Szia JANESZ ! Ma beszéltem egy ismerősömmel a kefirgombával kapcsolatosan,neki tibeti gombája van(úgy néz ki,kapni fogok tőle) szóval azt mondta,hogy azért nem szaporodik a gomba,mert ,,pihentetni kell",azaz 10 napra be kell tenni a hűtőbe. Egy befőttesüvegbe,vizet kell ráönteni és 10 napig álljon a hűtőben. Én kipróbálom,hátha használni fog. Remélem,nem döglik meg végképp a gombám ettől a gyógymódtól. Minden jót,mindenkinek!
Sziasztok, Érdeklődnék, tud-e valaki induló mennyiségű kaukázusi, tibeti kefír gombával segíteni? Budapesten, Szentendre és Dunakeszi környékén érte megyek, az e-mailem publikus és ha szükséges némi támogatás is lehetséges. Köszi szépen!
Szia J.A.N.E.S.Z ! Érdeklődnék,hogy van-e még a gombádból?Mert a múltkor írtad,hogy fogyatkozik. Esetleg elkezdett már gyarapodni? Azért kérdezem,mert az enyémmel is hasonló történik,a sok apró gomba,nem kapcsolódik egybe naggyá,hanem pici marad és átmegy a szűrőn,így a kész kefirt átszűröm sűrű szitán,így ezek az aprók,morzsalékká válnak.Ha pedig ez így folytatódik,az állomány elvesztésével számolhatok. Ezért még mindíg szeretnék Debrecen,vagy Debrecen közelből egészséges állományból gombát,ha volna valakinek felesleges.
Sziasztok! Amit poshadt íznek írtam le,az inkább ,,befejezettlen kémiai íz"volt,ugyanis poshadt szag nem társult hozzá.Csak azt tudom mondani,lustán dolgozott,több gomba kell a tejhez,amikor hidegebbre vált az időjárás,mert változatlanul jó az íze most már.Minden jót!
Sziasztok! A napokban panaszkodtam a kefirgombámra,hogy nem ,,dolgozik"2 nap múltán is cseppfolyós és még poshadt utóíze is van. Megváltozott a helyzet,ugyanis eddig (a nagy hőségben elég volt 1 l tejhez 1 jó evőkanálnyi),most kipróbáltam úgy,hogy 1 l -hez 6 evőkanálnyit tettem,légmentesen lezártam,belecsavartam egy konyharuhába,utána egy vastag frottír törölközőbe, 2 nap után NAGYON FINOM LETT.SEMMIFÉLE UTÓÍZE NINCS! Úgy látszik,ha hideg van,több gomba kell a tejhez.Már elkészítettem a következő adagot,majd beszámolok arról is,s abban az esetben,ha nincs baj a gombámmal,hátha hasznos lesz valakinek ez a megtapasztalás.Minden jót mindenkinek!
Kedves Vicus! Oda tudnék menni holnap,azaz hétfőn 13.-án a klinikához,ha összetudnánk hozni a találkozót. Címem : fincsike19@freemail.hu mobil : 70 / 2385-147 Ha tudnál 1 SMS-t küldeni,hogy hány órakor találkozzunk,és mennyibe kerül a gomba,megköszönném.
Szerintem az enyém már helyre jött (remélem) Csökkentettem a tejet. 2 evőkanállal tettem 2 dl tejbe és így nagyon finom lett. Tegnap nem szűrtem le, csak ma és ez is finom lett kicsit sárgás színű réteg volt a tetején. Ma már 2,5 dl tejet tettem rá, bár nem mértem le a mennyiséget.
Holnap megyünk Debrecenbe a klinikára, kristálygombát tudok adni:)))
Kedves Vicus! Gyanítom,tönkre ment a gombád,az enyémnél is ilyen tünetek lettek,s az enyémnek még kis poshadt utóíze is van.Bár látszólag a gombáim szép nagyok,szaporodnak,fehérek,azonban mégis beteg,mert különben nem lenne vízszerűen híg,s az íze is finom lenne.
Szép napokat minden kedves kefirfogyasztónak? Nincs köztetek olyan,aki debreceni és jó minőségű kaukázusi gombát tudna adni?Valamint kristályt is elfogadnék. fincsike19@freemail.hu
Sziasztok! Nálam kb. 3 hónapig volt a kefirgomba a hűtőben. Tegnap leszűrtem, átmostam, szép fehérek. Műanyag kanállal megszámoltam: 6 ek. volt. Úgy emlékeztem, hogy 1-1 1/2 ek. kell 2,5 dl tejhez. 3 kanállal tettem 5 dl tejhez. Most szűrtem le, elég híg, sőt a tetején szinte tej maradt, savanyúnak sem igazán mondanám, inkább light-os aludttej lett:(( Most csak 3 dl tejhez tettem, kíváncsi vagyok milyen lesz? Szerintetek megdöglött a gomba?? Szinén nem látni változást.
Kedves Hevelina! a zacskós,a poharas és a dobozos tejet ha elteszed aludttejnek,az megposhad.Ez azt jelenti,hogy ha ezekbe a tejekbe forralatlanul kefirgombát teszel,abból poshadt kefirital lesz.Szerintem nem ismered a friss,jó kefir ízét,külőnben undorodnál attól,amit készítesz.Bocsáss meg,nem bántani akarlak,de félek,beteg leszel töle.Én is kipróbáltam ilyen tejekben,és poshadt lett,kidobtam gombástúl.Forralttal is kipróbáltam,de kellemetlen utóíze volt.Nyers kezeletlen forralt tejből készítsd,nehogy valami bajod legyen a sok poshadt lé fogyasztásától.
Szia J.A.N.E.SZ! Hány fok van a lakásomban?Pontosan nem tudom,mert nincs szobahőmérőm,de klímám sincs,s ha neked sincs klímád,és Magyarországon laksz,akkor annyi fok van a lakásomban,mint nálad,úgy gondolom.Hm?
Szia! Én szeretnék kérni vízalapút és tejalapút is ha még tudsz adni,de nem tudok e-mailt küldeni,mert az a fajta levelezőprogram,ami nálad elő jön,sajnos az nekem nincs jól beállítva,tehát nekem az nem működik,csak ,,sima"e-mailt tudok küldeni.Ezért ideírom az enyémet:katalin1922@freemail.hu Debreceni vagyok. Várom válaszod! Üdvözlettel:fincsike19
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni,hogy az normális,ha a kefírgomma ,,lustán dolgozik"?Ugyanis a nyári hőségben 14-16 órán belűl sűrű kefirállagúra érte magát,most azonban,hogy bejött a hűvös idő és a lakásban még nincs fűtés,24 óra elteltével is cseppfolyós.Beteg lehet, az a baj?
Sziasztok! Gondban vagyok! Nem tudom hogy mással is előfordult e már ilyen, de a gombáim száma napról-napra csökken! Eddig diónyi mennyiségű volt, most már csak mogyorónyi!!!!! Próbáltam másik tejjel, nem szűrtem le teljesen, stb, de csökken. vmi gombabaj megtámadta őket?
Valakivel volt már ilyen? Kb. 10 hónapja van gombám, de most fogyatkoznak... :-(
Egyetértek az előttem szólóval ! Megnyugtatásul a legfrissebb leletemből :HDL cholesterin 1,3 referencia tartomány: 0,0-1,6 LDL cholesterin:2,16 referencia tartomány:1,00-3,30 És amiért elkezdtem inni : éhgyomri vércukor: 5,9 referencia tartomány :3,9-6,0
Tök mindegy milyen tejet használsz, a gomba nem a zsírt eszi. Amúgy meg nem eszel annyi kefírt -szerintem- hogy lényeges elváltozás legyen a koleszterin szintedben.
Napi 2 dl -5 dl kefir meg nem valószínű hogy bajt csinálna!