Keresés

Részletes keresés

Micimalacka Creative Commons License 2011.11.07 0 0 2970

ha kicsit továbbnéz az ember a lásztminit opción, meg az előítéleteken (az ott élő népek civilizáltságalatlansagása); akkor pl.

- mert megismer egy merőben más kultúrát az összes civilizálatlanságával másságával

- mert megkóstolhat olyan ételeket, ízeket, ami az ott élőket jellemzi

- mert a rátukmálós kereskedők is hozzátartoznka az ország imidzséhez

- mert más az építészete, a történelme

- mert más a természeti látnivalója

- és amiért elmegy az ember Párizsba vagy a Bükkbe, és kinek-kinek melyik tetszik jobban

kb. pont azért, amiért bárhova máshova, ami nem itthon van, és különbözik attól, amiért az ember utazni szokott.

Előzmény: Infomaker (2969)
Infomaker Creative Commons License 2011.11.07 0 0 2969

Ne úgy érvelj kérlek, hogy visszafikázod a magyar vagy horvát(H) :) szállodát, hanem tényleg érdekelne, hogy miért jó mondjuk Tunéziába menni.

Előzmény: lesifotos (2967)
Infomaker Creative Commons License 2011.11.07 0 0 2968

nem tudok válaszolni. Balatonra nem járok fizetős nyaralóba, mert saját van ott.

Előzmény: lesifotos (2966)
lesifotos Creative Commons License 2011.11.07 0 0 2967

Még egy apróság: volt szerencsém több magyar szállodában is megszállni. Étkezéskor néhánynál már csak a "Leszarom" tabletta hiányzott a pincér tálcájáról. Afrikában viszont motiváltabbak ennél a pincérek, hiszen nekik már van állásuk, azt meg akarják tartani minden áron. Ha te kedves vagy velük, akkor ők is azok.

Az ellátást tekintve is messze felette van egy afrikai hotel egy hasonló árszintű horvát, vagy olasz szállodához viszonyítva.

Előzmény: Infomaker (2962)
lesifotos Creative Commons License 2011.11.07 0 0 2966

Hadd kérdezzek valamit én is: miért megy valaki egy hétre a Balaton partjára családdal nyaralni, a sok ügyeskedő, gyorsan meggazdagodni vágyó árushoz és ahol tudvalevő, hogy különböző csoportok tartják kezükben a kereskedőket, amikor annyi pénzből repülővel elutazhat tengerpartra, pálmafák alá, all inclusive ellátás mellett gyönyörködhet a pazar tengeri élővilágban és kevesebb "b+a k* anyád" kifejezést hallhat a nyaralása alatt? És emellett még belekóstolhat egy európaitól teljesen eltérő kultúrába.

Én ha választhatnék Kongó és Las Vegas között, akkor gondolkodás nélkül az elsőt választaná, pedig az utóbbi sokkal csillogóbb, nem?

sfi Creative Commons License 2011.11.07 0 0 2965

Még csak annyit:

Vagy csak azért jó mert "lasztminit" és olcsó, és tengerpart?

Nem, nem ezért! Annyira nem is olcsó szerintem és itt nem ez a lényeg! Egy teljesen más világ és úgy érzem, hogy szegényebb lennék, ha ebben nem lett volna részem, ha nem látom, hogy ilyen is van. Az viszont tény, hogy nem cserélném el az életem egy egyiptomi nőével, ebben biztos vagyok.

sfi Creative Commons License 2011.11.07 0 0 2964

Tunéziában még nem voltam, így azt nem tudom.

Egyiptomban is még csak egyszer (de remélem, hogy nem utoljára).

Marha meleg van, ez igaz. Viszont folyamatosan fúj a szél legalább egy kicsit, így nekem sokkal elviselhetőbb volt az ottani meleg, mint az itthoni.

Az ott élő népekkel szerintem semmi gond. Mi egy belvárosi szállodában voltunk, nem a "steril szálloda városban" és én ennek nagyon örülök, mert a valóságból is láttunk valamit, nem csak abból, hogy milyen szállodákat építenek az ott nyaralóknak. Valóban kicsit erőszakosan próbálják eladni az áruikat, de szerintem ez a helyzet jól kezelhető. Hihetetlenül kedvesek, persze gondolom, azt rossz néven veszik, ha lenézik őket. Mi viszont tudtuk, hogy hova megyünk, nem vártuk el, hogy ők "európaiasodjanak" miattunk, beszélgettünk velük, több helyi boltos, akinél már jártunk utána mindig ránk köszönt, megkérdezte, hogy vagyunk. Sőt, volt olyan, hogy este az egyik eladó mondta, hogy emlékszik ránk a strandról, nappal ő osztja ott a törölközőket. Néhány apróságot vettünk nála, még forró teával is megkínált. Nekem nem volt velük rossz tapasztalatom.

Csapvíz valóban nem iható, de ilyen közelebb is előfordul, pl. Montenegróban, vagy Horvátországban a Vir szigeten.

A természeti szépség ott nem a szárazföldön, hanem a vízben keresendő. Az Adria vizét már jól ismerem és nagyon szeretem, de hidd el, hogy a Vörös-tenger élővilágát nem lehet vele összehasonlítani. Tele van korallokkal, színes apró és nagyobb és még nagyobb halakkal. Szerintem a többség emiatt megy oda.

Pontikos1 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 2963

Én nem tom, nem az én világom, nincs is rá nagy esély, hogy egyszer arra keveredjek. :)

Infomaker Creative Commons License 2011.11.07 0 0 2962

Foglalkoztat egy kérdés, és mivel lehet, hogy fel fog zaklatni embereket, ebbe a topikba írom :)

Laikusként kérdezem.

Miért jó Tunéziában, Egyiptomban, stb nyaralni?

-Marha meleg van

-Az ott élő népek hát hogy is mondjam, civilizáltság terén sokszor kihívásokkal küzdenek

-Csapvíz nehogy

-A homokon kívül sok természeti szépség nincs (piramisok, stb oké)

miért jó oda menni?

Máshogy kérdezem! Miben jobb annyival, mint mondjuk Horvátország, vagy Olaszország, amiért megéri a plusz macera?

Vagy csak azért jó mert "lasztminit" és olcsó, és tengerpart?

Már félve merem mondani, hogy egy haverom volt kint Tunéziában, és főleg a mindenhol lévő szemetet és az őslakosok állandó c.gánykodását emelte ki. Ez most igazán "utazik a magyar"osan hangzik, de attól még igaz.

Arentiro Creative Commons License 2011.11.04 0 0 2961

Ha megnézte a pénzt és ennek tudatában vállalta a fuvart, akkor minden rendben, de a szövegből nekem nem ez jött le először.

Előzmény: Replay (2959)
Vad Creative Commons License 2011.11.04 0 0 2960

Bár nem igazán ide tartozik, de nem értem, hogy lehet belemászni egy fuvar előre fizetésébe? Egyiptomban először alku, megállapodás, beszállás, végén fizetés. Akkor nem lehet baj. 

Előzmény: Replay (2959)
Replay Creative Commons License 2011.11.04 0 0 2959

Milyen lopásról írsz, nem az van odaírva. Arról írnak, hogy mutatta a 20 fontot, de a taxis kezébe már csak 50 piasztert adott, megnézte mit szól hozzá, ha velük játsszák el ugyanazt a trükköt, amit ők szoktak. Írta, hogy a taxis nem nevetett rajta. De az is le van írva, hogy az útért 20 fontot fizettek, ami Egyiptomi viszonylatban korrekt ár. Akkor milyen büncselekményről beszélsz?

Előzmény: Arentiro (2955)
kirgizke Creative Commons License 2011.11.04 0 0 2958

Nem feltétlenül, mert ezzel a "viszont bemutatott" trükkel lehet, hogy pont a fuvar valódi árát fizette ki (és nem 10x annyit, mintha hagyta volna magát átverni). Egyébként meg, ha a taxisnak nem érte volna meg, "meglopva érezte volna magát", nem vitte volna el.

Előzmény: Arentiro (2955)
Angela4 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 2957

Kedves Vad és kedves Szaganaki!

Azt tudtam, hogy a kabóca egy rovar, még általános iskola biológia óráról, de én kis buta nőszemély, se többre, se kevesebbre nem emlékeztem velük kapcsolatban. Mikor hazajöttünk kicsit én is utána olvastam, és most már én is tudom, hogy nálunk is él, bizonyos faja. Azt tudom, hogy én még nem találkoztam velük, de legalábbis olyan tömegesen, mint Krétán, biztos, hogy nem. Bárhova mentünk Krétán, mindenhol hallottuk a neszezésük. Én kis naiv gondoltam hazatértünk után, írok ezekről a kicsi, de annál nagyobb lármával járó jószágokról, hogy ha valaki a keresőt használva (ha nem is éppen kimondottan a kabóca szóra keres rá), eljut a hozzászólásomhoz, akkor tudjon róluk.

Annak örülök Vad, hogy te is olyan okos vagy és mindent tudsz, nektek biztos megterhelő lehet arról olvasni, mikor egy tudatlan, ír erről a tapasztalatáról, hogy segítsen más tudatlannak. Mint már írtam, ha nem felejtem el legközelebbi úti célunk előtt majd én is felkészülök az adott ország, országrész biológiájából is... Mert nekem kell, én nem vagyok mindent tudó.

A nickemet meg nem fogom azért törölni, mert negatív emberekkel találkozom a fórum. Nem fogok azért nicket cserélni, mert esetleg egyes emberek szerint tudatlan vagyok, és ez fájdalmas és nevetséges szerintük. Én inkább azokat nem értem, akik ide írnak és nevetnek ki másokat, minthogy esetleg abba a fórumba írnák meg a véleményüket, ahol olvassák az állítólagos hülyeséget, tudatlanságot, ostobaságot stb. Mi ez ha nem sokszínűség?!! Pl ez is lehetne egy külön topik téma, hisz épp ennek a topiknak a létezése is azt bizonyítja, hogy ebben is jeleskednek egyes magyarok. Én ide írtam meg a saját véleményemet, nem mentem másik topikra, ahol meg az ide író egyedeket ócsárolom.

Lehet engem utálni, kinevetni (hajrá!!!), de lehetne esetleg "tükörbe" is nézni. Tudom, tudom, hogy most az jön, hogy ja, de nagy szavak... de ha mindenki igazán magába néz, nem hiszem, hogy mindig mindenki, mindent tud és tudott, vagy az élet minden pillanatában tökéletesen viselkedett?!! Igaz, hogy másokat kinevetni, sokkal könnyebb és nem is annyira fájdalmas:))

Üdv: Angéla

ath Creative Commons License 2011.11.04 0 0 2956

érdekes, prágában uezt csinálják a kolbászosok, pedig azok echte csehek. eddig ötből ötször próbálták eljátszani a "véletlenül rosszul adtam vissza, sorry" trükköt.

Előzmény: Vad (2952)
Arentiro Creative Commons License 2011.11.04 0 0 2955

Rendben van?

Én nem jártam ugyan Egyiptomban, de a leírás szerint ez nem alku vagy valami játék, hanem lopás, csalás, bűncselekmény. Előfordulhat, hogy meglopnak, de ez semmiképpen sem jogosít fel senkit a lopásra.

Előzmény: Replay (2954)
Replay Creative Commons License 2011.11.03 0 0 2954

Az idézett beírás szerintem teljesen rendben van, nem tudom te ezen miért vagy kiakadva, arról ír a delikvens, hogy bemutatta azt a trükköt, amit ők szoktak a turistákkal eljátszani.

Egyiptomi taxisok kedvenc lehúzása/trükkje a turistával: Odaadod a pénzt, dollárt, eurot, fontot, ő meg kicseréli piaszterre, mintha azt adtad volna és utána követeli a többi pénzt vagy ha nagyobb pénzzel fizetsz, értéktelenben ad vissza. Mindenben meg kell alkudni előre, viteldíjban, de még azt is le kell velük fixálni előre, hogy az összeg nem fejenként értendő, hanem az egész útra, mert különben érhetnek meglepetések.

Előzmény: amorall (2950)
Szaganaki Creative Commons License 2011.11.03 0 0 2953

Értem én a felháborodásodat, a mérgedet, meg is értem, de valahol az olvtársat is.

Régebben én is (és látom, hogy Te is) iziben igyekeztem válaszolni, mert úgy gondoltam, hogy a Fórum - nevéből is adódóan - arra való, hogy megbeszéljék a felhasználók a közös kérdéseket, de elemi udvariasságból is illik vissza olvasni, mert a legtöbb felmerült kérdés többszörösen vissza köszön, már többszörösen ki volt vesézve.

Mostanában ez valahogy kiment a divatból, a legtöbb felhasználó beesik mert agyi merevedése van és kérdez valami okosat (vagy ír valami rettenetet, ez a topic is erről szól), de arra már nem veszi a fáradtságot, hogy visszaolvasson, hogy használja a keresőt, stb. és sok törzstagnak ebből van elege és időnként talán nem a legmegfelelőbb hangot ütik meg. Ez kétségtelenül nem szép dolog, de ha csak egyszer-egyszer fordul elő megbocsájtható.

Ez persze csak egy vélemény, de nekem is eldurrant már az agyam és tizenvalahányezer hozzászólás után töröltettem magam a Gépház által a fenti okok miatt majd egy fél év múlva regisztráltam magam új nickkel.

Előzmény: Angela4 (2943)
Vad Creative Commons License 2011.11.03 0 0 2952

Ott alkudni kötelező, és ha jól alkudtál, még mindig jól jár az eladó. Sztem ezt pont éppen jól csinálta :) Ráadásul arab módra.

Vad Creative Commons License 2011.11.03 0 0 2951

Ezzel mi a baj?

amorall Creative Commons License 2011.11.03 0 0 2950

És a mai csúcs:

"...ja ezt a taxis trükköt velem is eljátszották párszor tavaly én adtam elö a taxisnak nem nagyon röhögött mikor megmutattam a 20 fontot az ablakon befelé ,de a kezébe már az 50 piaszterest adtam ugyan azzal a mozdulattal :) és 20 fontért 18km taxiztunk a hiltontol Sakkalába."

amorall Creative Commons License 2011.11.03 0 0 2949

IQ-betyárok:

"Beszélgess néhány "déli" taxisoförrel.....

Mi fogtunk egy vödör ehető halat és a taxisofőrnek adtuk feltéve ha az "asszonyt megmutatja"......!!!!!!Végül kinézett az ötödik emeleti ablakból csadorban Masrsa Alamban!!!!"

amorall Creative Commons License 2011.11.03 0 0 2948

Fontos információ Egyiptomba utazó magyaroknak:

'A Szilvia koktélt ne hagyjátok ki!  Elfelejtettem mondani, hogy a szállodától a taxi 5 dollárért bevisz (10ért megvár és haza is hoz) a Sakkalai McDonaldshoz..."

Vad Creative Commons License 2011.11.03 0 0 2947

A kabócára sincs :)

Nálunk is honos.

Előzmény: Angela4 (2945)
vélemény Creative Commons License 2011.11.02 0 0 2946

Harmadik gimnazista korunkban írta rosszul egy dolgozatban az osztály egyik legjobb tanulója. A tanárnő úgy lehordta, hogy mindannyian örökre megjegyeztük.

Előzmény: Angela4 (2945)
Angela4 Creative Commons License 2011.11.02 0 0 2945

Basszus...

Ezt tényleg én írtam. Ezért bocs a volt magyar tanáromtól! És bármennyire borult éppen el az agyam, erre nincs mentségem...

Előzmény: vélemény (2944)
vélemény Creative Commons License 2011.11.02 0 0 2944

"megfolytalak"

megfojtalak

Előzmény: Angela4 (2943)
Angela4 Creative Commons License 2011.11.02 0 0 2943

Üdv Bertrand!

A bemásolt szöveget én írtam, csak, hogy az is tudja, aki nem vette a fáradtságot, hogy felkeresse a megnevezett topikot.

Egyébként az első gondolatom az volt, hogy ha itt állsz velem szemben akkor megfolytalak, a második, hogy felesleges, végül is szereztem neked egy  "inkább vicces napot:))

Azért azt megkérdezném, neked mi volt ebben a nem annyira fájdalmas??

Amúgy az én kis tudatlan családomnak vicces volt a sztori, ugyan is először tényleg fogalmunk se volt mi okozza ezt a nesz, aztán ment a találgatás. Azt már nem írom le, hogy miket hoztunk fel ötletnek, mert még valami "hibban család" elnevezésű topikban is megtalálom az írásom:)) de mi jól eltotózgattunk 1 órát, mire megkérdeztük, és mikor választ kaptunk, valahogy az tűnt fel, hogy nem mi vagyunk az elsők akik ezt a kérdést felteszik... Ennyi buta ember a földön, hihetetlen ugye?!!

Annak örülök, hogy te olyan kis tudósforma lehetsz, aki a világegyetemet mindentudó ismeretekkel rendelkezel. Szeretnék én is ilyen okos lenni, de sajnos én butácska vagyok, hogy így születtem-e (a génekre gondolok), mivel a szüleimre büszke vagyok, ezért nagy valószínűséggel a születésem után fejlődtem vissza. Egyébként azért fordultam anno segítségért a Kréta tipokokhoz, hogy onnan sok segítséget, helyi ismeretet gyűjtsek, ezután igyekszem biológiából is felkészülni az adott országról, jaj csak el ne felejtsem a buta fejemmel!!!:))

Leírni meg azért írtam le, mert én naiv azt gondoltam, ezzel majd segítek másoknak, akik ugyan úgy mit mi majd először utaznak Krétára, és pl egyéb mediterán országban sem jártak. Bocsánat, ha neked mindentudónak ez bántotta a szemed, vagy egéyb más szerved. Igazán nem akartam senkinek fájdalmat okozni! Ezt viszont a legkomolyabban mondom.

Na ennyit az eddig segítőnek hitt emberről.

Azért további szép napot és negatív hozzáállást az élethez!

Üdv: Angéla

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (2884)
Kyrandia Creative Commons License 2011.11.02 0 0 2942

Krakkó, wawel-i székesegyház. (De a helyszín mindegy) Hölgyemény a mécsesek felett a kezeit dörzsölgetve melegedik. No comment.

encián Creative Commons License 2011.10.25 0 0 2941

Észak-afrikai ország repterén egy utastárs azt kérdezte tőlem, hogy szerintem  gránát almát fel lehet-e vinni az utastérbe?

Már a kérdés is minősíti az illetőt, és mivel hasonló okok miatt nem lopta be magát a szerencsétlen senki szívébe abban a pár napban, amíg megörvendeztetett bennünket a személyével, habozás nélkül azt válaszoltam, hogy nem! Nem, mert robbanó anyagnak számít.

A marhája el is hitte...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!