Másod, többednicken kurvaanyázni tényleg aljasság. Én mindig a törzsnickemen csinálom és csináltam. Idáig - ha az emlékezetem nem csal - 1999 tavasza óta mindössze négyszer.
- Az első okára nem emlékszem.
- A másodiknál márciusban teljesen igazam volt, egy a mostanihoz hasonló lélektani hatású négynapos ünnepen kavarták föl az egész Indexet, kisebb forradalom lett a tobzódó és körültekintés nélküli idiotizmusból.
- Harmadszorra májusban kicsit túlléptem a határt - személyes düh és zavarodottság is belekveredett -, fogcsikorgatva bocsánatot is kértem.
- Negyedszerre az elmúlt hetekben - közvetlen ok nélkül -, pusztán a kávémoderátort teszteltem.
Remélem nem hagytam ki semmit. Ennyit a kurvaanyázásról.
Megítélésem szerint ezt és az ehhez hasonoló kérdéseket minden moderátornak úgy kellene kezelni, mintha közterületen lennénk. A menj a picsába, a faszom tele van (és hadd ne folytassam a mindennapos és természetes trágárkodás példáit) az utcai közbeszéd része (az iskolákról már nem is beszélve). Mindez sokszorosan vonatkozik a Kávéházra. Itt emberek nem újságíróként vagy szépíróként beszélgetnek, vagyis a közbeszéd elemeit moderálgatni, nyírogatni megítélésem szerint legkevesebb botorság.
A rali problémájára - mint pl. a rali-003, vagy a RALI-0O0 nicknévre amit magam hoztam létre egy igen kedves és blődli topik miatt - már leírtam egyszer az álláspontom, éppen RALI-0O0 néven a chaten Neki. Azt írtam, hogy rali, túl érzékeny vagy.
Azzal a vaskalapossággal, mely szerint felháborító ha valaki több nicket használ vagy több ember egy nicket nem foglalkozom. Ez két éve volt egyeseknek probléma. Halad az idő.
A játékra és játékosságra vonatkozóan nincs megjegyeznivalóm. Ezt kiirtani a mindennapi életből (és ennek megjelenési formáiból, mint pl. a fórumok, de különösen a Kávéház) megítélésem szerint romboló hatású. Az emberek ugratják egymást, és ezt el kell tudni viselni már az általános iskolától fogva szocializálódva ehhez. Svédországban biztos kevésbe teszik, Itáliában, Spanyolországban biztos sűrűbben. Az a személyiség aki a játékot, az ugratást nem viseli el valahol sértült. Ez meggyőződésem. Persze kivételt képeznek egyes szituációk, egyes helyszínek, mint pl. templom stb. A parlament már nem!!! Remélem a fórumok sem.
Itt egyszerre több nicktársamnak is megkíséreltem válaszolni, helyesebben a véleményemet feltárni. mouser nicktársamnak a játékra vonatkozó averzióival kapcsolatban nyomatkékosan ismétlem az iskolát, a parlamentet stb.
Nnna, mennem kell vacsorázni. A legjobbakat.
http