Hát igen, én is 30 fejezetről tudtam, de tudnivaló az is, hogy az egyik fejezet dupla, tehát mondjuk vegyünk el belőle még egyet... de nem hiszem, hogy egy-két fejezet alatt ezt a két embert össze lehet boronálni, márpedig ennek a történetnek nem lehet más a vége. Azt persze nem várom, hogy PP zokogva ad szerenádot HG ablaka alatt, de azért...
Szóval nem tudom.
A kitartásról: hát igen, de az az igazság, hogy egyre jobban szenvedek vele, mert sajna (?) Ferporcel egyre jobban tud angolul (vagy nagyon pöpec bétája van), én meg nem fejlődöm úgy, ahogy ő... Messze nem. Sőt, ahogy az idő múlik, úgy felejtek... Hja, ez már a korral jár. :-/
Köszi. Amúgy tudsz esetleg infót adni arról, hogy hány fejezet lesz összesen? Mintha valamikor 30 fejezetről lett volna szó, de a portugál és angol változatnál a 30. fejezetnél is a nem befejezett megjelölés szerepel.
És gratulálok a kitartásodhoz, láttam, hogy sok nyelven elkezdték fordítani, de a többiek már kidőltek.
Aki esetleg belefáradt a 'Snape és Severus' téma különféle változataiba, az olvashat pl. egy nagyon kedves Ginny/Neville történetet is: jtav: Dragons and Toads
Piton:Nos, Harry, elcsesztem a gyerekkorodat, de most, hogy betöltötted a tizennyolcat, megvilágosodtam, mondd meg, mit tegyek most érted! Infant!Harry: Legyél az édes én apucikám, ölelgessél és puszilgassál sokat! Emo!Harry: Sírjunk együtt! Super!Harry: Tudom, milyen nehéz gyerekkorod volt neked is, a te apukád is nagy egy szemét volt, Dumbledore is csak kihasznált, de ezután én majd vigyázok rád, ápolom a kis lelkedet, napfényt hozok az életedbe. Adult!Harry: Csak felejtsük el egymást, és kész.
Hát persze! De most, hogy így lelepleztél, kénytelen leszek valami más gyomorforgatót csinálni... Talán írok egy Tizenkilenc évvel később című fejezetet a végére ;-D
<gonosz_és_alaptalan_feltevés>Azért, ismerd el, a végére te is tervezel egy olyan részt, ahol a tizennyolc (vagy több) éves Harryt Piton a keblére vonja, és visszamenőleg megpuszilgatja, hogy pótolja azt, amit nem tett meg, amikor Harry kisgyerek volt</>
A (6502) nem kifejezetten a te írásodra vonatkozott, legfeljebb annyiban, hogy bár nálad Piton effektíve nem bántja Harryt, egyfajta 'anti-apa'-ként viselkedik vele, amitől szegény meglehetősen frusztrált lesz... (Ugyanezt mondtam a 6505-ben, te pedig a 6507-ben)
Meglehet, hogy Harry k****g lett, de akárhogy nézem, a 6505-ben kifejtettek egyáltalán nem állnak szoros összefüggésben 6502-ben kifejtettekkel, és szerintem a séma nem igaz az Álomvirágra, meg a nem kedves viselkedésnek van némi előzménye Harry lelkében... De én csak az író vagyok, szóval lehet, hogy rosszul látom. :-D
Nincs benne olyan rész, hogy Piton viselkedése miatt lesz Harry frusztrált, és emiatt viselkedik ő maga is köcsögmód a többi diákkal, például Neville-lel? Akkor valószínűleg tényleg rosszul néztem...
Persze volt kitől tanulnia... de tényleg, miért van az, hogy a ff-írók 74 százalékának a kedvenc témája, hogy a derék SS addig kínozza és alázza a nyomorult kis HP-t, míg végül megszereti, és édes jó apukája lesz nekije.
(A többi 76 százalék meg a homoszexben utazik, amiből talán világos, hogy jelentős átfedés is van a két téma között.)
Feltöltöttem az Álomvirág 5. fejezetét (ami azt jelenti, hogy 4. is volt, de mintha arról nem adtam volna itt hírt... :-) ) Szóval nagyon dióhéjban a 4. fejezetben Harry szembesül a jóslattal, és kiakad, az 5.-ben pedig mardekárost játszik. Jó szórakozást hozzá! :-) Itt a szokott elérhetőség hozzá