:-)))))
Pont,hogy NEM!!!Manapság a D.T. kópiák magukra aggatják a progresszív szócskát,holott az ilyen kicsit metalosabb megközelítésnél nem 100%-osan helytálló a prog. kifejezés...sze'ntem...A mi zenénk más,ööö...nem is tudom igazán,hogy milyen...meg kell hallgatni!Na jó,néhány paralell:King Crimson,Tool,Meshuggah,PlanetX...ilyes
Helló!
KRiS vagyok az after@all zenekarból,aki szereti a modern,REAL progresszív zenét,keresse a boltokban most megjelent lemezünket! after@all : A.C.I.D.
Az Area keresésével az Audiogalaxy-n az a helyzet, hogy ahhoz ismerni kell a számok címeit is, mert ahogy nézem, valami tekno egyuttes is ezen a néven riogat. Hogy ott most mennyi szám van tőlük, azt nem tudom, de azért párat valószínűleg le lehet szedni. Van itt egy Area lap: "http://web.tiscali.it/area/disco.htm"
Az FM Einheitet sajnos nem ismerem.
Tegnap úgy látszik döglödött az index, mert kétszer is lenyelte a hozzászólásomat. Szóval;
kknc; Remélem találsz valakit, aki az ilyen elvontnak álcázott diszkót is meghallgatja (genesis). Jó szórakozást!
shaddam; Sajnos még nem volt idöm meghallgatni, de majd írok egy beszámolót.
gyere a papához; Láttam aztán, hogy csak ajánlod, de elöször nagyon megijesztett. Holnap lesz egy kis idöm, majd kutakodom. Apropos mi a véleményed FM Einheitröl?
Mesterem, csak nem feltételezel ilyet rólam? Az a nagy büdös helyzet, hogy ezzel a névvel több együttes is fut, futott, és az igazi Demetrio Stratos-féle bandát csak szorgos keresgélés után fogod megtalálni. Ha egyáltalán. Viszont megéri. Az első 5 lemezükre kell koncentrálni, akinek azok csalódást okoznak, az télleg hallgasson inkább diszkót. De te persze nem vagy olyan ;-).
Jovo penteken (november 30.) este 7kor Trinity-koncert a Jókai klubban (XII.Hollós u.5.)
(progresszív rock, Emerson és Genesis feldolgozások a saját számokon kívül többek között)
Gyertek el minél többen!!!
(Ja, és Egerváry a hangmérnök. :))))
Beleszólnék,én csak érintőlegesen súrolom.Zorntól láttam két keleties címűt,az egyiken Wollensen és Leisz játszott vele (most épp Frisellel nyomják nagyon jól),a másik meg egy japán kollab.Segítsetek!!
Ja és ha bizarr zenéket akartok látni/hallani és időtök engedi,akkor tudom ajánlani a Wah2-t pl.,összefutottam ott már néhány bizarr formációval.aa.
>>>Na szóval, szerintem ez önmagában még nem előny, meg nem értékmérő. Sőt, azt hiszem, jó kis dögös dallamokat elég nehéz lehet kotyvasztani, még akár sokkal nehezebb is, mint zajzenét.
IGENIGENIGENIGEN! Kár szót vesztegetni az egész dallam-zaj dologra.
Ha zene beszerzésről van szó, akkor előtte mindig egyeztetni szoktam a baráti körrel, ki vesz meg mit: az felesleges, hogy ua. meglegyen 2 embernek;o)
A Gentle Giant CD-k így jórészt átvéve-átírva vannak meg, viszont az eredeti Can albumokról semmi pénzért nem mondanék le!
Persze, végül is ezekben a Henry Cow-okban is van dallam is. Csak olyan szögletes, szokatlan, kificamodott, 'más', hogy erősen szokni kell. Nekem a HC már körülbelül a tűréshatáron van, az annál dallamtalanabb zenéket nem szeretem, nem szórakoztatnak.
Shaddam, akkor nincs baj, a Canterbury az olasz progrock javánál 'dallamtalanabb'. Kivéve pár 'szabálytalan' együttest, olyanokat mint az Area, vagy a Deus Ex Machina. Na szóval, szerintem ez önmagában még nem előny, meg nem értékmérő. Sőt, azt hiszem, jó kis dögös dallamokat elég nehéz lehet kotyvasztani, még akár sokkal nehezebb is, mint zajzenét.
Nyersz a lottón, vagy cserélgetsz. Ifjonci koromban így szereztem be a Crimsonokat meg a VanderGraafokat és sok más egyebet. Nem rossz egy CD író sem. Pont ma megyek egy haveromhoz kb. tíz cédével. :))
Semmi bajom a dallamokkal, Egyedül az AOR zenék meg a futó slágerek dallamvilágát nem állhatom. Mindenesetre jobban kedvelem az olyan muzsikát, amiben váltakoznak a dallamosabb~megfoghatóbb és elszállt, disszonáns részek. De nem csak ezt szeretem!
Mahavishnut már hallottam, és... hát... király!, a Chase pedig szerintem a legeredetibb és legnagyobb hatású a korabeli jazzrock együttesek közül:o)))
Az 70-es évek olasz progresszív együttesei a kedvenceim közé tartoznak, azok pedig azért elég dallamosak, hogy ne mondjam, már-már csöpögnek (Locanda delle Fate)- szóval ehhez képest a canterbury irányzat sem dallamosabb, ha jól sejtem abból, amit eddig olvastam róluk.
A lemezvadászatot már elkezdtem, vannak tapasztalataim, csak arra voltam kiváncsi, hogy van-e más út is.
Persze kinek mi a dallam. Még Evan Parkernél is lehet hallani ilyesmit, legalábbis nekem.
Fred Frith mond neked valamit? Curlew, Root, Henry Cow? A Remembering Tom Cora lemez elég jól összefoglalja ezeket a zenéket.
Ha az ilyet, (és csak ilyet? télleg? ;-) ) szereted, akkor a Canterbury nem pont jó, mert abban sok a dallam is. Meg persze a Mahavishnuban is, Brand X-ben, de még a Nucleusban is, hogy pl. a Chase-ről már ne is beszéljünk. A Faust viszont valóban 'zajosabb', ellenben az nem jazzes.