Az MB-n pedig kialakult a legjobb 4 mezőnye, méghozzá az 1., 3., 5. és 7. kiemeltekkel (2 éve majdnem összejött az 1,2,3,4, csak Koppány gonosz módon megverte Zormac-ot).
Lehet nevezni a VB-re. Én már megtettem és 1720 ponttal vett rangsorba. Rontott már valaki egy bajnokság alatt több mint 60 pontot az élőjén ? Nekem ez sikerült most. Meglepő, de nem zavar.
Ha nem a saját szememmel látom az állást el sem hiszem, hogy létezik ilyesmi. Jelenleg az A csoport állása amikor már csak 2 összecsapás van hátra (gulu-pierre286 és Tommg-shinjin) a lövetkező: 1.Pierre286 58% 2.Lipi 55% 3.ILLES 54% 4.Gulu 54% 5.Tommg 53% 6.Pepe 50% 7.shinjin 24% Hogy mi ebben a különös ? Az, hogy akár még az első helyezett is kieshet az utolsó két mérkőzés eredményétől függően, és még az is nyerheti a csoportot aki jelenleg még nem is áll továbbjutó helyen. Az már csak a sors fintora, hogy az utolsó játékos kivételével mindenki 50% fölött teljesített. Még 54%-os eredmény sem jelent biztos továbbjutást, mert születhet olyan eredmény ezen a két meccsen, hogy még ez is kevés lehet. szóval...érdekes.
Bölcsen tetted, hogy elhallgattad a kockázatokat és a mellékhatásokat. A MB ugyanis egyszersmind a világ legkárosabb bajnoksága is. Aki itt nyer, felérve ezáltal egyfajta csúcsra, annak számára már csak lefelé vezet az út, méghozzá az esetek többségében elég meredeken. A kivétel (tommG) pedig csak erősíti a szabályt.
hát igen, büszke vagyok, hogy valamikor olyan bajnokságot indítottam útjára (tudjátok: "a világ legerősebb Tantrix-bajnoksága"), ahol az idei csapatvilágbajnokokból 2 kiesésre áll a csoportküzdelmekben, s csak egy vezeti a csoportját :-)
Előző rejtvényemre dunadan küldött csak megoldást és ő eltalálta, hogy döntetlen lesz az eredmény. Itt egy (azazhogy valójában több) új rejtvény is, egy tegnapi TG végjátéka által inspirálva. Bocs a publicitásért pepe :o)
Szóval.
Adott ez az állás, piros lép:
Első kérdés: mi az a lépés, amivel piros nyer?(nehéz)
No, a rendes játszmában piros egy másik lépést választott, mégpedig a következőt:
Itt jön a második kérdés: mi az a lépés zöld számára, amivel piros NEM nyer? (haladó)
Mivel túl egyértelmű, hogy most nem pont az egyenes pirosat kell berakni, így mutatom a kötelezők után kialakuló állást is:
Megfejtéseket várom bármilyen csatornán. A helyes megfejtők aranyfokozatú ügyesvagyban részesülnek.
Arra tudnék tippelni, hogy eldobtad a nempirosas SKS-t, majd a pirosas SKS-t játszottad a jó helyre, így is összeáll a hurok, csak elfelejtetted, hogy nincs elég PPZ ;-)
(esetleg: megnézted, hogy van KKP az ellenfélnél, az egy PPZ helyet csinál, és JÉ olyan is van az ellenfélnél, hurrá, csak éppen ez utóbbi két lapka egy és azonos :-)
nyilván ... a kérdés inkább csak költői volt :-) a vicc, az hogy holnap vagy mikor meg lehet hogy majd agyonaláz engem :-), s csak nézek utánuk
mondjuk a partit érdemes megnézni, mert ahogy elérte hogy gulunak a jobboldalon ne legyen hurka, szóval az is inkább egy pénzérme feldobásán múlt mintsem 10 mp-nyi gondolkodáson ... :-)