Igyekeztünk pont emiatt körülérdeklődni! Egyelőre rendben folyik az építkezés, több referenciával rendelkező cég a kivitelző és egyelőre nem úgy tűnnek nekünk, mint akik le akarnának lécelni!
Persze érthető, hogy ha már egyszer átvertek, akkor a kelleténél nagyobb a bizalmatlanságod! De nem hinném, hogy aggódnunk kellene.
Véleményed szerint egy zárolt számlánál mi jelenthet több biztosítékot?
Mi elég sok helyen jártunk, és a számos beruházást láttunk, ahol sokkal nagyobb volt a látszólagos rizikó és a bebukás esélye!
Persze, ha nem bízol, akkor nem kell feltétlenül itt lakást venned!
Ha már a kezdetektől ilyen jól nyomon követed az épitkezést és az eladásokat akkor miért nem érdeklődtél utánuk, amikor a mai világban ez alapvető dolog, hogy több millió forintodat mibe fekteted.Láttam már csodát, hogy kifizetett lakások állnak félig készen épittető meg sehol.
Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy mielőtt szerződést kötne nem árt egy kicsit informálódni. Én megtettem miután voltam a Pólusban és beszéltem az egyik értékesítővel. Hát nem is tudom, de elég érdekes dolgokra derült fény..........!!!!????
Pedig amit az értékesítő mondott elég kecsegtetőnek találtam, de már egyszer majdnem pórul jártam egy másik lakással, azóta nem árt az óvatosság!!!!!!!!!!!!
Nem, én nem tanulok (már). Vagy egy darabig legalábbis most nem. Nem is tudom, hogy hogy győzném. Bár végig csináltam már munka mellett én is egy főiskolát, de szerencsére akkor olyan munkám volt, ami mellett megtehettem. Most sokkal nehezebben menne az tuti. Ha győzném egyáltalán. És még gyerkőcök sincsenek. Te nagyon ügyes vagy az tuti! :-))
Hát én most hétvégén már előre elkeseredtem. A barátnőméknél voltunk pakolászni. Most költöztek egy nagy házba. De hát ez hihetetlen. Mekkora felfordulással jár egy költözés. Bár mi sok bútort nem fogunk vinni magunkkal, meg a lakást sem kell felújítani, mint náluk. De hát azért nem semmi. Olyan izomlázam van, hogy ihajj! :-)) Arról nem is beszélve, hogy mennyi munkába telik, hogy minden a helyre kerüljön és lakás kinézete legyen a dolognak.
Hétvégén voltunk az építkezés felé. Az E-nél megcsinálták a vasbeton alapját, sűrű, erős vashálóval. Valszeg a héten már betonozni is fognak. Remélem ebben a dög melegben majd locsolják is bőven a betont, mert egyébként nem lenne szerencsés. A 30-as villának is megcsinálták a felső emeleti falait. Így már nagyjából az is látjuk, hogy mi milyen magasan leszünk. Szépen haladgatnak, de őszintén nagyon nem irigylem őket ebben a tűző napsütésben. Semmi árnyék!
Holnap megyünk előszerződni a tárolóra, lehet, hogy tudok majd új infókkal szolgálni. Van valami kérdésed esetleg, ami megkérdezzünk Enikőtől?
Köszönöm! :-) Tényleg alig vártam már, hogy vége legyen. Most tartok a felénél, és bár szerintem ez volt a zűrösebb, nehezebb fele, de még akkor is hátra van 4 félév. Főiskolára járok, az ÁVF-re. Én ugyanis megcseréltem a sorrendet, amit általában mások betartanak. Először nagyon fiatalon férjhez mentem, dolgoztam pár évet, szültem két gyereket, és utána mikor mindez már megvolt, akkor jöhet a főiskola meg a karrier :-) Na persze ez utóbbi csak annyira, hogy ne menjen a család rovására, mert ők az elsők :-) És te? Tanulsz még?
Mi is gondolkodtunk a garázson, de végül elvetettük, mert drága nagyon. Mondjuk így, hogy már csak 500 ezer van a kettő között, biztos a garázst választanánk, de már mindegy. Így is elég húzós lesz mindent kifizetni, én már nem hiszem, hogy veszünk egy garázst is. A mi felszíni parkolónk tényleg nem lesz messze a lakástól, meg van a családban két erős férfiember, bár egyikük még kicsi, de nagyon erős :-) Majd ők segítenek :-)
De szerintem lehet még majd később is venni, azoktól, akik megvették, de nem kell nekik mégsem. Vagy ilyen nem lesz?
Gratula a vizsgákhoz! Most jöhet a megérdemelt pihi!
Hány féléved van még hátra? Milyen suliba jársz?
Hát igen azért egy fedett beálló mégis csak jobb, pláne ha a mostanában előforudló óriási viharokra gondolok csak (jégeső, kidőlt fák, leszakadt ágak). Kellemetlen lehet reggel egy szétvert autót találni, még ha van is cascod, akkor is. Meg ha az autóból kell becuccolni, akkor is jobb ha a lift mellett leparkolsz és már viszed fel. Bár ez nálatok nem játszik, mert ha jól emlékszem az E előtt van felszíni parkoló (nálunk a B-nél nincs felszíni), meg Ti amúgy is földszinten vagytok, tehát nagyon magasra sem kell hurcolkodni. :-))
Igazán most szinte már mindegynek látom, hogy mondjuk áprilisban vagy májusban költözünk, inkább azidőtájt leszünk nagyon besózva már :-)))
Majd megbeszélem anyuval, szeretne költözni, csak ugye most épp mi is itt lakunk nála. Szóval ahhoz, hogy ezt eladja, előbb nekünk el kellene költözni.
Mi is gondolkodtunk rajta, hogy legalább még egy beálló kellene, de nem tudom. Mondjuk így most azért jobban megéri egy garázsbeálló 1,5 M-ért, mint egy nyitott részen lévő, nem védett beállóhely 1 M-ért.
Igen, meglett az összes vizsgám, mind a 8, de már nagyon fáradt voltam a végére. Úgyhogy kezdhetem szeptemberben a következő húzós félévemet. Már alig várom :-)))
Hát szerintem megoldást jelenthetne az, ha időben beleugrotok (anyukád) a második ütembe, akkor még elcsíphettek akár egy jó kis 10-90-es ütemezést is. Gondolom a második ütemnél is lesz ilyesmi, ha az elsőnél volt! Ha Enikővel megbeszéled, akkor biztos szól, ha elkezdik a II. ütem értékesítését.
A garázst azt megszívtuk mi is. :-( Kár, hogy az elején nem volt ilyen akció!
Viszont beneveztünk mi is egy tárolóra! :-)) Bár sajnos a B-ben már nem sikerült, csak az F-ben, mert a B-ben teljesen átvariálták a garázsszintet, és nem lesz csak két tároló, amit eddig eladtak már. A többi helyett garázsbeállót alakítanak ki. Állítólag elég sokan vettek 2 parkolót is, ezért szűkös a parkolók száma.
Enikő nekem is pedzegette a korábbi átadást, bár elsődlegesen a villaházak esetén. Kicsit én is szkeptikus vagyok e téren, akárcsak Egérlányék. Ahogy írták, hiszem ha látom. Bár nem bánnám, ha előbb kell költözni, de azért általában nem az a piaci tendencia, hogy előbb adják át az újépítésűeket, inkább minden újságban arról lehet olvasni, hogy mostanában szinte mindenhol csúszás van! Na majd meglátjuk!
Vizsgáid hogy sikerültek? Meglett mind? Gratulálhatunk? :-))
Ezek jó hírek! Azt, hogy falakat hova szeretnék tologatni, azt már tudom, az nem gond. A többit meg akkor szép apránként az alvállalkozókkal. Én ennek örülök :-)
Annak viszont már nem annyira, hogy előbb megkezdik a II. ütem értékesítését, mert anyunak is nagyon tetszik a terra, és szerintem kacérkodik a gondolattal, hogy ideköltözik. De egyelőre itt lakunk nála, úgyhogy ez így nem egyszerű. El kellene adni ezt a lakást ahhoz... Na mindegy, majd erre is találunk megoldást :-)
Gondolom a végleges szerződéskötés miatt meg majd hív az Enikő. Ő nem mondott semmit az átadásokról, hogy előbb lesz?
Viszont azt néztem a honlapon, hogy most fél millióval olcsóbb a garázs...
Tegnap beszéltem Enikővel. Rákérdeztem erre a szerződéskötés utáni 20 napos módosítási határidőre... ez elsődlegesen a belső válaszfalak elrendezésének változtatására szól.
A szerződéskötés után kiadják a helyszíni főszaki telefonszámát (Lakatos Gyuri), akivel fel kell venni a kapcsolatot. Ő lesz az, aki összefogja az alvállalkozókat, és ő adja majd ki az egyes alvállalkozók elérhetőségét. Utána az alvállalkozók egyesével megkereshetők, megmutatják az ő terveiket és ahhoz képest már velük egyesével kell lebeszélni a változatatásokat (vízvezeték szerelések, radiátorok elrendezése, konnektorok és tv, telefoncsatlakozók elhelyezése, stb.).
Állítólag a TZ Kft. is be van már jegyezve, most még az ügyvédek a finanszírozási papírokat egyengetik a UniCredit Bankkal, ha ez megvan, akkor kezdik el a szerződéskötéseket, ami várhatóan július vége, augusztus eleje lesz!
Az értékesítés pedig olyan szinten halad előre, hogy a következő ütem értékesítését lehet, hogy még szeptember előtt megkezdik!
Ma reggel amúgy az építkezés felé kanyarodva jöttem, és bekukkantottam a gödörbe! A munkásokat látszólag nem nagyon zavarta a cseperésző eső sem... dolgoztak szorgosan! :-))
Hát ha a végleges szerződésben megmutatják, hogy hol lesznek a konnektorok, akkor tudok mondani ahhoz képest eltérőt, vagy abba bele tudok egyezni. :-)) Mondjuk én még az alaprajz terveken kívül semmi más tervet nem láttam, és pedig még lesz egy pár (víz, fűtés, villany). Pl. a fürdőben sem mindegy, hogy pontosan hová szeretnéd a mosógépet, meg a csapot, stb-stb.
Nem lehet, hogy ez a módosítás a belső válaszfalakra vonatkozik elsődlegesen, és utána az egyes alvállalkozókkal lebeszélheted a részleteket? Az ÁF-nél valahogy így volt! Gondolom nálunk is hasonló lesz! Nem?
arra azért kíváncsi leszek, hogy hány gyönyörű konyha, fürdő lesz a Terrában :-) Majd körbejárjuk a házat :-)
Eleri, köszi a képeket :-) Mi tegnapelőtt jártunk arra, de jó látni itt is, hogy időről időre hogy változik minden. Nem is olyan rég indult ez a topic, és az akkori képeiden csak a telek volt :-)
Az jutott még eszembe, hátha tudjátok, hogy mikor kell jelezni, ha pl. szeretnék még konnektort a konyhába? Azt is a végleges aláírása után 20 nappal? És azt is, hogy pontosan hova? Mert nem hiszem, hogy úgy, hogy még azt sem tudom, hogy hogy is lesz pontosan a konyha, azt tudni fogom hogy hova kérek mondjuk még 4 konnektort... Vagy hogy a nappaliban hol lesz az antenna? Vagy hogy hol lesznek a radiátorok? Mert elég nehéz úgy tervezni, hogy ezekről nincs semmi infom...
Bár úgy is mindenki látta már, mert szenvedélyes kijárók vagyunk, de hogy akkor is rá tudjatok pillantani, amikor nem tudtok az építkezés felé kanyarodni - hoztam pár képet tegnap estéről! :-)))
A társasházaknál már a betonoszlopok előkészítése folyik és úgy láttuk, hogy a vízzáró réteget kezdik letenni. A villák pedig tovább nőnek gomba módra...
Na ne aggódjatok, mi is voltunk már makettet nézni! Gondolom, hogy örülhetnek! :-))) És mivel elég gyakran megfordulunk a Pólusnál, olyankor elég rendesen erőt kell venni magunkon, hogy ne tegyem időről-időre! :-)))
Sica, teljesen egyetértek: a konyha meg a fürdő legyen nagyon megcsinálva, a többi bútor meg majd kialakul.
Én is néztem már azóta makettet:-) Egy csendes úr ült ott és szerintem szimplán konstatálta magában, hogy "még egy, aki jött makettet nézni" :-)
A korábbi átadás nagyon jó hír, de azért én még nem élem bele magam: majd ha február-március környékén is úgy gondolják még, hogy korábban tudják átadni, akkor kezdek örülni:-)
em, nem nyaralni voltunk, szerintem az idén kimarad, minden fillér kelleni fog a lakásba, ebben biztos vagyok... De nem baj, megéri :-) Majd jövőre! Majd igyekszem most már nem eltűnni :-)
Egérlány,
abszolút egyetértek, hogy a konyha központi kérdés, igenis nagyon fontos, hogy hogy néz ki. Én úgy vagyok vele, de lehet, hogy ezt már írtam, hogy inkább a beépítendő dolgokra költök első körben, mert azt nem fogom kibontatni 1 év múlva. Viszont ha nem olyan az étkezőasztalom, vagy valamelyik bútor, mint amilyen az elképzelésem, na akkor mi van? Azt majd kicseréltetem később. Szóval a konyha és a fürdő nálam, aminek olyannak kell lennie, amilyet megálmodtam :-)
Viszont képzeljétek, arra jártam ma a Pólusban az értékesítési irodánál és persze nem bírtam megállni, hogy ne nézzem meg a makettet, ami ki volt tolva az ajtóhoz. Na szóval beszélgetni kezdtünk az ott lévő nagyon kedves hölggyel, és azt mondta, hogy elképzelhető, hogy a villaházakat már februárban átadják, mert már most válaszfalaznak, és a nagyot is nagyon valószínű, hogy hamarabb át fogják adni. Meg azt is mondta, hogy eladták a héten az egyik villaházban a legtetejét a háznak, azt a szép nagy lakást :-)
Az F épületben a sarokban csináltak egy nagyobb lakásból két kisebbet - ezt konkrétan tudom, mert azzal foglalkoztunk is még egy darabig, csak mikor bementünk az irodájukba, mondták, hogy az át lett tervezve. De ezzel, amit végül választottunk, szerintem sokkal jobban járunk:-)
A konyhát már én is megálmodtam párszor: nekem ez amolyan központi kérdés:-) De úgy látom: Ti is valahogy így vagytok vele:-) Én is inkább attól félek, hogy erre már nem fogok tudni annyit fordítani, mint szeretnék. De addig még van egy kis idő...
Csak nem nyaralni voltatok a nagy vizsgázások után? Már kezdtelek hiányolni!
Nahát akkor úgy fest, hogy csak néhány nap eltéréssel fogjuk ünnepelni mi is a házassági évfordulónkat (az elsőt remélhetőleg már az új lakásban). Nekünk augusztus 25-én lesz az esküvőnk. :-)))
Tényleg lassan telik az idő, és annyi jó ötlete van az embernek, de amíg nincsenek tényleges méretek addig még igazán tervezni is nehéz. Olyan jó lenne már bemenni akár a puszta, vakolatlan falak közé is. :-))
És hiába van az ember kezében műszaki rajz, néha a valóság attól eltér. Épp ma néztem az alaprajzokat. Az F-nél volt valami csiki-csuki a kanyarulatban lévő lakásokkal, Egérlány és Egérfiú szomszédságában (a fsz-től a 2. emeletig). Gondolom most, hogy már az alapozás kész, látták, hogy hogyan adja magát... Emiatt a lakáslistán egy foglalatlan lakás visszakerült eladó kategóriába.
Tényleg rá lehet szokni, hogy mindig arra menjen haza az ember :-) Tegnap is jártam arra, és ma kifejezetten uralkodnom kellett magamon, hogy ne menjek arra :-) Simán függővé válik az ember :-)
Augusztusban mikor lesz az esküvőtöl Eleri? Nekünk is augusztusban volt, 21-én. Csak pár évvel ezelőtt :-)
Az egyik ilyen lakberendezési újságban megtaláltam azt a konyhát, amit némi átalakítással ugyan, de szeretnék :-) Nem mintha nem érnék még rá válogatni... olyan lassan telik az idő ilyenkor :-)
De arra jöttem rá, hogy ötletem több van, mint amit az anyagi keret elbír... Egy lakás brendezéséhez szerintem a világ összes pénzét el lehetne költeni:-)
Vigyázzatok, mert hamar szenvedéllyé válik az építkezés kukkolása, mi már tudjuk! :-)) Elég gyakran kanyarodunk arra azóta mi is :-))
Haladnak... bár a társasházaknál ez a munkaszakasz elég szüttyőgős, ahogy nézem. Majd remélhetőleg 1-2 héten belül beindul a tégla rakás ott is, és akkor látványosabban növögetnek az otthonaink.
Hétvégén láttuk, hogy gyakorolnak a daruval, meg hogy a Határút felőli részen levágták a füvet és kijelölték a telekhatárt, azon a részen, ahol az idősek otthona fog épülni. Vajon ott is elkezdenek majd hamarosan túrni-fúrni?
Ja meg van egy óriás plakát is a Határúton, azon tudja valaki, hogy milyen hirdetés lesz (terrazebrás vagy más)?
Egyelőre kíváncsiságból érdekelnének az alvállalkozók, mondjuk ahol lehetne, ott már körbe nézelődnénk időben! :-))) Mondjuk még azóta sem jártunk Profátóéknál...
A hétvégén jártunk az építkezésen, szépen magasodnak a villaházak falai, de a társasházak medrében is folyamatosan ténykednek. Fényképezőgép sajnos nem volt nálam, de majd legközelebb. Mostanában úgyis gyakrabban járunk majd arrafelé.