mi is pont olyat foglaltunk le, a nyolcast. De aztán visszamondtuk a 20%-os nemteljesítési kötbér miatt. Meg az sem teccett, hogy nem lehet hivatalosan megnézni az építkezést, tehát nincsenek bejárások, csak egyszer, amikor szerkezetkész. (magyarul nem tudod ellenőrizni, hogyan szerelték a villanyt, milyen a burkolás stb.)
Nagyjából 13-16 méter van a kiszemelt lakás és a szembenlévő ház között. Ha lemodellezed a napsütést, akkor az alsóbb szintekre nyáron kb. négy-öt óráig süt be, minél fentebb mész, annál tovább. (és annál drágább)
Kukkolj bele a www.otthonkereso.hu oldalba, ott meg tudod nézni, hogy melyik a szabad lakás (sajna persze nem naprakész, mert amelyik csak előzetesen foglalt, az még ott szabad). A múlktor kíváncsiságból arra jártam, és nem sok oldalsó lakás szabad már :(
Érdekességképpen: biztos láttatok már szerződésben ilyet: "a lakás per- teher- és igénymentes". Nos, ezek a lakások nem igénymentesek, ti. igénynek minősül a tulajdoni lapra bejegyzett zajterhelés...
Parommal pont ezt beszeltuk, hogy elegge az egymas arcaba lognak az erkelyek az egyes epulettombok kozott. Bennunket sajnos-szerencsere nem erint a dolog, mert nem lesz erkelyunk, inkabb ugy gondoltuk, a "hasznos" nm novekedjen.
Amugy melyik tipusu lakasban gondolkozol? A C.xy.3-asban vagy C.xy.8-asban?
Este meg fogom tudni mondani a tavolsagot, mert a prospektusban (most nincs nalam) emlekeim szerint van egy meretarany indikator, ami alapjan a kerdes eldontheto.
Ami a hangszigetelest illeti, en eleg erosen utanakerdeztem szinte minden AF-esnel akivel talalkoztam, persze leginkabb a muszakis holgynek a szavai nyugtattak meg: elismertek, hogy a Teve-hazat hangszigeteles tekinteteben nagyon elkeffentettek, de az volt az AF masodik projektje, a hibakbol/visszajelzesekbol sokat tanultak, es mostmar nagyon figyelnek erre. Szerintem nagyon megbantak a Teve hazat, mert elegge rosszhiruket keltette. Azert nem elegedtem meg az altalanos "mostmar nem kell tartani a hangszigetelestol" marketingszovegtol, konkret eljarasokra kerdeztem ra: pl. a vasbeton reszeket [ami kozismerten jo hangvezeto] vmi hanggatlo es hoszigetelo felulettel fogjak burkolni, az eredetileg 267 cm-re tervezett belmagassag leugrik 263-ra, mert inkabb vagy 5 cm-t ratesznek hangfogasra, a padlo un. usztatott technologias, azaz nem erintezik kozvetlenul a vasbeton elemekkel [direkt hangvezetes nincs :)], tehat -- remelhetoleg -- nem fogod hallani a feletted lako jarkalasat. Bizom benne, hogy erre most nagyon odafigyeltek.
Kozoskoltsegrol nekem semmi konkretumot nem tudtak mondani, de en is ilyesmire szamitok.
Én is a Horizontban szeretnék lakást venni, nagyon megtetszett a C épületben az oldalsó lakások alaprajza, viszont eléggé aggaszt, hogy az erkélyem túl közel lesz a mellette lévő házhoz.
Nem sikerült pontos adatot kiderítenem az AF-től, hogy mennyi a középső és a két szélső ház közötti különbség egészen a Tél utcánál, csak annyit tudtak mondani hogy a két szélső között 60m ami jó. A középső és szélső között nem saccolok többet, mint 10 m.
Tetszik az alaprajz, de szerintetek nem lesz ott nagyon sötét a lakásom? Lehet hogy érdemesebb lenne a kertre néző lakásokban venni, hiszen hiába jópofa a lakás ha kimegyek az erkélyre és szinte "megérintehetem" a velem szembe lévő erkélyt, mint egy belvárosi utcában.
Szerintem érdemes megnézni a Teve utca lakóközösség honlapját, elég sok érdekességet lehet megtudni az esetleges hibákról amiket a lakók kifogásolni szoktak, hangok áthallatszanak, mint egy panelben, beázik a tető stb. Mindenestre tetszik a lakóközösség honlapja egy jó nagy családot alkotnak és megvitatják a közgyűlést, a problémákat a neten. Remélem mi is így összefogunk majd.
A közös ktg. árakról mit tudtok? Én úgy hallottam 140 Ft / m2.
Koszi a helyzetjelentest, kapora jon, mert az asszonyka nem akar surun jarni mondvan: latvanyos valtozasokat akar latni minden alkalommal. :)
Amugy a muszaki egyeztetes kisse faraszto uzem, tenyleg tudom mindenkinek tanacsolni, hogy mar tudjon mindent mire odamegy (a felerol ugyis lebeszelik :)), mert gondolkodni ott mar nincs ido/kedv. :) Meg sporoljon mindenki a modositassal, mert elegge sokba kerul a vegen. :-/
Rakerdeztem amugy, miert halad jobban a Horizont epitkezes mint a Center, ezt a valaszt kaptam: "Mert mi ilyen jok vagyunk [ahhh-ahhh, de szereny, bar poennak szanta a lany:)], de az epitkezes soran be fogja hozni magat a Center".
Azt is megerdeklodtam, hol jar a muszaki egyeztetes, a Horizontnal allitolag a 200-bol kb. 50-nel, majd szeptemberben fog ez nagyon porogni (szept. vegere kesz kell lenniuk).
Engem most probalnak utolerni (vmi gebasz van a mobil profilommal, nem csorog/zorog, ha hiv valaki - a beallitasok ellenere), de akkor nagy esellyel ezert keresnek engem is. :)
A masodik reszlet fizetesi hatarideje: veglege szerzodes alairasanak datuma + 15 munkanap -> ha hetfon irod ala (amit azert ketlek, mert eleg sokan vagyunk :)), akkor is augusztus 23-a. :)
Nekem egy barátom javasolta, hogy ezt mindenképpen tegyem meg, az ő jelenlegi lakhelyén is ilyen van és meg van vele elégedve. Szerinte megéri az árát (ő is egy lakásvásárlás végefelé van jelenleg, az új lakásába is ilyet kért. Ha jól emlékszem hasonló árban adták neki). A teljesítményre nem panaszkodott, szerintem tényleg más lehet a helyzet egy tömblakásban, mint nálatok.
Legújabb fejlemény: felhívott az ügyintéző hölgy az angyalfölditől, hogy teljesítették az előszerződésben leírt kötelezettségeiket, amiről nemsokára levélben is értesítést kapok, vagyis készülhetek a második vételárrész kifizetésére (aug.19 a határidő, ha jól emlékszem), ezután valamikor megkötjük a végleges adásvételit. Készülök is rá, olyannyira hogy kb. két hétig nem nagyon leszek aktív itt, hazamegyek szabira...:)
Mi a mostani lakásban a fürdőszoba radiátort lecseréltük törölközőszáritósra, de megszivtuk.
Igyekeztük egy kicsit nagyobb fütőértékü türcsiszáritóst venni mint az eredeti radiátor, de igy is kevés lett. Valahogy ez a fajta sokkal kevesebb hőt ad le. Ha ráteritjük a törölközőket, akkor meg még rosszabb a hatásfoka. Igy most még egy elektromos melegitőkét is használunk mellé. :(((
Igaz ez családi ház , szeles helyen és északi sarkon van a fürdő. Lehet, hogy csak mi jártunk igy!!!
Én legközelebb sima radiátort kérek majd és fölé szereljük fel a törölközőtartót. :)))
Valószinüleg egy tömben lévő lakások esetén nem ilyen durva az eset. :)))
Egy fontos kerdes: a muszaki modositasokat ugye a legvegen, az utolso reszlettel kell kulon rendezni az AF-fel? Es magaban a vegleges szerzodesben nem fogja a lakas arat modositani? (Azaz nem valtozik a hitelbiralati erteke...)
A törülközőszárítós radiátor 45547 Ft. Természetesen levonják az alapáras lapradiátor árát (9961 Ft).
A behúzókábeles védőcsövezés egy műanyagcsövet takar, ami a padlóban illetve a falban fut. Raknak bele egy vékony fémdrótot, amihez a cső egyik végén hozzáerősíted azt a kábelt, amit át akarsz vezetni, majd ennek a behúzódrótnak a segítségével át tudod húzni azt a csövön. Esetemben ez arra szolgál, hogy ne kelljen hangfalkábeleket vezetnem a szobán keresztül-kasul, hanem csak áthúzom ezekkel a padló alatt és a falban, majd kivezetem másfél méter magasan, kb. abban a pozícióban, ahová a hátsó hangszórókat szánom. Szvsz egyszerű és diszkrét megoldás az ilyen problémákra...:) Az ára sem vészes, padlóban 1085Ft/m, a falban 1600Ft/m, előbbiből nekem 7,2m, utóbbiból 3m kellett. Az átmérőt te választhatod meg, de ha jól emlékszem 2cm a maximum. Ha ilyet akarsz csináltatni akkor gondold át milyen vastag kábelt szeretnél keresztűlhúzni rajta, és ha van a kábelen valamilyen csatlakozó, akkor azt is vedd figyelembe (vagy csak a behúzás után szereld rá, ha túl nagy...:) )
Bár mi az Ikon házba megyünk (az is AF-es), szeretnénk megtudni egy-két fürdőszobás infót. Például ha kád helyett zuhanykabint kérünk az feláras-e? Van belőle választék a szalonban (még nem voltunk)?
Üdv. minden kedves leendő H.H. lakónak. Ha minden igaz akkor a jövő hét pénteken megyek szerződést aláírni. Remélem én is sok okossággal szolgálhatok majd, a leendő szomszédoknak.
Alapvetően nem sok módosítást kértem, úgy nagyjából elégedett voltam az alaprajzon látottakkal. Az én dolgaim:
- a fürdőben a lapradiátort kicseréltettem egy törülközőszárítósra
- ugyancsak a fürdőben a csempébe kértem egy díszcsíkot (egyébként egy egyszerübb barnás burkolatot kértem oda is meg a WC-be is, utóbbiba díszcsík nélkül)
- a telefoncsatlakozót átrakattam arra a helyre, ahová a számítógépet tervezem rakni. (tényleg nem szerencsés, hogy a TV csatlakozóhoz rakják)
- kértem egy második telefoncsatlakozót a hálóba (a TV benne volt az alapárban)
- a konyhában is variáltam kicsit az elektromos csatlakozókkal
- kértem behúzókábeles csövezést a nappaliba, ahol normálisan elvezethetem a házimozi hátsó hangszóróinak a kábelét (a bemenet a TV mögött, a kimenetek a szemközti falon 1,5 méter magasan, szemben a front hangfalak tervezett helyével)
A szanitereken nem változtattam, nekem megfelelt az alapáras felszerelés. A parketta nálam bükk, hasonlóan az ajtókhoz, és burkolatváltóból is hasonlót kértem. Kilincseknél az én választásom a matt krómra esett. (fényes króm, matt króm és arany volt a választék)
Mi hetfon megyunk az AF-hez muszaki modositasra, megy az agyalas, de mar kezd osszeallni a kep. Kb. mar a tizedik verziot allitom ossze, de legalabb jo jatek. :)
Igyekeztunk minimalis valtoztatasokkal elni, mert minden biszbaszra mennek a sulyos ezresek...
Amit mi atpofoztunk:
- Alaprajzon levo konyhat, mert azon eleg minimalis munkaterulet maradt volna. Elso elkepzeles szerint L alakba modositottuk volna a konyhat, de mivel nem pultos megoldast szeretnenk (az asztalnak meg kell a hely), s ehhez el kellett volna forgatni a sutot 45 fokkal vagy odebb helyezni, ez eleg draga mulatsagnak nezett ki, igy elvetettuk (azert ehhez is megvan a tervrajzom :)).
- Athelyeztuk a telefoncsatlakozot, mert azt a TV csatlakozo melle terveztek, amit nem is igazan ertek, mert ott altalaban TV szekreny szokott allni, onnan kivezetgetni meg a telefont is kisse nyogvenyelos...
- Mivel egy hatalmas akvarium terelvalaszto szerepet fog betolteni, azt az oldalt megkuldtem 2x2-es konnektorokkal, ugyanis egy akvarium -- tapasztalatbol --rengeteg konnektort igenyel (vilagitas, szures, futes, levegoztetes...).
- A sutonel bejelolt 1x konnektort 2x-re modositjuk, mert oda meg egy szagelszivo is megy, s az is aramrol megy, a tuloldalrol meg eleg csunya lenne taplalni. :)
- Terveztunk meg egy plusz ajtot az eloszoba es a szoba koze, de vegul elvetettuk, mert draga s annyira nem lenyeges (azert erre is megvan a tervrajz :)).
- A konyhanal kisse athelyeztuk a falilampa kivezetest, hogy a mosogatot vilagitsa eroteljesebben.
- A konyhanal elvettunk egy konnektort, s a mosogato feletti csapofedeles konnektort (maig nem jottem ra, minek a mosogato folott konnektor)
- A furdoszobaban eredeti elkepzeles szerint megforditottuk a WC-t es a mosogepet, de miutan a csempeboltban meglattuk, milyen lesz a WC, gyorsan visszaallitottuk az eredeti helyzetbe. A WC-rol ugyanis azt kepzeltuk, hogy hagyomanyos "huzos", magasba rakott tartalyos cucc, ugy meg nehez lett volna furdoszobaszekrenyt behelyezni, de egy alacsonytartalyos (amugy nyomogombos) WC nem fog akadalyozni, a modositas meg penz lenne...
Ha gondolod, szivesen elkuldom mailben a BEFORE es AFTER alaprajzokat. :)
Kerdeseidre valaszolva:
- Mi hagytuk a kadat, anelkul nem tudunk elni. :) Sokkal profibb mint amire szamitottunk.
- Nalunk nincs benne az arban a konyhabutor, de sima alap konyha lesz, semmi L, parhuzamos vagy U megoldas nem jatszik - mar a kis terulet miatt sem.
- Mi nem kertunk tobb csempet a furdobe, 2M magasan eleg lesz a csempezes. Bar mi a furdoszobaba speciel egy felaras jarolapot valasztottunk, ez +10.000 Ft-ba fog fajni, tehat nem tetel. Amugy a csempeboltban bal hatso kiallitott furdoszoba tetszett meg nekunk, csak a jarolapnal mi mast valasztottunk, mert mindenkeppen nagy elemeket akartunk.
- Mi olyan burkolatokat, csempeket valasztottunk, amelyek vilagosak, egyszeruek (a rikito szinekbol hamar elege lesz az embernek) . Ha varsz egy par napot, meg tudom mutatni, miket valasztottunk pontosan, mert lefenykepeztunk/dokumentaltunk mindent. :))
- A szaniterek alapbol szerintem nagyon is jok, mi sokkal rosszabbra szamitottunk.
- Villanyreszeles? Marmint az elektromos csatlakozasok kitalalasa?
Szasztok szomszédok!
A müszaki módositásokkal kapcsolatban majd légyszi irjátok le, hogy milyen változtatásokat kértetek. Hátha jöl jön az ötletetek! :)
Pl: Fürdőkádat vagy zuhanyzót kértetek? Nagyobb L- alaku konyhabutort? Ki kért több csempét a fürdőbe? Ki milyen hangulatú burkolatokat választott?
Milyen minőségü az alap csaptelep? Ti kértetek helyette másikat?
Villany-"reszelés" jó az adott alaprajzhoz, vagy ott is kell plusz dolgokat kérni? (ehhez egyáltalán nem értek)
A műszaki dolgok megbeszélésén engem kicsit váratlanul ért, hogy ott helyben el kellett döntenem minden burkolatot, mivel telefonban mintha egy későbbi időpontot említettek volna erre. Mondjuk nem okozott nagy problémát, mivel már voltak elképzeléseim és szerencsére voltak ezeknek megfelelő megoldásaik...:) Egyébként a bemutatóterem tetszett, tényleg nagyon készségesek. A választékot viszonyítási alap hiányában nem tudom megítélni, de mint említettem, találtam az elképzelésimnek megfelelőt, szóval ez nem jelentett problémát.
Ami a klímát illeti, én rákérdeztem, egy beltéri egységgel 330.000 Ft lenne. Ezt én most kihagyom, de gondolkodom alternatív megoldásokon (pl. mobil klíma). Illetve a másik kérdés ami a téma kapcsán felmerült bennem, hogy bár azt írták, hogy a homlokzaton tilos a kültéri egység elhelyezése, de mi lehet a helyzet az erkéllyel, ahol rajtam kívül talán senki sem látja, hogy ott van... ;)
Neked is udv! De jo, hogy gyulunk szep lassan! :)))
A valasztek tenyleg nem volt valami nagy, de nekunk sikerult abbol is valasztani tetszetoset. Kicsit orultunk is a kisebb valaszteknak, hidd el, tobbol sokkal nehezebb valasztani. :)
Klimat allitolag nagyon dragan merik, de ahogy eddig az AF mentalitasat megismertem, inkabb azert mert igenyes, minosegi termekeket alkalmaznak. Mi szerintem kihagyjuk.
Mi a muszaki modositasokon a ventillatort nem ertjuk. Milyen ventillatorrol beszelnek?