Keresés

Részletes keresés

fincsike19 Creative Commons License 2010.09.21 0 0 1211
Szia JANESZ ! Ma beszéltem egy ismerősömmel a kefirgombával kapcsolatosan,neki tibeti gombája van(úgy néz ki,kapni fogok tőle) szóval azt mondta,hogy azért nem szaporodik a gomba,mert ,,pihentetni kell",azaz 10 napra be kell tenni a hűtőbe. Egy befőttesüvegbe,vizet kell ráönteni és 10 napig álljon a hűtőben. Én kipróbálom,hátha használni fog. Remélem,nem döglik meg végképp a gombám ettől a gyógymódtól. Minden jót,mindenkinek!
J.a.n.e.s.z. Creative Commons License 2010.09.19 0 0 1210
Mogyorónyi mennyiséggel dolgozom már csak. Ez azért érdekes, mert egy éve van kefírgombám és mégiscsak valami baja lett!
:-((
Előzmény: fincsike19 (1208)
lacika02 Creative Commons License 2010.09.18 0 0 1209
Sziasztok,
Érdeklődnék, tud-e valaki induló mennyiségű kaukázusi, tibeti kefír gombával segíteni? Budapesten, Szentendre és Dunakeszi környékén érte megyek, az e-mailem publikus és ha szükséges némi támogatás is lehetséges. Köszi szépen!
fincsike19 Creative Commons License 2010.09.18 0 0 1208
Szia J.A.N.E.S.Z ! Érdeklődnék,hogy van-e még a gombádból?Mert a múltkor írtad,hogy fogyatkozik. Esetleg elkezdett már gyarapodni? Azért kérdezem,mert az enyémmel is hasonló történik,a sok apró gomba,nem kapcsolódik egybe naggyá,hanem pici marad és átmegy a szűrőn,így a kész kefirt átszűröm sűrű szitán,így ezek az aprók,morzsalékká válnak.Ha pedig ez így folytatódik,az állomány elvesztésével számolhatok. Ezért még mindíg szeretnék Debrecen,vagy Debrecen közelből egészséges állományból gombát,ha volna valakinek felesleges.
Előzmény: J.a.n.e.s.z. (1191)
fincsike19 Creative Commons License 2010.09.15 0 0 1207
Sziasztok!
Amit poshadt íznek írtam le,az inkább ,,befejezettlen kémiai íz"volt,ugyanis poshadt szag nem társult hozzá.Csak azt tudom mondani,lustán dolgozott,több gomba kell a tejhez,amikor hidegebbre vált az időjárás,mert változatlanul jó az íze most már.Minden jót!
Vicus_35 Creative Commons License 2010.09.14 0 0 1206
Az enyém is magához tért teljesen:)) 3 dl tejbe teszek 2 evőkanállal, másnap olyan mint a Dubary szelet:)))
Előzmény: fincsike19 (1203)
J.a.n.e.s.z. Creative Commons License 2010.09.14 0 0 1205
Ugye? Én mondtam!
Előzmény: fincsike19 (1203)
fincsike19 Creative Commons License 2010.09.13 0 0 1204
Nem 6 evókanálnyit tettem hozzá,csak 3-at. a kristályhoz tettem 6 evőkanálnyit
fincsike19 Creative Commons License 2010.09.13 0 0 1203
Sziasztok!
A napokban panaszkodtam a kefirgombámra,hogy nem ,,dolgozik"2 nap múltán is cseppfolyós és még poshadt utóíze is van. Megváltozott a helyzet,ugyanis eddig (a nagy hőségben elég volt 1 l tejhez 1 jó evőkanálnyi),most kipróbáltam úgy,hogy 1 l -hez 6 evőkanálnyit tettem,légmentesen lezártam,belecsavartam egy konyharuhába,utána egy vastag frottír törölközőbe, 2 nap után NAGYON FINOM LETT.SEMMIFÉLE UTÓÍZE NINCS! Úgy látszik,ha hideg van,több gomba kell a tejhez.Már elkészítettem a következő adagot,majd beszámolok arról is,s abban az esetben,ha nincs baj a gombámmal,hátha hasznos lesz valakinek ez a megtapasztalás.Minden jót mindenkinek!
fincsike19 Creative Commons License 2010.09.12 0 0 1202
Kedves Vicus!
Oda tudnék menni holnap,azaz hétfőn 13.-án a klinikához,ha összetudnánk hozni a találkozót. Címem : fincsike19@freemail.hu mobil : 70 / 2385-147 Ha tudnál 1 SMS-t küldeni,hogy hány órakor találkozzunk,és mennyibe kerül a gomba,megköszönném.
Előzmény: Vicus_35 (1201)
Vicus_35 Creative Commons License 2010.09.12 0 0 1201
Mind a két hozzászólásodra válaszolok:

Szerintem az enyém már helyre jött (remélem) Csökkentettem a tejet. 2 evőkanállal tettem 2 dl tejbe és így nagyon finom lett. Tegnap nem szűrtem le, csak ma és ez is finom lett kicsit sárgás színű réteg volt a tetején. Ma már 2,5 dl tejet tettem rá, bár nem mértem le a mennyiséget.


Holnap megyünk Debrecenbe a klinikára, kristálygombát tudok adni:)))
Előzmény: fincsike19 (1200)
fincsike19 Creative Commons License 2010.09.11 0 0 1200
Kedves Vicus!
Gyanítom,tönkre ment a gombád,az enyémnél is ilyen tünetek lettek,s az enyémnek még kis poshadt utóíze is van.Bár látszólag a gombáim szép nagyok,szaporodnak,fehérek,azonban mégis beteg,mert különben nem lenne vízszerűen híg,s az íze is finom lenne.
Előzmény: Vicus_35 (1198)
fincsike19 Creative Commons License 2010.09.11 0 0 1199
Szép napokat minden kedves kefirfogyasztónak?
Nincs köztetek olyan,aki debreceni és jó minőségű kaukázusi gombát tudna adni?Valamint kristályt is elfogadnék. fincsike19@freemail.hu
Vicus_35 Creative Commons License 2010.09.09 0 0 1198
Sziasztok!
Nálam kb. 3 hónapig volt a kefirgomba a hűtőben. Tegnap leszűrtem, átmostam, szép fehérek. Műanyag kanállal megszámoltam: 6 ek. volt. Úgy emlékeztem, hogy 1-1 1/2 ek. kell 2,5 dl tejhez. 3 kanállal tettem 5 dl tejhez. Most szűrtem le, elég híg, sőt a tetején szinte tej maradt, savanyúnak sem igazán mondanám, inkább light-os aludttej lett:(( Most csak 3 dl tejhez tettem, kíváncsi vagyok milyen lesz?
Szerintetek megdöglött a gomba?? Szinén nem látni változást.
J.a.n.e.s.z. Creative Commons License 2010.09.08 0 0 1197
Nálam egy hete még 24 volt, most éppen 20... ott már az én gombáim is lustulni fognak!

Tartsd őket melegen. Amúgy ha fűtesz majd, akkor megint dolgozni fognak.
Előzmény: fincsike19 (1195)
fincsike19 Creative Commons License 2010.09.07 0 0 1196
Kedves Hevelina! a zacskós,a poharas és a dobozos tejet ha elteszed aludttejnek,az megposhad.Ez azt jelenti,hogy ha ezekbe a tejekbe forralatlanul kefirgombát teszel,abból poshadt kefirital lesz.Szerintem nem ismered a friss,jó kefir ízét,külőnben undorodnál attól,amit készítesz.Bocsáss meg,nem bántani akarlak,de félek,beteg leszel töle.Én is kipróbáltam ilyen tejekben,és poshadt lett,kidobtam gombástúl.Forralttal is kipróbáltam,de kellemetlen utóíze volt.Nyers kezeletlen forralt tejből készítsd,nehogy valami bajod legyen a sok poshadt lé fogyasztásától.
Előzmény: havelina (1071)
fincsike19 Creative Commons License 2010.09.07 0 0 1195
Szia J.A.N.E.SZ!
Hány fok van a lakásomban?Pontosan nem tudom,mert nincs szobahőmérőm,de klímám sincs,s ha neked sincs klímád,és Magyarországon laksz,akkor annyi fok van a lakásomban,mint nálad,úgy gondolom.Hm?
J.a.n.e.s.z. Creative Commons License 2010.09.07 0 0 1194
Hány fok van a lakásban?
Mert azért hogy teljesen ellustuljon...
Előzmény: fincsike19 (1192)
fincsike19 Creative Commons License 2010.09.07 0 0 1193
Szia! Én szeretnék kérni vízalapút és tejalapút is ha még tudsz adni,de nem tudok e-mailt küldeni,mert az a fajta levelezőprogram,ami nálad elő jön,sajnos az nekem nincs jól beállítva,tehát nekem az nem működik,csak ,,sima"e-mailt tudok küldeni.Ezért ideírom az enyémet:katalin1922@freemail.hu Debreceni vagyok. Várom válaszod! Üdvözlettel:fincsike19
fincsike19 Creative Commons License 2010.09.07 0 0 1192
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni,hogy az normális,ha a kefírgomma ,,lustán dolgozik"?Ugyanis a nyári hőségben 14-16 órán belűl sűrű kefirállagúra érte magát,most azonban,hogy bejött a hűvös idő és a lakásban még nincs fűtés,24 óra elteltével is cseppfolyós.Beteg lehet, az a baj?
J.a.n.e.s.z. Creative Commons License 2010.09.03 0 0 1191
Sziasztok! Gondban vagyok! Nem tudom hogy mással is előfordult e már ilyen, de a gombáim száma napról-napra csökken! Eddig diónyi mennyiségű volt, most már csak mogyorónyi!!!!! Próbáltam másik tejjel, nem szűrtem le teljesen, stb, de csökken. vmi gombabaj megtámadta őket?

Valakivel volt már ilyen? Kb. 10 hónapja van gombám, de most fogyatkoznak... :-(
exiefo Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1190
Egyetértek az előttem szólóval !
Megnyugtatásul a legfrissebb leletemből :HDL cholesterin 1,3
referencia tartomány: 0,0-1,6
LDL cholesterin:2,16
referencia tartomány:1,00-3,30
És amiért elkezdtem inni : éhgyomri vércukor: 5,9 referencia tartomány :3,9-6,0

Sok éve 1,5 % os tejet használunk.
Előzmény: kefírgomba (1188)
J.a.n.e.s.z. Creative Commons License 2010.08.24 0 0 1189
Nem rossz indulattal mondom, de olvass vissza.

Tök mindegy milyen tejet használsz, a gomba nem a zsírt eszi. Amúgy meg nem eszel annyi kefírt -szerintem- hogy lényeges elváltozás legyen a koleszterin szintedben.

Napi 2 dl -5 dl kefir meg nem valószínű hogy bajt csinálna!

De ha ez megnyugtat: csináld 1.5%-os tejből.
Előzmény: kefírgomba (1188)
kefírgomba Creative Commons License 2010.08.23 0 0 1188

Kedves Fórumozók!

A kaukázusi kefír elkészítéséhez milyen tejet használtok, milyen zsírtartalmút? A rendszeres fogyasztása nem növeli meg a koleszterinszintet?

Jutka1954 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 1187
Sziasztok!

Ha valakinek volna kefir gombája, és az induló mennyiséget átadná, megköszönném!
Az M3 vonalán, vagy Újpesten, érte megyek!

Köszönöm!
kispeterne@chello.hu
Előzmény: thefunkyangel (1174)
vanderbilt-girl Creative Commons License 2010.08.21 0 0 1186
ingyen kefirgombat es japan kristalygombat ajanlok akinek kell debrecen kornyeken
Midnightx Creative Commons License 2010.08.17 0 0 1185
Elfelejtettem írni,hogy a postázás nem gond,feladom szívesen bárhová.
Midnightx Creative Commons License 2010.08.17 0 0 1184
Hali!

Van óccsón eladó Japán kristálygombám és Kaukázusi kefírgombám. Akit érdekel,az dobjon egy üzit:) Az emilem nyilvános.

Szép napot.
exiefo Creative Commons License 2010.08.15 0 0 1183
:-)))))))))
Előzmény: Teresz (1182)
Teresz Creative Commons License 2010.08.15 0 0 1182
Óóó! Elnézést! ló=jó!!!!!!!!!!!!! Hogy csinálhattam ilyet! :-((((((((
Előzmény: Teresz (1181)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!