Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.27 0 0 4428
Na, ezt meg ki mondta?! Nem rúgta meg, leesett.
Előzmény: nazuna (4384)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.27 0 0 4427
Egyáltalán: miért vitatkoznék bkivel, akit nem akarok meggyőzni smiről? Akinek érdekel az álláspontja, akit tanulhatok olyan dolgokról, amik nem tartoznak a szakterőletemhez, akinek szívesen válaszolok, ha vmi a adolgaim, tudásom közül érdekli?! :-)
Előzmény: Törölt nick (4426)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.27 0 0 4426
Gyerekek, kezeket fel: ki jár vitatkozni ide? És ki az, aki beszélgetni jön be ide?
Előzmény: Törölt nick (4379)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.01.26 0 0 4425
:))
Előzmény: Jablko (4424)
Jablko Creative Commons License 2006.01.26 0 0 4424

ők a héroszok

Na, ezt gyorsan közlöm a párommal, hadd örüljön. :) Legalább egy ember legyen a családban, aki "viszi valamire", nekem ugyebár erre nincs esélyem... :))

Előzmény: Törölt nick (4418)
tigristomi Creative Commons License 2006.01.26 0 0 4423
Szia Zorro!

Koszonom szepen az irast a legzesrol. Hogy oszinte legyek, anno csak az abrakat neztem meg, de mivel kezdonek talaltam a poziciokat, igy nem is neztem tovabb.
Most atfutottam a 4.-ik legzesig.

Hmmm, vegul is nem rossz, biztos van jo hatasa. Ha szerinted azonban ez a legjobb, akkor nem ismersz mas stilusokat, pl. joga iskolakat.

Amit itt ir Hanish mester, az nem mas, mint a joga, kicsit lecsupaszitva, beleugorva a kozepebe, a joga teljes megertese nelkul. Lehet, hogy valakinek voltak jo tapasztalatai, aki osszeallitotta ezeket a gyakorlatokat, neki lehet, hogy bejott, es ezek voltak azok a gyakorlatok, amikkel fejlesztette es karbantartotta kepessegeit, azonban igy ranezesre ez nem tunik olyannak, ami mindenkinel bejon.

Azt hiszem az evek folyaman kifejlesztettem egy gyakorlatias hozzaallast a spiritualis dolgokkal szemben...

Azt irja Hanish, hogy a legzes az, ami legjobban hajlekonnya teszi a testet. Van benne igazsag, de menj oda, es mond ezt egy szertornasznak. Harry letud menni spargaba? A hasat vigyazallasban ratudja hajlitani a combjara? Mint Lí Brúsz pl..

Igazabol az olyan iranyzatok, ahol kulonos kepesseget velnek a gyakorlastol kapni, de mindezt evtizedek mulva, azokat mar eleve kicsit gyanusan fogadom.

Harrynek milyen kulonleges kepessege van? Ha van, emailben megirhatnad.

Szoval, ha osszevetem ezt egy jogairassal (no nem mindegy melyikkel), akkor nyilvanvalo, hogy a ket dolog ugyanarrol szol, csak nekem ugy tunik, a jogik sokkal jobban tudjak mirol beszelnek, es szisztematikusabban probaljak azt elerni.
Amik itt vannak legzogyakorlatok, azok olyanok, mintha a joganak kihagynam az elso 6-7 evet, es a 7-ik evnel kezdenem el gyakorolni, es ezt csinalnam 20 evig. Szerintem ez igy nagyon keves embernek fog mukodni, ha egyaltalan mukodik.
Masreszt a kulonbseg, hogy a jogi a 7-ik evben nem szeken ulve fog pranayamat csinalni, vagy allva, hanem lotuszulesben vagy pl. sidhaszanaban, amiben az energia aramlas jobban mukodik.

Itt a kulonbozo legzesekhez kapcsolnak kulonbozo kepessegeket. Ez szinten ugy tunik, hogy nincsenek annyira tisztaban azzal, hogy mirol beszelnek, mint egy jogaiskola.
A jogaban nem csak legzes van, hanem egyeb kiegeszito gyakorlatok, kovetendo cselekvesek, tisztitasok. Ezek kihagyasa nelkul a gyakorlas veszit a hatekonysagabol.
Nincsenek titkos legzesek. Kemeny munka van, ami jo szokasok kialakitasabol all, aszanakbol, tisztito kurakbol, pranayamabol, amik megerositik a testet, es rugalmassa teszik, ez a hatha joga.
Ezutan, az a keves, aki oda eler, az elkezdheti a kundalini jogat, ami a nadik kitisztitasabol all. Ha ez megvan, ami idaig jonehany ev volt, akkor lehetne eredmenyt varni a legzo gyakorlatoktol amiket irtal, no de nem szeken ulve, meg vigyazz allasban.
A jogaban egyebkent ezen a szinten van ertelme elkezdeni a meditaciot komolyabban, amivel sok joga iskola kezd. Itt kezdodhetnenek olyan tapasztalatok, meg tulajdonkeppen mar a nadik kitisztitasa alatt, amiben a tudatossag kiszelesedik, es az addig nem tudatos dolgokat is elkezdi tapasztalni a gyakorlo.
Azonban nem lehet azt gondolni, hogy vki ezen a szinten van, csak legzogyakorlatot csinalni, es varni a messiast. Igy tenyleg kell evtizedeket gyakorolni, amig az ember ra jon, hogy vmi nem koser.

Hat, en igy latom a dolgot.

Tamas

Előzmény: tigristomi (4422)
tigristomi Creative Commons License 2006.01.26 0 0 4422
Legzesgyakorlatok, evtizedek.

Ehhez mennyit kell gyakorolni? Mindennap kell?
Te mennyit gyakorolsz?

Tenyleg, miota koveted Mazdaznant? Lehet, hogy mondtad mar ....

Tamas
Előzmény: Törölt nick (4375)
nazuna Creative Commons License 2006.01.26 0 0 4421
És az apának nem kell szűznek lennie a Krisztussághoz? Érdekes módon a zsidóknál is fabatkát sem számít ki az apa, mert az úgysem ellenőrizhető hitelesen. Zsidó az, akinek az anyja zsidó .. látják hogy terhes, látják, hogy szüli a gyereket. Nagyon egy gyakorlatias meghatározás. A héroszokban sosem lehetünk biztosak.
Előzmény: Törölt nick (4418)
Thulya Creative Commons License 2006.01.26 0 0 4419
Hát, én tagja voltam, a második ismerkedős összejövetelen ott is voltam...
Előzmény: Törölt nick (4417)
Thulya Creative Commons License 2006.01.26 0 0 4416
Hát nem. Az angyalok mint szellemlények nemcsak a hiszékeny emberek fantáziájában léteznek.

Valóban létező lények ők, csak túl fejlettek az ószövetségi vagy mai ember szintjéhez képest. (mentálisan és technikaliag is)

Ugyanannyit indokoltam, bizonyítottam mint te...
Bár elismerem ez metafizika. Biztos, hogy elsőszülött vagy?
Előzmény: Törölt nick (4385)
Vik 23 Creative Commons License 2006.01.26 0 0 4413
????????????????????????
Előzmény: Törölt nick (4370)
Vik 23 Creative Commons License 2006.01.26 0 0 4412
Zoro!

Ha szerinted nem szabadna szülési szövődményeknek fellépniük, akkor te mit csinálnál pl. olyan esetben, amikor egy egyébként tökéletesen panaszmentes terhesség végén a tökéletesen egészséges gyereknek akkora a feje, hogy nem fér ki? Hagynád az anyát és a gyereket is meghalni?
Előzmény: Törölt nick (4363)
Jablko Creative Commons License 2006.01.26 0 0 4411

ha én még nem vagyok azon a szinten (ahol lehetnék).

És mi akadályoz meg ebben? Te magad...

Előzmény: Törölt nick (4408)
tigristomi Creative Commons License 2006.01.26 0 0 4410

Hali!

Itt a velemenyedben szeretnem kiemelni a szerinted szot.

Tamas

Előzmény: Törölt nick (4398)
nazuna Creative Commons License 2006.01.26 0 0 4409
Az nekem késő lesz, mert addigra kinyúvadok ....
Előzmény: Törölt nick (4406)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.26 0 0 4407
Ámen...
Előzmény: Törölt nick (4406)
themuse Creative Commons License 2006.01.26 0 0 4405
Csak kérdezek. Mindig kíváncsivá tesz, ha valaki tanít valamit nagy meggyőződéssel, ő maga hogyan is áll az üggyel. Nagy hiba, igaz?!
Előzmény: Törölt nick (4404)
nazuna Creative Commons License 2006.01.26 0 0 4403
Isten akarata ló általvégrehajtva? Valóban, a puránák szerint Visnu-nak volt egy ilyen inkarnációja.
Előzmény: Törölt nick (4398)
Jablko Creative Commons License 2006.01.26 0 0 4401

Nézd, az alázat azt jelentené-e, hogy meg kell hunyászkodnom, és valami kamélon-hozzállást felvennem?

Nem. Még egy picit filózz rajta.

Amúgy is óvakodtam az erős minősítésektől...

Mikor?

Előzmény: Törölt nick (4388)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.26 0 0 4400
Ez kedves tőled...

Lehet hogy nem szokott, de ezuttal talán félreérthetett valamit. Vagy te...
A példa rossz volt.

Érdemes lenne arról véleményt nyilvánitani amit valoban ismersz.
A Rózsakeresztesek nagy erénye a hallgatás volt. Gyakorold!

Félelmetes amit itt összehozol.
Előzmény: Törölt nick (4391)
themuse Creative Commons License 2006.01.26 0 0 4399
:))) Esküszöm nekem is eszembe jutott ma!
Előzmény: nazuna (4395)
themuse Creative Commons License 2006.01.26 0 0 4397

Azt eddig is tudtad, mit gondolok, de most jobb ha nem tudod. :))

"Nehogy azt hidd, hogy zavar" De ha nem, akkor?! LOL

Egyébként, ha már az őszinteségtől üvöltés van soron: te meg az egészség, hogy álltok egymással?

Előzmény: Törölt nick (4390)
Jablko Creative Commons License 2006.01.26 0 0 4396

Arról nekem fogalmam nincsen. A fiatal generáció tagjaként nekem V.Gy.B. se nagyon penget húrokat. 

Előzmény: nazuna (4384)
nazuna Creative Commons License 2006.01.26 0 0 4395

"- Kedves rádióhallgatók, felhívom figyelmüket, nagyon vigyázzanak az autópályán , mert egy ámokfutó szembe autózik a forgalommal ...

- Mi az, hogy "EGY" - midegyik!  ... így az egyik autós."

Előzmény: Törölt nick (4390)
tigristomi Creative Commons License 2006.01.26 0 0 4394

"De a légzésgyakorlatok hatása csak évtizedek múltán mutatkozik meg. "

Szia Zorro! Milyen szintu hatasa?

Ha jol elo van keszitve, akkor mar az elso alkalommal lehet erezni a legzesek hatasat. Nyilvan en itt a jógára gondolok. Pl. azt, hogy lenyugszik a test, a tudatossag novekszik, az ember erzi az energiat a testeben, ezt egy sportosabb delikvens par honapos gyakorlas utan kell, hogy erezze, szerintem, ha szorgalmasan gyakorol.

Tamas

Előzmény: Törölt nick (4375)
Jablko Creative Commons License 2006.01.26 0 0 4392

Te úgy teszel, mintha olyan sokat tudnál---

Hm.

Előzmény: Törölt nick (4379)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.26 0 0 4389
A baltökömet teszem rá hogy egy hazugság... Gondolom még életedben nem beszéltél VT-vel.
Remélem a többi infod hitelesebb forrásból származik.
Előzmény: Törölt nick (4366)
themuse Creative Commons License 2006.01.26 0 0 4387
Kösz petike :))
Előzmény: petike23 (4381)
petike23 Creative Commons License 2006.01.26 0 0 4386

Valaki világosítsa már fel..

Előzmény: Törölt nick (4382)
nazuna Creative Commons License 2006.01.26 0 0 4384
ööööööö... izé ..... lehet, hogy Váradi amiatt asszociált erre, mert a haverját - Vass György Boldizsárt megrúgta a ló ... ?
Előzmény: Jablko (4372)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!