Keresés

Részletes keresés

Trinity_1075 Creative Commons License 2002.04.10 0 0 141
Én is kecérkodom egy ilyen gép vásárlásának gondolatával. Amiket olvastam róla elég megyőzőek. Csak az lenne a kérdésem, hogy mivel már van egy tükörreflexes gépem (amin minden kreativitásomat kiélhetek) ebben az árkategóriában a 2800-as-e a legmegfelelőbb ár/érték arányában?
Köszi
Előzmény: matusek (139)
Bau Creative Commons License 2002.04.03 0 0 140
na jó, akkor írok valamit: Fuji2800Z rulz! :)
Előzmény: matusek (139)
matusek Creative Commons License 2002.04.02 0 0 139
Nagyon leult a topik, pedig szeretem.
Mogorva Creative Commons License 2002.03.27 0 0 138
Hogy nagyon egyzserű legyek ég és föld. A Fuji 2800 egy full automata kompakt gép, míg a Minolta D-5 egy full manuális kontrolálhatósággal felszerelt 3 megapixeles félprofi fényképezőgép.

Az átlagfelhasználó számára annyi a különbség, hogy a Fujit zsebrevághatja mert kicsi és aranyos, ráadásul olcsóbb is, míg a Minoltát nem, mert az nagy bumfordi, ráadásul drága is. :) Arról nem beszélve, hogy CSAK mindkettő képeket készít.

A különbség akkor jön, mikor mondjuk záridő vagy blende prioritást szeretnél, vagy full manuális vezérlést. Esetleg manuális fókuszt, vagy külső vakut csatlakoztatni... A Fuji esetében mást nem is tudsz csinálni, mint célra tartasz és kattintasz, ezért is hívják ezeket a gépeket "point and shoot" masináknak. Beállítani nem kell, mi több nem is lehet. A fehéregyensúly és EV kompenzációs kivételével.

A Minoltán minden paramétert tudsz magad állítani, amelett, hogy azon is megvan a P mód (program, illetve auto), amikor csak a fény felé kell tartani és megnyomni a gombot. :))

Előzmény: baraka113 (137)
baraka113 Creative Commons License 2002.03.27 0 0 137
Valaki segítsen lécci: mi a közel 100e Ft különbség a 2800Z és a Minolta dIMAGE 5 között ? Olyan vélemény érdekelene, aki mindkét gépet próbálta már, és van összehasonlítási alapja a nyers műszaki adatokon kívül - mert azok néha nem sokat jelentenek. Az index-digitcam összehasonlítást ismerem, az ott felsorolt lényegesebb különbségek (2,1mp:3,1mp, manuális expoziciós beállítások a Minoltán, stb) fontosak számomra - de ezen kívül a produkált képekben is van különbség ?
Bau Creative Commons License 2002.03.27 0 0 136
-tarkus, engem nagyon zavarna ha a képek állandóan utómunkálatra szorulnának, így én nagyon örülök hogy a Fuji már alapból jó képeket készít (és az kevéssé érdekel hogy ezt hogyan éri el).

Szerintem az automata kompakt kategóriában a legtöbb felhasználó ezt várja a gépétől.

Előzmény: -tarkus (135)
-tarkus Creative Commons License 2002.03.27 0 0 135
Kedves Bau!

Attól tartok, kihagytam valamit, ami rávilágíthat arra, hogy mire is volt jó az egész.
Nekem nem arról szólt a dolog, hogy a Fuji jó gép-e vagy sem.
Amennyiben két hasonló gép közül szeretne valaki választani, sokkal praktikusabb a tényleges képeket összehasonlítani, mint az előre feldolgozott, digitálisan feljavítottakat. Ugyanis, lehet, hogy az "A" gép rajzosabb képet készít, mint a "B", de ezt elfedi az előbbi esetleg rosszabb minőségű élesítő algoritmusa. S amikor gépet veszel, a lényeg azért azon van, hogy melyik készít színhelyesebb, részletgazdagabb, kevésbé zajos fényképet, s nem a beépített korrekciós automatikákon. A fényképet ugyanis a gép készíti, s nem helyettesíthető semmivel, míg a korrekciókat az ember maga is elvégezheti utólag.
De ha a gépeket összességében hasonlítja valaki, aki soha nem szeretne mást, csak sima papírképet az elkészült kockákról, akkor természetesen igazad van.

üdv tarkus

Előzmény: Bau (133)
ballor Creative Commons License 2002.03.26 0 0 134
Új képek mikor? ;-) Mit tudtok a 6900z gépről? Az is szimpi lett most nekem!
Bau Creative Commons License 2002.03.24 0 0 133
-tarkus lehet hogy érti a lényeget, csak éppen azt nem érti hogy nem ebben a gép és árkategóriában van szükség az általa elvárt funkciókra.

Itt az a lényeg hogy minden plussz macera, photoshop és egyéb tuning nélkül nagyszerű képeket lehet csinálni akár egy sötét fürdőszobában is.

Előzmény: Mogorva (131)
Mogorva Creative Commons License 2002.03.24 0 0 132
Arról van szó, hogy ezekben a gépekben található feature-ok legfőbb értéke, ha KIKAPCSOLHATÓK! :)

Jó példa a Casio 4000 (ami egy remek gép) kikapcsolhatatlan zajszűrője. :(

Azért nem kell ám megsértődni... nem az a cél. Abban igazad van, hogy a 2800 fejlesztésénél nem a sokoldalúság volt a cél, hanem a praktikum.

Előzmény: matusek (130)
Mogorva Creative Commons License 2002.03.24 0 0 131
BINGÓ!

Végre valaki érti a lényeget... :)

Előzmény: -tarkus (128)
matusek Creative Commons License 2002.03.24 0 0 130
Tarkus!

Koszonom a hosszu magyarazatot, igy mar ertem, hogy mire szerettel volna ravilagitani. Ettol fuggetlenul ez a gep nem profi masina, hanem egy kis automata fenykepezo, ami a "nagyok" egy-egy funkciojaval is el van latva. Hobbi szinten tokeletesen megfelel, ha meg komoly kepeket akar csinalni valaki, az vegyen 500.000-ert gepet.

Ebben a kategoriaban szamomra a kenyelem tobbet er a valodisagnal, foleg ugy - mint mar irtam -, hogy csak a "sas-szemuek" veszik eszre a kulonbseget a szoftveres manipulacion.

A minosegbeli kulonbsegek felkerultek a Webre Ilyen ido volt Londonban ma :)))
(megprobalok linkelni):

www.megahardver.hu/egyeb/fuji2800/

Előzmény: -tarkus (128)
ballor Creative Commons License 2002.03.24 0 0 129
Matusek: akkor lássuk milyen idő volt ma Londonban? ;-) Jöhetnek a képek!
-tarkus Creative Commons License 2002.03.24 0 0 128
Kedves matusek!

A belső képélesség javító funkció kikapcsolása megmutatja, hogy milyen képet csinál a gép valójában. Egy a tiédnél rosszabb géppel is lehet kvázi élesebb képet készíteni, ha photoshoppal egy kicsit megmacerálja az ember.
Igen ám, de az élesítés csökkenti a részletgazdagságot, ugyanis a színhatáron lévő pixelek áldozatul esnek a technikának. Azonkívül az élességet utólag is lehet javítani, tehát nem érdemes a géppel végeztetni, arról nem is beszélve, hogy egy photoshop zajszűrése és élesítési technikája messze túlmutat a beépített elektronikán.
Egy egyszerű példával élve: Ma már mindenki ismeri az mp3 formátumot. Egy cédéről ha alacsony bitrátával de jó tömörítéssel szedsz le audió anyagot, akkor azzal meg is határoztad maximális minőséget. Tehát egy 64kbites mp3-at semmilyen tuninggal nem lehet "visszacédésíteni".
Ugyanígy a valóság leképezését, a fényképet is meghatározza annak első rögzítési módja. Gondolom nem vitatod, hogy egy 6x9-es géppel sokkal jobb képeket lehet csinálni, mint egy pocket géppel. Itt is ez történik, csak éppen a gépen tudod beállítani, hogy érintetlenül hagyja-e az elkészült képet, avagy trükköljön némiképp, hogy a szemnek kedvesebb legyen a látvány.
Csakhogy ez azt eredményezheti, hogy amikor tényleg szükséged lesz az élesítésre vagy egy részlet kiemelésére, sokkal rosszabb ereményt fogsz kapni, mintha érintetlenül hagytad volna a képet.
Ugye egy polaroid gép is elég nagy méretű képet készít, de mennyivel nagyobbat lehet készíteni egy ugyanakkora negytívról. Hja, a kényelem nem mindig jár együtt a minőséggel.

(A linked azért nem lett jó, mert kihagytad a http-t az elejéről.)

üdv tarkus

Előzmény: matusek (107)
matusek Creative Commons License 2002.03.24 0 0 127
A debreceni vagy akar a magyarorszagi idojaras sem sokat szamit itt Londonban :)))

De ma itt is sut a nap, keresek valamit, amit lehet fenykepezni, aztan pakolom fel oket a Netre.

Előzmény: ballor (126)
ballor Creative Commons License 2002.03.24 0 0 126
Matusek: Itt (Debrecen) süt a nap! ;-) Csinálj sok, szép képet!
matusek Creative Commons License 2002.03.23 0 0 125
Elvileg igen. Holnap, ha szep ido lesz, akkor lovok FINE minosegben nehanyat.
Előzmény: ballor (124)
ballor Creative Commons License 2002.03.23 0 0 124
normál, akkor ennél még van jobb minőségű nem?
matusek Creative Commons License 2002.03.23 0 0 123
normal tomorites (64 MB-os kartyara 159 kep fer)
Előzmény: ballor (122)
ballor Creative Commons License 2002.03.23 0 0 122
jók, miért ilyen kicsi a méretük? milyen tömörítés volt?
matusek Creative Commons License 2002.03.23 0 0 121
na es hogy tetszik?
Előzmény: ballor (119)
ballor Creative Commons License 2002.03.23 0 0 120
Egyébként kezdek eltökélt lenni! kell a nagy zoom és kész! Gondolkodom még Nikon 885, Canon S30-S40-en, de ezek csak 3x zoomosak! Néztem a 6900z, csak hosszú az ára, na meg Canon Pro 90 10x zoom!
ballor Creative Commons License 2002.03.23 0 0 119
Matusek: nézem, köszi!
matusek Creative Commons License 2002.03.23 0 0 118
Jeee, tenyleg, tegnap este fel 11-kor volt az utolso hozzaszolasom.

Elkeszultek a kepek, felkerult az oldalra a zoom 1600x1200 menube

www.megahardver.hu/egyeb/fuji2800

Előzmény: ballor (117)
ballor Creative Commons License 2002.03.23 0 0 117
Matusek: rég jelentkeztél, ehhez nem vagyunk hozzászokva! :-))))) Készülnek a képek? Én várom!
Bau Creative Commons License 2002.03.23 0 0 116
Hát lehet hogy csal a gépem, de én élvezem :)

Lehetséges hogy a sötétben és félhomáyban készült képnek reálisan életlennek kellene lennie, de azt én késöbb, ha szükségem van a fotóra úgy is javítanám külső programmal.
A gép viszont leveszi ezt a terhet a válamról, javítja a képet és szerintem ez nagyon jó dolog.

Szerintem egy kompakt automata gépnek ez a dolga.

Előzmény: Mogorva (115)
Mogorva Creative Commons License 2002.03.22 0 0 115
Kötözködni akarok. :)

Na nem... csupán a választ keresem a kérdésre mi a jobb? Az életszerűbb vagy a látványosabb? :)

Előzmény: matusek (114)
matusek Creative Commons License 2002.03.22 0 0 114
Mogorva!

Te vagy profi fotos vagy, aki idegbajt kap a hobbi szinten fotozok lamasagatol, vagy csak kotozkodni akarsz.

Ki az ordogot erdekel az, hogy a kontraszt szoftveres? Akkor csapna be, ha a piros virag keknek latszana. De nem, csak korrigalja a kepet, es nem csunya "elvezhetetlen" kepet csinal, hanem olyat, amin a szoftveres korrigaciot atlagos szemlelo soha nem veszi eszre.

Előzmény: Mogorva (113)
Mogorva Creative Commons License 2002.03.22 0 0 113
Nem javít, hanem BECSAP. Nagy különbség...
Előzmény: Bau (108)
ballor Creative Commons License 2002.03.22 0 0 112
ja egy képet forgattam el, az ADCseevel, és benne maradt a gépinfó! Sőt Photoshoppal alakítottam és mentés!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!