Sziasztok van valakinél használatban, vagy valaki üzemelt már be ilyet? Mik a tapasztalatok hatásfokra, fogyasztásra és milyen fűtésrendszerhez alkalmazzátok?
Akkor 522 vagy 572? Nekem 8 mi van bent csak működjön. Nem értek hozzá nem vagyok gépész, de mondta a szerelő, hogy van vmi kapilláris keverő, az jó lehet?
Még egy buta kérdés. 35% nedvességű tölgy, hasítva, déli tájolású féltető alatt, vajon felhasználható állapotba szárad következő szezonra? Dupla mennyiséget vettem, a fele jövőre biztosan jó lesz...
Mindenképpen ragaszkodjál a radiátor felé menő az ESBE VTA 572 keverő szephez.
Mint látható, ez egy kézzel beállítható 45-65 fok közötti tartományban, a tetején lévő fekete gombbal.
Én is megszívtam, és szét kellett szednem a rendszert, és amikor elvittem az 522-st a fűtés technikai boltba, rögtön az 572-st emelték le a polcról. Azóta nincs problémám, hogy túl meleg vizet engedne a radiátorokra.
Az ára 🤣🤣🤣, viccet félre, a gs modellek megfelel a nyugati környezetvédelmi előírásoknak egyelőre, alul a betét kerek nem szögletes, és nagyobb maga a szerkezet, nagyobb a felső tér és az alsó is. Minimális számomra az eltérés a két modell között, de nem vagyok gépész, lehet lesz itt vki aki megválaszol.
Vigasnál a kazán vezérli a keringetőt, igaz nem ladomat van nekem, de ugye az se sokkal másabb mint a VTC+szivattyú, ebből gondolom az Atmos is vezérli
Szeretném kérdezni, hogy akinek laddomat van beszerelve, elmondaná hogy honnan kap indító jelet a laddomat szivattyúja? Néztem róla videót stb. de nem világos. Szájbarágósan elmondaná valaki?
Szia, sziasztok, úgy esett, hogy pénteken felhivott a fűtésszerelő, hogy most mi is az én nyűgöm mert akkor jönne azt megcsinálná.
Nem mondtam neki sok dolgot csak 3-at, a keverő szelep 60-as patronját cserélje gariba 65re vagy 70re,kösse át a kazán előre menőt a pufferen felülre és jó lenne ha megoldaná, hogy ne 80 fokos víz menjen a rendszerre. Na itt megfogtam szegényt, assszonnygya keressek olyan képet ahol ez megvan csinálva és akkor megcsinálja. Pff hát egyből ledobtam a láncot.
Esetleg kérhetek tőletek akár rajzot akár fotót?
Nem az én /mi dolgunk lenne de ha már hajlandó mozdulni akkor segítek neki.
Azzal az 50%-al vigyázz. Mondjuk én mindenképpen felújítok tehát megy a pénz a kecóba, ez ilyen. De lehet páran lyukra futnak ott, hogy nem fognak tudni produkálni annyi munkadíjat ami fedezi az anyag költséget. Tehát teszem azt 1Mil anyag 1Mil munkadíjjal van pariban. Ha az 1Mil anyagot mondjuk 300K-ban szerelik be, akkor az 1.3Mil beruházásból csak 600K szerezhető vissza. Persze ez sem rossz, de nem a fele. Csiribú-csiribá.
Az idei támogatással felét állam fizeti. Nem akarom senkire rádumálni, én is gázzal fűtök már. Kb 40%-al olcsóbban mint előtte a faelagázosító rendszerrel.
Mi Vaillant-ot szerelgetünk be nap mint nap, a főnököm mást mondott, mindegy a hőszivattyú meg a napelem azért király mert előre kifizeted amit majd spórolni fogsz, főleg hogy hamarosan megváltozik az elszámolás.
Üdv ! Akkor kész főnyeremény lenne ezzel fűteni ,jahh még hozzá egy kis "olcsó" éves szerízigény ,és akkor meg is vagyunk !:DDDD Viszont környezetberátnak "tűnik",amikre ugranak az igazi sznobok ,meg persze akinek nem kellett keményen megdolgozni minden nap a kis lebutitott forintjáért !:-) Nem tudom ki a potenciális célközönség ,de ameddig van veréb .....!:-)