Nézd én csak azt tudom mondani, hogy a zsalu minden alkalommal megerősíti, hogy tartható az április. minden alkalommal rákérdezünk, és minden alkalommal igen a válasz. Egyébként döbbenet mennyiségű ember dolgozik a házon mostanában.
FHB, hidd el, en is szeretnem, ha meglenne. Az utcankban van egy haz, amit iszonyatos sebesseggel epitettek - am amikor a "nagyja" kesz lett, az "apraja" igen nyogvenyelosen haladt tovabb. Itt meg pont most jon az "apraja".
MA voltunk megnezni a lakast. Belul az utobbi 4 hetben szinte semmi sem valtozott - felkerult a biztositektabla, a furdo ventillatoranak a kerete, meg a bejarati ajto, majdnem teljesen ki avn csempezve a furdo (eddig a kad korul nem volt). Kint leszigeteltek a falat, befejeztek a belso falakat majdnem teljesen, es elkezdtek burkolni a kozos reszeket. Allitolag mar a 3.-on jarnak a parkettasok.
A "kerites" fel van toltve 80%-ig folddel.
Osszefolyo nincs.
Minden hireszteles ellenere nekem kisse "fantasztikusnak" tunik az, hogy maj. 31 elott at lehet majd adni a lakasokat - bar minden lehetseges...
Nekünk nem zuhanykabinunk, hanem épített zuhanyfülkénk lesz zuhanyajtóval. A Zsalu a zuhanytálcát beépíti, de a zuhanyajtót nekünk kell berakatni a lakás átvétele után.
Persze, nézzetek át alaposan mndent, de aggódni nem kell :) Éppen a héten végzett az az ember, aki lakásról-lakásra járt és az összes eltérést feljegyezte. A hibalistát megkapta a zsalu és nekiáll a javításnak. Rossz helyen lévő dugaljak, radiátorok, ilyesmi.
A terepszint a trafónál látszik, addig fel lesz töltve a talaj, úgyhogy a falból nem fog látszani semmi, az csak egy rejtett támfal, hogy ne csússzon meg a föld.
Holnap megyek, megnézem az összefolyót, de ezek szerint nem lesz.
Ma voltam a Gizellába.
Telekhatár: Korábban említettem, hogy falat építenek a telekhatárra köztünk és a szálloda között. Ez a fal igazábol a terep magasság, mivel az egész létesítmény egy gödörben van. Erre jön majd egy drót kerítés.
Állítólag de nem láttam, hogy a vaskapu utcai oldalon már szerelik a liftet.
Az ötödiken a külső burkolatot csinálták.
Az ablakok bukó/nyitható, mind az erkélyen és a többi is olyan. Bár csak a konyhait probáltam, de az így müködött.
Ötödiken a hideg burkolat már megvan, de parkette még nincs. 2 héten belül volt a mondáa.
Bejárati ajtók vannak. Belsők még nem.
Képeket mindig csinálok.
Igen az első lakóegyztetésen májusban, azt akartuk, hogy egyik fürdőszobába zuhanykabin legyen kád helyett. Nem járultak hozzá. Mondtuk, hogy mi fogjuk hozni. Az sem volt jó, mert nem akarták beszerelni. A főmérnöt akadékoskodott, hogy ez a dolog 2 ember/munkanap, ráadásul az első 2 évben még a falak mozoghatnak amíg felveszik a végleges helyzetüket. Ezért csak úgy csak lehetett, ha mi hozzuk az cuccot és a munkást is. De ezt jeleztük az Ofir-Tal nak, és szóltak nekik, hogy csinálják meg. Így a rendesen kiszámlázták a felárakat akkor szeptemberbem erre a plusz munkára és anyagra.
A Fal úgytünik, hogy egy kerítésfal a telek határon. Aztért furcsáltam, mert az önkormi azt mondta, hogy nagyon szép közös udvar lesz a szállodával és az irodaházzal. De addig is szerintem nem roszz, hogy ott a fal, mert ekszigetel minket az építési területektől.
Ha tudsz, csinálj légy szi' képeket!
Az egyik kád helyett mi is zuhanytálcát tétettünk be, de ezen nem problémáztak. Neked mit mondtak a zuhanyajtóról? Vállalják a beszerelést?
Múltkor említettél egy falat a szállodával közös telekhatáron. Mire gondoltál?
Szerdán megyek lakás nézésre. Az összefolyót nekünk már az első lakóegyeztetésen mondták, hogy nem lesz. Ezért csak nyögve tudtuk elérni, hogy zuhanykabin legyen kád helyett. Az értékesítőt kellet beavatni, hogy szóljon már a Zsalunak, hogy lehessen.
Mi is a héten megyünk újra. :)
Attól függ, ki mit tart fontosnak. Szerintem célszerű lemérni a falakat, hogy egyezik-e az alaprajzzal, illetve alaposan megnézni a burkolást, a dugaljak, kapcsolók helyeit (ott vannak-e ahová kértétek)... Legközelebb a nyílászárókat fogom pl. megvizsgálni (szigetelés, záródás, melyik a csak nyíló...) és a radiátorokat.
A legegyszerűbb, ha felhívod az értékesítődet és megkérded ezeket a dolgokat tőle. Persze nem fogja tudni, de megnézeti a műszakiakkal a tervrajzokon. És természetesen van ilyen tervrajz, különben hogy építené fel a Zsalu a házat? :)))))))))
A falakon egyébként van hang és hőszigetelés, nem is lehet enélkül házat építeni, hiszen szabvány írja elő.
A műszakisunk nagyon odafigyel az ilyen dolgokra, az egyik lakásban, ahol együtt jártunk, épp azon aggódott, hogy a klíma csöveinek fúrt lyukat hogy fogja tömíttetni, nehogy páralecsapódás legyen miatta a lakásban. Én csak mosolyogtam rajta, mert nálam a klímás fogott egy méretes dobozfúrót és átfúrta téglafalat, aztán kitolta rajta a csöveket és kész is. A műanyag doboz, amivel eltakarta a csöveket, eltakarja a lyukat is, de sehol semmi szigetelés, mégsincs sem hideg, sem pára a lakásban :)
Mivel új vagy, külön szólok neked, a többieknek a könyökén jön ki :) Én bár az olimpiánál dolgozom, itt csak magánakciózom a fórumban, amennyit tudok, segítek, de ha lehet, ne említsd, hogy innen szerzel infókat, mert még szeretnék ott dolgozni egy darabig :)
mafa, ha a héten megyek a gizellára, megnézem, hogy van-e összefolyó. Amiről írtam a 34-ben, az a palóc volt, ott nem volt. Ha nincs, kérdezz rá az értékesítőnél, hogy miért nincs, de várd meg, amíg megírom, hogy van-e vagy sem :)
Van a Gizire vonatkozó olyan műszaki tervrajz, vagy le van-e írva valahová, hogy pl. a falak milyen vastagok,vannak-e hang/hőszigetelve, hol vannak a falban csövek/szellőzők, azok le vannak-e hang/hőszigetelve, milyen vastag a födém, az le van-e hang/hőszigetelve, stb. Hol lehet ezeket papíron megnézni, a konkrét lakásokra vonatkozó ezen dolgokat kitől lehet elkérni? VAN VALAKINEK INFÓJA??? Esetleg Festéktüszi?
Szia Adi! Én is itt vetten lakást - bocs a késői válaszért! Nemsokára megyek lákást nézni. Mire kell feltétlenül figyelni? (Nehogy utólag egyen a fene :))
34.hsz:
A fürdőszobában nem lesz összefolyó, éppen ma csodálkoztam rá egy fürdőszobára egy másik projektünknél, az összefolyót hiányoltam, de az építészünk felvilágosított, hogy ma már sehol nem terveznek a fürdőszobába összefolyót.
Na ja, de ide terveztek, mert a muszaki leirasban feketen-feheren benne van!
HOgy van az, hogy ez is "kifelejtodik", mint a redony (ami opciosan valaszthato lenne - vicces, hogy arra hivatkoznak, hogy azert nem lehet redony, mert az ablak felett betongerenda van - miert, ezt addig nem tudtak??), vagy a "a tervezo holgy kifelejtette" strangok a konyhaban.. :-(
Pénteken jártam fürdőszobában, de nem figyeltem, hogy most van vagy nincs. A jövő héten valószínűleg kedden vagy szerdán megyek, majd megnézem alaposan, hogy van-e összefolyó vagy nincs, bár régebben a műszakis azt mondta, hogy nincs.
Elovettem. MArmint a szerzodest, es ujra elolvasgattam.
Ami most megutotte a szemem, az az, hogy a muszaki leirasban szerepel, hogy a furdobe csinalnak a "leaztatasok elkerulesere" osszefolyot a padloba.
Sajna a kepeken amit csinaltam, nem latszik a padlo teljesen (pont a kozepe maradt ki), de nem emlexek, hogy lett volna osszefolyo.