áh, ugyan már. mivel a legutóbbi 1-2 alkalommal éppen nem volt túl jó buli sajnos, szerintem magadtól menekültél volna el. de nem hinném, hogy kinézne bárki is, amúgy meg vannak ott is ellentétek a közönségen belül bőven, de eddig még nem látszott ebből semmi.
ja, az ott egy elég őszinte kis brigád, mindenki csiszolódik, tudod. Mostmár azért ott is lehűltek a kedélyek, mindenki sörözik inkább, meg lemezeket vesz.
ha viszont lemennél gummipopra nagyon vigyázz, hogy nehogy véletlenül sátánvillába álljon kezed tánc közben, mert olyan hatással van az Arcokra, mintha egy durva straight edge bulin lelocsolnád a legdurvább kopaszokat. sörrel. márha érted mire gondolok.
Legalább lemehetnék én is gumipopra, szokott ott lenni néhány ismerősöm, akiket nagyon szeretek. A múltkor nem mertem menni, mert féltem, hogy ki leszek rúgdosva páros lábbal, meg lenéző, mérges tekintetek kereszttüzében kell meginnom az obligát italadagomat, úgyhogy inkább.
sztem csak hozzáállás kérdése, hogy ki hány lemezt hallgat meg egy évben. illetve nem is, inkább elhivatottság, zenebuziság. én például így vagyok kódolva. 3 éves koromban anyámék leültettek az orsós magnó elé, aztán rám se kellett nézni órákig. ezért is kezdtem el rockzenélni 13 éves koromban.
sztem minden embernek van egy nap 45 perc üresjárata, reggel, este, busz, metro stb. így tehát minden ember 365 lemezt végig tud hallgatni egy évben, aki pedig kicsit is érdeklődik a zene iránt, az többször is végig tud hallgatni 365 lemezt egy évben. ez nyílván túlzás, mert 100 lemez is sok 12 hónap alatt, de 60-at 70-et simán lehet csekkolni. de ez ilyen hobbi dolog, van aki horgászni megy, van aki kurvázni, és van aki minél több lemezt meghallgat, mert tetszik neki. én meg mindhármat egyszerre!
képzeld slint a múltkor kifejtettem a szőrösnek a sarkban, hogy bizony a skandináv metál közelebb áll hozzám mint az indie, és erre hozta a haverjait és megvert!!
Kurvára igazad van, ezek ilyen társadalmi, elvileg áthatolhatatlannak tűnő hülyeségek, senki se tudja már hogy kezdődött, van és kész. Szar, nem kéne hogy legyen. Persze, én is szoktam beírni indie-s dolgokat, pl az Interpolt nagyon szeretem, van néhány ilyen(gondolom az indie rock nem? bár kurvára felesleges ez a skatulyázás), meg még tudnám sorolni. Nem vagyok én terrorista, érted. Ja, egyébként egyáltalán nem zavar, ha leszólják a listámat, vagy akármimet, lassan 6 év indexezés(atyaúristen) után már eleget láttam ahhoz, hogy ne zavarjon, sértődésről végképp nincs szó, bírom mindenkinek az arcát. Csak szimplán nem értem, hogy mi volt ez az ellentét, most nem mondok neveket, mindegy, fátylat. A béke állítólag szép dolog.
Egyébként ha már konkretizáljuk a dolgot, a stonertopikból minimum 4-5 olyan embert tudnék mondani(magamat is beleértve) aki letöltené, meghallgatná, véleményezné azt(akár kultúráltan, akár nem, azért ez már valóban nem kötelező), amit ajánlasz. Az a kör is hasonló zenebuzikból áll, szóval vevők vagyunk bármire, ne legyen már ez a kasztoskodás, faszom.
A stoner egyébként nem egyenlő a metálzenével, ha érted mire gondolok. Nem akarom a metált se lealacsonyítani, de a stonerhez legalább kevesebb konkrét dolog köthető, ami miatt mások szemében "gáznak" tűnhet.
Szóval, hogy nekem is legyen fogadalmam jövő évre:
Január 1-től egy indie zenét/rajongót se szólok le, eheheheheh
DE ADDIG MÉG VAN KÉT NAP, RESZKESSETEK, GECIK!:-)))))
Dehogy olvasom, annyira nem érdekel azért ez az egész, inkább megyek enni egy jót. (Azért a köpönyegforgatót még mindig nem értem, a zene bazmeg az nem kibaszott politika, hogy ha egyik felé fordulok, akkor a másikat már le is kell köpnöm, mert ez az elvárás. Egy-két éve már nagyon kevés metállemez tetszik, ami lehet az én bénaságom, de lehet, hogy tényleg kevesebb a jó, és mivel irgalmatlan zenebuzi vagyok, kénytelen voltam másfelé is szétnézni, hogy kielégítsem a telhetetlenségem. Vágod?)
de hát king kev, te már bevallottan kiszálltál a versenyből pár éve, meg különben is, az ötven semmi esetre sem követelmény, kevesen vagyunk ilyen mániákus idióták. én is csodálom, hogy emellett még van energiám Csodálatos Férfinak maradni, de azért annyira nem megterhelő, szerintem jó játék, és kész, várjuk 2006-ot
aztán majdcsak összerakom a többit, de én képtelen lennék 50 lemezt összeírni, én nem hallgatok meg egy év alatt ennyi új lemezt, és kevinnek igaza van, kurva sok régi cucc van, amit pótolni kell.
hát nekem úgy tűnik, hogy ez inkább társadalmi komplexusokról szól, mint magáról a zenéről (főleg, hogy elég sok olyat szoktál te is beírni kedvenc zeneszámnak, ami valahol indie). engem például egyáltalán nem zavarna, ha mondjuk bármelyik metáltopik törzstagjai csípőből leszólnák az én listámat. ugyanakkor meg ha mondjuk bemennék a stoner topikba, hogy srácok, hallgassatok maximo parkot, mert kurva jó, akkor szerinted mindenki letöltené, és megfontolt, kulturált véleményt alkotna róla? mert szerintem kurvára nem, és ezt meg is lehet érteni, mint ahogy az ellenkezőjét is.
én pl. így is több zenét hallgatok az egészségesnél, sajnos nem fér bele minden, de nem is akarok senkit se meggyőzni arról, hogy kövesse mindenáron az én példámat. ami meg a többit illeti, láthatod, hogy egymás között is megy itt a zenék kapcsán az ugratás, én is megsértődhetnék, mert pl. a buzidoktornak nem tetszik a listám első négy helyezettje, de minek?
De te tökugyanezt csinálod, az előbb könyörögtél tíz jó lemezért, magyarán szerinted minden szar, amit ide eddig írtak, szóval az egész problémád egy belemagyarázós faszság.
Én piszok lusta voltam ebben az évben, a többiek technikáját/időbeosztását pedig nem értem. Kizárt dolog, hogy én évente ötven lemezt, plusz aktuális kislemezeket meg tudnék hallgatni és megemészteni és visszatérni rá, és rangsorolni. (3 idei lemezt hallottam teljes egészében azok közül, amik itt forogtak, azok jók voltak. )Ha egyedül élnék, vagy nem lenne munkám, esetleg. Szóval nem tudom, telítve vagyok, a régieket is többet kéne hallgatni, és nem tudom mi lenne az az új impulzus, ami visszalökne a ringbe. Olyan ez, mint egy vizsga, egyre több adattal. Meg pepecselés, válogatás. Pedig, tuti, hogy 2000-től 2005-ig lenne száz olyan lemez, amit örömmel hallgatnék mindig.
Nem tudom, borzasztóan zavar valamiért az egész zene(ez eddig magánügy), meg az egész közeg, ami együtt jár vele, borzasztóbbnál borzasztóbb pökhendi, folyamatosan okoskodó, elitista, lenéző faszok hallgatják. Úgyhogy gondoltam nekiállok én is így viselkedni, hátha rádöbben már valamelyik magára. Egyébként nem zavarna az egész, szarok arra, hogy ki milyen zenét hallgat, viszont ez az emberi oldal, a stonerek/rockerek/hcsok/egyebek/bárki bunkók, munkásmetálosok, ilyenek-olyanok, ebből már elegem lett. Senki nem szólt semmit az indiesekre, vagy a britpopperekre, régebben, ma meg már mindenki csak röhög a másikon hogy mennyire szar ízlése van. Szóval mittudomén, lehet hogy jó a Kaiser Chiefs lemez, de számomra olyan szinten antipatikus emberek hallgatják, hogy képtelen lennék berakni a lejátszóba. Ez persze az én hibám is nagyrészt, és óriási előítélet, de akkoris ez van, ilyen ez a mai világ(egyébként hallottam a Kaiser Chiefst, tehát rossz példa, de szerintem érted.). Egyébként meg, általában meghallgatom azt amit fikázok. Ellentétben jó sok emberrel itt, aki csípőből fikázza annak a néhány embernek(legyen akár stoner, bármi) a kedvencét, meg az szar, munkászene, parasztzene, köcsögzene, taplózene, hüje hosszúhajú fingmetál, ez megy(pedig rettenet sok jó zenéről maradnak le az illetők, mindegy). Bezzeg az indie/britpop/mittoménmilyenelektro pop rajongók, na ők diplomás intellektuelek.
Szóval, nekem már unalmas volt, de már ez is untat, úgyhogy lehet, hogy holnaptól áttérek valami/valaki mást fikázni.