A probléma adott ! Ki akar majd a szemétdombon rendet tenni ? És tud-e ? És milyen módszerekkel ? Nem hiszem el, hogy nincs egy icipici veszélyérzetük azoknak akik amorizálják a yardot. Civil kontroll kell. Változásokra szükség van. Fejlődés kell. De tudja azt mindenki, hogy az mennyibe kerül ? És mennyi ideig tart ? Ma egy jó utcai zsaru kb 5-10 év alatt lesz egy kopaszból. Egy jó nyomozó még plusz 5 év. Akkor honnan is akasztunk le jó zsarukat, ha mindenkit elzavarnak az illető urak, vagy a szó eredeti vagy átvitt értelmében. Szóval, biztos, hogy a társadalomra a tömegoszlató rendőr, meg egyébként a rendőr a legveszélyesebb jelenleg? És ha nem lesz, akkor azok a bizonyos bűnözőnek nevezett "urak" nem fognak még a mainál is jobban megszerveződni ? Esetleg egyes elzüllött kisebbségi csoportok nem fognak még szervezettebben garázdálkondi ? És mi lesz a válasz erre ?
Nem lehetnek ennyire ostobák.Szerintem a felelőtlenség vezet majd oda.Azt azért tudnia kell egy Orbánnak is, hogy ha egyszer ő az általad leírt módon kerül hatalomra akkor ő is elkergethető lesz ugyanígy.
A hozzászólásodból arra kell következtetnem, hogy neked a kádár-rendőrség jogérzéke bőven elegendő lenne ma is - azaz: kár beléd az ún. rendszerváltás...
Tudják, és tudatosan teszik a minél rosszabb, nekünk annál jobb elv alapján.
A kordonbontás is hirtelen felindulás volt? Ott is bíztak a felpiszkált rendőrök attrocitásában. Gondolod volna nem akadt volna néhány aki ott is földre vágja magát, hohy látleletet vetessen? Pechük volt nem jött be.
Mivel voltam hasonló helyzetben van elképzelésem a történtekről...de csak elképzelésem, mert azt, hogy valójában mi történt, csak az ott jelen volt emberek tudják. Mivel a véleményemet eleve elfogultnak tartják majd a legtöbben -szakmámból adódóan- ezért az ilyen véleményekkel nem foglalkozom. Csupán elmondom, hogy én mit gondolok a dolgoról. A rendőr hacsak nem teljesen hülye és nem akar holnap leszerelni, kesztyűs kézzel bánik a politikusokkal. De van egy határ és vannak játékszabályok,melyet mindkét félnek be kell tartani hacsak nem provokálni akar valaki. A játékszabályok pedig a következők: Rendőr: Köszön, iratokat kér mert szabálysértés volt... OGY.K.:Köszön és udvariasan közli, hogy irat nincs, de egyébként OGY képviselő, csak egy parkoló kártya van nála. Rendőr: agyal, hogyan lehetne ezt biztosra megállapítani, mert haigaz, mentessége van a palinak OGY.K.:felajánlja, hogy idehozzák az iratokat Rendőr: örül, a probléma megoldva, hiszen OGY képviselővel ugyse... adatok rögzítve, majd aki akarja megküldi az illetékes hivatalnak, aztán azok döntenek, erőlködni fölösleges... OGY.K.: meghozzák az iratokat, győztes mosoly, Rendőr. megnézi, valóban...tiszteleg, elköszön. Ha szerencséje van, még egyszer dícsérő szavakat is kap, milyen udvarias volt. OGY.K.: örül, mert azzal a hatalommal, amit nem azért kapott, hogy szabálysértsen, mégis hasznára vált Rendőr: jelentést ír, leadja aztán elfelejtve az ügy...
Ehhez képest valami baromi nagy kommunikációs hibák léptek fel. Valaki provokált és valakinél elszakadt a cérna. Az egyik nem hitte, hogy megteszik, a másik megtette amit törvényesen ...megtehetett. Mindenkinek vannak elképzelései melyek voltak a kommunikációs hibák és ebből ki, mit követhetett el.
De én is így gondolom, az erkölcsi, fizikai, mentális "züllés", züllesztés..már javában zajlik, a magyar jobban széthúz, mint valaha, és nincs közép: két pólus van inkább "csak"...az arany középutat kellene újra megtalálnunk, ami nem azt jelenti, hogy ..neked is igazad van, meg a másiknak is..
..én hiszek Istenben, ../.és hetero vagyok./:-)....s tudom, hogy ahol Isten, ott a Gonosz is jelen lesz előbb, utóbb.és hiszek a jó győzelmében meg az ima erejében.
Szerintem kb. az egyharmadánál, a következő fázis, hogy nem fogják legitimnek tekinteni a rendőrséget, utána meg jön az anarchia.Remélem nem lesz így és a kedves képviselő urak/hölgyek felismerik, hogy nagyon veszélyes játékot űznek.
Nem kell csodálkozni, hogy van aki így gondolkodik a rendőrségről.Ha profi politikusok mindennap támadják és mocskolják a szervet, akkor egy mezei állampolgártól-akinek ráadásul kedvesek is ez imént említett profik-mit vársz?
Sajnos azt gondolom, hogy nagyon rossz vége lesz ennek.Ne legyen igazam.
Már hogy a túróba ne! Egy képviselő alsógatyában is képviselő, egy rendőr megkülönböztető mellény alá dugott jelvénnyel, csak kukás.
hát erre csak azt tudom mondani hogyha rendőr lennék és hivatalosan 2 kollegámmal dolgoznék rendőrautóval Budapesten és a közlekedőket kellen igazoltatnom és valamelyik jampec ráadásul papirok nélkül elkezdene kötözködni velem, hogy hol van az ilyen olyan számom, meg hogy majd én mint rendőr egy ilyen egyértelműen sáros esetben (hiszen nem volt nála papir és úgy vezetett, tőlem aztán a biboros is lehetett volna...) igazoljam magamat hát úgy szedném ki a fülénél fogva a kocsiból, hogy a lába nem éri a földet...
annak ellenére, hogy megtépázott a hirnevük, mint állampolgár (a politikus is az, ugye...) egyetlenegy módon viselkedhetsz intelligensen, úgy hogy kussolsz és együtt müködsz...
kukás. jah. majd ha neadjisten egyszer neked kell rendőrért kiáltanod (persze nem kivánom) majd akkor gondolj erre a nagypofáju kukás dumára...
"Nem hiszem, hogy Lengyel fejeben akar egyetlen masodpercre felmerult e gondolat."
Persze, Lengyel is tisztában volt azzal, hogy ezek igazi rendőrök.
Nekem a két oldal verziójából az látszik, hogy megállították, először még elfogadták volna, hogy odaviszik az iratait, de aztán a telefonálásban valaminek nevezte a rendőröket, mondjuk köcsögöknek, talán még szándékosan is, hogy hallják.
Bárhogy is akarta, azok meghallották, innentől eszkalálódott a helyzet és mindkét fél hazudik egyes részletekben.
Csak arra utaltam, én tudatlan, a tudatalattim kimondta, ill. kiírta: én már nem szeretném, soha nem is szerettem volna Lengyel Zoltánt ogy-i képviselőnek!nem kötözködni akarok, bocsi.