Keresés

Részletes keresés

Zitka Creative Commons License 2007.12.09 0 0 1394

Nem hinném...


Újabb könnyítés: a képen egy szoborkompozíció látható. :-)

Már csak azt kéne kitalálni, mit ábrázol.

Előzmény: varadit (1393)
varadit Creative Commons License 2007.12.09 0 0 1393

 

 Franz Kellernek van köze hozzá?

Előzmény: Zitka (1392)
Zitka Creative Commons License 2007.12.09 0 0 1392

Nem nincs köze.

Na jó, könnyítésül elárulom, hogy Frankfurtban van.

Előzmény: varadit (1391)
varadit Creative Commons License 2007.12.09 0 0 1391

 

 Köze van a Kulináris Charta-hoz?

 Én arra tippelek, hogy valamit elkezdtek termeszteni ezekben az üvegházakban, de megzavar, hogy le van betonozva az alja.

 ( Ferihegy közelében készült a kép?)

Előzmény: Zitka (1390)
Zitka Creative Commons License 2007.12.09 0 0 1390

Ha nem bánjátok, egy kicsit színesíteném a topikot. :-)

Ráadásul nem is OFF, mert a találós kérdés megfejtése (azaz az ihletadó "valami")  már szerepelt címadóink egyik cikkében. Egyelőre nem mondok további könnyítést, esetleg később.... :-)  

Tehát a kérdés: Mi látható a képen?

(ne tévesszen meg senkit a környezet, nem egy szimpla kertészetről van szó)

 

nagypapi51 Creative Commons License 2007.12.09 0 0 1388
Sajni változott az étlap, most indulunk netgombász-mikulásra, úgyhogy csak gyors kaja lesz vmikor késő délután, gyümölcsös párolt csibemellfilé és vargányás pomme duchesse...:) De a szívet sem felejtem el! :)
Előzmény: goristi (1387)
goristi Creative Commons License 2007.12.07 0 0 1387

"Hét végén konfitál szív lesz káposztával." Kérjük a megszokott magas színvonalú beszámolót! :-)

Előzmény: nagypapi51 (1385)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.12.07 0 0 1386

Megnéztem a Susogó nagyon szép honlapját, persze az ember azonnal a hibát szúrja ki. Ímélt ragadtam és kértem, javítsák ki, 10 perc múlva köszönték szépen az észrevételt, orvosolják.

(a Gundel két hónapja nem válaszol)

nagypapi51 Creative Commons License 2007.12.07 0 0 1385

Meghallgattam, végül is Péter elmondta a magyar konyha összes öröklött rákfenéjét, de ezt Tamásék már többször megírták. Legyen hosszú életű a Susogó, és legyen  minél több Susogó!

Hét végén konfitál szív lesz káposztával. :))

Előzmény: goristi (1383)
dr El van Leowe Creative Commons License 2007.12.07 0 0 1384
Mire ez letöltődik....
Előzmény: goristi (1383)
goristi Creative Commons License 2007.12.06 0 0 1383

Tegnap az MR1-en (lánykori nevén: Kossuth Rádió) kiváló riportot hallhattunk Várvizi Péter szakáccsal. A Bűvös szakácson MBTBD igy ír: Várvizi Péter, aki rendszeresen kijár Franciaországba és közben itthon tanít (!) és a pécsi Susogó tanácsadója. A riportban megszólal Tamás is.

Érdemes letöllteni és meghallgatni.

Szerda 14.05 Arcvonások: Várvizi Péter szakács
Innen letölthető: http://real1.radio.hu/kossuth/MP3/3-Sze/Sze-K14.mp3 a riport az 5. percnél kezdődik.

 

goristi Creative Commons License 2007.12.05 0 0 1382

Köszi, nagyon várjuk!!! (Ott is)

 

Előzmény: mbtbd (1380)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.12.05 0 0 1381

Akkor üdv újra idehaza!

Ide is csepegtettek valamit az ott elhangzottakból, vagy csak az MN-be?

Előzmény: mbtbd (1380)
mbtbd Creative Commons License 2007.12.05 0 0 1380
Kedves Goristi, nem szűnt meg, csak egy kimaradt, mert gasztronómiai kongresszuson voltunk San Sebastianban
Előzmény: goristi (1375)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.12.05 0 0 1379

hehe..

Mindenkinek a saját lécét kell átugorni, az meg szokott sikerülni.

Előzmény: goristi (1378)
goristi Creative Commons License 2007.12.05 0 0 1378
Olyan magasra tetted a lécet,  hogy nem is mernek  nekifogni az átugrásnak.
Előzmény: nagypapi51 (1377)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.12.05 0 0 1377

Nem értem én ezt, egy hírmondó azért mindig szokott maradni.

Alighanem személyesen kell ellenőriznünk a dolgokat.

Előzmény: beetee (1376)
beetee Creative Commons License 2007.12.05 0 0 1376
Soha nem fogjuk megtudni, milyen a prágai csiga...:(
Előzmény: nagypapi51 (1374)
goristi Creative Commons License 2007.12.05 0 0 1375

Kedves MBTBD!

A Magyar Nemzetben megszünt a cikksorozat?

GI

nagypapi51 Creative Commons License 2007.11.29 0 0 1374
Az Edmont Dantes brigád elhallgatta, hogy egyhetes beutalóval mentek Kallához...:))
nagypapi51 Creative Commons License 2007.11.28 0 0 1373

Köszönöm az elismeréseket, ezt még szoknom kell..

írtam még elé.

 

Eszembe jutott az is, hogyan tudnám forintosítani:

"Kalla-vacsorák regölését meghívás fejében vállalom" :))

Előzmény: goristi (1372)
goristi Creative Commons License 2007.11.28 0 0 1372

Köszönjük  a befejezést is. Egyetértek Certaldo a Zurával!

Előzmény: nagypapi51 (1366)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.11.28 0 0 1371

Pihenj..! :))

az ünnepi menüről remélem, többet is tudhatunk majd.

Előzmény: certaldo (1369)
pearl12 Creative Commons License 2007.11.27 0 0 1370
Köszönöm :-) Én is abból indultam ki, hogy a sima leveles-vajas tészta fagyasztható, de gondoltam a biztonság kedvéért megkérdezem....
Annyira azért még nem sürgős, várom a további ötleteket is :-)
Előzmény: nagypapi51 (1368)
certaldo Creative Commons License 2007.11.27 0 0 1369
:-) Jelentem észrevettem, még mielőtt itt jelezted. Jelentem ki is nyomtattam, és odaadtam a Zuramnak, mert ő nem szeret monitorról olvasni. Reakciója: ki ez a rendkívül jótollú pali és miket szokott még írni? Jelentem a megfelelő helyre irányítottam. Kérek engedélyt visszavonulni a karácsonyi menü csiszolgatása végett. :-)
Előzmény: nagypapi51 (1366)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.11.27 0 0 1368

Bár nem nekem szól a kérdés, de annyit tudok, hogy a leveles vajastészta jól fagyasztható. A gumiarábikumhoz annyi tippem van, hogy próbáld ki a habfixálót (pl. Oetker) asszem az is E414-re épül.

 

A Pharaon-legénység nagyon hallgat, alighanem ők is hosszabb lélegzetű beszámolóra készülnek...:))

Előzmény: pearl12 (1367)
pearl12 Creative Commons License 2007.11.25 0 0 1367
Kedves MBTBD!

Szeretnék egy pár kérdést feltenni. Szeretnék kiforditott leveles tésztát késziteni itthon, de előtte még megkérdezném, hogy fagyasztható-e. Rengeteg munka van vele, és szivesebben csinálnám, ha valamennyit fagyasztani is tudnék belőle.
A másik problémám az lenne, hogy kinéztem egy mazsolás csiga (pains aux raisins) receptet, aminek a tetejét narancsmázzal kenik le. A narancsmázhoz használnak 150 gramm porcukrot, 1/2 tk gumiarábikum-port, 1/2 tk zsiros tejport, 3 tk narancslevet és 1 tk Cointreau-t. A gumiarábikum-por helyettesithető valamivel? (Nem kapható az egyszerű közértekben :-)) És tejpor helyett nem lehetne teljes tejet használni? Nagyon szeretném kipróbálni ezt a receptet, de nem szeretném nagyon elszúrni ezzel a máz-problémával.
Előre is köszönöm a segitéget..
nagypapi51 Creative Commons License 2007.11.25 0 0 1366

Jelentem elkészült, pont van a végén.

Előzmény: certaldo (1364)
certaldo Creative Commons License 2007.11.24 0 0 1365
Na, mondom, hogy nem írok jól: az élvezet-ben nincs is olyan sok betű!
Előzmény: certaldo (1364)
certaldo Creative Commons License 2007.11.24 0 0 1364
Már hogy haragudnék, olyan élvezezettel olvastam, hogy csak no! Sosem gondoltam, hogy jól írok, viszont ez az írás nagyon "ott van"! Várom nagyon a második részt! Szívből gratulálok a szerzőnek!
Előzmény: goristi (1360)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!