olyan távirányítót kaptunk, amelyik nem tud rácsatlakozni a tv-re, mert azt az ő navigációjával megpróbáltuk. Azt most nem tudom 100 %-osra megmondani, hogy ahogy megérkezett az új UPC távirányító, azóta a tévéhez csatlakozást csak a tévé távirányítóval végzem, mert akkor ennek nem szenteltem különösebb figyelmet, de asszem így volt.
Ez egy neuralgikus pont, ezt ugyanis nem a távirányító csinálja, hanem elvileg a STB és TV kellene, hogy egymással lekommunikálja.
Jut eszembe: ugye HDMI-kábellel van összekötve a TV a UPC-vel?
Sajnos a UPC mindent 16:9-ben ad át a TV-nek és az adott TV-csatorna tehetné meg, hogy a 4:3-as régi felvételeket betegye letterboxba, de ezt 5 év alatt sem voltak képesek megcsinálni.
A legdurvább ebből a szempontból az M3, ahol mondjuk a Klinika előzetese simán 16:9-ben megy, ott tehát meg tudták csinálni, maga a Klinika műsora viszont széthúzva jelenik meg.
Úgyhogy ezt a Logitech sem tudja megoldani, nálam is ki van rakva külön gombra a képarány váltás.
Viszont minden létező eszközt tud vezérelni.
Nálam most TV-Erősítő-DVD lejátszó-HDD felvevő-Klíma-Világítás vezérlése megy róla.
Ezen felül lehet különböző "Activity"-ket lehet definiálni és ha mondjuk BD-t akarsz nézni, akkor bekapcsolja az ahhoz szükséges kütyüket és a TV-t a megfelelő forrásra váltja egy gombnyomással.
A gombjai úgy is beállíthatók, hogy mondjuk a hangerő az erősítőt vezérli, de a csatorna léptetés már a TV-t, a felvétel-lejátszás-tekerés meg a UPC STB-t.
Már én is arra gondoltam, hogy nincs-e valahol. Távolból nem láttam.
Most újból megnéztem. A TV-nek fekete kerete van, és alatta még olyan fényes, ezüstös. A tévénk egy szekrényen áll, és kicsit nehéz oda beférkőzni, ráadásul most fényviiszaverődik, de mintha kis ábrák lennének ott.Nappal megnézem, hátha érintős valami van ott, mert gombok nincsenek. Viszont a piros világítás a fekete rámán van.
Ez az univerzális távirányító olyat is tud, hogy pl. karcsúsítja a képet? Mert akad néha olyan adó is, ahol kicsit maszívak az emberek, és a P.Size-al lehet őket kicsit normalizálni.
Hát akkor nincs más, mint venni egy új távirányítót.
Fogsz találni.
Mivel a távirányító ára sem egy jelentős összeg, szerintem érdemesebb újat venni, mint hasonló összegben a régit javíttatni.
(Javításnál a szereléssel eltöltött munkát fizeted, szinte függetlenül az eredeti termék árától, ezért olcsó dolgot egyszerűen nem éri meg javíttatni.)
Mondanám, hogy vegyél egy univerzális távirányítót, ami mindent vezérel, csak sajnos a legjobb típust, a Logitech Harmony One-t már nem forgalmazzák, az újabbakat meg nem ismerem.
Na meg ez nem is egy olcsó megoldás és hát ez se tart örökké.
Az enyém 7 éves, de néhány gombját már igen erősen kell nyomni, hogy reagáljon.