Ennek egy oka van, hogy jelszóval védtem. Mivel az atw töröl mindent, ami jogdíjas, ez pedig egy könyv szkennelt verziója, nem túlságosan illdomos közprédává tenni. A jelszó nemes egyszerűséggel a nickem, pont úgy, ahogy itt szerepel. Bocs, hogy elfelejtettem megírni elsőre.
a rart vsz más jelszóval védte le. Muszáj lesz megvárnunk Orsó-borsót (te ugyanaz vagy, mint a Mirzás partizán? :-))). Engem konkrétan az ftp szerver sem enged be, de csak próbából mentem, szerintem nekem is megvan az a bizonyos kiterjedt gyűjtemény.
Tudok javasolni viszont alternatív megszerzési módot. Valaki egyszer az nlcafén nyitott receptes néven egy freemail fiókot, a jelszó recept. Ott megvan a muffinos gyűjtemény az elküldött levelek mappában, simán lementhető.
Egyébként tudom javasolni, hogy bármiféle receptes gyűjteményt erre a címre küldjetek, 25 mega tárhelybe sok minden belefér, és utána csak az azonosítót és a jelszót kell továbbadni, hm?
Megtaláltam, gépre másoltam. Bontanám ki a rar tömörítést, jelszót kér - de a letöltéshez megadott jelszóra itt azt írja ki, hogy nem érvényes és bemutat nekem. :-| Mi lehet a gond?
latsia1, a fügés-narancsos csiga igen jó, kipróbáltam, bár nem muffinformában sütöttem (lustaságból), hanem tepsiben, mint a darázsfészket. :) És akkor most tulképp off vagyok itt... De köszi a receptet, családom szerint is ismételhető! ribizli
Csilla, a búvár túrós eredeti (kakaós) tésztája hígabb, mint az átlagos muffintészta. Ezért süllyed el benne a nagyobb fajsúlyú túrós töltelék. Szerintem ennél sűrűbbre sikerült az alaptésztád, ezért nem tudott lemerülni a túró. De ez csak egy sejtés. :-)
én úgy szoktam, hogy amikor beletettem a mélyedésekbe a tésztár, akkor megszórim a sajttal (de a tésztában is van!) és először légkeveréssel alulról, majd felülről sütöm
Képzeljétek, tegnap sütöttem búvár túróst, de a túrónak esze ágában sem volt búvárkodni, hanem jó púposra emelkedett a tészta tetején. Szerintetek miért? Sima alaptésztával csináltam, citromos-vaníliáscukros-mazsis-vajas-cukros túró volt!
kikisérleteztem egy sajtos muffint, szerintem nagyon finom:
Nerdy féle sajtos muffin 24 kicsi vagy 12 normálméret
2 pohár liszt (4 dl)
fél nagy kefír (ha kevés, akkor még kell beletenni)
1 tojás
fél dl olaj
fél csomag sütőpor
1 kk vegeta – nálam a virgine nevű a favorit
1 tk pirospaprika
reszelt füstöltsajt
1 ek sikér
tetejét meg kell szórni a formában reszeltsajttal
én 20 percet sütöm alsón, légkeverésen és 10-15 percet légkeverés felsőn
tejet nem teszek bele, mert attől kemény lesz!
(a receptet idekopiztam, remélem, hogy normál méretű betűkkel fog megjelenni, ha nem akkor bocsi)
Bescanneltem egy jó kis muffin-os szakácskönyvet. Föltenném valahová, ha valakit érdekel. Finomságos gyümis muffinokat sütöttem belőle. Pl. feketerdőset meg répásat. Nyami
2. elvileg nem, de ezt nehéz látatlanban egyértelműen kijelenteni.
Ugyanis a legtöbb ilyen cuccot importálják, aztán hogy a fordító (vagy az áruház) hogyan fordítja le az eredeti (esetleg kínai) címet/feliratot....???? elég keserű tapasztalataim vannak (egyébként én is fordító vagyok). Ha nem zárt dobozban van az a bizonyos mignonpapír, próbáld megfogdosni. :-) Ha zsírpapír ill. sütőapaír-jellegű a fogása, akkor lehet benne sütni. Ha inkább írólapra hasonlít, akkor hagyd ott, az nem alkalmas sütésre.