A gmailt addig nem tudom hatékonyan munkára használni, amíg a következő kérdést meg nem tudom oldani.
Példa:
van egy emailem:
nevem@gmail.com
ehhez hozzá lett adva több email (nem gmailes) fiókom
email1@cegem.hu
email2@cegem.hu
...stb...
Tehát az összes emailemet innen kezelem, a gmailt levelezőkliensnek használom, vagyis használnám, ha egy apróság nem lenne.
A nem gmailes emaileket a gmail időszakonként megnézi, nem lehet szabályozni, hogy mikor töltse le, maga dönt erről (tudom, le tudom tölteni egy gombnyomással, a beállításokban lévő jól elrejtett gombra kattintva, de ez mégsem megoldás) .
A súgó szerint: "Az automatikus üzenetletöltés gyakorisága jelenleg nem szabható személyre." Ez elég nagy szemétség...
Van erre megoldás a gmailben?
A fizetős google apps ezt megoldja vagy nem? Ezzel akarják elérni, hogy fizess érte? Fiókonként évi 12ezer azért pofátlanul sok ezért az egyszerű funkcióért.
Az lenne a kérdésem, hogy a gmailbe lehet-e valahogy fontot (betűtípust) importálni? Calibri kéne nekem, de nem találtam rá sehol leírást, vagy hogy egyáltalán lehetséges-e. Munkához kéne!
Nincs megoldása, ez egy hónapok (kb. az új dizájn és a G+ megjelenése) óta létező bug, amellyel egyszerűen nem foglalkoznak. Ugyanez van nálam is, nagyon idegesítő, de angol nyelvű fórumokon is csak hülyén áll mindenki a jelenség előtt.
Sziasztok! Ha valaki tud, segítsen, mert mindjárt megőrülök:)
Olyan problémám van, hogy a gmailben feltöltöttem egy profilképet, ha rámegyek a beállításokra, ott látom is, hogy fel van töltve és be is van jelölve, hogy mindenki láthatja. Ehhez képest se én nem látom megjelenni, ha a nevem "fölé" megyek, csak egy "fej" van ott és a levelező partnereim közül is csak egyetlen ember látja, a többiek nem látják, hogy fel lenne töltve kép. HOL a hiba??
Talán be lehet kapcsolva valami tartalomszűrés, aminek ádozatául eshetnek ezek a tartalmi elemek. Érdemes lenne ezt megnézni, ha valami újabb típusú a router. A régebbi SMC-kben nincs ilyesmi, úgy emlékszem. Azoknak meg a sok konkurrens adatcsatornával szokott bajuk lenni. Ha fut torrent kliens a routerre kapcsolódó gépek valamelyikén, próbáld meg ott csökkenteni a threadek számát, hátha...
rosszalkodik a gmail egy ideje, de valószínűleg a router a ludas. a jelenség: a gmail új kinézetét használva rendszerint nem töltődnek be a navigációs ikonok, vagy pl. levélírásnál a szövegformázáshoz használt ikonok - csak a helyük látszik. korábban, még az új kinézet előtt ugyanezt megfigyeltem a google docs-nál is, de ott nem zavart annyira a dolog, mert azt ritkán használom. ma reggel kihúztam a routert a rendszerből, és a modemtől jövő utp kábelt közvetlenül dugtam a gépbe - és máris sehol semmi hiba, minden betöltődik villámgyorsan. (4 megás kábelnet.) a kis hálózatunk egyébként úgy néz ki, hogy két asztali gép (win xp sp3, lan kábellel kapja a netet) és egy laptop (win7 64, általában wifin netezünk vele), plusz ugye az emlegetett smc wifi router.
mi lehet a gond szerintetek? hogyan lehetne orvosolni?
Nem tudom, tud-e segíteni valaki nekem. De azért bízom Bennetek.
Szóval a problémám dióhéjban: A céges gmail fiókbunkól minden érkező levél át van irányítva a saját fiókomba (persze 1 példány marad). Tehát otthon megkapom. Van, hogy otthonról is el tudom intézni a választ, ezért megírom azt azzal a feladóval, amire jött, tehát a cégesről, de a saját fiókomból egy sima válasszal. (Ez be van állítva, hogy arról küldje, amire jött.) A probléma viszont az, hogy az én válaszomat, tehát a levél "elintézésének" tényét a kollégák nem látják. Tehát nem tudják, hogy én már megválaszoltam a levelet, azzal már nem kell foglalkozniuk. Azt szeretném, ha a válasz is bekerülne abba a fiókba, amit a cégnél a kollégák meg tudnak nyitni.
Van erre valamilyen lehetőség azon kívül, hogy "továbbítással" küldeném meg az egész pakkot a céges fiókunkba?
Ha azt mondjátok, hogy miért nem nyitom meg otthon a céges fiókot, hogy arról válaszoljak, akkor sajons be kell ismernem, hogy mert lusta disznó vagyok. Bocs'! (Meg még azt is, hogy érdekel is, hogy van-e egyáltalán ilyen lehetőség.)
Persze, hogy tudsz a másik fiókból a letiltott fiók azonosítójával (feladójával) mail-t küldeni, hiszen amikor megadtad az első fiók adatait, akkor meg kellett erősítened, hogy az is a Tiéd. És onnantól már nem ellenőrzi a 2. fiók, hogy az 1. él-e.
Az első fiók ügyében írj a Support-nak, ha a tulajdonjogod leellenőrzik, segítenek.
Bár még mindig nem tud annyit, mint az Outlook - mert ott a fejlécre kattintva aszerint az oszlop szerint rendez, amelyikre kattintottál (itt ilyen csak a külön, kicsit nehézkes) Search funkcióban van... na de mindegy - fő, hogy ki tudtam írtani a Conversation Mode-ot.
Kedves kollégák, lenne egy tiszteletteljes kérdésem:
Hogy lehetne rávenni a gmail levelezőjét arra, hogy minden egyes levelet (kapottat és küldöttet egyaránt) szépen, egyenként, időrendi sorrendbe pakolja ki nekem a képernyőre, az "Inbox", illetve a "Sent Items" alá?
Pont úgy, mint ahogy például az Outlook is csinálja.
Vagyis: legyen szíves NEM összefűzni nekem "Conversation"-okba a leveleket - még akkor sem, ha "Válasz" -ként lettek feladva.
Tehát kezelje külön levélként - abban a sorrendben, ahogy érkezett - attól függetlenül, hogy az válasz valamire, vagy sem.
Előre is köszönöm - ha már volt ilyen kérdés, akkor boccs.
már 6 éve vagyok gmail használó, de most vettem észre, hogy Thunderbird, vagy seamonkey levelezőprogramból a gmailes fiókomba továbbított leveleket a gmailben nem tudom megnézni, azért mert, .eml-ként és egyszerű mellékletként fogadja, és a levélben nem is látom az eredeti továbbított tartalmat. Sem az eredeti szöveget, sem az eredeti csatolmányt.
Az .eml-t pediig vagy böngészővel nyitja meg, vagy pedíg jegyzettömbben, de a lényeg az, hogy txt ként, és így pl egy Word csatolmányt sem tudok megnyitni. Arra gondoltam, hogy valami beállítás probléma lehet, de nem jöttem rá eddig.
Szerintem próbálj meg egy szűrőt létrehozni. A szűrési feltételnél van egy olyan, hogy "tartalmazza a következő szavakat". Ennél adj meg egyetlen betűt, mondjuk "a", ami szinte minden leveledben előfordul. Aztán add meg a továbbításnál az új címet, és pipáld ki azt a dobozt, hogy "Szűrő alkalmazása az alábbi xxxx beszélgetésre".
Szerintem van esély, hogy ezzel átmásolódjon a leveleid többsége.
Ha biztos akarsz lenni az eredményben, akkor célszerű kipipálni a "törlés" dobozt is,mert akkor az eredeti helyen látod, hogy mi az, ami nem másolódott át mégse.
Nem igazán elegáns a megoldás, de jobbat nem tudok a gmail-ben.