Keresés

Részletes keresés

ernie le cat Creative Commons License 2002.09.09 0 0 89
főleg, hogy játszották a heel on the shovel-t, ami szigeten kimaradt, hüpp hüpp
Előzmény: DR.YES (88)
DR.YES Creative Commons License 2002.09.07 0 0 88
Köszönjük! Az irigység szó nem fejezi ki hűen jelen lelkiállapotomat.:)
Előzmény: deke (87)
deke Creative Commons License 2002.09.07 0 0 87
az úgy volt, hogy berlin szép városában 1 árva plakát nem sok, annyi sem hirdette a koncertet. még a jegyforgalmazóknál sem tudtak poszterről. no mindegy, a passionskirche nevű templony szép hely, vsz több zene szokott lenni benne, mint gottesdienst. és a legjobb, hogy minden a főbejáraton keresztül zajlik.
oda is mentem jó korán és mit tesz isten, hát nem pont a soundcheckre készülődött mindenki? biztonsági ember egy szál se, nagyoneurópai módon (+ mivel még a hivatalos beengedéskor is kisebb közönség volt, mint személyzet - csak később kezdett megtelni a hely) szóltak egyszer, hogy azért ne álldogáljunk fél lábbal a templomban a bemelegítésre nyáladzva.

és a ki-be mászkáló Horsepowerek (adtam nekik Lajkó Félixet nehogy már csak a Muzsikást ismerjék) + Conway Savage kedvesaranyosak vótak meg aláírtak meg fényképengedtek meg minden. Conwayt különben sem ismerte (föl) a rajtam kívül még ott álldogáló 3 ember.

aztán a koncert, amit rekordoltam, bár nem túl jó minőségben. azonban lehet, hogy meg tudom szerezni jóban és akkor értékes ajándék ellenében lehet biznicelni. de erre még várni köll.

Conway új albumáról (Nothing Broken) jácott félórát, közbe meg vitzelődött a nem mindig fogékony de azér hálás közönséggel. ("It's nice to be here... I guess... I'm not dead...") Szép a zene, de van egy fogadásom, hogy kjúrváranem fogom kishazánkbeli bótban látni.

Aztán félkilenckor jött a 16HP, David elektromos gitáron csellózott (mint kiderült, ez a jókis vonós hang a Hutterite Mile-ban), aztán a többi: Outlaw Song, For Heaven's Sake, Black Bush, Beyond the Pale, Alone and Forsaken, Sinnerman, Blessed Persistence, Clogger, aztán David maradt egyedül bendzsózni: Single Girl, Heel on the Shovel, aztán mindenki visszajött, Flutter, My Narrow Mind, Splinters ("Coulda bust YOUR house to splinters yes, take all that's dear to YOU") majd első ráadás: Brimstone Rock, Sac of Religion, Poor Mouth, utoljára meg még kijöttek a Horsehead Fiddle zúzós és elnyújtott változatára.

közben egyszer elszakadt egy húr a banyjón, mindenki fegyelmezetten nyomta tovább megakadt lemezként, míg David húrt cserét és közben álspanyol-szerű halandzsával dúdolt valamit.

10kor Tarlós István és a környékbeli nyugdíjasok rendelete miatt szépen befejezték, mink elkötelezett rajongók (kb négyen) meg megvártuk a zegyüttest egy köszönésre és afterkonzert beszélgetésre. Megígértem, hogy igyekszem annyi embert összeszedni, hogy megérje nekik eljönni nem fesztiválra, hanem rendesen. Szintén valami kis templomba mert ez nagyonnagyon jóvolt.

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.06 0 0 86
Vagyis deké-t...
Előzmény: Törölt nick (85)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.06 0 0 85
Én is, én is! [körbeüllek és hallgatlak]
Előzmény: DR.YES (84)
DR.YES Creative Commons License 2002.09.06 0 0 84
Majd én körbeüllek és hallgatlak!
Előzmény: deke (83)
deke Creative Commons License 2002.09.06 0 0 83
nagyermekek:

vótam berlini koncerten! ha kialudtam magam, írok többet. addig is mindenki hozzon magával még1 embert mer nem vagyunk elegen sem sokan.

DR.YES Creative Commons License 2002.08.29 0 0 82
A mostani Mancs-ban Marton László egészoldalas cikkben foglalkozik az új 16 HP lemezzel (Folklore). Az írás az együttes pályafutásán is végigmegy, az új albumot pedig meleg szavakkal méltatja.
deke Creative Commons License 2002.08.10 0 0 81
go west! ott biztos van. ez az ország nem annyira jó cédészerzésileg.

jaés: hiányérzet ok, de a dalszerző nem azt mondja, hogy most leülök és írok egy jó dalt, hanem - szerintem bár nemtudom - hogy ezt és ezt akarom belerakni a dalba. aztán addig írja, amíg nem elégedett az eredménnyel. ez persze nem mindig egyezik a vásárló elvárásaival, amelyek persze az előző dalok alapján alakultak ki.

Előzmény: DR.YES (80)
DR.YES Creative Commons License 2002.08.10 0 0 80
Hogy a hasonlatodnál maradjunk, az a helyzet, hogy én azokat a festményeket szeretem, ahol a csendélet sarkában van egy kis csatajelenet is és ha kedvenc festőm -aki egyébként már festett ilyen kedvemre valót - legújabb alkotásáról hiányzik az a megszokott rész, akkor igenis hiányérzetem van, mely lehet hogy csak pillanatnyi és semmi esetre sem jelenti azt, hogy vitatnám az ilyen képek létjogosultságát.

Amúgy a Woven hand lemezét próbálnám begyűjteni, de sem az Indigóban, sem a Waveben (bár itt ígérték)nincs. Tipp?

Előzmény: deke (79)
deke Creative Commons License 2002.08.10 0 0 79
DEE egy intervjúban olyasmit mondott, hogy: az emberek többsége azt gondolja, ő (mármint DEE) valamiféle őrjöngő vidéki vadember (hillbilly = déli vidéki sutyerák), de ez a személyiségének - és ebből következően a zenéjének - csak egy oldala. és a folklore egy másik, talán csöndesebb oldalt mutat meg.

miért van az (szónoki kérdés), hogy ha pl. egy festő fest pl. egy tájképet vagy csendéletet, akkor senki nem mondja: "hát, azér ebbe a sarokba rakhatott vóna egy portrét de legalábbis valami csatajelenetet."

ezt ne beszólásnak vedd, kedves doktor, mert eszembe nem jutna ilyen szorgalmas topikreanimátort támadni, bizonyságképpen itt 1slájmi :T

Előzmény: DR.YES (76)
DR.YES Creative Commons License 2002.08.07 0 0 78
Jól beszélsz! Magam sem tudtam volna ennél lényegretörőbben kifejezni magam!:)
Előzmény: Vajsz (77)
Vajsz Creative Commons License 2002.08.07 0 0 77
Jó zene.
DR.YES Creative Commons License 2002.08.04 0 0 76
Tegnap a Szigeten erős izgalmi állapotban, tudatmódosító szerek hatására megvettem a 16HP Folklore albumát.

Az első csalódást a lemez betételekor a displayen megjelenő játékidő jelentette:37.17
Az album elég melankólikusra sikeredett, de hát ezt már a borító színvilága is sugallta, én el tudtam volna viselni egy-két pörgősebb számot is. Nem bántam meg a vásárlást, de így első meghallgatás után valószínüleg nem ez lesz a kedvenc albumom tőlük.
holdkölyök Creative Commons License 2002.06.27 0 0 75
és david eugene edwards nem jön szigetre megnézni a kedvencét? egyszerre lesz muzsikás, meg balanescu!
Előzmény: deke (74)
deke Creative Commons License 2002.06.27 0 0 74
kedves naplóm,
megjelent az új 16hp-album, a folklore. 4 saját szám, 6 feldolgozás. az egyik, (outlaw song) egy magyar népdal (számomra felismerhetetlen - talán betyárdal?)
és persze magyarország kimarad a turnéállomások közül, mert miért is ne maradna ki?
deke Creative Commons License 2002.03.19 0 0 73
woven hand bécsben a B72ben ami nemtommi: április 21én.

ki jön? és van-e kocsija?

deke Creative Commons License 2002.02.20 0 0 72
március 25-én jelenik meg a woven hand cd rendes országokban. majd rövid turné, melynek osztrák állomására igen valószínű, hogy kimászom. mer ide biztosan nem jönnek, bár jöhetnének. szintén mostanában veszik majd fel az új 16hp lemezt, ez vsz ősszel jelenik meg. utána sztem turné, Mo. kimarad megint. rohattéletbe. de hátha!
DR.YES Creative Commons License 2002.01.16 0 0 71
Kösz, ráfekszem a témára!
Előzmény: ernie le cat (70)
ernie le cat Creative Commons License 2002.01.15 0 0 70
igaz is, asszem 800
de még úgy is bőven megéri, van egy csomó minden
innen lehet letölteni a könyvtár cédéállományának listáját, nem valami friss, 16 HP sincs benne még mind, de azért van mit böngészni benne
Előzmény: holdkölyök (69)
holdkölyök Creative Commons License 2002.01.15 0 0 69
...be is kell iratkozni! :-) (+ x száz)
Előzmény: deke (68)
deke Creative Commons License 2002.01.15 0 0 68
takkor kedves dr. yes szerintem tekintettel arra hogy leveledre a válaszom sajnálattal bár de dr. no kerekedj föl és menj újpestre hiszen a lemez megéri a metrójegy árát + 120 Ftot de még akár 5rugót is így karácsony táján.
Előzmény: DR.YES (66)
ernie le cat Creative Commons License 2002.01.14 0 0 67
tudom. a három nagylemez is megvan nekik
Előzmény: DR.YES (65)
DR.YES Creative Commons License 2002.01.13 0 0 66
És megint!
Előzmény: deke (63)
DR.YES Creative Commons License 2002.01.13 0 0 65
Gondolod vagy tudod hogy megvan nekik? (Mivel még a nagy lemezboltokban sem láttam, de ez jellemző a 16 Hp többi lemezére is.)
Előzmény: ernie le cat (64)
ernie le cat Creative Commons License 2002.01.13 0 0 64
inkább menj el az újpesti szabó ervin könyvtárba, iratkozz be, és kölcsönözd ki 120 pénzért egy hétre aztán meg írd át valahol..
Előzmény: DR.YES (60)
deke Creative Commons License 2002.01.13 0 0 63
és tényleg.
Előzmény: DR.YES (62)
DR.YES Creative Commons License 2002.01.12 0 0 62
Deke! Küldtem egy mailt!
Előzmény: deke (61)
deke Creative Commons License 2002.01.12 0 0 61
nem beszéllllekle! vagy inkább lopd el.
Előzmény: DR.YES (60)
DR.YES Creative Commons License 2002.01.11 0 0 60
Üdv! Épp most vettem egy nagy levegőt és elhatároztam, hogy holnap az Indigoban (5200-ért,ha van még, mert volt) megveszem a Hoarset! Holnap koradélutánig még lebeszélhetsz róla!:)
Előzmény: deke (59)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!