Namár most az itten a kérdés, hogy egyforma izlésű-e a 9 ember. Vannak-e gyerekek is.
Az én menűm( nem kötelező, csak ajánlott) a következő lesz idén:
Előétel( csomagbontogatás közben) baconszallonába tekert aszalt szilva sütve, kis fogpiszkálóval megtűzve, valamint fekete kaviáros falatkák.( előital: calvados, szilvapálinka stb)
A kétféle krumplisaláta( ecetes és majonézes, mindkettő lilahagymával) kötelező, mert ellenkező esetben megölnek a gyerekeim.
3 féle halat sütök:
A 90 éves anyósomnak rántott pontyot majonézzel
Magunknak vörös tonhalfilét és lazac steaket hollandi mártással, lányom külön kérésére orly módon készített harcsát. Egyszóval vegyes haltál lesz mindenki kénye-kedvére.
Ezek lesznek az alapok, aztán persze még kiegészítésre kerülnek sokmindennel.
Mi nem szoktunk karácsonykor este levest enni, desszertként pedig csak diós beigli és diós és csokoládés sütemények lesznek, mert epeügyileg nem vagyunk készek a mákra.
Lehet, hogy nem mondtam itt, a halas topicban semmi újat, de mi ilyen megrögzött konzervatívok vagyunk, már ami a karácsonyt illet.
Kis utóiratként elmondom, hogy nincsenek rokonaink, így karácsony első napja délelöttjén,( vendégeskedés helyett) négyesben a nagy gyerekeinkkel, moziba szoktunk menni. Előfordul,hogy más is van ott rajtunk kívül, de nem mindíg. Utána hazamegyünk és az előző esti maradékokat megesszük, esetleg szoktam készíteni egy jó kis levest elötte.