Gondoltam, gonosz leszek, és berakom ide a tegnapi nagyoncsokiskekszem képét. De igaziból nem vagyok gonosz. Úgyhogy csak annyit, hogy ne mondjatok le előre mindenről! Kicsi minden jóból bele fog férni, higgyétek el!
jajjjajajjjj.... hallottam már ilyen értékeket, de azt hittem, hogy ezek terheléses értékek.... Jó, akkor azért még nem állt meg a világ... Mégis előszedjük a szobabringát a sarokból... aztán ha lemegy legalább egy huszas, akkor meg megtanulok újra drótszamaragolni :o)
Dorottya, csokitortaaa.... jajj, ne is mondd... összeszaladt a...
(nem, nem szalad semmi sehová.... úúúútálom a csokitortát....úúútálom a csokitortát)
Én nem nagyon tudok segíteni, de drukkolok, hogy ne legyen gond!
Ismerőseim cukorbetegségéből kiindulva ez nekem nem tűnik annyira magasnak. A GDM miatt átáll az agya az embernek ezekre az értékekre. Amikor én meséltem nekik, a 9.3-as terhelésesről nem is értették, hogy mi a baj, hisz 10 alatt van. Ezért sem tudtak szegények semmit sem segíteni nekem most a diétában.
Az tuti, hogy diéta kell neked, az is lehet, hogy tabi, de nem hinném, hogy ez inzulinos kategória.
A GDM és a normál cukorbetegség nagyon más. Terheseknél a 7,8 nál úristen világvége van. A normál cukorbetegeknél még nincs úristen, csak odafigyelés. Egyébként rengeteg olyan édesség van, amit lehet enni :-) csak mértékkel, mennyiségileg.
Igen, én is tablettára gondolok ilyenkor, csak nekem ugye a GDM miatt anno csak inzulint adhattak, tablettát nem, ezért most a diéta mellé nekem csak az van képben. Kíváncsi vagyok, hogy mit hoz a hétfő... illetve a kedd, mert gondolom addigra lesznek meg az eredmények... S.
Egyébként én is csoki- és sütifüggő vagyok. Ezért határoztam el a szülés után, hogy nem hagyom abba teljesen a diétát, hanem sok elemét tovább csinálom. Mert nem akarok örükre lemondani az édességekről, magas szénhidrátartalmú gyümölcsökről és hasonlókról.
Ez sajnos nem lehet, hanem biztos. Mármint, hogy át kell alakítanom. Sajnos imádok mindent ami édes. Aktív ch függő vagyok :o(
És most szemléletet váltok... mostantól mantrázom, hogy:
nem vagyok ch függő, utálom a cukros dolgokat, szép és sovány leszek és legfőképpen egészséges...
állítólag, ha sokat mondom, akkor el is hiszem és tényleg bejön, úgyhogy most ez az első tervem. meg a kenyérsütő gép. a többit majd az eredmények birtokában :o)
Most én várok tanácsokat. Bár lehet, hogy a GDMes topik helyett már a normál cukorbeteges topikot kellene megkeresnem. Képzeljétek, pár napja valahogy rossz érzésem volt és megmértem az éhomi cukromat: 6,8... gondoltam, nagyon bezabáltam este és mind édesség volt, majd holnap... másnap 7,2... ez így megy négy napja, úgyhogy most felhívtam a belgyógyász-diabetológus ismerősömet és hétfőn megyek vérvételre. :o( néznek majd cukrot, inzulint meg hga1c-t...
Ami furcsa az egészben, hogy napközben viszont nem ennyire szörnyűségesek az értékeim... Hát lehet, hogy inzulin lesz belőle :o(
Fogyni kellene, de az akaraterőm egyszerűen nem működik... addig, míg ott volt a gyerek, tudtam rá figyelni és betartani a dolgokat, de most egyszerűen nem megy... mindenesetre első lépésként nekem is pont az jutott eszembe amiről már itt többen beszéltetek, hogy vásárolunk egy kenyérsütő gépet. A bolti kenyér egyébként is vagy arany árban van, vagy ehetetlen, így inkább itthon sütögetem a kenyeret. és újra bevásárolok édesítőszerekből.
Szorítsatok nekem, hogy az eredményeim alapján ne legyen visszafordíthatatlan a betegség!
Szerintem ne hagyd ki, próbáld ki előbb, hogy rád hogyan hat. (Nálam teljesen jó volt a megengedett mennyiségen belül.) Ha mindent kihagysz, mit fogsz enni? Csak sótlan húst?
Most fogok enni sülthusit (persze sózás nélkül a vérnyomim miatt ) salátával, egy-két kocka krumplit (az eddig nem dobta meg ), 2 korp. kekszet és utána egy grapefruit. Ez így lesz 40 ch, elvileg ezeket ettem már és okés volt, remélem most is jó lesz :)
tej helyett próbáld ki a zabtejet vagy a rizstejet. Abban is van szénhidrát de TALÁN nem nyomja fel annyira a cukrod (nem tudom, soha nem teszteltem... amikor capuccinot akartam inni akkor azt sima tejből ittam csak nem reggelire hanem tízóraira:)
Sikerült áttenni a tízóraiba, ott jó is lett az érték még a plusz 10-zel együtt is. Holnap reggel kiderül, hogy mit kezd az inzulinom a 30-as reggelivel.
Egyébként ezt én sem értettem már az elejétől fogva: a terheléses visgálaton kiderül az emberről, hogy reggel tutira, de egyébként sem bírja a ch-ot, erre a diéta egy 40-es reggelivel kezdődik.
Az a gond, hogy a 40 g CH az az alap "terheléses" reggeli. Mégis miért várják, hogy ennél jó lesz a cukrod, mikor a 75 gr OGTT-től elszállt? Bőven elég a 30 is, sőt az kellene, hogy legyen a diétádban is.
van, van:))) Megjegyzem a paradicsomlés korpától valszeg én is 10mp-en belül kivágnám a taccsot:)))))))) (a gyümölcsös azért OK mert ha tejbegrízszerűre higítod akkor TÉNYLEG OK állagra is, színre is:) (fú... ez a paradicsomlés tényleg durva:)))))) Egyébként meg tényleg malachízlaló kaja, nézd meg a testépítős oldalakat, ott van az első 3 kaja között:))))))