Keresek háromezres vagy a feletti hengeruttartalmu TD vagy sima D blokkot inkabb a regebbiek erdekelnenek amiben meg nem volt elektronika :) Koszi! Udv!
Napi használósnak mennyire nehézkes a tipus? 200-220-240D. Azt látom, hogy karosszéria elem már nem sok kapható hozzá (legalábbis nagyobb hálózatoknál nem láttam csak rendelésre).. általában a többi dolog pl futómű mennyire macerás?
Gyárilag van egy merevítő a szivattyú konzolon a blokk oldalában lévő zsákfurathoz kell rögzíteni (nekem 3szor tört el. )Azóta nincs gond vele. Nem tudja az ékszíj így előre feszíteni, nem törik el többé a csavar. "Okos szerelők ezt rendszerint kidobják a verdából.bp.
71-es 200 D-hez keresnék az ajtókhoz gumiszigetelést. az üvegek mellettit, amiben az ajtóüveg fut, illetve talán vízlehúzónak hívják, amik az üvegnek támaszkodnak neki... az enyémen már darabokban vannak, ezáltal belefolyik a víz az ajtóba...
segítségeteket előre is köszönöm.
ja, pappasnál érdeklődtem, alvázszám nélkül szóba sem állnak velem, nekem meg az AF-es...
Nem is kicsi, nem is nagy. 18-as OZ Merci felni, nagyon jól mutat alatta élőben. Főleg így, hogy színre fújta a közepét is. Egyébként egy fiatal karosszériás srácé. Meg lett mentve az enyészettől. :)
Sziasztok! Lehet, hogy ismeritek, de gondoltam megmutatom nektek. A szomszéd városban van, nagyon szépen rendbe lett szedve. Annyit tudok, hogy 115-ös és 2.4d motor van benne. Talán a 70-es évek vége felől.
Köszönöm, lenne még egy kérdésem olyan legendákat hallottam hogy a 200, 220, 240, 240 3.0 D-knél a szervószivattyú tartó kozonzól csavarok egy idő után kiverődnek a blokkból, ez mennyire igaz?
Valaki szerelt már be szervó nélküli W115-ösébe kormányszervót? a szervós kormánymű kompatibilis a nem szervós kormányműhöz tartozó kormányoszloppal? vagyis van valami eltérés szerszvós és nem szervós kormányoszlop között? '76-os karosszéria '73-as 220D motor W115 a gépsárkány.
Ma délután újra állítottam az előtöltést. nagyjából 25 fok körülre sikerült, de szerintem ezt pontosan csak műszerrel lehetne megállapítani. Na szóval,...- amint azt korábban írtam, hogy iszonyatosan füstöl, olyan kékes-szürkés, fehéreset, az teljesen eltűnt. Szép kopogós hangja lett, nagyon szépen egyenletesen jár, és hidegen egyáltanán nem, melegen egy kicsit kékes a füstje. Talán finomítani kellene még, vagy csak egy szelepszár szimeringezést, amim kell neki. Tanulság: - Ha nagyon kicsi az előtöltés, akkor a motor egyenetlenül jár, viszont nagyon halkan, de iszonyatosan füstölve!!!
Na akkor nekem is kellene rendelnem egy ilyen gumidolgot alá. Egyelőre még hibátlan állapotú a díszléc. Ezt bizton állíthatom, mert épp le van szerelve. valami okos alvázvédővel összefújta a küszöböt, ami nekem nem teszik, így most színrefújom az egész küszöböt, köténylemezestül. Szerencsére vékonyan van fújva és nem rohad.
Az állólámpáson ilyen nincs. Ott a kéder direktben zár a küszöbre és nincsen se gumicsík, se díszléc az ajtó alján.
A küszöbön viszont végigfut egy díszléc, ami alatt van egy mindkét oldalon kitüremkedő gumiprofil. Ennek hiányában megáll benne a sár és elrohad minden. Elöl egy csavar fogja oldalt meg a patentek szortják rá a díszléccel együtt. Közben megtaláltam az árakat is: két-három éves nettó árak: első kis díszléc, ami előre fut 9000 / db az oldalsó küszöbön futó meg 12000 / db
És azt hiszem az első alá nem kellett a gumicsík, mert az azzal jött, az oldalsóhoz viszont tutifix, hogy külön kellett megrendelni.