Egy régebbi hozzászólásra reagálván pedig, miszerint nem érdemes előjegyezni, azt mondom ez badarság!
A regikonyvek.hu legalább 5x értesített ki, hogy van a keresett könyv náluk(függetlenül az ártól), az antikvarium.hu igaz csak egyszer(pont a poirot karácsonyával-csak puhafedeles volt így nem kellett) de így egy pár könyvet sikerült beszereznem tőlük.
"Nem tudtam, nem tudhattam, hogy a Hunga Libri miatt házaspárok válnak el, barátságok mennek tönkre és háborúk törnek ki! Bezzeg, ha tudom!"
Azért nem ennyire rossz a helyzet -legalábbis nálam-, mivel a párommal remekül megvagyok, barátságról meg szó sem volt a fórumos partnerrel, a háború meg reméljük még elkerülhető...
Az ember gyarló, és a céljai érdekében mindenen és mindenkin képes átgázolni...
Nem is az a szörnyű, hogy 400ft-ot adott a könyveidért, hanem hogy utánna kitette őket a polcra 4000ért!
Ritkaság egyébként tudom, de a párom is vett 400ft-ért hibátlan hungást (tragédia 3felvonásban) antikváriumban... Igaz nem az egyik legritkább könyv, de sok helyütt még ezt is 2-3ezerért adják...
Hát, hogy borzoljam a kedélyeket, leírok egy szomorú históriát. Akkor, amikor elkezdtem angolul gyűjteni Agatha Christie könyveit, gondoltam, mit porosodjanak a polcon ugyanezek a könyvek magyarul, nincs már rá szükségem, és mivel nem ismertem még ezeket a fórum-oldalakat, elballagtam egy antikváriumba és eladtam őket.
Olyanok voltak, mint a Ferde ház, a Szunnyadó gyilkosság és így tovább. Jó kis kopott, igénytelen, Hunga-könyvek.
Az antikvár-ember adott darabjáért 400,- Ft-ot. Én is annyiért vettem ezeket a könyveket évekkel korábban, gondoltam, jó ez így.
Nem tudtam, nem tudhattam, hogy a Hunga Libri miatt házaspárok válnak el, barátságok mennek tönkre és háborúk törnek ki! Bezzeg, ha tudom!
A Hungásokkal kapcsolatban meg az a legdühítőbb, hogy nem képes egy kiadó sem megvásárolni a jogot, hogy kiadja őket újonnan.
Szerintem őrjítő kereslet lenne rájuk.
Én nem kéne ugyanazt a könyvet minden évben újranyomniuk(értem ezalatt pl. Rejtély az antillákon). Kb. 10x adták már ki, és idén megint újranyomják...
Igaz ami igaz, drága a jogdíj, meg az antikváriumoknak is élni kell valamiből, de ez hogyhogy nem jut eszébe egy kiadónak sem (igaz az európa kiadott 4-et a hungásokból, de aztán megszakadt a sor).
Rálelni meg rossz állapotban a hungásokra relatíve könnyű (mármint ha valaki pesti), csak azt senki nem akarja a polcára kitenni, újonnan(vagy újszerűen) szinte meg lehetetlen vagy ha sikerül is, akkor is arany árban (mivel azt általában egy gyűjtő adja el, aki tudja mit lehet érte elkérni)...
Nekem egyébként még 8db hiányzik a hungásokból, de mondhatni a legritkábbak, szóval az még a jövő zenéje lesz...
Azok közül a könyvek közül, amiket keresel, én felajánlom a Három vak egér címűt cserére. Az én példányom Európa Kiadós, Molnár Gabriella fordítása és 2004-ben jelent meg. Egyetlen egyszer olvastam, szép, megkímélt példány.
Nem a te könyveid közül választanék egyet, hanem egy angol nyelvűt (én már ezeket gyűjtöm). A Libriben 1.510,- Ft-ba kerül egy-egy regény, de ha van törzsvásárlói kártyád, akkor csak 1.378,- Ft.
Érdekel így a csere? Te veszel nekem egy könyvet és megkapod az egereket. (Nem pont ezt kellene megvenned, mert a drámák gyűjteményben vannak, és az drága mind, hanem ha érdekel, akkor írnék néhány címet, amik közül egyet biztos kapsz egy nagyobb Libriben.)
"Remélem azért az Európa nem hagyja abba, és a Paddigton kiadása után..."
Már Az alibi is fenn van májusi megjelenéssel az európa honlapján.
A Hungás könyvekkel szerintem az az alapvető baj (egyik másiknál a fordítást leszámítva), hogy nem keménykötésesek. Mert az európa/mkk keménykötésest ha elolvassa valaki és vigyáz rá, észre se igazán lehet venni, hogy olvasva volt. A puha fedél viszont valamennyire meggyűrődik, bármennyire s vigyázunk rá.
A hungásokból nekem a Bagdadba jöttek-et sikerült olvasatlanul megszereznem, olyan volt annak ellenére, hogy több mint tíz éve adták ki, mintha újonnan a boltban vettem volna meg.
Egyébként meg visszaolvasva felesleges vitatkozni, hogy kinek ki segített és ki nem. Nekem senki nem segített és mégis megvan az összes A.C. könyv. Alapvetően pénz kell, több/kevesebb utánajárás és szerencse.
Én azért nem kezdem el venni, mert baromi drága... és bár ez a szép sorozat meglett újonnan, az esélytelen... max olyanokat kaphatok, amik nem nagyon gyűröttek.... ahol meg tuti kapok könyveket ott meg 4000 egy kötet... na azokhoz már tényleg szerencse kell... igazi ritkaságok. De ha józan ésszel belegondolsz, egy Poirot karácsonya ami 8 éves könyv, nem létezik hogy ne legyen ott valamelyik áruház polcán. És ebből adódóan rá is lehet keresni.
Csak az a bibi, hogy az Európa nem biztos, hogy kiaadja mindegyik Hungásat újonnan. El tudom képzelni, hogy még Poirot-köteteket is kihagynak ( pl. Órák, Harmadik lány stb. ) Én mindenesetre az újakat is megvenném, mert a fordítások biztos, hogy jobbak lesznek.
Remélem azért az Európa nem hagyja abba, és a Paddigton kiadása után visszatér arra a vonalra hogy az ilyen ritkaságokat is kiadja, mert az jó lenne...
Szerintem meglesz az neked! Azért az összes hungás az is egy merész dolog:) Én nem fogok belekezdeni... mert az összes úgysem jönne össze, és újak szebbek és olcsóbbak... lehet egyet kettőt fogok majd venni, de egyenlőre sok régit kell még kiolvasni, mert az utóbbi időben csak vásároltam őket...
Semmi. Én megnéztem valamelyik ilyen előjegyzős szar honlapot, ott volt valami százalékmérő is (nemtom már melyiken) és ott írta: esély az érkezésre a következő 8 hónapon belül: 30%... ez pedig igen vicces mondjuk egy Bertram szálló esetén.
Hello! Nem tudtam! Nem is jegyeztem elő! Csak az antikván, antikváriumon és a régikönyveken tudtam előjegyezni, de ott nem kaptam semmit. Amióta már csak három könyv hiányzott, és láttam a gyűjtés végét, ami hozzáteszem már nagyon unalmas volt, levelek tucatjait irkáltam, meg hirdetéseket adtam fel, és társai... BookLineon is naponta többször is kerestem. És vasárnap este is kerestem, és ott volt mind a kettő. Megrendeltem. Hétfőn reggel elmentem oda, de nem volt a polcon (diákszálló amúgy volt, de fakóbb volt a színe) és mondtam miért jöttem. De mondták azt már csak a Múzeumon tudom átvenni... de kértem hogy mutassák meg, nehogy már az Aquilás legyen, megmutatták, és rendes szép könyvek voltak. Ott láttam amúgy, hogy a megrendeltek között szerepel az Ackroyd és társai is. Szerintem az ilyen előjegyzős biznisz nem megy, de próbálkozz csak. Mondom, nekem a P.Kra konkrétan ez a három oldal nem adott semmit. Írj inkább levelet minden nagyobb üzletláncnak, akik központilag látják miből hol mennyi van. Ezzel legalább azt megspórolod, hogy nem kell járkálj, Libribe, Fókuszba vagy Alexandrába. Szerintem akár egy héten belül a kezedben tarthatod az áhított kötetet.
És Hondas nem kell kiírni a születési évszámom... írd azt hogy Christian, vagy azt hogy Christy, mindkettőt szeretem. És nem kell sértegetni a másikat, vagy érdemben cáfold meg 2702 bármelyik állítását, vagy hagyjál békén. Mert én leírtam mit kifogásolok... nem parasztkodtam összevissza bácsikkal, meg május 124.-vel... Christian
lehet, hogy hülyén fog hangzani, de próbáld meg az eiffelben és pár másik ismertebb antikváriumban megadni a számod és nyájasan-könyörögve megkérni őket, hogy ha van ilyen könyvük, akkor értesítsenek, mert neked ezen múlik az életed, vagy hasonlók. A rendesebbje biztosan megteszi...
Hát ha nem szoktad nézni a BookLine.hu-t, akkor nem kell mérgesnek lenned, mert az Eiffel antikvárium polcán soha nem is volt kint ez a könyv. Az antikvarium.hu és társai (régikönyvek, antikva, ...) azt meg várhatod... január elején előjegyeztem azt a kb. 25 könyvet, azt a listát amit egy fórumozó adott nekem, azóta a három helyen összesen (régikönyvek, antikvarium, antikva) nulla azaz nulla darab értesítés jött, hogy bármelyik is meglett volna nekik... időközben persze törölgettem néha, amit épp megvettem... de ezeket a ritkábbakat, azóta sem vitte be neki senki...
Érdekes, valószínű, hogy ha van ezen cím alatt eladó könyvük, akkor nem lehet rá előjegyezni, mivel az előjegyzésnél nem kérdez rá a kiadóra és kiadási évre, csak a könyv címére...
A bosnyák téren minden szombaton, a piacon kint van egy (lehet hogy több is, de egy biztos) könyvárus akinél szoktak lenni AC-k és elég korrekt árakon adja őket.