Keresés

Részletes keresés

Pocka Creative Commons License 2004.10.22 0 0 50513

az EGYgyerekes anyuka sirámai .)))))

egy gyerekkel az embernek még annyi h*lyeségre van energiája, sok gyerekkel már lényegesebben racionálisabbak vagyunk, csodálatos öltöztető stb technikát dolgozunk ki és kihagyunk minden plusz komplikálást tuti :)) és megállapitjuk, hej, ha az első babcinknál is illlyen flottak lettünk volna :DDD

és persze az sem utolsó, hogy ha az egyik gyerek letépi a függönyt, mig a másik után romeltakaritasz, akkoris tudjál - legalább utólag - nevetni rajta :)) de legalább magadon, hogy milyen arcot vágtál az infarktus közepén :)))

poc

Előzmény: szöszibolha (50511)
Pocka Creative Commons License 2004.10.22 0 0 50512

most 7végén Pesten leszek, aztán megint itt.

nézegettünk munkát nekem, lett volna heti 5 nap, reggel 6-tól 2 óra hossza, 4-500 euért...

csak amig az ember egyedül kereső, addig nekünk fizetik a havi lakás felét, ami költözés után pont ennyi lenne, hát akkor abban maradtunk, inkább maradok itthon.

ez van.

novembertól viszem a gyerkőcöket ember munkahelyén lévö játszókába - persze nem mindennap, de szándékom a heti három.

poc

/szigorú a csajszid :DDD/

Előzmény: szöszibolha (50510)
szöszibolha Creative Commons License 2004.10.22 0 0 50511
Hát Döbykém, mostanában (is) sokat gondolok Pockára, amikor Kacatka éjjel szeánszozik, meg fél órámba telik, mire végre be tudom pelenkázni, stb... vagy egyáltalán ki kell vele mozdulni, fél óra öltöztetés, cuccok, kellékek összeszedése, magamat összerántani, addigra már jajveszékel a kocsijában, huhhh, és akkor ezt még megszorozni!!!! Nem is tudom, hogy bírja...
Előzmény: Döby (50508)
szöszibolha Creative Commons License 2004.10.22 0 0 50510

Hinnye azannya! :-))))  Hát ez nadon jóóóó!!!

(ezexerint itt vagy?)

Előzmény: Pocka (50504)
Pocka Creative Commons License 2004.10.22 0 0 50509

Szerintem ilyen napok mindenkinek vannak, föleg első babánál.

poc

Előzmény: Döby (50508)
Döby Creative Commons License 2004.10.22 0 0 50508
Tudom én azt, de Ti szupi ügyi mamák vagytok! Én meg nem. Még a Manónál is előfordul, hogy némely napokon baromi rosszul viselem a nyűgijét -főleg ha nekem is nyomorom van- hát még ha kettő lenne. Szóval én nem vagyok szupi mama. :-((
Előzmény: Pedrera (50507)
Pedrera Creative Commons License 2004.10.22 0 0 50507
Döbike, segítség az nekemsenincs, de asszem Pocka körül sem ugrál két bébisintér meg házvezetőnő :-))) majdcsak megoldjuk valahogy!
Előzmény: Döby (50506)
Döby Creative Commons License 2004.10.22 0 0 50506
Pockám,
Te bezony ritka jó Pasit fogtál ki magadnak férjül! A legtöbb férfit már a 2. gyerek is kiborítja, nemhogy ikrekkel cifrázott 4 gyerek! :-))) Klasszak vagytok nagyon!
És akkor érdeklődnék, hogy mikor lesz aktuális az izgulás ezügyben?

Pedrus,
És Verocska mennyit fog föl ebből? Szülők tudják már?
Én is szeretnék egy még kisebb Manót, de ha belegondolok hogy boldogulnék kettővel úgy hogy semmi segítségem nincs, akkor inkább visszahátrálok a gondolattól is. :-))
Előzmény: Pocka (50504)
Pedrera Creative Commons License 2004.10.22 0 0 50505
Verocska már tudja :-)) még aznap mondtuk neki, amikor teszteltem. Hát, hogy mit fog fel belőle, azt nemtom, de azért szoktam neki mondogatni, hogy szokja a gondolatot. Meg a játékbabákat etetjük, babakocsiztatjuk, ilyesmi :-)

köszönöm mindenkinek, Lányok!
Előzmény: Döby (50503)
Pocka Creative Commons License 2004.10.22 0 0 50504

Gratulálok Pedrus :)!

Döbyke, nem vettem túlzásnak, amit Dávidról irtál, én is ilyen szivből szoktam szembedicsérni a te Dácikádat :)

bocs a távirati stilusért, de borzasztóan el vagyok havazva a börze miatt.

de azt el kell mesélnem, hogy pár napja ugye Emberem khmmm figyelmen kivül óhajtotta hagyni a gólyatávoltartó technikákat... amikor meg figyelmeztettem, azt mondta viccesen, hogy ugyan, már úgyis van három, majdcsak megsegit a JÓIsten :)))

hát... szóval most úgy vagyunk, ha beesik a kistesó, akkor jöjjön :)

na, most itt mosolygok nagyokat, pedig azt hiszem, kicsit be is vagyok tojva, ilyen hamar azért nem szeretném :O nekem ráérne még egy évet...

poc

Döby Creative Commons License 2004.10.22 0 0 50503
Pedrus,

Gratulálok Nektek! :-)))) Verocskának mikor mondjátok el? Illetve mikor érdemes?
Előzmény: Pedrera (50498)
ecccsi Creative Commons License 2004.10.21 0 0 50502

Pedrus, gratula a 10. hetes manóhoz!!:-)))

Döby, Dávid micsoda sármos fiatalember lett:-))))

Bóhácska, Kacatka meg teljesen olyan mint te, nagyon hasonlítotok!!:-)))

Mano, nem, új nőgyógyászom nincsen, sajnos ez endokr. doki nem az:o(
az is feldobott hogy végre van egy doki akivel igazán szót értek.
meg az is hogy most tényleg történik valami:)

meg még álláshoz is lehet drukkolni, egy jómúltkoriról elvileg jövőhéten, gyakorlatilag inkább csak 2-án kiderül végleg kiderül hogy enyém-e vagy nem. az esély 50%. a másik jelölt egy gyeses kismama, aki 4 órában akart visszamenni, de azt a cég nem engedi neki, ultimátumot kapott hogy vagy 8 óra vagy ne menjen vissza(és 30-án jár le ez neki, ami azért érdekes mert szombati nap). na, ha megkapom akkor így örüljek neki...ha meg nem kapom meg annak azért se fogok örülni mert egy 1,5 évestől el lesz véve az anyja.
ha mégis bekerülök, tojok a fejükre, hiába ígértem 5 évet, megbabásodom 2006-ban aztán pár évig csak szülök és kész.:-)

Macskacicó Creative Commons License 2004.10.21 0 0 50501
alátámasztom.
mármint amit hallottál.

unokanővéremék az első babának pár hónapos (5-6) korában vették a járókát, nem maradt meg benne. a kistesónál használták már jó korán (egyhónaposan), és teljesen jól elvolt benne csaknem egyéves koráig! szóval lehet benne valami, hogy megszokják, vagy sem.
most mi kölcsönkaptuk tőlük, biztos korán beleteszem Levit. ha nem kell neki 2 hónaposan, akkor később se, de ha bejön, akkor ám legyen:)
Előzmény: Döby (50496)
szöszibolha Creative Commons License 2004.10.21 0 0 50500

Éljen, éljen, éljen!!!!! :-)))))

Akkor hivatalosan is nagyon nagy gratula Pedruséknak! :-))))

bobus Creative Commons License 2004.10.21 0 0 50499
Gratula!! A majus nagyon szep honap:-))))
Pedrera Creative Commons License 2004.10.21 0 0 50498
sziasztok!

na, megvolt a doki! Akkor már hivatalosan is 10 hetes a Manócskánk :-)
3 centis, dobog a szíve ezerrel és már látszanak a kezek-lábak is.

célidőnk május 20.

:-)))
bobus Creative Commons License 2004.10.21 0 0 50497
A jarokahoz nem tudok hozzaszolni, mert Bendinek nem volt...akkoriban olyan minike lakasban laktunk, hogy gyakice egy szoba volt az egesz, igy nem volt ra szukseg....az elkerites talan jobb otlet, es rovidke idore a kisagyba is be lehet tenni...de gondolom ebben foleg az dont, hogy elviseli-e a gyerek (jo otlet a kolcson jaroka egy idore)  , no meg milyenek a lakas adottsagai..
Döby Creative Commons License 2004.10.21 0 0 50496
Szöszikém,
Neked már igazi nagylyánod van! És látom te is kiéled magad a Kacatka öltöztetésileg, csak míg Te rózsaszínben, én csupa fijjú/férfijas cuccba öltöztetem.

Járóka nekünk van, a nappali közepén. De! A szobája ajtajára mi is teszünk rácsot így az lesz a nagy dühöngője. Ezzel együtt én praktikusnak tartom a járókát, de nekünk olyan a lakás hogy praktikus. Amúgy mielőtt vennétek próbáljatok kölcsönbe kapni, mert lehet, hogy már Lara "öreg" hozzá. Ugyanis én azt olvastam mindenhol, hogy még fél éves kor előtt szoktatni kell ehhez, mivel később már börtönnek érezheti.. De ez elmélet, gyakorlatice nem tom'.

Tejpépet én Sinlac-ot írattam fel a dokival, ha neadjisten éhezne a gyerek éccaka (bár a képen látszó cicik és redők nem ezt tanúsítják) de eddig még nem használtam.

Bobus,
Én is aszondom, hogy húga lesz Bendikének és így önző módon talán mint leendő menyemre rátehetem a kezem a lányodra. :-))))) Névileg hogy álltok?
Előzmény: szöszibolha (50488)
szöszibolha Creative Commons License 2004.10.21 0 0 50495

Zsizzsik, nagyon ari vagy, de képzeld, utánajártam és IGAZ!!! "Freizügigkeitsbestätigung" varázszó alatt lehet megtalálni az infót!

Most marhára örülök! :-)))

Előzmény: Törölt nick (50493)
szöszibolha Creative Commons License 2004.10.21 0 0 50494

Bobuskám, neked lányod lesz, nemmegmontammá???? :-))) Nem igaz, már csak 10 hét????????? Mintha most lett volna, hogy a Nyúl betette.... :-))))

Zsizzsik, köszike, képzeld, nem kell hessegetni a hapsikat, hessegeti öket magától is (oáááááá)! Mintha csak tudná Bendit meg a nászasszonyt! :-))

Tényleg, Döby, Dávidod olyan édes, kis kerek "krapek" lett! Jó kis tejcike van neki ezexerint! És (amennyire fotó alapján megítélhetem) nagyon hasonlít anyájára! :-))

Előzmény: bobus (50492)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.21 0 0 50493

Ja Bolha és még egy. Inkább itt válaszolok, mert a másik topic már úgyis túlteng tőlem ;)

Szóval nem hallottam semmit a munkavállalási engedéllyel kapcsolatos dilemmádról. Megpróbálok utánakérdezni, bár nekem nincsenek túl jó tapasztalataim az osztrák hivatalnokokról. Hallottam már 2 különböző verziót válaszként ugyan arra a kérdésre :(

Előzmény: szöszibolha (50486)
bobus Creative Commons License 2004.10.21 0 0 50492

Csak semmi hapsi korulotte....ugyanis az en fiamnak lett igerve!!!

Egyebkent gyonyoru (anyaja is...)!!! Jo hir, hogy esetleg nem kell 2 evesen oviba adni.

Es egyebkent sziasztok!!

Doby, boldog feleves szulinapot Davidnak, nagyos helyes, edes kisfiu (es ugye, mennyire kikerekedett!!!:-))) (ja, es nekem kit josolsz??? mert hogy nem latszik az UH-n)

Mano, nagyon orulok Nektek de meg nem gratulalok, jo???? Es tenyleg, en is kerdezem, hogy hogy erzitek Magatokat kint?? Es Hanga???

Mint irtam, en meg elfoglalt vagyok, talan decembertol leszek tobbet. De  mar a 30. hetet tapossuk (gyerkoc inkabb az en hasamat:-))), igy az elso 3/4-en mar tulvagyunk!! De jo pocakosnak lenni, ugy hogy orulok, hogy remelhetoleg meg 10 het hatra van!

Lassan lelepek az oviba, csak meg megnezek par masik topikot is...

Előzmény: Törölt nick (50491)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.21 0 0 50491

Bocs, hogy belekotyog.

Nahát Bolha, itt is csak azt tudom mondani, hogy varázslatos Kacatkád van. A szemével szerintem mindenkit elvarázsol. Nem tapasztaltad még, hogy úgy kell elhesegetni a fiúkat mellőle ;)) ??

szöszibolha Creative Commons License 2004.10.21 0 0 50490
Óhhh, Cicóka! Köszönöm! :-)))
Előzmény: Macskacicó (50489)
Macskacicó Creative Commons License 2004.10.21 0 0 50489
egyszóval:
gyönyörű!!!!
szöszibolha Creative Commons License 2004.10.21 0 0 50488

Na akkor én is!

Hintapalinta:

Anya szülinapján megyünk sétálni:

szöszibolha Creative Commons License 2004.10.21 0 0 50487
JAj, de drága!!! :-)))
Előzmény: Döby (50484)
szöszibolha Creative Commons License 2004.10.21 0 0 50486

Döbyke, ez nálunk most így néz ki: reggel szopi (közben csavargatja az orromat, tépkedi a hajamat, kalimpál a lábaival, énekel hozzá.) Ezzel elvan délig-11ig, akkor jön a fözike. Fözike után már olyan álmos, hogy majdnem leragadnak a szemei, akkor szopi, amúgy szomjoltásként, altatóként. Délután alma/gyümi, hétkor tejpép, nyolckor szopi. Ez a tejpép Milupa, nem is tudom, hogy ezt itt fel lehet-e iratni... Azért adom neki, mert már nem volt elég a tejci éjszakára, meg kellett egyszer szopiztatni hajnalban, ezzel most végigalussza. Imádja, kedvence a tejberizses, tök finom valóban! :-) Inkább ez, mint tápszer...

Na, nekem is van kérdésem. Szerintetek érdemes beruházni járókára??? Kacatka most a dolgozóban brékel nap közben, mert itt tudok mellette internetezni meg tévézni, csak amikor ki kell szaladni klotyeszra vagy fözök valamit, be kell tennem a kiságyába, és azt nehezen türi. Arra gondoltam, talán az is megoldás, ha veszünk a gyerekszoba ajtajára rácsot, és az funkcionál hatalmas járókaként. . . . szerintetek?? Mondjuk ezzel még a nappali nincs megoldva. . . Persze, az csak akkor releváns, ha vendégek vannak. Mászkálhatna  tölem a nappaliban is, csak ott parketta van, ami nem valami meleg, másrészt nem valami biztonságos (ezen lehet segíteni), aztán meg ha vendégek vannak, állandóan rohanni kell utána. Ráadásul egyben van nappali, konyha, étkezö, folyosó...

Eccsikém, na, akkor talán megoldódik a probléma! Csak ügyesen! :-))

Manó, annyira szorítok Nektek!!! Most minden okés lesz, ne félj! Mesélj, milyen ott az élet, lakás, stb... Hanga hogy bírta az utat?

Oviba két éves korában akartam beadni, mégpedig azért, hogy meg tudjam hosszabítani a munkavállalásimat. Elveszteni ugyebár semmi esetre sem akartam volna, elég nehéz volt azt megszerezni ahhoz! :-) Viszont most azt hallottam, hogy ha valaki máj. 1. elött már dolgozott legalább egy évet, annak már nem kell többet. :-))  Ez így nagyon frankó lenne, megpróbálok utánajárni, ha tényleg igaz, akkor természetesen nem sietek annyira.

Előzmény: Döby (50481)
Macskacicó Creative Commons License 2004.10.21 0 0 50485
Dávidnak meg szüleinek boldog félév-szülinapot!:))) édes! úgy látom, szeret fürödni:))
Előzmény: Döby (50484)
__mano Creative Commons License 2004.10.21 0 0 50483

Hat, remeljuk, ezuttal lesz. ;))) (Mar Hanga utan is elvesztettunk egy babot, de nem is tudtunk rola, hogy van/volt, szoval tuti, hogy valami nem volt OK korulotte...) Egyelore nem szamoltam ki a celdatumot, csak varom, hogy eljojjon a 6. het, es akkor nekiugrom itt egy dokinak, hogy ne kimeljen valami nagyon jo hirrel ! ;)))

Hozzatapit gyumivel mi is elkezdtuk valahol az 5. honap kornyeken, szoval nem korai a feleves. Volt tejci, ugyhogy kajat akkor meg nem csereltunk le vele, csak amolyan izlelgetes szintjen ment, - mert mienkgyerek is magneses szemeket tudott mereszteni minden ehetore a kornyezeteben. ;)

eccsi, nogyogyaszod is van uj, vagy egyelore csak az endokrinologus dobott fel ennyire ? ;)

m.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!