Élek még, csak mostanában levegőt venni is alig volt időm. Walid, nekem is el tudnád küldeni a következő fejezeteket? (a 11.-től) Köszi!!
Dolgozom a 9. és a 10. fordításán, hamarosan küldöm!!
A www.darrenshan-sonsofdestiny.com oldalon le lehet tölteni ingyen a 12. kötet első két fejezetét!!! De aki nem akarja előre tudni a legrázósabb dolgokat, ami a 11.-ben fog történni, NE olvassa el, mert én is néztem egy nagyot az egyik mondatnál...
Mi az ő DS honlapjának címe? Kivárom én az októbert....
Elolvastam az icipicit részletesebb programot. árp 21-től 24-ig lesz itt (ez baromi rövid idő, és gőzöm sincs, lesz-e akkorra programom) Mint sejtettük, Budapesten, de lesz egy napot Debrecenbe' is. Basszus, miért épp Debrecen? Miben jobb az mint a többi vidéki város???? Biztos lefizették:P
Akinek kell, annak el tudom küldeni a DS angol részeit, de már elküldtem egy magát Evannának nevező csajnak, akinek van a DS honlapja, arra fel fogja rakni októberben az összes eddig angolul megjelent részt. Akinek kell, az írjon, szívesen elküldöm. Mior jön az író? Én csak annyit tudok, hogy április körül...
Íriszke, nyelvvizsgázz le gyorsan, és akkor nem kell bejárnod. De osztályozó vizsgát is tehetsz, akkor se kell, és előre megkapod az év végi jegyedet:)
Ha lenne ismerősöm,akinek megvan vagy ilyenek,akkor ln sem venném meg,csak az a gáz,hogy nincsen,max. olyan aki magyarul olvassa(hah,de abból jó sok van...tök jó,egyretöbb ember olvassa:) ),de azzal nem sokra megyek...nem egyszerre szeretném megvenni,hanem majd apránként...akkor nem annyira feltűnő,hogy olyan sokba kerül:)...egyébként meg nyelvgyakorlásnak nem rossz,főleg,hogy a mostani angoltanárommal inkább csak visszafelé fejlődök(ááááá,én meg fogok őrülni,vazz,olyan szavakat írkálunk ki,amiket 4.ben(de ez tök komoly!) tanultam és 4 hete(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!),heti 5órában az egyszerű jelent meg a kérdésfeltevést gyakoroljuk.....én meg fogok őrülni:((((((((((((( )....
........Mondjuk letölteni vagy ilyenek biztos jobb lenne,csak nem lehet sehol...legalábbis én sehol nem tudtam:(....persze a rohadt hP-t egy csomó helyen le lehet:(Az egyik fórumon volt egy lány,aki elmondta,hogy mikor jön az író és töxar időpontban jön:(...a hiv.oldalon meg lehet nézni(én még ott nem néztem meg,úgyhogy semmi infoval nem rendelkezem,hogy hogyan?miért?minek:) )
Na, itt válaszolok Íriszke levelére, hátha sikerül vmi további témát kihozni október 6ig:)
Szerintem majdnem minden szálra sor fog kerülni, csak az a baj, hogy egyik szálból se lesz kihozva a maximum, inkább egybemossa majd őket, és ad rájuk valamilyen magyarázatot, egy két mondatban letudja a dolgot, csak így fog összejönni a 180 oldal. Annál meg aligha lesz több:(
Meg akarod venni az összes kötetet? Az azért elég drága lesz, összeszámolva 10 kötet = 20e forint:) Én szeretem DSt, de azért 20et nem adnék ki, akkor inkább a számítógépemen elolvasom egy délután alatt, ha éppen annyira hiányzik, hogy nem bírom nélküle:D
Azzal én is egyet értek, hogy el kéne döntenie, hogy kisgyerekeknek, vagy "nagy gyerekeknek" írja e a könyvét:) Mert a stílusa szerintem egész gyerekes, "olyan 12 éveseknek való", viszont ami történik, az meg sokkal inkább 16-18 évesekhez szól:) Na mindegy:) Hát akkor ennyi a válaszom, hátha sikerül vmi jó témát kihozni belőle.
Én például most lettem kész a puskagyártással. Két osztálytársam megkért, hogy készítsek nekik is, így beszkenneltem, és 15 példányba nyomtattam...hátha kell még valakinek:) De nagyon kifáradtam bele, meg beteg is vagyok, megfáztam, és egyszerűen nem tudom, hogy hol...
Mellesleg meg pénteken utazom Pestre, matekszakkörre. Ha csak nem betexem meg jobban...
jaj, képzeljétek, olyan hülye vagyok, hogya az angolt nem mentettem el sehova, és kitöröltem a freemailről. valakit megkérhetek, akinek megvan egybe az összes angol fejezet, hogy küldje el nekem? előre is köszi.
Ezt már én sem fogom megvenni:))),csak a 12-t,meg lehet-sőt,amjdnem biztos-,hogy a korábbiakat..
Az egy dolog,hogy itthon nem hallank róla,de az sokkal nagyobb szívás,ha Londonban nem vágják,hogy milyen DSről beszélsz és 1és fél órát kell gyalogolni,hogy egy b*szott nagy könyvesboltban tudd csak megvenni...de mázli,hogy én nem indultam el megvenni anyámékkal,hanem inkább a bnőmmel mászkáltam:)
Igaz,de én szeretem befejezni,amit elkezdtem...mondjuk halogatni is szeretem a dolgokat,de sztem ezt mindenki észrevette már:)Egyébként ,ha te írtad le,akkor már el is küldhetnéd mindenkinek...de komolyan:)Na jó,ha nincs kedved,akkor megcsinálom én,de ezt most tényleg neked köszönheti a társulat és nem akarom lerángatni a fejedről a babérkoszorút:)
Vagy nem;)...mióta angol szövegeket gépelgetek azóta max. csak bénább vagyok,mert már kicsit unom,először meg még volt lelkesedésem is a dologhoz...no problem:)
Én azt hiszem ebből a helyzetből,amit kialakított különösebb erőlködés nélkül meg lehetne még írni min. 2 könyvet,de az ő dolga,azért már így is elég hosszú lett a sorozat:)
Sztem még mindig meg van egy stílusa,csak kicsit elment az egyik végletből a másikba...vagy nem is tudom,de az elején nem állt ennyire vérben az egész...vagy ennek most a történet alakulása miatt kellene így kinéznie?:)
Hát én ezt mostmár nem fogom megvenni, majd a 12. részt. Különben ez tök furcsa, hogy a magyar fordítást minden könyvesboltban lehet kapni, de az angol eredetiről idegennyelvű könyvesboltokban nem is nagyon hallanak.
Hát végülis a Te "munkád", de legalább ezt nem kötelező megcsinálni, és nem határidős. De egy nagy előnye van annak, hogy legépeled: nagyon sokat fog fejlődni az angol helyesírásod, de a gépírásod is. Egyébként mióta gépelsz? Nem uncsi?:)
Most voltam DS honlapján, elolvastam kicsit a dolgokat, végülis igaza van, hogy abbahagyja, ha ő így érzi jónak, akkor jó, hogy vége van, és nem erőlteti bele, mert csak elrontaná. Már így is teljesen más műfaj, mint amilyennek indult (szerintem). Viszont ez a démonos dolog nem nyerte meg a tetszésemet. Remélem az "ifjúsági regény" formához ragaszkodni fog, mert ez nagyon megy a stílusához (írta is, hogy a "felnőtt könyvei" sorra elbuktak).
Az én munkám?Ajjaj,ez kezd úgy hangzani,mint vmi kötelező dolog:)Egyébként ha minden igaz oszt.társam tud egy könyvesboltot,ahol lehet kapni!Nem megrendelni,kapni!!!:)
Nekem adták kölcsön a könyvet (ezer hála és köszönet)!
Azért gépeltem egy kicsit, igaz, hogy csak magamnak, hogy meg legyen a könyv (nem akartam ellopni Iriszke munkáját), de akkor elküldöm Iriszkének a cuccost.
Kb. a szokásos blablákat,hogy Darren tök átlagos fiú,amíg....meg,hogy megtudhatunk mindenfélét ezekról a hiedelmőkről(karó,szenteltvíz stb...)...ha gondoljátok leírom,de inkább ne gondoljátok,mert nem sok időm van és olyasmi van benne,amit már tudtok.Bár ha szeretnétek...
Jah,gépeléshez még.ha visszakapom a 11.et ,akkor folyt.köv:)
mOST MI VAN ITT,KIHALT A FÓRUM V MI?:(....Na jó,akkor kénytelen leszek vmi hülye tmát felhozni...hmmm...ma unalomból elvettem egy ilyen DÖKCÉDULA-t(ez ilyen ingyenes újság,nem tudom kinek a sulijában van még...),és mi volt benne?...Igen,Darren Shan.:)Ráadásul 2oldal lapozása után pont ott nyilt ki az újság!(mivel az következett:P)...szóval én ezt égi jelnek vettem és el is kezdtem olvasni:)igaz,hogy tele volt helyesírási stb. hibákkal,de azért tök jó,hogy volt róla szó meg a cikk írója is tök jó,hogy így elmondta a véleményét meg minden:)
Kíváncsi leszek,hogy hová jön,ha jön,meg hogy hányan lesznek a rajongók...tuti egész sokan,mert nem hinném,hogy olyan gyakran akarna ezentúl jönni:P....az fura lesz...huh...:)
Na Walid rájöttem hogy tudok valakit aki fiú és olvassa a DS könyveket: Tesóm volt osztálytársa, pont most mesélte tesóm hogy neki mindegyik kötet megvan és nagyon szereti. úgyhogy nem vagy egyedül:-)
Hát ez nem lehet igaz, már lassan egy hete nézegetném a kiadó honlapján az "Előkészületben" -t, de még mindig az van kiírva, hogy türelmét kérjük azt előkészületben lévő könyvek feltöltés alatt állnak. Álltalában itt azok szoktak lenni amik a következő hónapban jelennek meg, nem? És érdekelne a 11. mikor jelenik meg magyarul, bár mondjuk nem valószínű, hogy már októberben, de azért hátha.
Thx a felvilágosítást...ha lenne ilyenkor még agyam az ilyesmihez,akkor most jó sokat reagálhatnék,de megúsztátok,mert hulla vagyok:)...Meg lehet,hogy olyat hoznék fel,ami ,ár 5X meg lett magyarázva...utálom ha kimaradok vmiből:S:)
Én arra számítottam,hgy fiúk lesznek többen ,akik olvassák....de mikor "megláttam" a sok-sok lányt...:) végül is sztem az lenne inkább a logikus,ha a fiúk olvasnák többen...vagy nem?Ált.ban sztem inkább a fiúk olvasnak ilyesmiket....bár lehet,hogy pont nem...még sosem vltam fiú:))))---milyen meglepő:)