pont egy olyan dal (Hosszúra nyúlt...) kapcsán említi az F.O. Systemet és a PUF-ot, amelyről - legalábbis nekem - mindenki eszembe jut, csak épp ezen zenekarok nem.
Érdekes, elsőre nekem is a PUF ugrott be a Hosszúra nyúltról (asszem ezzel indítottam a magamét itt a topikon). Ráadásul nem tudom miért, mert PUF-ot én soha is nem hallgattam, csak ami rádión át néha beesett (tipikusan a Bál), egyszer kölcsönkértem, végighallgattam, nem jött be.
Hölgyeim, jó volt a koncsertó, köszönjük mindkét bandának!
A Barna szakállára esküvőknek jószándékúan izenném, hogy a fuvolista nagyon előre volt tolva, énekben is, pl. a Julia Dream alatt, ahol elvileg Balázs vinné a fődallamot énekben, szinte csak a fuvolistalányt lehetett hallani. Viszont a klarinét, az ütött rendesen.
A Mindegy esetében pedig magáért beszél a hangulat, ami ott volt!
Hehe. Szerintem nagyjából mindent elmond e mély kritikáról az, hogy pont egy olyan dal (Hosszúra nyúlt...) kapcsán említi az F.O. Systemet és a PUF-ot, amelyről - legalábbis nekem - mindenki eszembe jut, csak épp ezen zenekarok nem. Persze ez nem baj, mindenki bármire asszociálhat, és ez jó, még akkor is, ha nyilvánvalóan se hangulatilag, se zeneileg, se szövegileg nem tudja a magamfajta botfülű a párhuzamot felfedezni. Ennél messzebbre eltájolni egy dalt azért nem semmi :-)). Úgyhogy az ilyen mélyreható szakmaiság alapján akár olvashatnók pozitívan is ezt a sort:
"Persze mindez simán belefér az etno-underground-rock kategóriába, csak ezzel az a baj, hogy ebbe minden, a főváros szívében rendszeresen fellépő alternatív zenekarbelefér, melyek többsége viszont nem akarnak ennyire művészit alkotni. (Mert ennyire művészi nem mindenkinek sikerülhet (szerk. megj.) ;-)"
"A kilencvenes évek elején alakult Mind1 zenekar igazából nehezen behatárolható: az új lemez első száma alapján elsőre az F. O. System és a Pál utcai fiúk keveréke jutna róla eszünkbe, néha csak egyszerű Ákosparódiaként szól, aztán egyszer csak felcsendül egy saját szerzésű népdal és az egész átmegy a Quimbytől megszokott tangós, sanzonos hangulatba. Persze mindez simán belefér az etno-underground-rock kategóriába, csak ezzel az a baj, hogy ebbe minden, a főváros szívében rendszeresen fellépő alternatív zenekarbelefér, melyek többsége viszont nem akarnak ennyire művészit alkotni."
Hallom, hallom! Mi már 6-ra ott leszünk, fél nyolcig autógrammokat osztunk, és hagyjuk meghívatni magunkat egy-egy sörre az erőszakos rajongók által:-)
Jajj, egen, be szép este volt az a szilvuplés... Csak nem sok mindenre emlékszem... De jelentem, lassan két hónapja kvázi alkoholmentesen élek, úgyhogy a mostani estéről minden megmarad majd! :o)
(patent a sztori, bár asszem nekünk mindannyiunknak volt az egyedfejlődésünkben egy pötyike-fázis. Hol rövidebb, hol hosszabb ideig. Elsőre hirtelen eszembe is jutott, amikor Mennyei ősbarátommal Szandi videoklip forgatáson voltunk statiszták az azóta megszűnt Rock Caféban. Reggel 9 volt, és üres bárpult...A többit képzeld hozzá).
Pötyike egy haver, aki a múltkori szilvuplés mind1-koncertre - Eörrel, valahhal és másokkal egyetemben - spontán berúgva érkezett, majd pisilni indulván észlelte, hogy a hátsó pultban még nincs személyzet, és rövid úton beüzemelte a sörcsapot. Ezt igen lelkesen fogadta a hátsó sarok közönsége, mi azonban sajnos csak akkor értesültünk erről a kedvező fordulatról, amikor e tevékenység abbahagyására már hatóságilag próbálta rábírni az időközben megérkezett pultos. A sztori végkifejlete meg az lett, hogy pötyike távozott, de még útközben is fenyegetőzött, hogy bezáratja a helyet ezen skandallum miatt.