A Biblia Szól Gyülekezet (történelmi hitelveken alapuló keresztény gyülekezet) prédikációi, evangélizációi. A gyülekezet egy Jézus-központú keresztyén, felekezetközi világméretű szolgálat része. Folyamatosan táplálja azt a látást, hogy megtaláljuk az elveszetteket a közvetlen közelünkben és az egész világon, ahogy azt Jézus tanítja a Mt. 28:19-20 és ApCsel 1:8-ban. Hisszük, hogy Isten szentháromság. A topik nem csupán prédikációk gyüjteménye, hanem teret enged jóízű, békés beszélgetéseknek is a hívők között. Nagyon boldog vagyok, hogy Isten munkálkodhat a szívemben és a ti szívetekben az Ő szeretete által. Nála vannak az örök élet beszédei! Tanulmányozzuk behatóan az Ő Igéjét!
Isten áldjon mindenkit!
Az ördög stratégiája, hogy rávegyen: nem vagyunk megfelelőek, elégtelenek vagyunk, bizonytalanok vagyunk, ne érezzem magam elegendőnek Krisztusban, de a kegyelem azt mondja, hogy teljesen elegendőek vagyunk Krisztusban.
Van a mag, és amikor magot kapunk amit el kell vetnünk, a cél az, hogy növekedjen a gabona, learassuk és lisztet készítsünk, majd kenyeret. a kegyelemnél: de Isten kenyeret ad nekünk eleségül, megsokszorozza a kegyelmet az életünkben azért, hogy megértsük: minden Istentől jön.
Itt van valami amit Isten szeretne a szívemre írni. Isten ott van a kezdetektől a végéig, nem én vagyok fontos, a lényeg nem a völgy, hanem az, hogy mit ad Isten a völgyben. Az élő víz a fontos.
Az Isten pedig hatalmas arra, hogy rátok árassza minden kegyelmét, hogy mindenben, mindenkor teljes elégsétek lévén, minden jótéteményre bőségben legyetek.
Kedves T.L.! Engedd meg, hogy most kommentár nélkül betegyem ezt a rövid igemagyarázatot, amelyik bizonyára szólni fog Hozzád is. Aztán majd elmondom, hogy kitől van. Köszönöm.
JÉZUS MÁSHOVA MEGY.
(Ján. 10: 37-42.)
"Az Atya énbennem és én Őbenne..." Jézus elválaszthatatlanul egy az Atyával. Sem saját maga iránt nem kívánt olyan hitet, amely ne szólt volna egyben az Ő mennyei Atyjának is. Sem nem ismert az Atyában való olyan hitet, amely ugyanakkor hitetlenül elzárkózott volna Ő előle. Emiatt fordultak sokan ellene. És ezen a ponton dől el ma is: ki áll mellé, s ki mond neki nemet.
"Elment túl a Jordánon..." Hazája fővárosából, ahol már kiéleződtek az ellentétek, Jézus egy időre elvonul csendesebb helyekre s ott folytatja munkáját. Azoknak, akik ellene fordultak, újat már úgysem mondhat. S neki nem életeleme a folytonos vita és harc. Világos és megszívlelendő példaadás ez. Néha szembe kell szállni a hitetlenséggel. De néha hátat kell fordítani neki, és magára kell hagyni!
"Sokan hittek ott Őbenne." Ha népének vezetői között elszánt ellenállásba ütközött, maradtak azért még sokan, félreeső helyek ismeretlen, egyszerű emberei, akik hálásan és kitárt lélekkel fogadták. Ha ma is sokszor éppen azok zárkóznak el szava elől, akiknek a megtérése mások irányítása és vonzása tekintetében a legtöbbet jelenthetné, azért még nem akad el az Ő hódító útja és áldott szolgálata!
Sokszor hegyeken járunk, de vannak hullámvölgyek, völgyek is, viszont Isten forrást is ad a völgyekben, több kis patak egyesül, folyó lesz, tele van élettel, tele van erővel.
Kicsit furcsa ez a nick, főleg nagybetűvel írva. De a megszólítás miatt így kell. Megpróbáltam végigolvasni a topikot, és majdnem sikerült is. Borzalmas, amit itt azok a tévtanítók művelnek, vagy művelnek, akikkel tele van a vallási fórum. Persze nem olyan sokan vannak ők, csak sok álnevet használnak.
Kivétel is van egy pár, de nem sok. Én református vagyok, nem régen léptem be a fórumba. Leginkább a református topikba írok.
Ahogy írod, a Ti gyülekezetetek közel áll a református tanításokhoz. Ezért az ökumenicitást is könnyebb itt gyakorolni, mint pl. a Hit gyülisekkel. A prédikációk nagy részét elolvastam, amiket betettél. Biblikusnak és építőnek tartom őket. A továbbiakban is olvasom a topikot, és hozzá is szólnék olykor. Testvéri üdvözlettel.
A húzóvonal Krisztus vérének vonala. Légy olyan hívő akinek meggyőződései vannak. Hívők vagyunk, Isten megadta ezt a képességet, hogy felismerjük mi az amit elfogadhatunk és mi az amit nem.