Keresés

Részletes keresés

pestam Creative Commons License 2008.07.18 0 0 6353
hát sztem nem, be kell fizetni a lakást is teljes egészében, és utána lehet kérni a kötbért, h mikor kapod meg, az más kérdés... köcsög bagázs!!!

sztem könnyen lehet, h a 2+2 hónap az egymás utáni, azaz 4 hónap összcsúszás lesz. én kinézem már ezekből...
Előzmény: t0m1 (6352)
t0m1 Creative Commons License 2008.07.18 0 0 6352
a kötbérrel lehetett egyezkedni? mondjuk azzal beszálhatnának a közműfejlesztésbe...
Előzmény: Dreadnought (6351)
Dreadnought Creative Commons License 2008.07.18 0 0 6351
Igen, be kellett csengetni a 200 ezret.
Előzmény: csaba32 (6343)

hoseman Creative Commons License 2008.07.18 0 0 6350
Üdv mindenkinek! én is kaptam levelet(ma reggel vettem át)..ez már a második levél..tartalmilag 2-2 hónap csúszást jelezvén... második levél június 15.-i keltezésű,tehát arra merek gondolni(lehet hogy bátor vagyok..)fentiek tükrében,hogy augusztus közepével-től költözhetünk....de őszintén szólva tudja a fasz...
szab0lcs Creative Commons License 2008.07.18 0 0 6349
Hello Mindenki!

Én kaptam májusban is levelet, meg most is (a mostani az június 15 keltezésű, de tegnapelőtt kaptam meg) . Akinek nincs ilyen levele az írjon az email címemre és elküldöm neki (beszkennelve, ha kell a májusit is). Egyébként nem egészen világos, hogy a további 2 hónap csúszást milyen dátumtól számolják, mivel a 2 levél dátumozása között 1 hónap különbség van viszont mind a kettőben 2 hónap csúszást írnak.

Üdv, várom mail-eket
Előzmény: barnaszemu (6347)
H.T.M. Creative Commons License 2008.07.18 0 0 6348
e-mail elküldve
Előzmény: szucsati (6346)
barnaszemu Creative Commons License 2008.07.18 0 0 6347

Aki kapott mostanában levelet, az májusban is kapott ilyen levelet????? (2 hónap csúszásról) Tehát kettő ilyen levelet kapott???? (én most nem kaptam, csak májusban!!!)

szucsati Creative Commons License 2008.07.18 0 0 6346
e-mail-címed nem publikus, de tudnál küldeni nekem egy e-mailt?
Előzmény: H.T.M. (6341)
zsoci2 Creative Commons License 2008.07.18 0 0 6345

Hello

Én arról a levélről írtam amit Gabesz is említett. 2 napja kaptam meg, és abban 2 hónap további csúszás lehetőségéről írnak, de "lehet, hogy én értettem félre".

Minront nem hívtam, mert szerintem tök felesleges, én 2007.07.31-ei átadással szerződtem, (szóval plussz 2 hónap nekem már nem számít).

Remélem nekem küldtek rossz levelet és be tudunk költözni.

t0m1 Creative Commons License 2008.07.18 0 0 6344
ez az átadás, engedélyezés szerintem is fura. én úgy gondolom, hogy az engedélyezés mellett még folytak/folynak munkák. nem vagyok biztos benne, hogy csak az engedélyezésre kellett várnunk. Elképzelhetőnek tartom, hogy az építkezést sem fejezték be teljesen, és folyhattak az apróbb munkák és a javítgatások.
Előzmény: csaba32 (6343)
csaba32 Creative Commons License 2008.07.18 0 0 6343

Helló!

Én nem is értem ezt az állítólagos újabb Minron levelet! Én még nem kaptam, de ahogy olvasom már van aki kapott. Megnéztem a szerződést és abban csak egy alkalommal van lehetőség 2 hónapos kötbérmentes csúszásra, utánna kezdődik a kötbér, de erröl nem kell levelet küldeni mert autómatikusan indul nálam Augusztus 1.-től. Bármennyire is béna a beruházó nem hiszem, hogy legalább augusztusban nem tudja átadni a lakásokat. Mi már április 25.-én műszakilag átvettük a lakást, és szerinetem nem mi voltunk az elsők.

Én nem egy olyan építkezésről tudok Budapesten, ahól már jóval a lakók beköltőzése után kaptak használatbavételit, és olyat is tudok hogy a használatbavételit már a burkolatok elkészítése elött megkapta a lakás. Nem értem, hogy csak a mi beruházónk tartja be enyire a szabályokat. Meg lehetett volna kérni a használatbavételit március vagy áprilisban. (Egyébként tegnap járt le a 60 nap)

Szinte minden nap elmegyek az épület elött, és nem akarom elhinni, hogy hónapok óta kész és nem tudok beköltözni. Szerintem a járókelők sem értik, hogy miért teljesen üres az egész épület hónapok óta.

Egyébként az előző tömböknél is kellett fizetni 200 e Ft-ot közműfejlesztésre? Tőlem eddig senki nem kérte.

Csaba

Előzmény: gabesz_12 (6342)
gabesz_12 Creative Commons License 2008.07.17 0 0 6342

Üdv! Én május végén kaptam CP-s levelet, amiben akkor 2 hónapos csúszásról írtak, de "örömmel értesítettek, hogy az építés befejeződött" :) Amit akkor mondtam, azt most nem idézném, de k-val kezdődött. Ma is kaptam egy ajánlott levelet tőlük, de mivel nem tartózkodtam itthon, a tartalmát még nem ismerem. Ha ebben is további két hónap szerepel, akkor úgy néz ki, hogy el kell gondolkodni komolyabb lépéseken is. Szerződés szerint 120 nap késedelem után akár el is állhatok; ezzel eddig nem is foglalkoztam, de már bármit el tudok képzelni.

Mondjuk azt nem értem, hogy, ha tényleg megvan az ideiglenes használatbavételi, akkor mi más indokolná még a két hónapos csúszást + nem oly régi (kb. másfél hetes) telefonos érdeklődésem során is szinte biztosra mondta a CP-s illetékes, hogy júliusban meglesznek a papírok és fizetni is kell. Mondjuk valamiért nem nagyon tudtam ezt elhinni, csak nagyon akartam... 

A fentiek fényében a buszmegálló már kevésbé izgat, de szerintem csak az áthelyezés az egyetlen "európai" megoldás, vagy mi nem is ott élünk...?

Mostanában nem jártam arra, de ugye F2 árkádos gané v. falfirka ügyben nincsenk fejlemények?    

H.T.M. Creative Commons License 2008.07.17 0 0 6341

igen, láttam. engem az érdekelne, h eddig bárkinél is végeztek már garanciális javítást.

mi második tulajdonosai vagyunk a lakásnak. az előző lakó pert indított, mert már elege lett abból, h a kivitelező részéről nem történt semmi. a pert kb. fél éve jogerősen megnyerték, és a bíróság kötelezte a céget, h javítsák ki a hibát. természetesen mondanom sem kell, h azóta sem történt semmi. így a felszámolást is megindították... ezért nem vagyok túl optimista a mostani kifüggesztéssel kapcsolatban.

Előzmény: szucsati (6335)
pestam Creative Commons License 2008.07.17 0 0 6340
a következő sztori az lehetne, h egyezzen meg a társasházzal a BKV, tegyenek szép fa-polikarbonát kombó előtetőt, a BKV állja/megcsinálja, a társasház meg nem kér érte pénzt. és lehet vmi (hajléktalanok számára alkalmatlan pad is ott.

vagy

tegyék vissza a korábbi ideiglenes helyre, takarítsanak fel, és király lesz minden!
hoseman Creative Commons License 2008.07.17 0 0 6339
...jól fog mutatni az épület,tövében a sok 'utassal'...mintha nekik is épült volna... Photoshoppal kreálok egy ilyen képet...felkészítem magam a látványra...kisebb lesz a sokkhatás..
Előzmény: Dreadnought (6337)
pestam Creative Commons License 2008.07.17 0 0 6338
nem szokásuk...:)
ha még csak víz lenne, ha még csak koszos víz lenne, de az OLAJOS víz szokott lenni... a buszsofőr meg gond sz..ik rá, belemegy, ahogy jólesik.
Előzmény: Dreadnought (6337)
Dreadnought Creative Commons License 2008.07.17 0 0 6337
Szerintem inkább az F1 felöli, nagyobb placc közelébe helyezkednének az emberek esőben, ott kényelmesebb, és nem kell annyit lépcsőzni, ha jön a busz, ráadásul, amikor bevágódik majd a félméteres tócsába amit a vájú fog gyűjteni a buzsmegállóban, akkor ott nem teríti be őket, persze, csak ha gondolkodnak is kicsit az emberek...
Előzmény: hoseman (6336)
hoseman Creative Commons License 2008.07.17 0 0 6336
...méghacsak a lépcsőkön ülnének...de ha nem lesz kitalálva semmiféle buszváró lófasz,akkor esőben az árkádok alatt fog nyüzsögni a sok 'utas'....mindenki el tudja képzelni hogy annak mi lesz a vonzata......cseberből vederbe....az átkozott kurva hálátlan életbe!..a fasz kivan..
Előzmény: t0m1 (6329)
szucsati Creative Commons License 2008.07.17 0 0 6335
Körbe kell nézni a faliújságokon és a portán. A héten került ki új info.
Előzmény: H.T.M. (6334)
H.T.M. Creative Commons License 2008.07.17 0 0 6334

a történet főszereplője nem a Gropius, hanem a nyíregyházi ÉPKER FŐVÁLL kft, Rabóczki László tulajdonos és dr. Podlovits Roland ügyvezető igazgató "URAKKAL"...

egyébként a C-D-E épületekben történt már vmi előrelépés a garanciális javításokkal kapcsolatban???

Előzmény: pestam (6330)
Dreadnought Creative Commons License 2008.07.17 0 0 6333

Szia!

Küldtem neked e-mailt privátban alternatív megoldásra :-)

Előzmény: Vernon Sullivan (6331)
pestam Creative Commons License 2008.07.17 0 0 6332
Nagy Tamást v Nagy Tibort kell hívni személyesen, de itt a fórumon van egy kollega, aki igazán kompetens a Gr.-szal való bánásmódban, ő tud tanácsot, esetleg telszámot adni, majd ha nem felejtem, szólok neki...
Előzmény: Vernon Sullivan (6331)
Vernon Sullivan Creative Commons License 2008.07.17 0 0 6331
azért a Gropius nem kis cég, és ő állja a garanciális dolgokat, nem a CP...

ez valami vicc ugye? igaz hogy a gr nem kis cég, de annál magasabbról szarik rád garanciálisan... én novemberben küldem tiértiv.ajánlott levélben hibabejelentőt, fel se hívtak...

üdv
.vs.
Előzmény: pestam (6330)
pestam Creative Commons License 2008.07.17 0 0 6330
azért a Gropius nem kis cég, és ő állja a garanciális dolgokat, nem a CP... bár nálunk az átriumban volt csőtörés, és még nem sikerült megcsinálni, de ebben is lesz részünkről intézkedés, akkor gyorsak lesznek!

megálló: akkor megérte őket b...atni, részemről két irányból és vagy 3x történt, kösz mindenki másnak is, aki lelkesen részt vett ebben!
Előzmény: H.T.M. (6328)
t0m1 Creative Commons License 2008.07.17 0 0 6329
ez már félsiker... mondjuk így szerintem a lépcsőkön fognak ülni. de legalább el lehet férni majd a járdán.
Előzmény: csaba32 (6327)
H.T.M. Creative Commons License 2008.07.17 0 0 6328

Kedves F2-ek!

átvételkor nagyon figyelmesen nézzetek át mindent, biztos kijavították-e a hibákat és nem lettek-e azóta újak.

mi a C épületben lakunk és minden esőzés egy horror (ahogy hallottam, más lakásoknál is hasonló gondok merültek fel). elszomorító, h a garanciális munkákra a kivitelező magasról sz@rik és a drága lakásunk (amiért az eladósodást is vállalta az ember) a szemünk előtt rohad szét.

sajnos az a tapasztalatom, h amint átadták a lakásokat, a kivitelező lelép, és már csak bottal üthetik a nyomát...

remélem, ti szerencsésebbek lesztek új otthonaitokkal!

csaba32 Creative Commons License 2008.07.17 0 0 6327

Sziasztok

Írtam levelet a BKV megállóval kapcsolatban az üzemeltetőnek, és a következő választ kaptam:

" A BKV úgy döntött, hogy elbontatja ezt a várót és a megállóhelyhez nem kerül ki semmilyen pavilon. A bontást várhatóan a jővő héten tudjuk elvégezni."

Csaba

Előzmény: pestam (6315)
Vernon Sullivan Creative Commons License 2008.07.17 0 0 6326
na azt nem tudtunk felfedezni benne, azt hittük alulról felfele megy, de már a 2. héten megkaptuk a 7.-en...
Előzmény: t0m1 (6325)
t0m1 Creative Commons License 2008.07.17 0 0 6325
a sorrend hogyan alakult? milyen szabályszerűséget követett?
Előzmény: Vernon Sullivan (6324)
Vernon Sullivan Creative Commons License 2008.07.17 0 0 6324
a B-nél is napi 4 volt

ja, és hétfőtől csütörtökig

üdv
.vs.
Előzmény: Dreadnought (6323)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!