Nálam nem látszik, pedig biztos nem rontottam el :-(
Vegyük kicsit górcső alá Jose első profi évét! 1993-at!
3ş. Clásica Subida al Naranco
5ş. Clásica Subida a Urkiola.
5ş. Clásica G.P. Llodio.
7ş. Clásica Vuelta a los Puertos
9ş. 2Ş Etapa Vuelta a La Rioja.
10ş. Gral. Vuelta a La Rioja.
Nyílvánvaló, hogy igazán komoly versenyeken még nem indult, bár ezek a spanyol klasszikus hegyi versenyek elég rangosa, arra mindenestre tökéletesek, hogy egy fiatal hegyimenő feltűnjön...
22 évesen az 5. hely Urkiolan kitűnő; a Narancon elért 3.-ról nem is beszélve! De ez az év még a tapasztalatszerzésé!
Ez a kép a 2000-es Tour Courchevel-i szakaszon készült! Akkor sajnos már nem volt olyan formában, mint az elején, de a 2. hely nem volt rossz azon a szakaszon (abban az évben elszúrták a formaidőzítést :-( ) Az látványos volt, ahogy Nardellot megrogyasztotta két ritmusváltással! :-)
A csapat 2 "nevet" vásárolt a holt szezonban: egyikük, Juan Antonio Flecha (a Relax-Fuenlabrada csapatától érkezett) kitűnő egynapos menő, aki a kisebb körversenyeken is jól szokott szerepelni (2001-ben 5 győzelme volt), őt minden bizonnyal a távozó Dominguez helyére vették, aki sok pontot elvitt a csapattól, ezt tényleg pótolni kell; Flecha szerintem biztos nem lesz TDF csapattag.
Ebből a szempontból sokkal érdekesebb a másik jó nevű szerzemény: José Iván Gutierrez! Ő két évi ONCE tagság után tér vissza a csapatba, ez a két év számára sikeres volt (2000-ben az időfutamot, idén a mezőnyversenyt nyerte meg a spanyol bajnokságon). Szóval - elsősorban - a csapat időfutam miatt szerintem nagyon fontos az Ő személye, hiszen ott Jose nem tud beszállni a vezetésbe, kellenek a jó időfutammenők, akik hozzák az időt!
Én itt megragadnám a lehetőséget, és összeállítom az én Tour csapatomat! (idén nem hallgatott rám Unzue, meg is lett az eredménye: ilyen gyászosan régen szerepelt a Banesto a Touron! Utoljára talán 1996-ban)
Szóval a csapat:
1. számú ember (nem lehet kérdés :-) ) Jose-Maria Jimenez Sastre Aitor Osa Eizaguirre
Dariusz Baranowski
Thomas Brozyna
José Vicente Garcia Acosta
José Iván Gutierrez
Francisco Mancebo
Denis Menchov
Javier Pascual Rodriguez
Thomas Brozyna
Jon Odriozola
JOSÉ MARÍA JIMENEZ
José Luis Arrieta
Leonardo Piepoli
Javier Pascual Rodriguez
Dariusz Baranowski
José Vicente Garcia Acosta
Aitor Osa Eizaguirre
David Latasa Lasa
David Navas Chica
Santiago Blanco Gil
Marzio Bruseghin
Unai Osa Eizaguirre
Patxi Vila
Pablo Lastras
Francisco Mancebo
Eladio Jimenez
Xavier Zandio
Juan Antonio Flecha
Denis Menchov
Juan Miguel Mercado
Koldo Gil
José Iván Gutierrez
Adolfo Garcia
Rubén Plaza
Mindkét kép az idei Subida Urkiola nevű versenyen készült (augusztus közepén), ez egy egy napos viadal, ami a felső képen látható "kedves kis" hegyen ér véget...
Idén ezt Jon Odriozola nyerte (ő is Banestos), Jose "csak" 2. lett, de ez a verseny is része volt a Vueltara való felkészülésének! Ami egész jól sikerült... :-)
Egyébként ez a verseny Josenak egyik kedvence, gyakran indul, kétszer győzött (1994,1996), és többször állt már dobogón is!
Talán nem túlzok, ha azt állítom, hogy minden idők legnehezebb világbajnoki pályája volt Kolumbiában! Ha jól tudom, az összes célbaérkezett itt van a listán...
Jose helyezése látszólag nem nagy durranás, de ha azt is elmondom, hogy ő volt az első számú segítője a spanyol csapatnak (amely "kétfejű" volt: Indurain+Olano), vagyis ő volt az, aki a vitte a "mezőnyt"(amely egyre karcsúbb volt...) hosszú körökön keresztül, ő kontrollálta az élbolyt Olano szökése után, tehát ezt a győzelmet is nagyrészt Neki köszönheti!
És ezek után még az Ő felesége kritizálta Joset a 98-as Vueltan, hogy nem segíti eléggé, amikor az egyik hegyi szakaszon elszökött az élbolytól és megnyerte a szakaszt...
Az 1997. évi spanyol bajnokság mezőnyversenyének végeredménye:
1. Jose Maria Jimenez 5:41:23
2. Cesar Soluan
3. David Extebarria (ONCE) 0:35
4. Marcos Serrano
5. Abraham Olano
6. Josi Luis Arrieta all s.t.
7. Casero
8. Uriarte
9. Casas
10. Laiseka