14 órakor találkozunk a parkolóban. (Filatorigátnál kell bejönni) Nekem sem tetszik a holnapi időjárás, de remélem csak este ér ide az eső. Még délelőtt írok, hogy mi a helyzet.:)
Szia! Nekünk már van egy kisebb westies baráti körünk. Vasárnap pont megyünk a Hajógyári-szigetre, ha az idő is úgy engedi. 3 westie kutyus jön, 1 westie-yorki keverék, 1 yorki és 1 basset. Szívesen látunk titeket is. Holnap délelőtt még írok, hogy megyünk-e. Időjárás függvénye.
Szoktatok szervezni vagy tudtok westies találkozókról, főleg Budapesten és környékén? Szívesen mennénk ilyesmi körökbe, nem sok westiest ismerünk valahogy, pedig nincs szebb látvány mint ahogy sok kis westie rohangál a fűben :)
hát én ezt nem értem. tudom, hogy vannak gerinctelen hernyók, akik embernek próbálják beállítani magukat, na de kutyát lopni! ilyenkor sajnálom, hogy nem élnek nálunk az amcsi birtokvédelmi szabályok. sörétes puskával a fenkükbe durrantani, aztán mehetnek.
remélem hamarosan megkerülnek a kutyusok épen és egészségesen
Az én westiem anyukáját is ellopták pár éve,de annyira szomorú volt,nem evett,nem ivott csak sírt,hogy visszavitték:) Ez még szerencsés eset volt,gondolom nem mindegyik végződik így.
Rossz olvasni is az ilyen hírt.:( Hihetetlen milyen patkány emberek vannak. Nem gondolnak bele, hogy a kutya sok helyen családtag. Megosztottam több helyen is. Nagyon remélem, hogy előkerülnek a kutyák.
Az egyik kedves ismerősöm kérte meg hogy a következő sorokat leírjam nektek.
TEgnap este(05.09-én) 22:15-kor, Békéscsaba Somogyi út 2/1.-sz. ELLOPTAK két fajtiszta Westie kutyát.
A terület, ahonnan elvitték a kutyákat egy 1400nm-es saroktelek, itt mindig szabadon futkározhattak. Az elkövetők kifeszítették a drótkerítést és a kutyákat kiemelték az udvarról. A kutya gazdája meghallotta, ahogy a kutyák sírnak, kiszaladt a teraszra de már csak egy szürke színű peugeot 307-t látott elhajtani, illetve előtte egy férfit aki a kerítés közelébe járkált. A kiskutyák szukák voltak, az egyik 4, a másik pedig 2éves.
Kérlek benneteket, hogy sokszorosítsátok ezt az üzenetet, és amennyiben tudtok valamiféle információval szolgáli hívjátok a 06308606244 telefonszámot.
Segítségeteket előre is köszönjük!!!
Ui: ha esteleg valaki 2 szuka Westie felnőtt kutyát hírdetne azt is jelezzétek ide, vagy telefonon. köszönjük mégegyszer.
Újabb gond jött elő...úgy vesszük észre, hogy Momonk alig akar inni ! :( Hiába van kint neki a friss víz, egyszerűen nem fogy belőle...ha elé rakjuk csak beleszagol és megy tovább, mintha vízundora lenne! :(
Már próbáltuk mindenfélével itatni, de olyan undorral csinálja...
Nem hisszük, hogy a rizsből és a répából annyi vizet kapna, hogy elég lenne neki, főleg mikor ilyen meleg idő van, vagy lehetséges?
Elhiszem, hogy nehéz.:(( Zizu az ivartalanítása óta éhenkórász. Ha kunyizik inkább rá sem nézünk. Viszont érdekes, hogy a konyhában az asztalról sosem kapott kaját és ott nem is kunyerál. Ha elkezdünk enni, ő szépen addig lefekszik a helyére, míg be nem fejezzük. :) Pedig sosem küldtük a helyére csak nem foglalkoztunk vele, ha ugrált. Megtanulta, hogy ott hiába kér és inkább nyugodtan lefekszik.
kár, hogy olyan nehéz végigcsinálni. százszor inkább egy kínzó fogyókura (nekem), minthogy szegényt éhezni lássam. amikor rám néz a nagy fekete, könnybe lábadt szemeivel, akkor én...
Egyetértek én is az első módszerrel. Nem szabad mást adni a kuttynak. És ha 1-2 napig nem eszik attól nem lesz semmi baja. Gondoljunk csak bele, a farkas ősök örülnek, ha hetente 1x le tudnak vadászni maguknak egy állatot. Mi heti 1 koplalónapot is tartunk.
egyik módszer: tedd a száraz tápot a kutyus tálkájába, hagyd ott egy kis ideig, és ne foglalkozz a kutyával. ha kb fél óra múlva is ott van a táp, akkor öntsd vissza a zacskóba és ne adj neki mást enni. következő etetési időben megint add oda neki ugyanezt az adagot. ha akkor sem eszi, akkor megint vedd el tőle.
Elég brutális módszer, és nagy kitartást igényel. nem szabad még véletlenül sem elgyengülni, és adni neki valami finomságot. A kutyának nem lesz semmi baja, ha egy napig nem eszik. elég hamar rá kell jönnie, hogy vagy ezt eszi, vagy éhes marad, mert nem kap mást.
Másik módszer: Időnként Cati is hisztizik. beleszagol a tálkájába, érzi, hogy csak száraztáp és otthagyja. jön kunyerálni, hogy a pörköltből kér. régebben öntöttünk neki rá szaftot, és befalta az egészet. ma már sokszor elég ha csak úgy csinálunk mintha öntenénk valamit a tálkájába a miénkből is.
megjegyzem, mi sem vagyunk valami következetesek. Cati mindig jön kunyerálni, amikor eszünk. Pedig ez egy jól nevelt kutyának nem szabad. Mi meg vagyunk olyan hülyék, hogy adunk neki. Szóval, tudom, hogy nehéz ellenálni a nagy csillogó kutyaszemeknek, de a szervezetének szüksége van a száraz tápra is. Kitartást.
Ja: garanciát nem tudok vállalni egyik módszerért sem :)
Köszönjük! Nagyon meg vagyunk vele elégedve. Fürdéssel együtt másfél óra alatt kész volt a kutya. Erre mondják, hogy:"a rutin meg az évek". Az előző kozmi nem elég, hogy bénán trimmelte meg, 3 órát az asztalon volt szerencsétlen kutya. Nagyon elfáradt mindig.:( Nehéz jó kozmetikust találni, örülök, hogy Gabriellát megtaláltuk.:)