Zoli!
nincs kedved betenni az Ötvenen túliak társasága topikba?
most vannak olyan helyzetben,hogy elgondolkodhatnának....
hivatkozzál az én kérésemre,mert Te még oda fiatal vagy:-))
Az Oriah hegyi Álmodó Öreg Indián verse(nem dakota) :o)
Nem érdekel, ki vagy, és hogyan jutottál ide, Azt akarom tudni, hogy mire vágysz. Nem érdekel, hogy miből élsz, Azt akarom tudni, mered-e megismerni a szíved vágyait. Nem érdekel, hány éves vagy, Azt akarom tudni, vállalod-e, hogy hülyének nézzenek álmaidért, A kalandért, hogy igazán élj, szerelmedért.
Nem érdekel, hogy mely bolygóid állnak együtt a Holddal. Azt akarom tudni, hogy megérintetted-e már szomorúságod középpontját. Nem érdekel, hol és hogyan élsz, Azt szeretném tudni, ejtett-e már rajtad sebet valaha is az árulás, Rejteztél-e már magadba félelmedben a fájdalmak elől.
Azt akarom tudni, hogy mersz-e csalódást okozni csak azért, Hogy igaz maradhass önmagadhoz. El tudod-e viselni az árulás vádját, hogy ne kelljen elárulnod saját lelkedet.
Nem érdekel, hogy a történet, amit mesélsz igaz-e. Azt akarom tudni, látod-e a szépet, akkor is ha nem mindennap szép. Azt akarom tudni, hogy mersz-e élni a kudarccal, az enyémmel, a miénkkel, S megállsz-e mégis a tó partján, fölkiáltva a Holdnak: IGEN! Nem érdekel, hogy hol, mit és kitől tanultál, Azt akarom tudni, mi tart meg belülről. Azt akarom tudni, mersz-e egyedül maradni önmagaddal, Azt akarom tudni, amikor minden összeomlott, tudod-e mondani: Uram, rendben van. S másnapra kelve adsz-e jó szót az éhezőnek, hitet a kételkedőnek, Mert akkor minden rendben van, Azt akarom: állj velem a tűz középpontjában, s táncoljunk testvérem. _________________
Ha tehetitek, nézzétek meg a Temetetlen halott-at.
Engem nagyon felzaklatott, és megint nehezen fogok elaludni.
Bennem eddig teljesen más kép élt Nagy Imréről. Itt most hol egy rendkívül szánalmas, lelkileg porrá alázott, esendő embert látunk, hol pedig egy sziporkázó, szellemi fölényét villogtató államférfit mutat be. Persze tudom, sok benne a szubjektív elem, és néha talán hatásvadásznak is tűnik a rendezés, mégis:ezt látni kell!
Képzeld el, nálunk a falumban még a 60-as évek végén is olvasható volt egy ház oldalán, hogy "Éljen Rákosi". Hogy miért nem tüntették el, azt máig sem értem.
mostanában csak a kis angol nyelvtant ..... na jó, egy Arbatovot is.
nekem az utolsó tapasztalatom Rákosiról az volt, hogy állandóan változtatni kellett a farkasréti temetőben a sírhelyét, mert folyton bekente szarral a hálás utókor. Utoljára már csak a monogrammját tették rá a lapra, de akkor is
nem az a lényeg,hogy tele legyen a fejünk fölösleges adatokkal,hanem ,hogy tudjuk majd:mit hol kell keresni,ha meg akarjuk tudni.
valami ilyesmit mondott Szengyörgyi anno Vitraynak.
megtanítják élni őket,a praktikus dolgokat.Például a WC-t lehúzni.
Fiam elbeszéléséből tudom,hogy minden figyelmeztető táblákra van kiírva az iskolák mosdójában.
Húzd le a WC-t,moss kezet,a papírzsebkendőt ne a mosdóba dobd....és ez nem retardáltak iskolája volt!!!