ahhoz képest veszett aktív vagy a haverral együtt.. :o olyan negyven, mindig megújuló név, naponta mindenre és mindenkire lecsapás.. ahhoz képest, h teszel rá nem gyönge. mennyire lehetsz erőszakos és átgázoló akkor ha még érdekel is vmi cucc..
(és akkor, hajrá, go a 'modikhoz', ha csak nem te vagy az magad ;) )
Talán azért, mert az Érdi Lap nemcsak pályázatokon keresztül kap pénzt a közös kasszából. Talán azért, mert az Érdi Lap készítője egyéb módon is sokat kap azért, hogy a városvezetés politikai ellenfeleit sározza minden elképzelhető és elképzelhetetlen aljassággal. Talán azért, mert az Érdi Lap a valóságban a közpénzből él, és a városvezetés magánszócsöve - a mi pénzünkből.
Szeretnék hinni abban hogy egy média,újság bármi amely üzleti vagy kimondottan pártalapon müködik a bevételeit a teljesitményéből (bevétel),a pártoló tagságtól és nem közpénzekből fedezi.
Ezért bizom abban Orbán úr a mai gazdasági helyzetben odafigyel mire költi bárki a Mi ,a választók adóforintjait.
Abban is bizom eljön az idő amikor a gazdag mécénások a saját jövedelmükkel támogatnak egy pártot ezzel hálálva meg azt a lojalitást amelyet elnyernek számukra kedvező változás esetén.
A hozzád hasolók akik itt semmi mással nem foglalkoznak mit a szarkeveréssel.A párbeszédek széttördelésével,ne zoknizzon mert véleményük semmit sem jelent.
Ha Téged és a hozzád hasonlókat Orbán eltür magát minősiti,
De biztos vagyok benne nem igényli ezt az állandó kakikeverést.
Mészáros úr sem hiszem támogat titeket azért hogy csak a zavart keltsétek.
A problémákat pedig el kell mondani minden beleröfögés nélkül.
Beszélgetni pedig valamiről mást jelent mint amit Te és több fullajtár tesz.
Ha nem sikerült elsajátitani szép anyanyelvünket,nem késő minden iskola nyitott számodra csak meg kell felelni az elvárásoknak.
Remélem a felfogása eléggé jó azoknak az uraknak ,lásd elöttem hozzászoló álneven irogatót,akik abban páváskodnak Érden az Ő jóindulatukon mulnak azok a dolgok ami a mindenkori önkormányzat kötelessége!
Szomszédom az elöbb a következőket mondta,az utat azért nem csináljuk meg (ez egy kivitelező közölte!)mert az internetre felrakták a szarul végzett munkát!
Nos érdekes a dolog.Akkor ott készül az út,a járda a Mi pénzünkért ahol kegyeskednek azt megcsinálni.
Remélem a Fidesz mint párt nem türi el ezt a gondolkodásmódot.
Remélem Orbán felelősebb vezető annál hogy az ilyeneket megengedje.
Különben az útjavitó cég a felelős önkormányzat véleménye szerint elvállalta és végzi ahogy tudja a megbizást.
Szomszéd telefonált:
Lásd a szintén okos választ nem mi csináljuk egy kivitelező---
A hölgy aki ezzel a válasszal le is tudta az ügyet mert ugyebár ez a megbizott cég doga,eszébe sem jutott az önkormányzat az aki fizet,ellenőriz és a pogár pénzét dobják ki ha semmit ér a munka.
Olyan cucuilista dolog nem?
De ez a citrom a sok büszke nagy hordereje tett mellett,nyafogás.
Egy amit irok rágd jól meg,miért van ki a felelős!
Leszarom,bocs milyem párt aki csinálja,de nem is kell mőgé bújni és a gondokat lesöpörni.Ez nem Fradi-Dózsa!
Más, az én nevem az amit olvasol ellentétben az itteni pártkatonáktól.Mondjuk a Tiédtől!Én a régi okostojásoktól sem ijedtem meg pedig akkor is voltak hasonló pártkatonák.Soha nem hittem volna idáig süllyedünk,de ez a módi látom!
(remélem Orbán felfigyel az ilyenekre és megpróbál rendet tenni ha már egyszer elkezdődőtt...)
Nem szeretem a mellébeszélést,handa-bandát!
Szerencséje a mindenkori okosságoknak hogy nem érdekelt idáig mit és hogyan umburdálnak itt Érden.Tudom nagy a mellény,de mire is?
Ha jó mjunkát végeznek,nem pofára fusiznak döntenek meglátod még Te is élvezni fogod!
A Bikavér utca elöttem azért elviselhető mert az umbulda,bár jóakaratú csapat szar munkát végzett!Nekem kellett utánnuk tenni valamit hogy a nyaktörés veszélye kisebb legyen!Szégyen nem igaz?
Olvasom a 2009 évben megoldottuk a vizelvezetést példáulTárnoki u.stb.
Járda épült ,ajándék,Burgundi ut.csókoséknál.
Ajándék marhának ne nézd a fogát.Ez vizálló.Mellette aszfalt az út.Kerestbe a járdán a reklám tábla hiszen nem a járdán kell menni a pogárnak.(ó már évek óta meg van kis hazugság)Találtunk 6 milliót járdára pogárok..pusz-pusz..
Szintén ajándék marhának ne nézd a fogát népi játék...
Itt most is folyik a viz.A szerencsétlen károsultak vizben állnak,házuk szétázva.
A Bikavér utca vizelvezetése jó,a Tárnoki uté eldugulva,felette átfolyik a genya.
Szóval minden nagyon szép minden nagyon jó mindennel meg vagyok elégedve..
Olvasgatom,már amit ki lehet hámozni a Vincellérnek nevezet részönkormányzat tevékenységéről.
Látom zártkörü gittegylet.
Az ép hogy összeálló képviselők valamiféle beszámolója.(3-4 négy emberke)
Kerestem ugyam min dukták össze kisbuksijukat a juniusi összejövetelen?
Nos jegyzőkönyv nyeta.
De mit is olvasok egy régebbi jegyzőkönyvben?vizelvezetés árok,szinte renben van.
És csodák csodája járda is épült hol és kik döntöttek:homály.(Burgondi út csókos kisbolt például)ott ahol aszfalt út van,a játdán keresztbe a reklám.meg lehet nézni,fontor tett.)
De a Bikavér utca és a többi gond nem szerepel.
Itt élnek ezek a kényszerüen összejárok közöttünk?
A szocializmust ne keverd ide mert akkor nyoma sem volt ekkora adóterheknek.
Ha ezt sem képes az adónkból az állam ellátni akkor mivégre fizetem?
Irgalmatlan nagy az adó teher és semmit nem nyújt érte cserébe. Amit eddig nyújtott azt is ilyen próbálkozásokkal megkísérli visszavenni.
A állami adókon felül fizetjük az ingatlanadót,amibe ugy-e eleinte benne foglaltatott a szemét szállítás, amikor már megyszotuk, hogy van ingatlan adó, akkor kitaláltuk hogy a szemét szállítást most már külön kell fizetni.
Pesten se a lakók kátyúzzák a Rákóczi utat
Tessék jobban gazdálkodni.
Ha nem megy majd keresünk az önkormányzat élére mást aki jobban tudja.
Valóban nem állami. Önkormányzati feladat, törvény erejénél fogva.
Ötv.8. § (1) A települési önkormányzat feladata a helyi közszolgáltatások körében különösen: a településfejlesztés, a településrendezés, az épített és természeti környezet védelme, a lakásgazdálkodás, a vízrendezés és vízelvezetés, csatornázás, köztemető fenntartása, a helyi közutak és közterületek fenntartása, a helyi közutakon, a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elöl el nem zárt magánutakon, valamint tereken, parkokban és egyéb közterületeken közúti járművel történő várakozás (parkolás) biztosítása, helyi tömegközlekedés, a köztisztaság és településtisztaság biztosítása; gondoskodás a helyi tűzvédelemről, közbiztonság helyi feladatairól; közreműködés a helyi energiaszolgáltatásban, a foglalkoztatás megoldásában; az óvodáról, az alapfokú nevelésről, oktatásról, az egészségügyi, a szociális ellátásáról, valamint a gyermekes ifjúsági feladatokról való gondoskodás; a közösségi tér biztosítása; közművelődési, tudományos, művészeti tevékenység, sport támogatása; a nemzeti és etnikai kisebbségek jogai érvényesítésének biztosítása; az egészséges életmód közösségi feltételeinek elősegítése.
Egyébként a beidézett határozat is azt tartalmazza, hogy a burkolatlétesítés, -felújítás közterületen vagy közútként nyilvántartott területen kell megvalósuljon.
Ezek pedig az önkormányzat kizárólagos tulajdonába tartoznak.
No azért álljunk meg egy pillanatra. Azért fizetjük a horribilis adókat, hogy azállam lássa el az állami feladatokat.
Már az is felháborító, hogy a csatorna hálózat mint állami feladta úgy épül hogy alkosság és az EU összedobja pénzt rá. Mi majd fizetjük a csatoran díjat és ha minden jól megy, az így épült csatorna először üzemeltetői joggal, majd ha e ezt már megszoktuk tulajdon joggal, valamely protekcionista cég kezébe kerülhet.
Mi meg csak nézzük a az egyre magasabb számláinkat.
Ezek után már az utakat meg a járdákat is nekünk kell megcsináltatni? Mert az állami feldatokat képviselő önkormányzat már csak afelét óhajtja viselni ?
Azután már csak a negyéd majd később azt sem !
A következő lépés , hogy edves szülők tessék összedobni a tanárok fizetését, mert különben sajjjjnos nem tudjuk fenntartani pont ezt az iskolát amelybe az önök gyermeke jár.
Az Iszalag u. Harangvirág u. és Hortenzia u. közötti szakaszát az ott lakók aszfaltoztatták le saját erőből (2005.). A három lakó adta össze a költségeket. Kettő tehetősebb, nagyobb részt vállalt, egy nyugdíjas néni kevesebbel járult hozzá. A szembe szomszéd (É-i oldal) nem fizetett semmit.
Egy évre rá (2006. közeledtek az ÖK választások) a z Iszalag u. teljes hosszában leaszfaltozásra került önkormányzati költségen (kivétel a már meglévő szakasz).
Vagy ennyire nincs pénze. Mi két-három éve számoltuk ki, mibe kerülne. Egy tisztességes út akkor a telkem előtti szakaszon 1-2 milla lett volna. Ha ezt a szemközti szomszédommal elfelezem, akkor is akkora összeg, hogy nem tudom vállalni. Ha még az önkormányzat annak is a felét fizeti, akkor sem. Ráadásul még engedélyeztetni.
A helyzet az, hogy a házam befejezésére alig van pénzem, nem hogy a más telkén más feladatát ellássam. Takarítom, karban tartom, metszem, permetezem, árkot ások ... de utat már nem építek.
Érd Megyei Jogú Város Közgyűlésének Városfejlesztési, Műszaki és Mezőgazdasági Bizottsága az önkormányzat és a lakosság együttműködésében megvalósuló út- és járdaépítések szervezéséről és a lakossági hozzájárulás megfizetésének rendéről szóló 28/2009. (IV.24.) KGY. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 4. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapjánpályázatot ír ki az önkormányzat és a lakosság együttműködésében megvalósuló út- és járdaépítések támogatására...
PÁLYÁZÓK KÖRE, JOGOSULTSÁGI FELTÉTELEK
A pályázati kiírásra pályázatot nyújthatnak be azok a Polgári jogi társaságok, amelyek Érd város területén lévő út – és járdaépítés céljából alakulnak, és jelen pályázat feltételeit teljesítik.
III. PÁLYÁZHATÓ TEVÉKENYSÉGEK
Jelen pályázati kiírás keretében a következő tevékenységek támogathatók:
Konkrét tartalmilag: önkormányzati tulajdonban lévő közterületként, vagy közútként nyilvántartott területen, az ingatlanok megközelítését szolgáló szilárd (betonburkolat, aszfaltburkolat, kockakő) út, - illetve járda burkolat építése, felújítása a szükséges műtárgyakkal (csapadékvíz-elvezető árok, áteresz, kapubejáró) ahol a szennyvízelvezetés már megoldott.
Támogatás összege:
Jelen pályázati kiírás keretében a pályázatonként igényelhető önkormányzati hozzájárulás nem lehet több a becsült bekerülési költség 50 %-ánál.
3. Pályázati saját forrás:
A pályázó részéről a becsült bekerülési költség min. 50%-ának megfelelő - kizárólag pénzbeni - saját forrás biztosítása szükséges. Sikeres pályázat esetén az összeget a bizottsági jóváhagyás kézhezvételétől számított 30 napon belül be kell fizetni az Önkormányzat által kezelt útszámlára."