Ide várom azok hozzászólásait, akik kizárólag a ballib kormány hibájából rosszabbul élnek, mint négy éve. És itt könyörgök, ne a benzin és gázárakkal gyertek, mert azért abba kevés beleszólása van a magyar vezetésnek, konkrétan importőrök vagyunk ugye. És senki ne hiányolja a betevő plazmatévét és kamerás mobilt. Szóval olyanok írjanak, akiknek csökkent a reáljövedelme, a kormány miatt elvesztette az állását (tehát az állam rúgta ki, nem egy becsődölt vagy Kínába költözött vállalat), kevesebb kaját meg gyógyszert tud venni, ilyesmi. Hadd lássuk csak testközelből, mekkora az Orbán által vizionált nyomor és kétségbeesés!
Tedd még melléjük az Erdősort és a Kölcseyt. (Az már nem is négy, hanem hat.)
Erdösór utcai keresztezödés finoman szólva elbaszva...
El. Inkább el is kerülöm. De ez nem valamelyik párt bűne, hanem egy ostoba közlekedésmérnöké.
De a jehováknak csontig benyaltak az mszp sek ,mert ott tükör sima aszfalt és közlekedési lámpa van a néptelen járdákon.
Hát nem. Ott azért van tükörsima aszfalt, mert átadták a szigetszentmiklósi utat. Csak az a szakasza tükörsima, a közlekedési lámpa és az Erdősor között pont olyan pocsék, mint előtte volt.
az mszp sek 3 éve épitenek egy 1.5 km elkerülö szakaszt ebböl még 1km 499 méter hiányzik.
Nem 3 éve, hanem 13, és nem az mszp-sek, hanem Demszky. (Főútvonal, nem kerületi hatáskör. Az a zebra is, ahol szegény kisgyerek kiszenvedett.)
Egyébként nem csak a Hollandi utat meg királyerdöt kéne nézni csepelen mert ott mindig is jólét volt,gyere be a CServenkára Árpád utcába és a gyár elé ahól a szabadtéri kép is készült.
Leírtam, hogy én is panelban élek, ergo nem Hollandi, nem Királyerdő. Panel. (Az Árpád utcában is éltem régebben.)
Hiányzik az embereknek a gyár ahol napi 8 órába lehetett lopni....
Kampányolj csak ezzel a lenéző mondattal Csepelen, majd meglátod, mire jutsz...
Én nem tudom, kit kerülnek az "európai politikusok", de hogy nem az Mszp -t, az biztos. Kezdve ugye a Gyulán, akivel most olvashatsz ugyanitt egy hosszú interjút. Gyurcsány is nagyon jól mutatkozott be. Mit gondolsz, Járai mult évi ámokfutását látva, mit gondoltak a megbízójáról? Az a baja a Fidesznek, hogy mindenkit, bel- és külföldön, agresszíven és otrombán hülyének néz.
Ma Magyarországon számos termékért és szolgáltatásért - élelmiszer, energia - kevesebbet kell dolgozni, mint 2001-ben, illetve a nyugdíjasok járandóságukért több terméket és szolgáltatást tudnak megvásárolni, mint tehették azt 2001-ben - mondta Szabó Zoltán. Az MSZP országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: mindez azt jelenti, hogy az emberek jobban éltek 2005-ben, mint éltek 2001-ben, így egyértelműen kijelenthető: a Fidesz "rosszabbul élünk" depressziós kampánya valóságos adatokat hamisan használ fel. A politikus ugyanakkor elismerte: lehetnek 100 ezres nagyságrendben olyan emberek, akik például hátrányos térségben élve, vagy akár családi okok miatt is rosszabbul élnek, mint 2001-ben. (mti.hu)
Javaslom, tűz ki egy Fidesz címert, az lassan lefedi a teljes politikai palettát, a liberálistól a nemzeti konzervatívon át a baloldali szolidaritási mozgalomig, mindent.
Ne röhögtess. A Fidesz jó messze áll a liberalizmustól. És a baloldalról áthozott Pozsgaitól és Szűröstől még nem lesznek baloldaliak...
Szia én is Csepeli vagyok......Azok az utak valóban fel lettek ujitva
Széchenyi ut
Szentmiklósi út
II Rákoczi egy jelentös szakasza Tescó és környéke
Ady Endre út
Az utólsó kettön már a búrkolati jelek sem látszanak és a Tescó elött méter hosszú kátyuk illetve foltozások vannak.....Erdösór utcai keresztezödés finoman szólva elbaszva...De a jehováknak csontig benyaltak az mszp sek ,mert ott tükör sima aszfalt és közlekedési lámpa van a néptelen járdákon.Ahol a múlthéten kivasalta egy kamion a kisfiut ott még figyelmeztetö tábla sincs nemhogy lámpa ,pedig ott 3 iskola is van 150 méteren belül.Sajnos az iskolák nemtudnak zsebbe fizetni az elvtársaknak ezért a gyerekeknek marad az orosz rulett átkelésnél a kamiomok közt.A Kamionok!!!! az mszp sek 3 éve épitenek egy 1.5 km elkerülö szakaszt ebböl még 1km 499 méter hiányzik.Hiába a jó munkához idö kell,majd ha valamelyik elvtárs babáját vagy gyermekét kivasalja egy autó elgondolkozik hogy miért a néptelen jehovákat lámpázta körbe-körbe.Egyébként nem csak a Hollandi utat meg királyerdöt kéne nézni csepelen mert ott mindig is jólét volt,gyere be a CServenkára Árpád utcába és a gyár elé ahól a szabadtéri kép is készült.Ledurrant BKV buszokat nem kell emlitenem amiket a föváros kiselejtez az jön Csepelre füstölni.
Nembiztos hogy ha a Fidesz ülne a székbe nagy csoda történne !!De a Csepeliek meg sem próbálják ez a szegfű melegágya.Hiányzik az embereknek a gyár ahol napi 8 órába lehetett lopni....ezért nyalják a Csepeliek a vörösök seggét.
Javaslom, tűz ki egy Fidesz címert, az lassan lefedi a teljes politikai palettát, a liberálistól a nemzeti konzervatívon át a baloldali szolidaritási mozgalomig, mindent. Álmodj merészen, és nem tőzoltó leszel vagy katona, hanem minden egyszerre, vadakat terelő juhásszal együtt.
Nekünk (Me myself and I) nincs identitászavarunk, OK?
a sok mostani MSZP fan igencsak nosztalgiával fog gondolni még OVI idejére is.
Hát nem.
Abban mondjuk már kevésbé hiszek hogy azon is el fognak gondolkodni hogy mik is azok a folyamatok amik szükségessé tették a megszorításokat...
1. Azok a folyamatok OVi idején kezdődtek. Ez egyébként egy tanulási folyamat. A két nagy párt úgy gondolta, ígérni kell, jó sokat. (Ennek vannak objektív elemei is, például ha az egészségügyben dolgozók fizetését nem emelték volna, ma nem lenne ápolónő egyáltalán sehol.) Mostanra kiderült sokaknak, hogy felelős pártok nem mennek bele igéretspirálba. Bárki fog nyerni, annak rendje és módja szerint az orra alá fogják dörgölni a mostani ígéreteit. És remélhetőleg 4 év múlva nem elköltendő ezermilliárdokban akarnak versenyezni.
2. Sokadszor mondom: nemcsak a pénz számít. Az embernek nemcsak gyomra, de lelke, agya is van. Inkább keresek kevesebbet, de ne kelljen Orbán üres szóvirágait hallgatnom, és úgy tűzhessem ki március 15-én a kokárdát, hogy az ne azt jelentse: jobboldali magyar vagyok, hanem azt: magyar vagyok.
De az MSZP-vel szemben más formációnak esélye sem lenne.
Ez nem igaz. 1990-ben az MSZP-t úgy elverték, hogy az "elvtársak" csak néztek. Mindenki tudta, hogy baj van -- hiszen azért is bukott meg az előző rendszer --, de én például nem azt vártam, hogy a demokrácia szent nevében hatalomra jutó új kormány gőgös lesz és néha bizony antidemokratikus, hazudik, és egyetlen épeszű pénzügyminisztert tud csak állítani (Kupát), azt is lecseréli. 1994-ben nem az MSZP nyert, hanem az MDF vesztett. Nem véletlen, hogy éppen most fognak eltűnni a történelem süllyesztőjében.
Európai politikusoknak esélye sem lenne a bakánról ittragadt MSZP-vel és csatlósaival szemben.
Hogy őszinte legyek, nekem Orbán és bandája még inkább a Balkánról jöttnek tűnik. Azt az arroganciát, uszító hangnemet, amivel politizálnak, normális országban nem tűrnék el a választópolgárok. Az MSZP-nek elég, ha négyévente rájuk szavazol. (Mondjuk másképp nem is menne, imázsuk, az nincs.) A fijjugnak ennyi nem elég, nekik az is kell, hogy csatlakozz a csordához, és azt üvölts, amit odafönn a szónok mond éppen, bármilyen üres -- de szépen hangzó -- szóvirágok is azok. Pfuj.
Így igaz. Ha az MSZP-re szavazol akkor is lesz szopatás rendesen, különösen a közszférában, a sok mostani MSZP fan igencsak nosztalgiával fog gondolni még OVI idejére is. Abban mondjuk már kevésbé hiszek hogy azon is el fognak gondolkodni hogy mik is azok a folyamatok amik szükségessé tették a megszorításokat...
Nem. De mindenki azt rója fel a FIDESZ-nek hogy nem kifejezetten a kerek asztal lovagjainak a becsületkódexe szerint él. Ez igaz. De az MSZP-vel szemben más formációnak esélye sem lenne. Európai politikusoknak esélye sem lenne a bakánról ittragadt MSZP-vel és csatlósaival szemben. Erre mondják hogy zsák a foltját...
Az egyik oldal sem különb mint a másik. De nem is lehet: egy etikus, demokratikus, naiv FIDESZ-nek esélye sem lenne a simlis MSZP-vel és a médiabirodalmukkal szemben. Sajnos, egy ilyen kormányhoz ilyen ellenezék való, sõt szvsz még ilyenebb. Az meg megint a hazai demokrácia diszkrét bája hogy ugye az elftársak a gengszterváltás után lenyúltak mindent, szépen kialakították a saját (nem is kicsi) az MSZP mögé felsorakozó cégbirodalmukat (végül is, ennek a jéghegynek a csúcsa a Fletó, de a Kóka is), ezt pedig a FIDESZ másképp nemigen tudta ellensúlyozni mint hasonló eszközökkel, de szvsz még így is jóval kisebb a FIDESZ mögött álló céges lobby. Nincs ezzel semmi gond, ugyanez megvan mindenütt, csak az USA-ban, a németeknél, az angoloknál erre "picit" több idõ volt, ráadásul nem egy diktatúrából alakultak át hirtelen demokráciába - pontosabban ahol igen ott nem maradtak ott a kulcspozíciókban az elõzõ diktatúra hívei.
Molar, ilyen képeket mindenhol a világon lehet csinálni. Meg az ellenkezőjét is.
Én például szintén Csepelen lakom. Nyáron felújítottuk a fél lakást. Augusztusban egy vaksi autóstárs totálkárosra törte az autómat, szeptemberben vettem egy újat. Novemberben vettem egy laptopot. Karácsonykor is megpakoltuk a fa alját ajándékkal. Januárban vettünk egy új ülőgarnitúrát a nappaliba. Ezeket mind le lehetne fotózni, és feltenni ide. De mit bizonyít ez? Semmit. Csepelen is, mint mindenhol a világban, élnek szegényebbek és gazdagabbak. Mindegyikről lehet fotókat csinálni, és aztán úgy csinálni, mintha az egész kerület csupa ilyenekből állna.
Csak egy kicsit demagóg dolog.
(Míg el nem felejtem: gödrökön kívül lehet Csepelen legalább négy nagy forgalmú főútvonalról fényképeket gyártani, amelyeket tavaly újítottak fel.)
Semmi gond, 16 évesen az ember még másképp látja a világot, mire 18 lesz megváltozhat a világlátása.
Vagyis addigra "okosabb" lesz, és majd azt fogja mondani: "Most már nem zavar, hogy a politikai hirdetések hazudnak, hogy a politikusok rosszindulatúak és a negatív érzelmekre játszanak, hogy nyilvánvalóan teljesíthetetlenek az ígéreteik, hogy ostobának néznek, és csak addig kellek, amíg le nem adom rájuk a szavazatomat."
Remek perspektíva. De én inkább azzal foglalkoznék, mennyire természetes az, ami most itt folyik, van-e határa ennek, és ha igen, hol. És valahol tényleg szomorú vagyok: az én korosztályom az, amiről a fiam véleményt mondott tegnap, ilyennek lát bennünket, mert ilyenek is vagyunk. A jelenlegi elit morálisan megbukott. Az egyik oldalt még mindig beárnyékolja a közelmúltbeli elődök bűne, a másik meg egy békétlen, a hatalomért bármilyen etikátlanságra hajlandó, agresszív és arrogáns hazudozókból álló csapat, amelyik még a saját pártját is kőkeményen antidemokratikus módszerekkel tartja kézben. Hogy is tudnának másképpen kampányolni, mint ahogy?
Egyelőre a januári adatokat ismerve 20eFt-tal tuti rosszabbul élek. Szerencsére van némi tartalékom, így nem ezen a 20eFt-ton múlik, de amikor azt hallom, hogy nagy a jólét, meg dübörög a gazdaság, akkor eléggé felmegy bennem a pumpa!
Tény, hogy ez a "rosszabbul élünk" sem egy találó szlogen, én nem ilyen gyenge, negatív dumával kampányolnék, de hát valamivel kompenzálni kell a másik oldal baromságát.
Ugyanígy nem a tej és kenyér árán tudom lemérni a jólétemet, hanem hogy egy lakáscsere, amire mondjuk 25 milliót kellene ráfizetnem az meghaladta eddig is a lehetőségeimet, most is meghaladja, így ilyen alapon nem nőtt a jólétem, az biztos. Ha 100eFt-tal többet kaptam volna az adórendszer változása során, akkor azt mondanám, hogy növekedett a jólétem, hiszen egy akkora kölcsönbe már bele mernék vágni, de ezzel szemben egyelőre 20-szal kevesebbem van, így méginkább utópisztikus a lakáscserém.
nekem ugy tunik hogy te is a tobbseghez tartozol akinek fogalma sincs hogy jobban vagy rosszabbul el. olyan masfeel eve megkerdeztem orosz jozseftol talan ilyesmi musor volt hogy hogyan elunk hogy tudja e hogy mennyibe kerul egy villamosjegy. haat haapogott es nem tudta.
te peldaul tudod mennyi egy liter tej?
de haala istennek egy csomoan kozulunk fogalma sincs hogy mennyibe kerul es hogyan van az elet. mennyi a krumpli, mennyi az uborka? mikor olcso a paradicsom, mennyi a narancs.
Ez így van nálam is, bár fordítva. 4 éve még nem volt kész a szoftverem ami most ha nem is túl fényesen de termeli nekem a pénzt, most meg kész van (bár már csinálom a következõt). Ez nem az MSZP és nem a FIDESZ érdeme. Más kérdés hogy ha a cégek inkább keletkeznének mint hogy megszûnnek az én szoftverem is jobban fogyna, de végül is nem ez az egyetlen tényezõ a forgalmazásban, a dolgok azért nagyobb részt rajtam múlnak.
Állítólag ő jobban él. Én mondjuk nem élek jobban,igaz nagyon rosszabbul sem.4 éve a férjemnek nagyon jó állása volt,jól keresett,ehhez a Fidesznek nem volt semmi köze.Most nem keres olyan jól,ehhez az Mszp-nek nincs.
Semmi gond, 16 évesen az ember még másképp látja a világot, mire 18 lesz megváltozhat a világlátása. Különösen ha egy év múlva a megszorítások miatt téged is kirúgnak a melóhelyedrõl, a nejed ovodáját meg bezárják ;-)