Nem vagyok hajlandó ezzel a köpenyforgatóval másképpen értekezni. Amúgy meg már lepufajkázott ez a selejt pár esetben,pedig soha nem voltam még párttag sem.
A tanmesét meg a jelőlésed alapján a másik oldalra feltöltöttem köszi,bár ott sem fog sokat érni,mint ahogy itt sem sokat ért,pedig az érdiek nagytöbbsége hasonló viselkedésű azokkal akik legalább igyekezni a szabályokat betartani.
Nem akarok senkinek reagálni a korábbiakra, inkább ragaszkodok a topic címéhez egy újabb észrevétellel.
érden a Duna utcai vasúti aluljárót lezárták július hónapig,mert ugye a vasút felújjítása éppen ott tart ahol tart. A Sulák ároknál a betonlépcsőnél is lezárták az átjárási lehetőséget,mert ugye az is a vasútfelújjításhoz kell.
A jelzett környékről az iskolások és a nem iskolás korúak így kénytelenek a Balatoni útig elbandukolni és ha az iskolába, vagy esetleg csak a körzeti orovshoz a casinó üzletházhoz akarnak eljutni nem kis kerülőt kell csináljanak. Mondhatnánk a séta egészséges mozgás,csakhogy! az Aranyos utca és a Balatoni út kereszteződésénél a járda Bp. irányába sajnos csak kb 3 m és azt követően a felüljáró irányába csak sártenger és az is csak a gépkopcsi közlekedésre kialakított út melett közvetlen egészen az autókereskedőig,ahol ugyan szép járda van már,de azt sem a szerezett önkormányzatunk adónkból visszaforgatott forintokból eszközölte ki, hanem a márkaképviselet hozta létre.
Ha esetleg eddig bárki aki e területen érintett arra kívánna menni kérem figyeljen itt most fokozottan,mert ha nem veszi észre autóval,akkor koppan és a Duna utca és a Balatoni út közötti szakaszon az Aranyos utcában terepvezetésen fog résztvenni. A gyalogosoknak pedig fokozottan kell figyelni,mert a balatoni úton a felüljáró alatt hatalmas víztócsa és még világítás sincsen ott.
Héé! Kicsit fogjál vissza magadból, azért mert ő esetleg fideszes még nem kell fujjognod xy333 sem mondta rolad hogy egy pufajkás komcsi vagy. Sajnos sok mindenben igaza van. A Döcsa korszak sem volt leányálom, Sőt azthiszem ebben a nyomorult városban egyik vezetőség sem jobb mint a másik, Ha ugyérzed ninc igazam akkor ird meg légyszi hogy mit csinált jót döcsa, valaki meg megirja mit csinált jót Mésza, és majd meglátjuk mejik lista lessz hosszabb, és tartalmassabb
Ma egy emberke a tecsóban mesélte, hogy áldott érdijai mellékúton haladt és sajna az autója futóműve tropára ment. Bement az önkurmányzatiakhoz, hogy hát ilyenje esett meg és kinél hogyan köll a kártérítést intéznie. A válasz: mivel Érd mellékutcái a csatorna építés miatt építési területnek minősűlnek,így oda mindenki a saját felelősségére megy be azért nem vállal helytállást a főbenjáróság.
Amúgy meg dicső törvénytisztelő polgár példázata gyalogátkelőnél.
Gyalogos a Duna utcában haladt át a gyalogátkelőhelyen ami az Apály utcánál vagyon. Gyüve az alternatív érijai polgár ótóval(Trabanttal) oszt a gyalogos amiközben halad a gyallogátkelőn folyamatában előtte majdezerrel átgangol. Gyalogos fennhangon megjegyzi, hogy de törvénytisztelő állampolgár lehet ez a safjor. Mire ótósunk irányjelző használatot mellőzve félig békanyarodik az Apály utcába a szelektív kukák irányába, kézifék és kiugrik a papirjaguárjából és fennhangon rikácsolja a Mivanmivanmivan b....meg . A gyalogos közben áthalad az Apály utcai útrészen a keresztesődésnél a járda meghosszabbított vonalában,majd az Apály utcában a járdán tovább halad. A fittipaldi bepattan csodájába és a szelektív kukák mellet kikerülve a kátyus útszakaszát az Apály utcának letekrvén az ablakot kajánúl kiszól: Na most hova siettél akkor b...meg. Majd az első utcán balra irányjelzés használata nélkül a gyalogos előtt ezerszázzal bekanyarodva elhajt.
Ez megtörtént eset és nem mese. Sajnos az Aldi körforgalomnál szinte naponta látok hasonlókat. Hát ideje lenne már a járművel közlekedőket egy újfenti KRESZ vizsával megrostálni, talán magukra nézve is jobban kötelezőnek tekintenék azt amit másoktól elvárnak.
na húzódjál a gazdád lábához oszt ott csóváld azt a rusnya román farkadat,mert itt nem osztott lapot neked senki remélem világosan írtam le a közkívánalmat.
Szerinted jobb lett volna, ha 2006-ban meg utána is Döcsa nyer? Akkor valóban nem kellene küzdeni a csatornázás okozta borzalmakkal, mert nem lenne csatornázás, csak valamikor a távoli jövőben, akkor is önköltségesen, mert az EU a jövőben már nem fog ilyen projekteket finanszírozni. Valamit valamiért.
Az, hogy lopnak, csak egy lózung, lehet kiabálni és gyűlölködni, de mögötte nincs semmi.
A 2006 óta megvalósult beruházásokat pedig elő lehet keresni a neten, míg az azelőttiek listája igen rövid lenne.
Na kérem! Bár nem a topic címéhez tartozik szorosan,amit leírok, de a csatornázás áttételes élményének alapgyökere.
Mindenki szidja a helyi felkenteket,mert ellopták, lenyúzzák a nép bőrét,nem éreznek a pénzükből semmit a lakosok.
TESSENEK MONDANI,KIK IS VÁLASZTOTTÁK MEG 2010 ŐSZÉN EZEKET? AZ ELÉGEDETLENKEDŐ LAKOSSÁGBÓL HÁNY FŐ IS? MENNYIEN IS VOLTAK LUSTÁK MÉG A SZAVAZÓ PAPÍRÉRT IS ELMENNI?
Na most lehet ha van mivel elgondolkodni,mert az amit főztek most megeszik ha tetszik ha nem efektus van.
tessenek azon a kb 30.000 lusta a politikai áfiumtól begőzölt alternatívan szinesbe szemű csak sírni tudó,de a lapos seggét megmozdítani nem képes agyilag begyöpösödött polgártársaiknak is megköszönni, hogy a munkába, iskolába, stb. gyalog és (jó annak aki megteheti) céges autóval, rossz esetben kényszerből magán autóval ilyen sz....r állapotokban közlekedni.
Szépen köszönjék meg csak polgártásaiknak is egy szembeköpéssel,mert megérdemlik.
Azt hiszem ez igy igaz. Azonban én nem erről beszélek! Azt szeretném megértetni
mi az ami nem lehetséges csak olyan helyen ahol a dolgok eleve abnormálisan vannak kialakítva, a szereplők nem azt végzik amely a faladatuk.
Mondjuk drága pénzért veszek egy cipőt a feleségemnek amely nem elégiti azokat a kritériumokat amelyet az ára takar azt mondom neki a gyártót védve azért készítettük? íilyen pocsékra mert....és jönnek a mentségek...
Akkor mégegyszer. Miért készítettük. Nekünk mint vásárlóknak (önkormányzat, lakosok) mi ebben a felelőségünk? Mi az hogy Mi ?
Nem érthető! A helyreállítást a vállalkozónak elő kell írni! Összköltségét nem emeli, sőt csökkenti!
Nem ás külön ki olyan árkot amit tegnap temetett be rákötés miatt. Nem költ többet a hevenyészett ideglenes javításokra, gányol tisztitóakna "csövet" többszörösen stb.
A megrendelő fizet, számonkér! Mi ez a fejedelmi többes?
Mi megrendelők...Ti kivitelezők. Ennyi! Bem harag, nem bratyi...
T. M . A. : Amikor tavaly minél több munkát szerettünk volna elvgeztetni, hogy a határidővel ne csússzunk meg, sejtettük, hogy a téli időszakban nagyon sok problémánk lesz.
Akkor miről is beszélünk?
Önöknek végképp vastag bőrréteg van az arcukon.
Maximálisan tisztában voltak vele, hogy milyen állapotok lesznek a csatornázott területeken.
Tettek valamit Önök annak érdekében, hogy ez a helyzet ne alakuljon ki? Egy nagy semmit.
Mutogatni a másikra, az megy nagyon.
Tényleg elmehetnek a sunyiba.
Ha szorult egy kis emberség magukba, idén a gépjárműadót mérsékelik!!!!
Másik: A városvezetésnek bizonyára van felelőssége,de azért ne várják tőlem, hogy én rakjam le az aszfaltot.
Uram! Uram?
Mi öntől az ég egy adta világon már semmit nem várunk.
Eddigi időszak alatt bebizonyította: Alkalmatlan a feladata ellátására, figyelmen kívül hagyva, az itt élők érdekeit.
Hiszen már azt is kifundálták aljas módon, hogy aszfaltút csak akkor lesz, ha a lakosság az 50%-át fedezi.
ez a tagja vagyok,mint sokan mások szerintem nem azt jelenti, hogy Te bele is szólhatsz ám a társulás dolgába. Ez a tagja vagyok a megalakításhoz szükséges számszerűség törvényesített alapja. Én még is csak azt mondom, hogy a társulásnál azt a személyt kéne megkeresni,aki a kivitelezővel a szerződést aláírta és számon kérni,hogy az ellenőrzési kötelezettségeinek hogyan tett eleget.
A magát állandóan seggesdivel fényeztető fejtől büdösödő gruppot meg arról kéne erőteljesen kérdezgetni,hogy ugyan már a sok éve befizetett gépjármű adó-anno súlyadó bevételét miért is nem az utakra fordították vissza látható és tapintható módon immár 2006 óta.
Kivételesen :) igazat kell adnom Neked! Valóban a "Társulásnál" kellene első körben a felelőst keresni. Ámde mivel én is tagja vagyok (mint sokan mások, és formailag önként) ezzel az erővel akár magamat is okolhatnám :S
Ezért mégiscsak az Önkormin kérném számon: mivel saját magát (magukat) mindig a jó gazda szerepében fényesíti(k), miért tűri(k) el, hogy az egyik gerincút (maradva csak a Tárnokinál) hónapok óta járhatatlan? Tettek-e valami halvovány jogi lépést az igen gyenge ígéreteken kívül, hogy érdemi megoldás szülessen? Ráadásul (amenniyre láttam az építkezést) Kutyavári úton túli szakasznál nem is a csatornások túrták szét az utat, hanem gázvezetéket fektettek. Tehát nem az előző "Társulás" a hunyó, hanem a gázosok.
Na a kérdésre én azt gondolom, hogy a társulásnál kéne keresgélődni első sorban,hátha meg lehet tudni, hogy ki volt aki a kivitelezésre a pályázatot kiírta.
majd azt gondolom, hogy azt követően lehet a szerződés szövegzetének kikérésén gondolkodni(azt azthiszem soha földi egyszerű halandó nem fogja látni) és ha az megvan,akkor majd utánna lehet gondolkodni hogyan tovább.
Mind addig ameddig a felelős aláíró személyek kiléte nem ismert,addig fölös a személyi felelősséget itt firtatni.
"Amúgy meg a földön két dolog van minden mögött az igen és a nem, talán nincs. Gondolom ebben egyet értünk,"
Rosszul gondolod! Nem szeretnék olyan sivár életet élni, amiben csak fekete és fehér van. Még a szürke árnyalatai sem elégítenének ki. Örülök annak, hogy a világ színes és élvezhetem - az emberi szám által látható - összes színt és annak árnyalatait.
Ámde olyan messze kanyarodtunk a topic témájától, hogy ez már nagyon OFF-topic.
Inkább azt kérdezem: Kinek kéne írni az Önkorminál, hogy ugyan árulja már el mit tettek a Tárnoki út rendeltetésszerű használatáért? Mert ha olyan dilettáns szerződést kötöttek a kivitelezőkkel, hogy senki nem vonható felelősségre a hónapok óta fennálló balesetveszélyes helyzetért, akkor az aláírót kell felelősségre vonni, ha meg benne van a szerződésben a kötbér, akkor kíváncsi vagyok, mennyi pénz folyt be eddig a kasszába és ugyan mire költötték?
Nem azt akartam írni, hogy kényszeredetten valakire, vagy valaki ellen szavazzon, csak azt akartam kifejezni, hogy akár itt Érden, akár az országban ellustult a nép. A doboz söre,meg a műkörme sokkal jobban érdekli,mint a jövője,vagy a gyereke jövője stb.
Amúgy meg a földön két dolog van minden mögött az igen és a nem, talán nincs. Gondolom ebben egyet értünk,mert éhes vagy eszel, szomjas vagy iszol. Élsz és meghalsz köztes dolog nincs.
Előre vagy hátra jobra vagy balra. Azért van ilyen állapotban az ország is,mert az a sok tudatlan határozni sem képes anyuka kedvencéből kicseperedett apuka meg anyuka ingatag lélekkel rendelkező és sok ingatagság ingat egy egész országot.
Ha szilárd törekvésű emberek lennének, akik, vagy ide vagy oda, vagy a salakja aki egyáltalán sehova,mert azok az ide is oda is réteg.
Nem akarok értetlen lenni, a saját familiámban is van ilyen gondolkodni sem képes ffi és női tag is,pedig nállunk arra neveltek,hogy igen vagy nem olyan nem létezett,hogy talán. Végül is kétfajta emberi lény létezik a földön ffi és nő, amelyik nem az az korcs és selejt, sajnos.
Na ezért mondom és azt, hogy vissza kell nevelni az embereket a döntésképesség kényszerére. Ha azonban nem hajlandóak a cselekményt maguktól önként,akkor kényszeríteni. Azt nem mondom, hogy az igen és a nem közötti választást kényszerítsük ki, csak a választás tényét,de azt mindenkoron,mert utánna nem kell majd sopánkodni, hogy na ugye . Utánna majd mindenki tudja, hogy ki kell szembe köpni a választásáért. Ennyi.
Ja tudom most jön az, hogy ez az egymás kiírtásához vezet. Hát a világban elég gyakran vannak polgárháborúk és azok sok esetben feloldanak feszültségeket.