Kisebb hűtőknél elvétve találni, meg persze a beépíthetőknél, de szerintem 300 liter feletti szabadon állót nem fogsz találni ilyen mélységben (már csak az instabilitása miatt sem).
Szempontok: 200.000 Ft.-ig, alulfagyasztós, min. 300 liter és energiatakarékos. Mennyire kevesebbet fogyaszt egy A+++-os mint egy A+-os? Mire figyeljek? Bármilyen tanácsot megköszönök!
Első hűtőgépünk vásárlása előtt állunk a párommal és ő nagyon ragaszkodik az inox hűtőkhöz. Mi a vélemény róla annak akinek ilyen van esetleg? Nagyon hamar karcos és ujjlenyomatos lesz?
Hozzáértők segitségét szeretném kérni,eddigi használatunkban lévő Wirhpol side by side 12 éves hütönk immár másodjára panelhibás lett nem szeretnénk javittatni.A két kiszemelt side by side hütö Gorenje vagy és Beko ,ahogy láttam árban hasonlóak, tudnátok ebben segitrni.
- 3 db fagyasztó fiókja legyen (nem több nem kevesebb) - A vagy jobb energiaosztályú legyen - 80-100 ezer forint legyen maximum - több éves üzembiztos élettartam
Idáig egy whirlpool hűtőt használtunk megelégedéssel annyi baja van hogy néha főleg nyáron furcsa fémes rezonáló hangot ad de nem nagyon zavaró. Mivel az eddigi hűtőnk nagyobb gond nélkül kibírt 10 évet (még most is üzemel csak kell még egy hűtő) most is Whirlpool-on gondolkozunk.
Ha valakinek no frost-os hűtő kell, nyugodtan megveheti. Csak nehogy ez legyen az indoka: "Teljesen No frost azaz ne kelljen semmit csinálni vele". Merthogy sokan tényleg ebben a tévhitben élnek. Aztán ha később valami probléma merül fel, akkor meg felháborodottan írják, hogy pl. "befagyott a légkeverő rendszere", pedig "...NO FROST vagyis jegesedésmentes fagyasztószekrényről van szó..." Ebből is látszik, hogy a "no frost" kapcsán teljes a fogalomzavar.
Szóval két dolgot érdemes szem előtt tartani:
1. Attól, hogy a fagyasztótérben nem képződik vastag jégréteg, még nem jelenti azt, hogy a hűtőgép gondozásmentes. Aki veszi a fáradtságot, és elolvassa a használati útmutatót, az remélhetőleg tisztában lesz ezzel a ténnyel (nem a szénszűrő cseréjére gondolok). Van olyan, aki azzal büszkélkedik, hogy 8 év alatt egyszer sem engedte le a hűtőjét (értsd: nem áramtalanította), merthogy nem jegesedett le a hűtőtere. Elhiszem, hogy van ilyen is. De azért felmerül bennem a kérdés: az oké, hogy valaki nem foglalkozik a készülék hátuljának portalanításával, az olvadékvíz elvezető tisztán tartásával, az ajtótömítés karbantartásával, na de mi van a higiéniával? No frost ide vagy oda, azért évente egyszer illendő kipakolni a hűtőgépet, áttörölgetni a hűtőteret, kiválogatni a lejárt vagy lejárat közeli fagyasztott élelmiszereket stb.
2. Ha bekrepál az elektronikus vezérlés, akkor könnyen lehet, hogy egy "mezei" szerelő hozzá sem nyúl, lévén, hogy vagy nincs szervizdoksija, vagy eleve nem is ért hozzá. Persze ha még garanciális a hűtő, akkor az a szerencsésebb eset, mert eleve a márkaszakszerviz végzi a javítást, ingyen. Ha viszont lejárt a jótállási idő, az illető egy pár száz Ft-os alkatrész meghibásodása miatt akár több tízezer Ft-ot is fizethet. Ez attól függ persze, hogy a gyártó és a márkaszerviz közt az elszámolást tekintve milyen megállapodás jött létre, illetve, hogy hogyan állnak hozzá a javítás kérdéséhez.
Köszi szépen, szerelőt nem hívtam, az időzítős kapcsolóra én is gondoltam, de kapóra jött két dolog. :) A feleségem már szeretett volna egy új hűtőt 2 évvel ezelőtt, amikor új házba költöztünk és minden háztartási gépet megvettünk újan, csak a hűtőt kaptuk a szűlőktől, mert nekik meg nem kellett, így azt nem vettünk. Egy ismerősömnek meg szüksége van egy hűtőre, úgyhogy a régit oda ajándékoztam neki, én meg megleptem a feleségem egy Electrolux 320L-es tök egyszerű hűtővel, amiben van palacktartó.. :))
Bármelyik hűtő elromolhat, ebben nincs kivétel. Az viszont vitathatatlan, hogy minél "bonyolultabb", annál több a meghibásodási lehetőség. Valószínűleg erre célozhatott a szerelő.
Hűtőgép csere előtt állok. A szakértőbbektől kérdezném, hogy melyik márkát felejtsem el, és melyik az amelyik alkatrész ellátásban, szervizben erős, és megbízható is egyben.
Ami elvárás lenne, 230 körüli hűtőtér. A No Frost paradoxonról sokat olvastam. Jó ha van, és néha jó ha nincs. Miért mondhatta azt egy szerelő évekkel ezelőtt, hogy csak NO Frostosat ne vegyek?
Tényleg annyira sok vele a baj, vagy 100-ból egy olyan van ami 2-3 évig bírja, a többi simán elmegy 6-8 évet?
Jahh, még 1 dolog: nem tudom, hogy jelenleg is megy-e a hűtő, vagy most használaton kívül van. De ha használod, és amíg nem javítod/javíttatod meg, érdemes egy időzítős kapcsolóra kötni, kb. fél órás szünetekkel.
Nekünk egy siemens hűtőnk van, egyajtós, fagyasztó nélküli, 154cm magas. Az a gondunk vele, hogy elkezdett jegesedni rendesen a belseje, melegszik az oldala és hűt veszettül, hiába tekertem le 1-esre a szabályzót. Lehet vagy 13-14 éves.
Két kérdésem van?
1. Mi lehet a baja, érdemes-e javíttatni?
2. Mit vegyek helyette? :) 160cm-nél ne legyen magasabb és 60cm széles ajtón be kellene férjen. Fagyasztó nem kell, se csilli-villi funkciók. Gyerekek vannak, sűrűn nyitogatjuk napközben a hűtőt.
A régi Minszk hűtőgépeik azért valószínűleg hosszabb élettartammal bírtak/bírnak, mint a mostani, Atlant név alatt gyártott utód. Indesit nálunk is volt, de azzal nagyon nem vagyok kibékülve. Pár év alatt az összes műanyag eleme elrepedt, eltörött, a mágnesgumija se bírta, nagyon hitvány konstrukció volt. Más kérdés, hogy ennek ellenére 12 évig használtuk. A gáz nem szökött el belőle, a Tecumseh kompresszor is bírta.
Ez is szinte biztos, hogy egy átcímkézett orosz Atlant hűtő. Annak az eredeti típusa XM-4012-022. Itt találsz róla egy részletes beszámolót (ha beszélni nem orosz, fordítani Google):
A képek alapján az eredeti változatba osztrák Secop kompresszor került. Kérdés, hogy a Hausmeisterbe is ugyanez került-e (?).
Amúgy az osztott ajtózsebek jópofák, például a képeken látható szeszesitalok szintkülönbségének elhelyezése miatt. :-) És ahogy a beszámoló is utal rá, a szintezőlábakkal vigyázni, mert könnyen törik.
Nem biztos, hogy ez olyan rossz hűtő ám, csak ugye kérdéses a hazai alkatrészellátottsága, meg a szervizháttere. Ha annyiba kerülne itthon is, mint az oroszoknál (~35 ezer Ft), akkor ugye nem is lenne kérdéses a választás.
De úgy, hogy kisebb akciókban, 10-15 ezer Ft-tal drágábban már egy jól ismert hűtőt is be lehet szerezni (pl. Gorenje, Zanussi), megfontolandó a vásárlása.
Amúgy az orosz ár láttán nem csoda, hogy jókora haszonnal többen is forgalmazzák noname márkanevek alatt.