Üdv! A Porst reflex ZRS 465 tipusú kamerát ismeri valaki? Hozzájutottam egy szép állapotúhoz, nekem nincs rá szükségem ezért eladnám, de előtte szeretném kipróbálni. (Nem szeretném hibásan eladni!) E-mail címem publikus.
Idén április végén Cambridge-ben rendezik a II. Super8mm Fesztivált, melyre meghívták csapatunkat Szegedről! Nagy megtiszteltetés ez számunkra, hogy képviselhetjük a "keleti blokk" keskenyfilm őrületét! Angol barátaink jelezték, hogy sajnos még nem érkezett film erről a területről, ezért szeretnénk kérni Tőletek, ha tehetitek, hogy film(jei)eteket nevezzétek Fesztiváljukra! Halkan jegyzem meg, hogy a szegedi csapatból egy ember a zsűriben is helyet kap...:) Mi viszünk mindenféle anyagot a fesztre, de azok nem a versenyfilmekre nevezés, hanem egyéb promós anyagok és őrült performenszek stb. Összefoglalva tehát: NEVEZZETEK! Határidőt február 16-ig szabták, DE ha kell elintézzük(megpróbáljuk), hogy kitolják március közepéig! -ez ügyben,ha kell, írjatok minél hamarabb!!
Kérünk Benneteket bizonyítsuk, hogy mifelénk is él ezerrel a super8 őrület!
Siemens, Kodak, Pathé, Keystone, Bolex, ezek a márkák voltak használatban. Talán a Voigtlander meg a Meopta is csinált valamit, ebben nem vagyok teljesen biztos. De nagyon kevések hobbija volt ez a háború előtt, alatta meg pláne, még kevesebb maradt fenn ép és használható állapotban. Szerintem go ebay.
Ha jó mechanikus kamerát akarsz, ami régi megjelenésű, akkor szerintem nyugodtan "kirándulhatsz" az ötvenes évekig 60-nal bezárólag! Ez osztrák és talán az ötvenes évek közepe lehet:
Ha háborús kamera érdekel, attól tartok az belecsúszik a relikviagyűjtők érdeklődési körébe, így mélyen a pénztárcába kell nyúlni, ha egyáltalán akad ilyen, de ehhez én már tényleg nem értek.
Üdvözlet, már rég írtam a fórumra. Mivel a szép napos idő beköszöntött, a kamerám meg a polcon pihen, szeretném filmmel betölteni. A Kahlfilmtől fogok filmet rendelni, aki szeretne filmet, ragasztót, vagy akármit rendelni tőlük, az csatlakozhat. Már egyszer rendeltem a Wittnertől akkor össze is jöttünk 4en-5en. Azért érdemes így vásárolni, mert a postaköltséget és az utalási költséget csak egyszer kell kifizetni. Szóval nézzetek körül : www.kahlfilm.de Jövőhét elejére tervezem,hogy leadom a rendelést, addig írj. Szép napot.
Szeretnék vásárolni, 1945 előtti, német működőképes kézi filmfelvevő kamerát. (mechanikusat, mindennemü elektronika kizárva, ha egyáltalán ez szóba jöhet.)
Abszolút kezdő vagyok a témában, így elkelne némi segítség. Nem ismerem se a márkákat se a típusokat, így nem igazán tudok kulcs szavak alapján keresni, pl az ebay-en.
Sziasztok, egy fesztivál felhívást szeretnék továbbítani:
A cambridge super 8 fesztivál szervezői megkerestek és azt írják, hogy Magyarországról is szívesen várnának super 8-as filmeket, eddig még innen nem kaptak.
A határidő 2008. április 16.
További információ itt (a határidőt tehát kicsit kitolták):
Az alkohol nem volt rémhírterjesztés, szerintem a patikuson múlhat, hogy ad-e vagy sem. Nekem most nem sikerült, azt mondta, forduljak a kezelőorvosomhoz receptért, akkor kiadja, különben csak 70%-ost kaphatok.
Üdv! Érdemes megnézni az elemtartót, nem folyt-e bele az elem, ha nem, akkor elembele, ajtó kinyit, aztán felvétel közben nézni, hogy látszik-e a filmkapuban némi fényjelenség, mozog-e a rekesz, ha fény felé fordítod, ill. ha sötétbe. Nagyon finoman ujjal lehet-e érezni, hogy bütyök (továbbító-tű) mozog-e. Ha minden ok, akkor vegyél egy filmet, azt' uccu!
Most jutottam hozzá egy Avrora 215-ös kamerához. Nézegettem a neten de nem nagyon találtam semmit. Még csak most barátkozom a technikával és őszintén bevallom azt sem tudom milyen film kell bele. Addig ok, hogy 8mm, de a Kodak kazetták vajon jók bele? Fotós vagyok ezért a kezelése nem jelent gondot de a nyersanyag beszerzés és az előhívási technika igen. Tudtok segíteni? Illetve tudtok mondani valami infót a tipusról?
eeeEEEzaz :) Arra gondoltam, hogy kipróbálom a (azt hiszem Forte FD-18 néven ismert) csak metolos hívót. Az fátylat is viszonylag keveset hagy. Negába már bevált, ellenfénynél őrült jó!
Mindenesetre legalább nem kell kémiaszertárosokat zaklatni. Amúgy a nyári sztorim szerint a délelőtti műszak még ajánlott na-szulfitot, délután meg már nem is tartottak soha raktáron.
Más. Push-hívással próbálkozott-e valaki? Mert most tervezek "szétzúzni" egy Fomát 0-1 képpontos 2 vagy 3 FÉ pushhal. Ötlet? Tapasztalat? A cél, hogy szinte 2 árnyalat legyen.
Tartozom egy bocsanatkeressel remhirterjesztes miatt! Most vettem a patikaban 200ml (160g) 96%-os alkoholt, siman, recept nelkul. Eskuszom, 1-2 eve lepattintott a ptikusrol azzal, hogy csak receptre. Meg a TV-ben is szo volt errol akkoriban. Ezekszerint visszacsinaltak, de en errol nem tudtam.
Itt a mi falunkban csak receptre adjak. Legalabbis en igy tudom mar egy jo ideje. Az az écca, hogy az emberek a patikaban vasarolt alkoholbol csinalnak dio-, tojas-, stb.likort es ezaltal sulyos jovedeki adokat csalnak el az allamkasszabol. Es akkor nem lesz mibol nyaralni menni szamla nelkul a kreten barmainak. Eszem f..m megall!