Enis szivessen kiprobalnam a 70-300VR ha szabadna, ha ertekelhetoen jobb mint a zuiko 70-300 lehet lecserelnem, igaz sokat nyom azis hogy ez csak 450mm a zuiko oly vazon meg 600mm.
Tudtommal átköltöztek a Citrom utcába. Majdnem ugyanott vannak, csak a másik oldalról kell bemenni. De ezt megerősíteni nem tudom, csak mintha ezt hallottam volna.
Én benéznék inkább egy pécsi fotósboltba.. mondjuk a CCSfoto-ba. Ott 15e alatt volt még nem oly régen. Használtan 10e körül mennek, és néha látok itt a hirdetésekben.
70-300 f/4.5-5.6 Vr-hez keresek 67 mm-es makró előtétlencsét. Van lényeges különbség a márkák között (Hoya, Soligor, Mandee, Akirda)? Mire érdemes odafigyelni? Természetesen nem ártana, ha jó árban lenne egyébként nyilván makró obit vennék.
Úgy vanm ahogy uhu mondja, tulajdonképpen xar az obi, ennyire vignettál, sőt a színvisszaadása is annyira rossz, hogy tulajdonképpen FF képet csinál, csak a benne lévő gomba elszínezi... :-)
A homlokzatrészleteknél FF-et már a helyszínen beállítottam (annak ellenére, hogy raw, jobb szeretem már az LCD-n látni nagyjából a tónusokat). A Dóm és a fa színesben kezdte, de hamar átalakultak azok is.
Van azért pár színes is, csak nem akartam vegyíteni:
(Öreg Kocsis Lajos bá, aki oktatóm volt a Fényszövnél, a montázsra azt mondta: ,,fiaim, fotómontázst csak az tud csinálni, aki sorra elszarja a fotóit, és van bátorsága azt ömlesztve bemutatni...")