Ha EUR-ban kapnék utalást rendszeresen (bárcsak..) én nem a meglévő, ERSTE, egyébként ingyenes EUR számlámra kérném, hanem a BKS banknál nyitott osztrák bankszámlámra. Akármennyire is ingyenes az ERSTE, csak fizetni lehet vele a kártya-hozzáadós módszerrel, vagy így feltölteni Wise/Bunq/Revo kártyára, kivenni vagy utalni borzasztó drága, leváltani meg botrányosan alacsony árfolyamot ad.
A Wise, Revolut és jó megoldás, ha leváltogatod középárfolyamon és költöd, de ha hosszabb távú megtakarítást tervezel vele, én venném a fáradságot és nyitnék egy osztrák bankszámlát. Ott ingyenes a kp felvét bármelyik EUR automatánál (persze ami nem a lehúzós Euronet), tehát ha itthon akarsz felvenni egy OTP EUR automatából az is ingyenes.
Én pedig megszüntettem. Nekem a 2M-t kötelező bent tartani 0% kamatért dolog volt. Elvileg csak a kártyadíj volt, amit egyre csak emeltek (éves 6k körül volt). Mindenért reklamálni kellett. Elegem lett belőlük.
Köszi, megkérdezem, de attól tartok, hogy akkor új szerződéssel új díjcsomagba akarnának átrakni, ami már nem lenne ilyen kedvező.
A jelenleg futó számlacsomagokhoz ráadásul kell pengetni a devizaszámla vezetés díját is külön.
A szupernulla nekem forint oldalon tökéletes, mert nincs havi díj és a pénzfelvét, utalás stb. sem kerül semmibe.
Ara gondoltam, hogy mondjuk Revolut-ra kérem devizában a jövedelmet, onnan pedig, az Erste-nél kedvezőbb árfolyamon konvertálva utalással mehetne a forint az Erste számlára. Még a Revolut konverziós díja mellett is jobban járnék.
Azért kérdezz rá az Ersténél, hogy nem lehet-e ott díjmentes EUR számlát nyitni, mert akkor tudod váltogatni, hogy melyik számla legyen a bankkártyád mögött.
nem tudom van-e itt még valakinek szupernulla bankszámlája. :)
A közeljövőben előfordulhat olyan helyzet, hogy más bankszámlára kapnám a juttatásaimat (mondjuk más devizában, de nem szeretnék emiatt az ERSTE-nél devizaszámlát nyitni).
Ha tegyük fel a másik számláról rendszeresen átutalok minimum az emelt szint megtartásához (illetve a forint pénzforgalmi szükséglethez) szükséges forint összeget, akkor fenntartható-e a nullás bankszámla?
Ha tehát nem kifejezetten munkabér jellegű a jóváírás, de azzal egyenértékű nagyságú, akkor hogyan kezeli ezt a bank; van-e erről valakinek tapasztalata?
Segítséget szeretnék kérni, h ha valaki fizet be a lakossági erste bankszámlámra akkor látom-e az sms közleményben, h melyik bankfiókban fizetett be. Meg a george-ban?
Nem saját számlára hanem vki az enyémre.
Hogy néz ki ez? Esetleg bemásolna aki tud közleményt ? Kitakarva adatokat amiket nem akarsz megosztani.
Az Erstet jogosan kritizálom, egy rakás szar, sokkal jobb bankok vannak nála, persze az mkb még az Erstenél is szarabb hiszen az adófizetők pénzét elrabló Mészáros tulajdona aki Orbán strómanja, ott tudatos ember nem bankol, finanszírozzák a nert, ebbe ment csődbe a Széchenyi Bank és az NHB is amelyek korruptak voltak.
Jaaaa, hát az csak a hab a tortán, hogy minden 4-5. próbálkozásra hajlandó mutatni a kivonatokat, egyébként szimplán azt írja, hogy "Jelenleg nem állnak rendelkezésre kivonatok.". De nálam 2022/08/10 az utolsó kivonat dátuma, ami a 07/11-08/10 közötti időszakot fedi le :/. Az SMS 1 hete megjött, gondoltam akkor a kivonat is elkészült, de sehol semmi. Ha nem az Erste lenne, akkor azt mondanám érdekes... :).
Az Erste egy rakás szar, főleg a méregdrága befektetési szolgáltatások miatt, inkorrekt szemét cég, sokkal korrektebb a K&H, KBC és az Interactive Brokers
"Betévedtem" a George web-re, gondoltam ránézek a számla-kivonatokra és azt látom, hogy az egy hete zárt Max-os kivonat még nincs fent!? Elképesztő... ezt tényleg kézi vezérléssel állíthatja elő Mrika néni, mindenkinek külön-külön :). Persze annyira nem hiányzik, le tudom hívni a számlatörténetből is, de azért na...
Erste bank oldalán azt olvasom, hogy meglévő számlacsomag mellé ugyanazért a csomagdíjért nyithatók devizaszámlák, melyek között a meglévő kártya díjmentesen váltogatható.
Na most ez a "ugyanazért" a díjért hogyan értendő? Ha a HUF számla díja mondjuk George számla esetén X Ft akkor ,ha ehhez nyitok egy USD és EUR számlát ,akkor a 3 számla marad összesen X FT ,vagy 3X lesz?
- Varhatoan mikor kell a pénz? Ha nem kell, mostanában, akkor veheted a távolabbit is. Természetesen eladni el tudod bármikor, de szintén napi árfolyamon.
- A kamatot nohetnek, de csökkenhetnek is. Szerintem jelen esetben az előbbinek nagyobb az esélye. Ha rövidebbet választod akkor ujravasarlaskor más hozamert veszed.