Én azért elég sok trópusi vagy forró országban jártam az elmúlt években, Thaiföld és Kambodzsa sem hideg pld., mégsem volt ilyen probléma... mindent lehetett kapni.... ezért furcsa nekem ez a dolog.
jellemzően minden országban az ott praktikus, könnyen beszerezhető, könnyen tárolható, könnyen elkészíthető ételeknek alakul ki a kultúrája, ez az egyenlítőn jellemzően nem a gyümölcsjoghurt, meg a tejalapú puding (kókusztej alapú viszont van malajziában is)
Azért ha belegondolsz, elég logikus, hogy próbálják a lehető legjobban csökkenteni a hőre szuper érzékeny termékek használatát. Konkrétan a 40 fokban már ott gebasz adódik a h&s-vel, amikor átpakolják a furgonból a boltba a cuccost, pedig az elég rövid időköz.
Hogyne lennének... :) Még jégkrémet is lehet mindenfelé kapni...
De az igaz, hogy legkönnyebben nagyvárosban találod meg ezeket a dolgokat. Tagbilaran elég nagy és Island City Mall -nak hívják a nagy bevásárlóközpontot. Gondolom, gyerekkel nem a civilizáció elől akartok elbújni. :)
Most jött haza egy ismerősöm Boholról, és hát faggattam... leginkáb az ételekről, árakról.
Azt mondja, hogy nincs tejtermék a boltban (leginkább gyümölcsjoghurt, puding érdekelne a gyerek miatt, meg hát a tej), nincs rendes kenyérféle csak az az édes vacak, és éttermekben nem igazán lehet tengeri herkentyűt, halat enni, mert nincs sehol hűtő és megromlik. Nincs sehol hűtő? a boltokban sem? Szóval ilyesmit ott esélytelen venni? Kicsit most sokkolt a dolog, azt hittem azért THaiföldhöz hasonló lesz a helyzet a boltokban, mármint választékban.... nyugtassatok meg....
"Public Transport. The cheapest way to Sitio Calitang is by public jeep at the El Nido transport terminal. Look for Valine Grace, the lone jeep plying the El Nido-Bucana route. The jeep leaves the terminal usually at noon (11:30am–12nn) but can be a little late during Wednesdays and Saturday’s market day (locally known as tabuan). Travel time takes longer (1.5–2hrs) as they drop passengers and goods along the way. Fare is Php 50 one way. Valine Grace leaves for El Nido at 7:30–8:00am. There are no jeepney service on Sundays."
Nacpanra eljutásra mindenki a fejét rázza vagy a triciklire mutogat. Az 1000-ért hoz és visz. Akkor enél olcsóbb a motor bérlése. Azzal is azt hittem sose érünk oda..
Szállás sok van, bár itt CorongCorongon egy hete sok gelyen fullon vannak. Ki van írva a bejáratnál...
El Nidoban szerintem vannak olcsó és jó helyek, kicsi település nem bagyon lehet rossz helyen lenni...