a világ már nem hagy mindent szó nélkül amit Izrael csinál. egyszerűen a global viewernek kezd elege lenni a falból, blokádból, földi légi offenzívából és fogy az eddig mértéktelen jóindulata. a CNN nem alakítja ezt a véleményt, hanem igazodik hozzá. senki nem szereti a Hezbollahot, csak nehéz azt jól eladni, hogy Izrael akkor indít földi-légi offenzívát amikor már hónapok óta köztudott volt, hogy humanitárius katasztrófa van Gázában. de biztosan én vagyok érzéketlen, sőt, iszlám fundamentalista! ráadásul nem is szokásom képzeletben izraeli rakétákon mecsetekbe szállni.
saintlouisdefrance 2009 január 9 @ 0:01
mellesleg pacifista, az én őseim is zsidók voltak, őket is irtották és mégis pattogok. nem kell feltétlenül cionistának lenni: a háború előtt az a csóró és műveletlen zsidók filozófiája volt. pl.: az én dédszüleim gazdag és művelt nagypolgárok voltak, nekik nem volt vonzó ajánlat, hogy mehetnek a szentföldre kapálni a sivatagba. ők szerették ezt a hazát és lakóit. sikeresek voltak és megbecsülték őket. Csak azoknak kellet új ország, akik a régiben semmit sem értek el. az értékes és szorgalmas közösség igenis jól érezte (és érzi) itt magát. mivel nálunk családi hagyományból teljesen hiányzik a cionizmus, soha nem szerettem azt az országot amely az én őseim kiontott vérére is hivatkozik, amikor szentföldi hektárokat foglal magának. honnan veszik a bátorságot, hogy mások tragédiáját kisajátítsák?
"eke válasz | vissza a topikba 2009.01.07 21:02:26 Creative Commons License (2148) Mumu! szerintem meg kell szüntetni a szegregációt, tudomásul kell venni, hogy azon a földön(Izrael) éppen annyi jogon élhetnek a palesztinok mint a bevándorolt zsidók, nem diszkriminálni, és felügyelni a közbiztonságot... Ez a helyzet mesterségesen lett kreálva, fokozatosan szítva az ellenségeskedést.
terrorizmus ellen a bűnüldözés és bűnmegelőzés szolgálhat, reguláris haderővel mért csapásokkal, szárazföldi hadmozdulatokkal, nem lehet szúnyogokra vadászni."
lehet hogy nem érted, de akkor kérdezz és segítek...
Tudod mikor mar hianíyoznak az ervek.. nezzd meg mint irtl te vagy az atombomba sugoja... meg most is hianyzik a valaszod mi tennel te... de mar nem is kell hogy mondj semmit. ok
"Az izraeli hadsereg szóvivője szerint téves riasztás volt csupán, amit egy sugárhajtású harci gép keltette hangrobbanás okozhatott. A libanoni hadsereg is valótlannak minősítette az újabb rakétacsapás hírét. Korábbi jelentések arról számoltak be, hogy két észak-izraeli településen megszólaltak a légi veszélyt jelző szirénák, a támadásnak nem voltak sebesültjei, s a rakéták egy mezőn csapódtak be."
Erre valaszolok mert nem kozvetlen a tema: Az akkori palesztin vezetok tnacsoltak az araboknak a 48 as haboru miatt (mert addig egymas faluit meszareoltak) hogy menkuljenek.. Nagy reszuk Gazaig jutott..a ghetto magatol formalodott menekult taborok summaja..es egy kilatastalan elet amely mar akkor a nemzetkozi es arab szervezetk adakozasara szorult
... egyes esetekbe mar a aharmadik generacio no ugy fel hogy nincs munkaja hogy hol ezert hol meg a kiszolgaltsaguk maitt az adomanyra kovetik a harcos szervezetk szavait... Megoldas: most megsemmisiteni minden fegyveres lehetoseget a terrora es regen mondom gazdasagilag erdekelte tenni a gazai lakosagot (persze nem vagyok naiv nem most mindjart de egy konzekvens kozos vallalatok es beszalito iopar felepitese )
Valaszolok: amenyit en latok az arab Tv.ben is az izraeliek valoban belelonek minden helybe ahonan loves vagy raketa celzott rajuk... majdnem biztos vagyok hoyg a legtobb palesztin civil elatkoza oket de felnek a belso terrortol es attol hoyg a szervezettol nem kapjak meg az elelmet vagy a penzt..kevesen akarnak aldozatok lenni .. de ha egy iskolaba minden engeedely nelkul belep ket hamasz hos akkor meg sem mernek mozdulni csak imadkozni tudnak A terror nem csak kifele mukodik..elobb van a lekesedes aztan van a megvalsztas aztan a felebredes... Meglatod ha visszajon a Fatah miylken udvrivalgassl fogja oket minimum 80% varni.. azatn jon az ujabb ciklus:lelekesedes,valasztas,kiabrandulas.
Veronika ez egy masik ut a valos kerdes kikerulesere. A kerdes az hogyan tufdsz megállitani egy tudatosan terror hangulatot bizonytalansagot teremto akciot (mert nem katonai celpontra volt celoztva erre nincs is meg technikai lhetoseg ) maskep mint ellenlepesel.ha a terrorszervezet nem akarja megkotni a veglegs feygverszunetet... Miutan a sponzoralt hamsz urak gyavak is meg keszek sajat nepuket aldozatra kesztetni elbujnak es utana mutogatjak a sajnos eltalat civileket. Mosheeban tartrjak a fegyvereiket (ez ugye mar bizoynitott a robbanasokkal amiet produkalt az odalott raketa ) mentokocsikat ahsznalnak es barmiylen olyan pontot amelyel hagulatot tudnak teremteni.. Miutan nem tudsz te se bekes megoldast akkor en ez csaka szeemlyes velemynem termeszetsen a legnagyobb terrort alkamaznam ellenuk..mert ez az egyeduli nylev amit el ismernek..eroszakra erodzajkaot ha mar nincs mas megoldas.. a kerdes csak akkot teoretikus ah egy meleg szobabol a tv-t mint beszamoloz nezzel figyeled
Kitersz a kerdes elol..az akkori valaszodat nem atrtom komolynak vithoz meltnak,uganis te gunosan az atombombat javasoltad.. Ilyen modon nem tudunk vitatakozni.. fanatikus vagy (valamiert pedig nem ez az ostermeszeted) igy enm vitakeops ebben a pontban.. ugy hogy bucsuzom ettol a vitatol veled.
"Te ésszerűnek tartod azt ha tömött színházi nézőtéren valaki sörétes fegyverrel akar szúnyogot irtani?"
Há az attó függ, mivel van tele a színház. Ha gyesznókkal, akkor hajráf, ugye? Járulékos áldozatok, sorry.
Te Cví, mit látok ott mozogni ott az ENSZ-isi ablakában, csak nem egy flinta az? Terroristafészek, szólj a fijjugnak, hogy üzemeljék be a technikát, zárótűz az isire. Talán még sikerül kicsengetés előtt végeznünk.
Én nem nagyon szoktam itt szerepelni, de Mumu, mondd már meg, miért olyan irányban akarsz egy teoretikus vitát lefolytatni, amelyik irány, úgy tűnik, csak a képzeletünkben létezik? Ez a tárgyilagosság bizonyítéka lenne?
egyrészt, ennek ellenkezője látszik (Izrarel halogatja a fegyverszünetet, hogy erősebb pozíciói legyenek), másrészt alább leírtam hogy miben látok megoldást, de nem olvasod a válaszaimat...
Izrael viszont éjszaka tovább bombázta a szúnyogokat.
most eppen a magyar tv.ismetelte meg a hirt.. de en most mar nem veszem komolyan azt hogy te targyilagos akarsz lenni..
meg mindig nem valaszoltal a kerdesre addig mig nem teszed nem tudok vitastkozni veled: tehatha ugy van ahogy en allitom es a Hamasz nem akar egy vegleges fegyverszunetet akkor Temilyen megoldast latsz ?
A december 27-e óta támadás alatt álló Gázai övezetben koncentrációs táborhoz hasonló viszonyok kezdenek uralkodni - jelentette ki a szerdán megjelent Il Sussidiario című olasz lapnak a Vatikán igazságügyi és békeminisztere, Renato Martino bíboros. A Gázai övezetben 700 fölé emelkedett a halálos áldozatok száma.
"Ha a felek nem tudnak egymás közt megegyezni, akkor valakinek meg kell ezt tenni helyettük. A világ nem ülhet és nézhet hátratett kézzel" - fogalmazott Martino bíboros. Hozzátette: "nemcsak mi, keresztények nevezzük ezt a területet Szentföldnek, hanem a zsidók és a palesztinok is. Hogy ez a terület a vérontás színhelye, hatalmas tragédia."
Az izraeli külügyminisztérium szóvivője, Jigal Palmor az AFP hírügynökségnek úgy reagált: a bíboros kijelentése Hamász-propagandán alapszik, nem veszi figyelembe a palesztin szervezet által elkövetett bűnöket, és nem visz közelebb az igazsághoz vagy a békéhez sem.
A 12 napja tartó izraeli offenzívában már több mint hétszáz - pontosan 702 - gázai meghalt - közölték gázai egészségügyi források. Közülük legkevesebb 220-an gyerekek. A sebesültek száma mostanra elérte a 3100-at.
"Kész fegyverszüneti megállapodást aláírni a Hamász, ha Izrael véget vet a támadásoknak és a Gázai övezet zárlatának - közölte hétfőn a szenegáli külügyminisztérium. A dakari tájékoztatás szerint Abdoulaye Wade szenegáli államfő, az Iszlám Konferencia Szervezetének elnöke vasárnap este telefonon javaslatot tett a palesztin iszlamista szervezet vezetőjének, Háled Mesaalnak a fegyverszünetre. Az elképzelés szerint mindkét fél azonnali tűzszünetre, Izrael emellett a Gázai övezet blokádjának teljes feloldására tenne ígéretet. Mesaal azt válaszolta, hogy kész aláírni egy ilyen megállapodást"
ez nyilván elkerülte a figyelmedet, dec 28 vagy dec 29.
Erdekes a te szempontod..olyan tipikus itteni..az erzelemekhez faricskalunk erveket es nem forditva.. Varom a avlaszodat.. tudtommal az izraliek akrtak a fgyvrszunet meghoszabitasat egyutt a tobbi palesztinal aki szerelmes a Fathba a masik oldalon..westbankban...aki nem karta es gyorsan raktazot az a Hams volt..valsozinuleg reszt akar venni az iraeli valsztasokon..
Mumu! szerintem meg kell szüntetni a szegregációt, tudomásul kell venni, hogy azon a földön(Izrael) éppen annyi jogon élhetnek a palesztinok mint a bevándorolt zsidók, nem diszkriminálni, és felügyelni a közbiztonságot... Ez a helyzet mesterségesen lett kreálva, fokozatosan szítva az ellenségeskedést.
terrorizmus ellen a bűnüldözés és bűnmegelőzés szolgálhat, reguláris haderővel mért csapásokkal, szárazföldi hadmozdulatokkal, nem lehet szúnyogokra vadászni.