Nekik még nincs topik nyitva, pedig szerintem ezerszer nagyobb a tudásuk mint a hazai gasztronómia önjelölt világ- és olimpiai bajnokainak, sztárséfjeinek stb. Beszéljük meg, ki mit gondol a cikkeikről, írásaikról, stb.
Ha nem bánjátok, egy kicsit színesíteném a topikot. :-)
Ráadásul nem is OFF, mert a találós kérdés megfejtése (azaz az ihletadó "valami") már szerepelt címadóink egyik cikkében. Egyelőre nem mondok további könnyítést, esetleg később.... :-)
Tehát a kérdés: Mi látható a képen?
(ne tévesszen meg senkit a környezet, nem egy szimpla kertészetről van szó)
Sajni változott az étlap, most indulunk netgombász-mikulásra, úgyhogy csak gyors kaja lesz vmikor késő délután, gyümölcsös párolt csibemellfilé és vargányás pomme duchesse...:) De a szívet sem felejtem el! :)
Megnéztem a Susogó nagyon szép honlapját, persze az ember azonnal a hibát szúrja ki. Ímélt ragadtam és kértem, javítsák ki, 10 perc múlva köszönték szépen az észrevételt, orvosolják.
Meghallgattam, végül is Péter elmondta a magyar konyha összes öröklött rákfenéjét, de ezt Tamásék már többször megírták. Legyen hosszú életű a Susogó, és legyen minél több Susogó!
Tegnap az MR1-en (lánykori nevén: Kossuth Rádió) kiváló riportot hallhattunk Várvizi Péter szakáccsal. A Bűvös szakácson MBTBD igy ír: Várvizi Péter, aki rendszeresen kijár Franciaországba és közben itthon tanít (!) és a pécsi Susogó tanácsadója.A riportban megszólal Tamás is.
Köszönöm :-) Én is abból indultam ki, hogy a sima leveles-vajas tészta fagyasztható, de gondoltam a biztonság kedvéért megkérdezem.... Annyira azért még nem sürgős, várom a további ötleteket is :-)
:-) Jelentem észrevettem, még mielőtt itt jelezted. Jelentem ki is nyomtattam, és odaadtam a Zuramnak, mert ő nem szeret monitorról olvasni. Reakciója: ki ez a rendkívül jótollú pali és miket szokott még írni? Jelentem a megfelelő helyre irányítottam. Kérek engedélyt visszavonulni a karácsonyi menü csiszolgatása végett. :-)
Bár nem nekem szól a kérdés, de annyit tudok, hogy a leveles vajastészta jól fagyasztható. A gumiarábikumhoz annyi tippem van, hogy próbáld ki a habfixálót (pl. Oetker) asszem az is E414-re épül.
A Pharaon-legénység nagyon hallgat, alighanem ők is hosszabb lélegzetű beszámolóra készülnek...:))
Szeretnék egy pár kérdést feltenni. Szeretnék kiforditott leveles tésztát késziteni itthon, de előtte még megkérdezném, hogy fagyasztható-e. Rengeteg munka van vele, és szivesebben csinálnám, ha valamennyit fagyasztani is tudnék belőle. A másik problémám az lenne, hogy kinéztem egy mazsolás csiga (pains aux raisins) receptet, aminek a tetejét narancsmázzal kenik le. A narancsmázhoz használnak 150 gramm porcukrot, 1/2 tk gumiarábikum-port, 1/2 tk zsiros tejport, 3 tk narancslevet és 1 tk Cointreau-t. A gumiarábikum-por helyettesithető valamivel? (Nem kapható az egyszerű közértekben :-)) És tejpor helyett nem lehetne teljes tejet használni? Nagyon szeretném kipróbálni ezt a receptet, de nem szeretném nagyon elszúrni ezzel a máz-problémával. Előre is köszönöm a segitéget..
Már hogy haragudnék, olyan élvezezettel olvastam, hogy csak no! Sosem gondoltam, hogy jól írok, viszont ez az írás nagyon "ott van"! Várom nagyon a második részt! Szívből gratulálok a szerzőnek!